Yağ yaktırıp kas yaptırıyor! Spor etkisi yaratan ilacı 3 uzmana sorduk
Yağ yaktırıp kas yaptırıyor! Spor etkisi yaratan ilacı 3 uzmana sorduk Bir taraftan yağ yakmak, diğer taraftan kaslı bir vücuda sahip olmak için spor salonlarına gitmeye gerek kalmayabilir. Çünkü ABD'de hiç hareket etmeden spor etkisi yaratan bir ilaç geliştirildi. İlaç, sıkı bir antrenmanın vücuda yaptığı olumlu etkileri birebir taklit ediyor. Peki, spor yerine geçen ilaç olur mu? 3 uzmana sorduk.
14.10.2023 Genel Sağlık
Şerbete hayır, sütlüye evet! Bayramda gözden kaçırılmaması gereken 9 önemli nokta
Şerbete hayır, sütlüye evet! Bayramda gözden kaçırılmaması gereken 9 önemli nokta Ramazanın bitmesiyle birlikte beslenme düzeni ve tüketim alışkanları normale dönmeye başlayacak. Ramazan Bayramı'ndaki geçiş sürecinde ise düzenli bir beslenme şekline alışmak zorlaşabiliyor. Bayramla birlikte şeker seviyesi yüksek olan şerbetli tatlılar, atıştırmalıklar, yoğun besinler de birden hayatımıza dahil oluyor. Oruç sürecinden bayrama, bayramdan ise günlük beslenme düzenine geçme evresinde dikkat edilmesi gereken 9 noktayı Uzman Diyetisyen Olcay Barış tek tek sıraladı.
19.04.2023 Genel Sağlık
İftar sonrası maden suyuna dikkat! 'Etiketinde 20'nin altında, 200'ün üstünde olmamalı'
İftar sonrası maden suyuna dikkat! 'Etiketinde 20'nin altında, 200'ün üstünde olmamalı' Ramazan ayında yemek yeme rutini ve onunla bağlantılı tüm alışkanlıklar değişiyor. Bu nedenle su tüketiminden yemek tercihine her bir detay çok önemli. Oruç tutanların yaşadığı hazımsızlık, gaz problemleri, mide ağrıları ise doğru bilinen yanlışlardan kaynaklı olabilir. Ramazan ayında sindirimi zorlaştıran-kolaylaştıran detayları, maden suyunun ardındaki gizli tehlikeyi ve neler yapılması gerektiğini Uzman Diyetisyen Olcay Barış’a sorduk.
31.03.2023 Genel Sağlık
Çiğ etin yanında çiğ yumurta çılgınlığı! Veganlıktan vazgeçti, her anı olay oldu
Çiğ etin yanında çiğ yumurta çılgınlığı! Veganlıktan vazgeçti, her anı olay oldu Herkesin beslenme alışkanlıkları birbirinden farklılık gösteriyor. Ancak Tiktok'ta beslenme düzeniyle ilgili paylaşımlar yapan Mimi Graff'ın tükettikleri ağızları açık bırakacak türden. Kahvaltısında çiğ yumurtanın yanında çiğ biftek tüketen genç kadına göre bu beslenme tarzı oldukça sağlıklı! Uzmanlar ise bu alışkanlığın ardındaki öldürücü olabilen tehlikeyi anlattı.
22.03.2023 Dünya
Her gün tüketsek de bilmiyoruz! Uzman yorumuyla her derde deva denilen 6 besin
Her gün tüketsek de bilmiyoruz! Uzman yorumuyla her derde deva denilen 6 besin Sağlıklı ve uzun bir yaşamın yolu doğru beslenmekten geçiyor. Hatta bu nedenle çoğumuz şikâyetlerimize iyi geldiğini düşündüğümüz pek çok gıdayı da beslenmemize dahil ediyoruz. Peki bu ne kadar doğru? Tansiyondan şekere, diyabetten kolesterole her derde deva denilen 6 besini uzmanına sorduk.
20.10.2022 Gündem
4 uzman tüm yönleriyle anlattı: Vücudun elektrik süpürgesi glutatyon!
