Besicilik

Besicilik

Son dakika besicilik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan besicilik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan besicilik haber sayfamızda...

Besicilik

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 549 besicilik haberi bulunmuştur.
40 bin TL maaşa çoban bulunamıyor
40 bin TL maaşa çoban bulunamıyor Muş'ta havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını meralara çıkarmaya başlayan besiciler, 40 bin lira maaş vermelerine rağmen çoban bulamıyor.
16.04.2024 Ekonomi
İnek azaldı süt arttı! Uzmanlar bu ters orantının sebebini açıkladı
İnek azaldı süt arttı! Uzmanlar bu ters orantının sebebini açıkladı Türkiye’de süt hayvanı sayısı azalırken süt miktarı artıyor. Besicilerin, süt verimi yüksek ırkları daha fazla tercih etmesiyle ortaya çıkan bu tablo, Avrupa ile de paralel. Uzmanlar her türlü üretimde modern yöntemlerin verimliliği artıracağını belirtiyor.
11.04.2024 Ekonomi
Hepsini banka kredisi ile almıştı! Sabah uyanınca şoke oldu
Hepsini banka kredisi ile almıştı! Sabah uyanınca şoke oldu Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde besicilik yapan Bahri Daşdemir'in (35), banka kredisi ile aldığı 30 kuzusu bölgedeki başı boş köpekler tarafından telef edildi.
4.04.2024 Gündem
CHP'de para sayma görüntüleri! Canan Kaftancıoğlu'nun ifadesi ortaya çıktı
CHP'de para sayma görüntüleri! Canan Kaftancıoğlu'nun ifadesi ortaya çıktı CHP İstanbul eski İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, para sayma görüntülerine ilişkin ifade verdi. Yaklaşık 3 saat ifade veren Kaftancıoğlu çıkışta basın açıklaması yaptı. Öte yandan Kaftancıoğlu'nun ifadesi ortaya çıktı.
23.03.2024 Haberler
CHP'de para sayma görüntüleri! Canan Kaftancıoğlu'nun ifadesi ortaya çıktı
CHP'de para sayma görüntüleri! Canan Kaftancıoğlu'nun ifadesi ortaya çıktı CHP İstanbul eski İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, para sayma görüntülerine ilişkin ifade verdi. Yaklaşık 3 saat ifade veren Kaftancıoğlu çıkışta basın açıklaması yaptı. Öte yandan Kaftancıoğlu'nun ifadesi ortaya çıktı.
23.03.2024 Gündem
CHP'ye para sayma soruşturmasında yeni ifade! Çantayı veren ismi açıkladı
CHP'ye para sayma soruşturmasında yeni ifade! Çantayı veren ismi açıkladı CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada, Savcılığa ifade veren Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Onur Öksel'in ifadesi ortaya çıktı.
22.03.2024 Gündem
Çevreci işletmelere kolay hibe ve kredi
Çevreci işletmelere kolay hibe ve kredi Türkiye, Avrupa’nın yeşil ekonomi hedeflerine uyum kapsamında, sanayi üretimine yeni düzenlemeler getirecek.
22.03.2024 Ekonomi
CHP'deki para sayma görüntülerinde yeni gelişme! İfadeleri ortaya çıktı
CHP'deki para sayma görüntülerinde yeni gelişme! İfadeleri ortaya çıktı CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilerek sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturmada, İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve CHP'ye satılan binanın sahibi Ali Rıza Braka'nın ifadeleri ortaya çıktı. Öte yandan Canan Kaftancıoğlu'nun da 'şüpheli' sıfatıyla savcılığa ifade vermeye çağrıldığı öğrenildi.
18.03.2024 Gündem
Son dakika! CHP'de para sayma görüntüleri: Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı
Son dakika! CHP'de para sayma görüntüleri: Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada flaş gelişme yaşandı. Eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 'şüpheli' sıfatıyla savcılığa ifadeye çağrıldı. Öte yandan başlatılan soruşturmada, İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve CHP'ye satılan binanın sahibi Ali Rıza Braka'nın ifadeleri ortaya çıktı.
