Nehirdeki balıkları elleriyle besliyor
Nehirdeki balıkları elleriyle besliyor SİİRT'te TEDAŞ emeklisi 8 çocuk babası Ahmet Erdemci (56), Botan nehri kıyısına giderek burada bulunan yavru ve büyük balıkları kendi elleriyle besliyor. Yaz mevsiminde her gün balıkları beslemek için Botan nehrine giden Erdemci, "Botan nehrine hemen her gün geliyorum. Fırınlardan aldığım ekmekleri nehir kenarında bulunan balıklara veriyorum, bu beni çok mutlu ediyor. Gerekirse zamanımın büyük bir kısmını burada geçiyorum" dedi. Kendi imkanları doğrultusunda fırınlarda ekmek ve atık hamurları alarak nehre bıraktığını ve bırakma esnasında çok sayıda balığın atılan ekmek kırıntılarına akın ettiğini anlatan Erdemci, "Her gün geldiğim yer belli ve buraya geldiğim zaman ufak bir kırıntı ekmeği attığımda balıklar hemen akın ediyor. Buraya gelen balıkları saymak mümkün değil. Ancak 3 binden fazla balık buraya gelerek attığım yemleri almak için büyük çaba harcadığına tanık oluyorum. Bu beni mutlu ediyor ve emekliliğimi Botan balıklarına bakarak geçiriyorum" diye konuştu. Botan nehri kenarında balıklı gölü anımsatan bir manzaranın oluştuğunu belirten Erdemci, "Ben burada balıkları beslerken kimileri ise balıkları avlıyor. Balıkların avlanmasına karşı değilim ancak elektrik gibi yasadışı avlanmalara karşıyım. Elektrikle yapılan avlanmalarda çok sayıda balık telef oluyor. Bunların yanında yavru balıklar da yok oluyor. Ben bunun olmamasını istiyorum ve buraya gelerek yavru balıkları besliyorum" şeklinde konuştu.
11.09.2019 Yaşam
Bu mahallede kedilerin tamamı muhtar yolu gözlüyor
Bu mahallede kedilerin tamamı muhtar yolu gözlüyor Konya Karapınar'da yaşayan muhtar Yaşar Karabacak, 5 yıldır mahalledeki sokak kedilerini her gün kasaptan aldığı ciğerle besliyor.Konya Karapınar'da Zafer Mahallesi Muhtarı Yaşar Karabacak'ın, iş dönüşü otomobilini sesinden tanıyan ve koşarak bir anda aracının etrafını saran yaklaşık 35 kediyle kurduğu sevgi bağı, mahalle sakinlerinden de büyük takdir görüyor. Aynı zamanda çay ocağı işleten Karabacak, kedilerle arasındaki dostluğun 5 yıl önce bir anne kedinin üç yavrusunu evinin önüne bırakması ile başladığını söyledi. İŞ DÖNÜŞÜ SOKAKTA KEDİLER YOLUMU GÖZLÜYOR Kedileri beslemeye başladığını, zamanla baktığı kedi sayısının arttığını anlatan Karabacak, "Evimin önünde kedi sayısı sürekli arttı. Sokakta kedilerin sayısı 35’i buldu. Onlarla yakından ilgilendiğim için hiç pişman değilim. Çok mutlu oluyorum" dedi. Karabacak, her gün kasaptan 15-20 liralık ciğer alıp kedilere getirdiğini belirterek, "Kediler her akşam aynı saatte evimin bahçe duvarına çıkarak beni bekliyor. Otomobilin sesini duyunca yola çıkıp beni karşılıyorlar. Araçtan iner inmez de çevremi sarıyorlar. İnip yiyeceklerini ellerimle veriyorum. İşin garip tarafı, başka bir kimsenin yiyeceğini de yemiyorlar. Belli bir saatim var, o saatte bütün sokak kedileri yolumu gözlüyor. Sabah erkenden işe gidiyorum, etrafta bir tane kedi yok ama akşam iş dönüşü sokakta kediler yolumu gözlüyor" diye konuştu. "İmkanım olsa bütün sokak hayvanlarını beslemek isterdim" diyen Karabacak, son zamanlarda medyada gördüğü hayvanlara kötü muamele haberlerinin kendisini çok rahatsız ettiğini vurguladı.