4 uzman tüm yönleriyle anlattı: Vücudun elektrik süpürgesi glutatyon! Son zamanlarda parlak ve ışıltılı bir cilde sahip olmak isteyenlerin tercihi glutatyon oluyor. Ancak glutatyon yaşlanma sürecini tersine çevirmekten çok daha fazlasını vadediyor. Peki vücudumuzdaki hücreler tarafından üretilen glutatyonun kaybını nasıl önleriz? Glutatyon düzeyini artıran besinler neler? Uzmanlara sorduk.
5.09.2022 Gündem
Bayram sofrasında aman dikkat! Körlüğe kadar gidebilir
Bayram sofrasında aman dikkat! Körlüğe kadar gidebilir Oruç sonrası Ramazan Bayramı'yla birlikte yeme alışkanlıklarının yeniden değişmesi başta sindirim olmak üzere pek çok sorunu da beraberinde getirebiliyor. Bayram süresince kontrolsüzce tüketilen tatlı ve yemeklerin özellikle diyabet, hipertansiyon gibi rahatsızlıkları olanlar için büyük bir tehlike yarattığını söyleyen uzmanlara göre sonuç körlüğe kadar gidebilir!
2.05.2022 Gündem
Her şey 8 yaşında başladı! 'Restorana gitmeyi reddedince anladık'
Her şey 8 yaşında başladı! 'Restorana gitmeyi reddedince anladık' Yeme bozukluğu olarak bilinen anoreksiya nevroza, özellikle çocukluk ve erginlik dönemlerinde ortaya çıkarak kişinin tüm yaşamını etkisi altına alıyor. İngiliz TV yıldızı Nikki Grahame'nin bu sebeple hayatını kaybetmesi dünya çapında büyük bir yankı uyandırdı. Uzmanların Türkiye'de de son yıllarda hızla artan bu yeme bozukluğu sorunuyla ilgili önemli uyarıları var.
14.04.2022 Gündem
Yılbaşı için tüyoyu verdi: Kızartmayın, sütlü deneyin!
Yılbaşı için tüyoyu verdi: Kızartmayın, sütlü deneyin! Yılbaşı akşamı geldi çattı, herkesin aklında neredeyse tek bir şey var: Yemek! Uzman Diyetisyen Olcay Barış, yılbaşı günü sabahı ve akşamı için kritik uyarılarda bulundu. Gecenin ilerleyen saatlerinde uzak durulması gerekenleri de tek tek sıraladı.
2.03.2022 Gündem
Yılbaşı için tüyoyu verdi: Kızartmayın, sütlü deneyin!
Yılbaşı için tüyoyu verdi: Kızartmayın, sütlü deneyin! Yılbaşı akşamı geldi çattı, herkesin odak noktasında tek bir şey var: Yemek! Uzman Diyetisyen Olcay Barış, yılbaşı günü sabahı ve akşamı için kritik uyarılarda bulunup sağlıklı tarifler paylaştı. Gecenin ilerleyen saatlerinde uzak durulması gereken besinleri de tek tek sıraladı.
30.12.2021 Haberler
Ölümcül yemek yeme yarışı! 20 yaşındaki üniversiteli yıldız sporcu son oldu
Ölümcül yemek yeme yarışı! 20 yaşındaki üniversiteli yıldız sporcu son oldu Dünyada her yıl binlerce yemek yeme yarışması düzenleniyor. Bu yarışmaların birincilerine büyük para ödülleri verilse de, yarışma esnasında ilginç bir şekilde hayatını kaybeden birçok kişi de var. İşte '60 yaşında kek yarışmasına katılıp boğulan kadından, arkadaşıyla iddiaya girip 41 yumurta yiyerek ölen adam'a yemek yarışmalarında yaşanan ilginç olayların perde arkası...