18.03.2024 Gündem
Köyde herkes endişeli! Hiçbir şey yokken 80 hayvanı telef oldu
Köyde herkes endişeli! Hiçbir şey yokken 80 hayvanı telef oldu Muş'taki Kıyıbaşı köyünde tüm köylüyü huzursuz eden bir olay meydana geldi. Besicilik yapan Mehmet Aydoğdu'ya ait 80 küçük baş hayvan bilinmeyen bir nedenle telef oldu. İşte detaylar...
1.03.2024 Gündem
Edirne'de kurt dehşeti! 10 koyunu telef ettiler
Edirne'de kurt dehşeti! 10 koyunu telef ettiler Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Habiller ve Söğütlüdere köylerinde, kurtlar besicilerin hayvanlarına saldırıp 10 koyunu öldürdü. Habiller köyünde ağılına kurduğu güvenlik kamerasıyla saldırıyı kayıt altına alan Adnan Ateş, "Kamera kayıtlarını incelediğimizde yaklaşık 5-6 tane kurdun gelip koyunları parçalayıp yediklerini sonra da uzaklaşıp gittiklerini gördük" dedi.
12.02.2024 Gündem
Kendisini yaralayan boğasını sarılıp öptü; ‘Hayvanlarım nazara geldi’
Kendisini yaralayan boğasını sarılıp öptü; ‘Hayvanlarım nazara geldi’ Düzce'nin Cumayeri ilçesinde besicilik yapan Mehmet Şahin (57), bir süre önce kendisine saldırıp yaralayan ‘Rüzgar’ ismini verdiği boğasını sarılıp öperek, “Rüzgarım, benim hayatım, ömrüm. Sevimli hayvanlar bunlar, kendilerini sevdirir. Benim hayvanlarım nazara geldi” dedi.
31.01.2024 Yaşam
Kurtlar kilitli kapıyı kemirip açtı! Mahallede kabus: Uyuyamıyoruz
Kurtlar kilitli kapıyı kemirip açtı! Mahallede kabus: Uyuyamıyoruz Trabzon'un Araklı ilçesinin Özgen Mahallesi’ne inen kurtlar, girdikleri ahırlarda 30 küçükbaşı öldürdü. Kurtların bazı ahırlara kilitli kapıyı kemirip açtıkları delikten girdikleri görüldü.
24.01.2024 Haberler
Kurtlar kilitli kapıyı kemirip açtı! Mahallede kabus: Uyuyamıyoruz
Kurtlar kilitli kapıyı kemirip açtı! Mahallede kabus: Uyuyamıyoruz Trabzon'un Araklı ilçesinin Özgen Mahallesi’ne inen kurtlar, girdikleri ahırlarda 30 küçükbaşı öldürdü. Kurtların bazı ahırlara kilitli kapıyı kemirip açtıkları delikten girdikleri görüldü.
24.01.2024 Gündem
Eski muhtar dehşet saçtı! Tartıştığı komşunu öldürüp, eşini yaraladı
Eski muhtar dehşet saçtı! Tartıştığı komşunu öldürüp, eşini yaraladı İzmir’de arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışmada eski muhtar Ş.K., komşusu Bülent Dolma'yı (50) öldürdü, eşi Emine Dolma'yı da yaraladı.
8.01.2024 Gündem
Edirne'deki aile katliamın cezası belli oldu! Evde bin mermi ve kanlı elbiseler
Edirne'deki aile katliamın cezası belli oldu! Evde bin mermi ve kanlı elbiseler Edirne'de Uzunköprü ilçesinde, 4 kişilik ailenin evlerinde silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan Berk Erdoğan (26), 4 kez müebbet hapis cezasına çarptırılırken, tutuksuz sanık eşi Cansu E. ise beraat etti.