11.09.2019 Yaşam
Bodrum'un kedilerini 'Ali Baba' besliyor
Bodrum'un kedilerini 'Ali Baba' besliyor Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Ali Karaduman, her gün yolunu gözleyen sokak kedileri için bisikletiyle 4 kilometre mesafe katedip, hayvanları balık ve mamayla besliyor. İlçede 30 yıldır Gümbet Mahallesi'nde oturan Karaduman, geçimini, badana ve boyacılık yaparak sağlıyor. Bir barakada tek başına yaşayan Karaduman, akşam saatlerinde işini bitirip eve dönerken, sokak kedileri için iyilik yolculuğuna başlıyor. Bodrum limanındaki seyyar balıkçılara uğrayan Karaduman, kendisine "Ali Baba" diye seslenen tanıdık balıkçılardan balık topluyor. Yaklaşık 4 kilometrelik yol boyunca her köşe başında karşısına çıkan sokak kedilerini eliyle besleyen Karaduman, bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Yaşadığı barakanın çevresinde bekleyen kedileri de beslediğini belirten Karaduman, "Onlara mutlaka birer balık vermek zorundayım. Çünkü arkamdan geliyorlar. Yavrusunu görüyorum ve acıyorum. Sonuçta insanız ve bu hayvanlara bakmak zorundayız. Anneleri aç olduğu için çoğu zaman yavrularını besleyemiyor. Kendimi hepsine bakmak zorunda hissediyorum." diye konuştu.
11.09.2019 Yaşam
Eve aldığı yavru tilkiyi her gün elleriyle besliyor
Eve aldığı yavru tilkiyi her gün elleriyle besliyor Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Zorlu köyünde yaşayan Nurettin Topaloğlu, bir akşam evinin önüne gelen yavru tilkinin karnını doyurması ile başlayan dostluğu 3 aydır sürdürüyor. Kanka ismini koyduğu yavru tilkiyi 3 aydır kendi elleriyle besleyen Nurettin Topaloğu, "O artık evin bir ferdi, o benim arkadaşım" diyor. Ev halkının da tilkiye alıştığını belirten Topaloğlu, “Kanka artık bizden biri gibi hareket ediyor. Her gün günde 2-3 kez geliyor. Ellerimizle besliyoruz. Bundan yaklaşık 3 ay önce bir akşam kapıda otururken onu fark ettim ve yiyecek verdim. Sonra baktım ki artık her gün gelmeye başladı ve bende düzenli olarak ona et ve peynir gibi yiyecekler verdim. Zamanla ürkekliği geçti, bizlere alıştı. Hatta o kadar alıştı ki evimizin içine bile girmeye başladı. Bizde onla konuşuyor ve onu besliyoruz. İyice alıştırdıktan sonra ona bahçede bir kulübe yapmayı bile düşünüyorum” dedi. Nurettin Topaloğlu ile adeta arkadaş olan Yavru tilkinin sevimli halleri ev halkı tarafından ilgiyle karşılanıyor. Tilki ortama o kadar alışmış ki evin içine bile girip rahatça dolaşıyor, hatta Topaloğlu’nun elinden çatal ile mantı bile yiyor.
11.09.2019 Yaşam
Evinde kanguru besliyor
Evinde kanguru besliyor Evinde kanguru besliyor
11.09.2019 İlginç Videolar
Aç kalan tilkiyi otel çalışanları besliyor
Aç kalan tilkiyi otel çalışanları besliyor Ardahan’da Yalnızçam Kayak Tesisine inen aç tilkiyi, otel çalışanları ekmek, kurabiye ve pasta ile besledi. Her tarafın karla kaplı olduğu ormanlık alanda yiyecek bulamayan tilkiler, akşam saatlerinde Yalnızçam Kayak Merkezi'ne iniyor. Tilkiler, otel çalışanlarının kendilerine verdikleri yiyeceklerle karınlarını doyuruyor. Otel çalışanları, "Bir gece kar yağıyor mu diye dışarı bakıyorduk tilkinin otelin önüne kadar geldiğini gördük. Açtı ve yiyecek arıyordu. Ekmekle dışarı çıktık. Bizi görünce kaçıp gitti. Biz de ekmeği bir daha gelirse alsın diye aydınlık bir yere koyduk. Tam 4 saat pencereden baktık. Tekrar otelin önüne gelen tilki bıraktığımız ekmeği alıp gitti. Öyle başladı tilkilerle dostluğumuz" dediler.