30.10.2021 Gündem
Yeme bozuklukları hayatı tehdit ediyor! Genç kızlar daha büyük risk altında
Yeme bozuklukları hayatı tehdit ediyor! Genç kızlar daha büyük risk altında Yeme bozuklukları hem ülkemizde hem de dünyada ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle bunlardan biri Türkiye genelinde ergenlik dönemindeki genç kızlarda sıklıkla görülüp ölümcül risk taşıyor. Peki hangi aşamadan sonra alarm zillerinin çalması gerekiyor? Hangi yanlış alışkanlıklar farkında olmadan hastalığa giden yolda taşları döşüyor? Cevabı haberimizde...
11.10.2021 Gündem
Dünya 'vegan yumurta'yı konuşuyor! Gerçek yumurtadan daha mı sağlıklı?
Dünya 'vegan yumurta'yı konuşuyor! Gerçek yumurtadan daha mı sağlıklı? Hayvansal hiçbir gıdayı tüketmek istemeyen kişilerin benimsediği vegan beslenme türü, gün geçtikçe daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Hayvansal gıdadan uzak kaldıkça çeşitliliğin azaldığı düşünülse de aslında vegan beslenme sınır tanımıyor! Vegan hamburger, vegan peynir, vegan süt derken şimdilerin yeni gözdesi vegan yumurta... Peki vegan yumurta daha mı sağlıklı? Merak edilen sorunun cevabını aradık.
1.10.2021 Gündem
Bunu kimse bilmiyor! Elinizi bastırınca izi kalmalı...
Bunu kimse bilmiyor! Elinizi bastırınca izi kalmalı... 15 Nisan’da başlayan balık avı yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle birlikte pek çok kişi sofrasında balığa yer vermek istiyor. İşte bu noktada hangi balığın hangi ayda yenilirse daha lezzetli ve sağlık için faydalı olacağı büyük önem taşıyor. “Eylül ayında hangi balık yenir?”, “Eylül ayında hangi balık daha lezzetli olur?” diye soranlar için Uzman Diyetisyen Olcay Barış, listeyi açıkladı. Olcay, balığın taze olup olmadığını anlamanın ve balık pişirmenin püf noktalarını da paylaştı.
14.09.2021 Gündem
Bir diyabetlinin beslenme günlüğü - Diyabet hastaları nasıl beslenmeli?
Bir diyabetlinin beslenme günlüğü - Diyabet hastaları nasıl beslenmeli? Diyabet ile sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve doğru stres yönetimi sağlandığında uzun yıllar zarar görmeden yaşamak mümkün. Özellikle beslenmeye gösterilecek özen bu anlamda oldukça önemli. "Türkiye’de ve dünyada şeker hastalığının hızla yayıldığı bu dönemde kişilerin yaşam kalitesinin artması ve korunması yönünde beslenme ve diyet uzmanlarının rolü çok büyük" diyen Uzman Diyetisyen Olcay Barış, diyabetli hastaların beslenme rutini ile ilgili 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında bilgi verdi. Diyabetli hasta nasıl beslenmeli? Diyabet diyeti nasıl olmalı? Diyabetli hastalar hangi meyveleri yiyebilir? Diyabetli hastaların yemesi gerekenler nelerdir? Diyabet nasıl kontrol altına alınır? İşte cevabı... MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
‘Tek başına yeterli değil’
‘Tek başına yeterli değil’ Uzman diyetisyen Olcay Barış, “Sumak, tek başına virüse karşı etkilidir diyemeyiz...
18.04.2020 Cadde
Sumak hakkında mutlaka bilinmesi gereken 10 gerçek
Sumak hakkında mutlaka bilinmesi gereken 10 gerçek Birçok kişinin "Sumak corona virüsten koruyor mu?", "Sumak suyu nasıl yapılır?", "Sumağın faydaları nelerdir?" sorularına cevap araması, sumağı gündeme taşıdı. Virüse karşı en önemli savaşçımız bağışıklık sistemimiz, bağışıklık sistemimizin güçlü olması için sağlıklı beslenme şart. Hem sağlıklı beslenmenin hem de bağışıklığımızı kuvvetlendirmenin en önemli adımlarından biri de antioksidan içeriği yüksek besinleri tüketmek. İşte bu noktada sumak muhteşem bir kaynak olarak karşımıza çıkıyor. Uzman Diyetisyen Olcay Barış sumak ile ilgili bilinmesi gereken 10 gerçeği sıraladı... PEMBENAR ÖZEL
15.04.2020 Genel Sağlık
Vegan beslenmede çocuklara dikkat
Vegan beslenmede çocuklara dikkat ABD’de yaşayan vegan çift Ryan ve Sheila O’Leary’nin 18 aylık çocuklarını sadece çiğ sebze ve meyvelerle besleyerek ölümüne yol açmaları sonrası gözler yine bu konuya çevrildi. Peki vegan beslenme, çocuklar için uygun ve sürdürülebilir mi?
6.12.2019 Gündem
Vegan beslenmek çocuklar için faydalı mı, zararlı mı?
Vegan beslenmek çocuklar için faydalı mı, zararlı mı? Ebeveynlerin en büyük kaygılarının başında çocuklarını yeterli ve doğru şekilde beslemek geliyor. Bazı anne-babalar da bu nedenle vegan beslenmeye başvurabiliyor. Son olarak ABD'de yaşayan vegan bir çiftin, 18 aylık çocuklarını sadece çiğ sebze ve meyvelerle besleyerek ölümüne yol açmaları sonrası gözler yine bu konuya çevrildi. Peki vegan beslenme çocuklar için uygun mu? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Görkem Astarcıoğlu ile Uzman Diyetisyen Olcay Barış bakın neler söyledi...
5.12.2019 Çocuk Sağlığı
Hamilelikte protein eksikliğine dikkat!
Hamilelikte protein eksikliğine dikkat! Uzman Diyetisyen Olcay Barış, bir kişinin günlük protein ihtiyacının kilogram başına 1 gram olduğunu, 70 kg ağırlığında bir yetişkinin günde 70 gr. protein tüketmesi ve bunun da yarısını tavuk, balık, et gibi hayvansal protein kaynaklarından sağlaması gerektiğini söyleyerek hamilelikte ve çocuklarda protein eksikliğinin neden olduğu sağlık sorunlarına değindi.
6.07.2020 Hamilelik
Uzun süren stres kilo aldırıyor
Uzun süren stres kilo aldırıyor İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Florya Hastanesi’nden Uzman Diyetisyen Olcay Barış, ABD’deki Stanford Üniversitesinde yapılan ve stres altındayken yediklerimizden değil, stres nedeniyle salgılanan hormondan dolayı kilo alındığı sonucuna varan araştırmayı değerlendirdi.
5.04.2018 Gündem
İftar menüleri için en kolay yemek tarifleri! (Bugün ne pişirsem?) 5 Haziran 2017
İftar menüleri için en kolay yemek tarifleri! (Bugün ne pişirsem?) 5 Haziran 2017 Ramazan ayında iftar menüleri hazırlamak isteyenler için en kolay yemek tariflerini sizler için bu haberimizde derledik. Gün boyu oruç tutan vatandaşların iftarı beklerken aynı zamanda bugün ne pişirsem diye internet üzerinden yemek tariflerini araştırıyor. İftar menüleri için yemek hazırlarken zorlanmamak için pratik tarifleri tercih etmenizde fayda vardır. İşte 5 Haziran 2017 tarihli en leziz yemek tarifleri...
5.06.2017 Gündem
Sahur ve iftar menüsü nasıl olmalı?
Sahur ve iftar menüsü nasıl olmalı? Uzman diyetisyen Olcay Barış sahur ve iftarda yenilmesi ve uzak durulması gerekenleri açıkladı.
6.07.2021 Bilgi
Ramazan'a uyum sağlamak için öneriler
Ramazan'a uyum sağlamak için öneriler Uzman Diyetisyen Olcay Barış, Ramazan'da vücudun değişikliklere uyum sağlaması için sağlıklı beslenme önerilerine mutlaka dikkat edilerek oruç tutulması gerektiğini söyledi.
Çilek yemek için 7 neden
Çilek yemek için 7 neden Uzman Diyetisyen Olcay Barış, size çileği mevsiminde evinizden eksik etmemeniz için 7 neden sıraladı.

Benzer Haber Etiketleri