7.11.2023 Gündem
Bakanlık harekete geçti! 3 hafta boyunca 81 ilde eş zamanlı kasap ve market denetimi
Bakanlık harekete geçti! 3 hafta boyunca 81 ilde eş zamanlı kasap ve market denetimi Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kasap ve şarküteriler ile bakkal, market ve büfe gibi gıda satışı yapılan iş yerlerine yönelik Türkiye genelinde üç hafta sürecek eş zamanlı denetimlerin başladığını duyurdu.
12.09.2023 Ekonomi
Bin 200 kiloluk 'Paşa' talibini bekliyor
Bin 200 kiloluk 'Paşa' talibini bekliyor Eskişehir’de kurulan hayvan pazarında 160 bin lira fiyatla satışa sunulan yaklaşık bin 200 kilo ağırlığındaki ‘Paşa’ isimli boğa talibini bekliyor.
27.06.2023 Haberler
İlçede büyük tedirginlik! 350’den fazla koyun öldü
İlçede büyük tedirginlik! 350’den fazla koyun öldü Samsun’un Ayvacık ilçesini mesken tutan yabani kurtlar, 350’den fazla koyunu telef etti. Koyunlarını, kurt sürüsünün saldırılarında kaybeden çaresiz yetiştiriciler, mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.
25.06.2023 Gündem
Patrona 3,5 milyonluk büyük şok! Kamyon kiralayıp 28 ineği çaldı
Patrona 3,5 milyonluk büyük şok! Kamyon kiralayıp 28 ineği çaldı Denizli’de çiftlik sahibinin uzaklaşmasını fırsat bilen çalışan, arkadaşıyla iş birliği yaparak bakımını üstlendiği 28 ineği çaldı. Hayvanları 3,5 milyon liraya başkasına satan bakıcının Kurban Bayramı öncesinde denk getirdiği vurgun planını JASAT bozdu.
25.06.2023 Gündem
Depremzede çiftçilerin devlet desteği ile ektikleri yem bitkisi hasadı başladı
Depremzede çiftçilerin devlet desteği ile ektikleri yem bitkisi hasadı başladı Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, depremzede çiftçilerin hem hayvanlarının ihtiyacını karşılamak hem de bir sezonda iki ürün elde edebilmek için devlet desteği ile ektikleri yem bitkisi hasadı başladı.
13.06.2023 Ekonomi
Kurban Bayramı öncesi besicilerin hazırlıkları hız kazandı
Kurban Bayramı öncesi besicilerin hazırlıkları hız kazandı Eskişehir’de besicilik yapan Baran Türkmen, yaklaşan Kurban Bayramı’nın kendilerinin harman dönemi olduğunu söylerken, "Biz tamamen silaj, arpa yoncası ondan sonra tabi bunun içinde küspe olmaz diyorlar ama kesinlikle küpesiz besi olmaz pancar küspesi ve bizim olmazsa olmazlarımızdan kaya tuzu hayvanlarımız hepsinin önüne kaya tuzu var" diyerek hayvanların bakımı hakkında bilgi verdi.
12.06.2023 Ekonomi
Kurbanlık satışları başladı, hisseli büyükbaş satışları arttı
Kurbanlık satışları başladı, hisseli büyükbaş satışları arttı Adana’da kurbanlık satışları başlarken bu yıl vatandaşlar büyükbaşa ilgi gösteriyor. Öte yandan Adana’da bu sene kaçak kurban eti kıyması çekenlere 65 bin lira ceza kesileceği öğrenildi.
6.06.2023 Ekonomi
Büyükbaş kurbanlık 84 bin TL'den başlıyor
Büyükbaş kurbanlık 84 bin TL'den başlıyor Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı. Yardımcı, küçükbaş hayvanların 7 bin TL, büyükbaşların ise 84 bin TL'den başlayacağını söyledi.
4.06.2023 Ekonomi
Artvin’de bir haftada ikinci ayı saldırısı! Öldürüp parçaladı
Artvin’de bir haftada ikinci ayı saldırısı! Öldürüp parçaladı Artvin’de bir hafta içinde 2. ayı saldırısı gerçekleşti. Kemalpaşa’da aç kalan ayı köye indi bir büyükbaş hayvanı telef etti.
13.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Besicilik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.