11.09.2019 Yaşam
Her gün evinin önüne gelen tilkiyi besliyor
Her gün evinin önüne gelen tilkiyi besliyor BALIKESİR'in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası'nda yaşayan Azize Abay (66), eşi Sadık Abay'ı kaybettiği günün akşamında evinin önüne gelen tilkiye yiyecek veriyor. Yaklaşık iki aydır her gün evinin önüne gelen tilkiyi doyurduğunu anlatan Abay, Hiç aksatmadan bana misafir oluyor ve ben de bundan çok mutlu oluyorum dedi. Cunda Adası Yeniyol mevkiinde yaşayan Azize Abay, kompresör ustası eşi Sadık Abay'ı geçen yıl 15 Kasım'da kalp krizi sonucu kaybetti. Eşinin vefat ettiği günün akşamı, bir tilki, çiftin evinin önüne geldi. Azize Abay, tilkiyi görüp, aç olabileceğini düşünerek yiyecek verdi. O günden sonra tilki her gün evin önüne gelmeye başladı. Tilkiye et, balık, kedi maması ve çeşitli yiyecekler verdiğini anlatan Abay, Eşimi geçen yıl 15 Kasım'da kaybettim. O günden beri her gün bir tilki geliyor, evin içine kadar giriyor ve hazırladığım yemeği yedikten sonra gidiyor. Her gün hiç aksatmadan bana misafir oluyor ve ben de bundan çok mutlu oluyorum. Bugüne kadar hiç tilki görmemiştim. Korkardım ve insanlara yaklaşacağını hiç tahmin etmezdim. Yağmur yağdığı günler gelmeyince çok üzülüyorum. Bazen kapıyı açarak, 'Oğlum gelir misin' diye sesleniyorum dedi.
11.09.2019 Yaşam
Evinde Komodo ejderi besliyor
Evinde Komodo ejderi besliyor Evinde Komodo ejderi besliyor
11.09.2019 İlginç Videolar
Evde 20'ye yakın kediyi evlerinde besliyorlar
Evde 20'ye yakın kediyi evlerinde besliyorlar Sivas'ta yaşayan Erdal ve Zeliha Çakır çifti sokakta buldukları sahipsiz kedilerle aynı evde yaşıyor. Evlerinde 20'ye yakın kedi besleyen çift sokakta yaşayan kedilerin bakımıyla da yakından ilgileniyor. Emekli polis memuru Erdal Çakır eşi Zeliha Çakır ile birlikte Aydın'da apartman dairesinde yaşadıkları sırada sokak kedilerinin bakımıyla ilgilenmeye başladı. Apartman dairesinde kedi bakmakta sıkıntı çeken çift daha sonra kedilere bakabilmek için Sivas'a annelerinden kalma müstakil eve taşındı. İki çocuk sahibi çift Sivas'a taşındıktan sonra sokakta buldukları sahipsiz kedileri evlerine almaya başladı. 20'ye yakın kediyle aynı evde yaşayan çift kedilerin bakımıyla yakından ilgileniyor. Kış şartlarında dışarı da yaşayan kedilerle de yakından ilgilenen çift kedilere aylık yaklaşık 500 lira harcıyor. "Kedilerle aile olduk" Eşiyle beraber yıllardır sokak hayvanlarına bakmayı çok sevdiğini belirten Erdal Çakır, evinde beslediği kedilerin 20 sokakta ilgilendiği kedilerin sayısının ise 40 olduğunu söyledi. Çakır,"Beslediğim kedilere günlük 7-8 kilo mama veriyorum. Maddi olarak mamaların masrafları aylık 500 lirayı buluyor. Yaptığımız özel kapı ile hepsi eve rahat rahat girip çıkıyorlar. Hiç biri eve herhangi bir dışkı gibi bir şey yaptıkları yok. Önceleri bu kadar kedi ne gibi düşünceleri oluyordu ama şuan bizim kedileri sevdiğimizi bildikleri için kimse yadırgamamaya başladı. Evimize misafir geldiği zaman da kendileri dışarı çıkıyorlar ve evde kendilerinden başka misafir istemiyorlar. Kendi çocuklarımla beraber 20'yi geçen bir aile olduk" dedi. "Ben bundan sonra kedilerden vazgeçemem" Erdal Çakır'ın eşi Zeliha Çakır ise temizlik zorluğu olmasına kedilerden vazgeçemeyeceğini ifade ederek,"Eve giren kediler eve girip yemek yeyip içip daha sonra tekrar gidiyorlar. Daha önceden apartman dairesinde besliyorduk. Daha sonra bahçeli ev olunca rahatladım. Kumu ve diğer uğraşlar apartman dairesinde baya eziyetli oluyor. Şu anda tüy dökmeleri
11.09.2019 Yaşam
Yavru ayıları ballı ekmekle besliyor
Yavru ayıları ballı ekmekle besliyor BURSA'nın Karadağı Ovakorusu Ayı Barınağı ve Celal Acar Yaban Hayatı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, doğal ortamda yaşayan 4'ü yavru 78 ayı, mevsime uygun kalori içeren özel yiyeceklerle besleniyor. Ayıların ekmek ihtiyacını karşılayan fırın çalışanı 49 yaşındaki Aynur İbil, özellikle yavru ayıları kendi hazırladığı ballı ekmekle besliyor. Karacabey ilçesinde bulunan ve Türkiye'de tek olan Karacabey Karadağı Ovakorusu Ayı Barınağı ve Celal Acar Yaban Hayatı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, doğal ortamlarında yaşayan 78 ayının bakımı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2'nci Bölge Müdürlüğü'nce yapılıyor. Ayılar, mevsim koşullarına göre verilen sebze, meyve ve bal gibi yiyeceklerle beslenirken, yavru ayılara da mama yediriliyor. Ayıların ekmek ihtiyacı, özel hazırlanmış fırında tek başına çalışan 3 çocuk annesi Aynur İbil tarafından karşılanıyor. Hamur açan ve bunları tepsilere koyup, fırına süren İbil, pişen ekmekleri soğuttuktan sonra ayılara verirken, yavrulara da üzerine bal sürdüğü ekmekleri elleriyle yediriyor. Barınakta sözleşmeli işçi olarak çalıştığını söyleyen İbil, "Eşim de barınakta görevli. Ayıların bakımıyla ilgileniyor. Ben, sözleşmeli olarak çalışıyorum. Ayılara, ihtiyaç duyulduğu zaman barınakta bulunan fırında tek başıma ekmek hazırlıyorum. Bir gün sade diğer gün meyveli ekmek yapıyorum. Ekmeğin hamur aşamasından, pişmesine ve dağıtımına kadar tek başıma gerçekleştiriyorum. Yavru ayılara ekmek vermekten büyük mutluluk duyuyorum" dedi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa İl Şube Müdürlüğü'nün sorumluluğunda bulunan Karacabey Karadağı Ovakorusu Ayı Barınağı ve Celal Acar Yaban Hayatı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 2 veteriner, 2 biyolog, 1 şef, 1 teknisyen ve 4 işçi çalıyor. Ayıların yıllık beslenme ihtiyaçları için yapılan harcamanın ise yaklaşık 200 bin TL olduğu belirtiliyor.
11.09.2019 Yaşam
Evinde uçan sincap besliyor
Evinde uçan sincap besliyor Evinde uçan sincap besliyor
11.09.2019 İlginç Videolar
Pencereden beslediği hayvana inanamayacaksınız!
Pencereden beslediği hayvana inanamayacaksınız! Pencereden kafasını ve pençesini uzatan kutup ayısını besleyen adamın sakinliği izleyenleri hayrete düşürüyor...
11.09.2019 İlginç Videolar
Kumun içinden çıkanı görünce...
Kumun içinden çıkanı görünce... Genç kızın beslediği yılan, kum havuzunda oynamaya bayılıyor gibi görünüyor...
11.09.2019 Nevidyo
Sokak hayvanlarını beslemek için boş şişeleri topluyor
Sokak hayvanlarını beslemek için boş şişeleri topluyor Çanakkale’de 52 yaşındaki Abdullah Yalçın, çöplerden topladığı boş şişeleri satarak sokak kedilerini besliyor. Kendisi de işsiz olan ve herhangi bir yardım almadığını söyleyen Yalçın, kasaplardan topladığı kemikleri de yaz gününde soba yakıp kaynatarak köpeklere dağıtıyor. Çanakkale’de Barbaros Mahallesi Karacaoğlan Sokakta yaşayan, mesleği mobilya üzerine boyacılık olan Abdullah Yalçın, uzun süredir işsiz. Kiralık bir evde eşi İrem Yalçın’la yaşayan Yalçın, günü birlik işlerde çalışarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Yaklaşık 4 yıl önce, 20 yaşındaki kızını trafik kazasında kaybeden Yalçın, beslediği sokak hayvanlarını evlattan öte gördüğünü söyledi. Sabahları erken kalkarak, Yeni Kordonda sahile ve çöplere atılan boş şişeleri toplayan Yalçın, bunları mahalledeki markete depozito fiyatı üzerinden satıyor. Buradan elde ettiği parayla, yine marketten sosis, süt, yumurta gibi yiyecekler alan Yalçın, bunlarla evinde ve sokakta beslediği kedilerin karnını doyuruyor. Mahalledeki kasabın çöpe attığı artık etler ve yağlı kemikleri temizleyip, tüpü olmadığı için yaz gününde evinde yaktığı sobada kaynatan Yalçın, bunlarla da köpekleri doyuruyor. Kendisi de işsiz olan ve hiçbir yardım alamadığını ifade eden Yalçın, buna rağmen kendinden önce kedi ve köpekleri düşünüyor. Özellikle yavru kedilere insanların eziyet ettiğini, araçların altında kalarak ezildiklerini belirten Yalçın, bu nedenle kedileri evde beslediğini hatta kendi yatağında yatmalarına bile izin verdiğini söyledi.
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri