Beyin Gelişimi

Beyin Gelişimi

Son dakika beyin gelişimi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan beyin gelişimi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan beyin gelişimi haber sayfamızda...

Beyin Gelişimi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 727 beyin gelişimi haberi bulunmuştur.
Beyniniz gelişiyor! Yapmanız gereken 8 şey var
Beyniniz gelişiyor! Yapmanız gereken 8 şey var Beyninizi günlük hayatta yapacağınız aktivitelerle geliştirebileceğinizi biliyor muydunuz? Çok kolay ve bir o kadar da faydalı 8 adımda daha sağlıklı bir beyne sahip olun! Detaylar haberimizde.
21.04.2024 Genel Sağlık
Ailece sofraya oturmanın çocuklar üzerindeki etkisi! Beyin gelişimini destekliyor
Ailece sofraya oturmanın çocuklar üzerindeki etkisi! Beyin gelişimini destekliyor Aile bireylerinin hep birlikte masaya oturması çocukların beyin gelişimi üzerinde büyük ölçüde etkiye sahip. Araştırmalardan elde edilen bilgiye göre bu durum çocuklarda dil, duygu, algıyla bağlantılı bölgeleri daha iyi çalıştırıyor.
12.03.2024 Ebeveyn
Velilerin aklındaki soruyu cevapladı! Bu gıdalar beyni fişek gibi yapıyor
Velilerin aklındaki soruyu cevapladı! Bu gıdalar beyni fişek gibi yapıyor Okulların da açılmasıyla birlikte birçok kişi çocuklarının gelişimi için beyin gelişimine katkısı olan gıdaları araştırmaya başladı. Uzmanlarsa bu konuda uyarıyor.
26.10.2023 Genel Sağlık
Depresyon ve enerji düşüklüğüyle kendini gösteriyor! İyotun 6 faydası
Depresyon ve enerji düşüklüğüyle kendini gösteriyor! İyotun 6 faydası İyot, tiroid bezinin büyüme, beyin gelişimi ve enerji metabolizmasının hızından sorumlu tiroid hormonlarını üretebilmesi için gerekli bir mineral. İyotun vücutta eksik olması ise tiroid hormonu seviyelerinin düşmesine neden olarak çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
14.10.2023 Genel Sağlık
Bir ömür boyu sürüyor, erken teşhis edilmesi önemli! Disleksinin tedavisi özel eğitim
Bir ömür boyu sürüyor, erken teşhis edilmesi önemli! Disleksinin tedavisi özel eğitim Okuma güçlüğü manasında kullanılan disleksinin poligenik yani genetik faktörlerden kaynaklandığını ifade eden Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Neriman Kilit, bazı ailelerde disleksinin daha sık oranda görüldüğünü söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Neriman Kilit, "Disleksinin genel anlamda tedavisi özel eğitimdir, o yüzden de dislekside erken teşhis çok önemli" dedi.
8.10.2023 Genel Sağlık
Bu besinler muhakkak bulunmalı! Uzmandan beslenme çantası menüleri
Bu besinler muhakkak bulunmalı! Uzmandan beslenme çantası menüleri Okulların açılması ile birlikte velilerin üzerinde durduğu en önemli hususlardan birisi de çocukların beslenme rejimi. Diyetisyen Serkan Aksoy, okula giden çocukların beslenme çantasında neler olması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.
12.09.2023 Genel Sağlık
Kafa karıştırıcı zeka testi! Zehir gibi olanlar kolayca çözüyor
Kafa karıştırıcı zeka testi! Zehir gibi olanlar kolayca çözüyor Eğlenceli olduğu kadar beyin gelişimi için önemli yer tutan zeka testleri son dönemler oldukça popüler. Optik illüzyon, zeka testleri hemen hemen her mecrada karşımıza çıkıyor. Kimisi görsel zekayı ölmeye yararken kimi de sayısal zekayı ölçüyor. Dikkat ve adapte olmayı gerektiren zeka testleri kişinin IQ puanını belirliyor. Zorlayıcı sorular ve göz yanıltacak görseller ile kişiyi eğlendiren zeka soruları çözmek isteyenler için yeni bir içeriğimiz var. Sizin için hazırladığımız içerikte yer alan matematik sorusu ilk bakışta kolay gibi görünebilir. IQ seviyem yüksek diyenler zeka testindeki matematik sorusunu bakalım çözebilecek mi? Hadi gelin birlikte bakalım...
5.06.2023 Bilgi Rehberi
‘Ekran otizmi tetikliyor’
‘Ekran otizmi tetikliyor’ Otizm spektrum bozukluğu yaşayan çocuk sayısındaki artışa dikkat çeken İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Nörolojisi uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Canan Kocaman, hastalıkta çocukların ekranla çok erken tanışmasının rolü olduğuna dikkat çekti.
4.04.2023 Gündem
Laboratuvar ortamında üretilen beyin hücreleri bilgisayar oyunu oynadı
Laboratuvar ortamında üretilen beyin hücreleri bilgisayar oyunu oynadı Bilim insanları laboratuvarda, 1970’lerin tenise benzeyen bilgisayar oyunu Pong’u oynamayı öğrenen beyin hücreleri geliştirdi. Uzmanlar “mini beynin” hissedebildiğini ve çevresine tepki verebildiğini söyledi.
13.10.2022 Dünya
Günün altın öğünü: Kahvaltı
Günün altın öğünü: Kahvaltı Dengesiz beslenmenin çocuklarda da birçok problemi beraberinde getirdiğini söyleyen Diyetisyen Reyhan Berber, ‘Çocuk kahvaltı yapmadığında diyabete davetiye çıkarıyor. Çocuklarımıza bu öğünü tabak süslemeleriyle sunabiliriz’ diyor.
29.09.2022 Genel Sağlık
İngiltere'de artan enerji faturaları nedeniyle 'çocuklar ölebilir'
İngiltere'de artan enerji faturaları nedeniyle 'çocuklar ölebilir' İngiltere'de sağlık uzmanları, enerji fiyatlarının artması nedeniyle bu kış birçok hanede ısınma sorununun yaşanacağı ve ölümlerin meydana gelebileceği uyarısında bulundu. Uzmanlar, "Soğuk konutlar nedeniyle çocukların akciğerleri ve beyin gelişimi de zarar görebilir" diyor.
1.09.2022 Dünya
Tatilde çocukları ekrandan uzaklaştıracak fırsat
Tatilde çocukları ekrandan uzaklaştıracak fırsat Yaz tatilinde en büyük derdimiz, çocukları ekran başından kaldırabilecek, cazip, eğlenceli, eğitici ve keyifli etkinlikler bulmak oluyor.
26.07.2022 Advertorial
Neonatoloji Nedir, Hangi Hastalıklara Bakar? Neonatoloji Uzmanı Ne İş Yapar?
Neonatoloji Nedir, Hangi Hastalıklara Bakar? Neonatoloji Uzmanı Ne İş Yapar? Yenidoğan sağlığı tıpta en önemli branşlardan birisidir. Bu anlamda karşımıza Neonatoloji bölümü çıkmaktadır. Bu bölüm pediatri anabilim dalına bağlı bir branş olmaktadır. Neonatoloji nedir, hangi hastalıklara bakar? Neonatoloji uzmanı ne iş yapar? İşte, Neonatoloji bölümü hakkında merak edilen tüm detaylar.
23.07.2022 Sözlük
Emzirirken diyet yapılır mı? Sütünüzü artırırken fazla kilolardan kurtulun!
Emzirirken diyet yapılır mı? Sütünüzü artırırken fazla kilolardan kurtulun! Emzirirken diyet yapılır mı? Diyet yaparken süt azalır mı? Fazla kilolarınızdan çok şikayetçisiniz, ama bir yandan da bebeğinizin gelişimi için endişelisiniz... Zaten hayatınızda yeni bir döneme girdiniz, artık annesiniz, üzerine kilo ve süt kalitesi düşüncesi de eklenince işin içinden çıkılmaz bir durummuş gibi gelebilir. Aslında öyle değil. Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük konu hakkında bilgiler verdi.
28.06.2022 Diyetler
Düzenli Omega-3 kullanımı çocuklarda zeka gelişimini nasıl etkiliyor?
Düzenli Omega-3 kullanımı çocuklarda zeka gelişimini nasıl etkiliyor? Çocuklar için doktorların en çok önerdiği gıda takviyelerinin başında balık yağları geliyor. Peki neden balık yağı bu kadar önemli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Aydemir, 1 yaşından itibaren önerilen sıvı balık yağlarını düzenli kullanmanın çocukların sağlıklı gelişimi üzerine büyük faydaları olduğunu anlatarak, “Hamilelik ve emzirme döneminden itibaren düzenli olarak Omega-3 ihtiyacı karşılanan çocukların zekâ testlerinde diğerlerine oranla daha yüksek skorlar aldığını gösterdi" dedi.
24.06.2022 Çocuk Sağlığı
Bu besinler bebek zekası için büyük önem taşıyor!
Bu besinler bebek zekası için büyük önem taşıyor! Uzun bir yolculuk olan hamilelikte tüketilen besinler, bebeğin sadece bedensel gelişimini değil zeka gelişimini de etkiliyor. Sadece genetik faktörlere bağlı olmayan zeka gelişimini desteklemek adına hamilelik sürecinde uygulanacak sağlıklı bir beslenme programı bebek üzerinde belirleyici bir rol oynayabiliyor. Dengeli ve düzenli bir beslenmenin bebek gelişimi için kritik bir faktör olduğunu söyleyen Perinatalog Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Behram konu ile ilgili açıklamada bulundu.
Taklidi mümkün değil: Anne sütü
Taklidi mümkün değil: Anne sütü Doğumla birlikte bir mucize dünyaya gelirken diğer bir mucize annenin bedeninde hayat bulmaya başlıyor. Bebeğin gelişimi için çok şey ifade eden anne sütü, annenin memesinden bebeğe hayat veriyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersin Sarı, anne sütünün bilinmeyenleri hakkında bilgi verdi.
17.01.2022 Çocuk Sağlığı
Bebek masajı lüks değil, ihtiyaç! Büyümeyi sağlıyor, uykuyu düzene sokuyor...
Bebek masajı lüks değil, ihtiyaç! Büyümeyi sağlıyor, uykuyu düzene sokuyor... Bebek masajının iyileştirici rolü şimdilerde bilim insanları tarafından her yönüyle masaya yatırılıyor. Uzmanlara göre belli bir teknikle ve yağlarla uygulanan bu masaj, bebeğin gelecekteki yaşamı üzerinde bile etkili. İşte özellikle "prematüre bebekler için bir lüksten çok ihtiyaç " olarak nitelendirilen bebek masajının püf noktaları...
8.12.2021 Gündem
Valilik yasakladı! Aman dikkat: Gözümüzün önündeki her şey bağımlılık yapabilir!
Valilik yasakladı! Aman dikkat: Gözümüzün önündeki her şey bağımlılık yapabilir! Geçtiğimiz günlerde İzmir Valiliği, il genelinde aldığı bir kararla 18 yaş altındaki çocuklara çakmak ve çakmak gazı satışını yasaklandı. Sebebi ise çocukları bağımlılığa karşı koruma altına almak. Uyuşturucu madde denildiği zaman aklımıza çoğu kez narkotik maddeler geliyor. Ancak uzmanlar günlük hayatımızda sıkça kullandığımız ürünlerin de bağımlılık yapabileceğini belirtiyor. İşte tehlikenin bilinmeyen gerçek yüzü...
17.10.2021 Gündem
Uzmanlardan uyarı! Müsilaj, balıkları ne kadar etkiledi?
Uzmanlardan uyarı! Müsilaj, balıkları ne kadar etkiledi? İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesi Balıkçılık ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Bölümü Gıda Güvenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray Erkan ve ekibi, yürüttükleri TÜBİTAK projesi kapsamında müsilajın Marmara Denizi'ndeki su ürünlerinin insan sağlığına etkilerini araştırıyor. Yaklaşık 9 ay sürecek araştırmanın ilk verilerine göre, patojen bakteri çeşitliliğin arttığı, başta et verimi ve besin kompozisyonun zayıfladığı belirlendi. Hamsi, istavrit gibi dolaşan balıkların müsilajdan biraz daha az etkilendiğini belirten uzmanlar, haftada 2-3 defa hamsi ve istavrit yemekte hiçbir sakınca yokken, dil balığı, mezgit, karides, barbun gibi dip canlılarının daha tüketilmesini tavsiye ediyor.
8.10.2021 Gündem
Orfoz Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?
Orfoz Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir? Balıkların insan sağlığına olan faydası oldukça fazla olmaktadır. Balıklar özellikle omega 3 vitamini bakımından zengin olan deniz canlıları olarak ifade edilmektedir. Başta beyin gelişimi ve sağlığı için gerekli olan bu vitamin için düzenli olarak balık tüketmek gerekmektedir. Orfoz balığı da deniz canlılarından biri olarak bu bağlamda ele alınması gereken canlılardan biri olmaktadır. Peki, orfoz balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, orfoz balığı hakkında detayları derledik.
23.09.2021 Evcil Hayvan
Omega 3-6-9 sağlığımız için neden bu kadar önemli?
Omega 3-6-9 sağlığımız için neden bu kadar önemli? Omega-3 vücut tarafından üretilemeyen ve dışarıdan yiyeceklerle alınması son derece önemli doymamış yağ asitlerinden biri. Omeganın içerisinde bulunan EPA ve DHA yağ asitlerinin faydaları ise oldukça fazla. "Omega yağ asitlerinin beyin gelişimi, göz sağlığı, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, koroner kalp hastalıklarının önlenmesi gibi çok önemli fonksiyonları var” diyen Dr. Beria Aksu Selman, bakın neler söyledi....
21.09.2021 Genel Sağlık
Bebeklerde Baş Çevresi Ölçümü Nasıl Yapılır? Bebeklerde Baş Çevresi Ölçümü Neden Önemlidir?
Bebeklerde Baş Çevresi Ölçümü Nasıl Yapılır? Bebeklerde Baş Çevresi Ölçümü Neden Önemlidir? Bebeklerinizin baş çevresindeki büyüme, bebeğin beyin gelişimi için çok önemlidir. Gelişimin normal değerlerin altında kalması, beyin gelişiminin olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilir. Bu nedenle zaman zaman bebeğin baş çevresinin ölçülmesi gerekir. İlk altı ay boyunca her ay, 18 aya kadar da belli zaman aralıklarında baş çevresi ölçümü yapılmalıdır. Bebeklerde baş çevresi ölçümü nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
17.09.2021 Sağlık
Emzirme döneminde bu besinleri mutlaka tüketin
Emzirme döneminde bu besinleri mutlaka tüketin Faydası, mucizevi etkileri saymakla bitmeyen anne sütü, bebeklerin ihtiyacı olan tüm besin öğelerini tek başına karşılıyor. Bağışıklık sistemi henüz güçlenmemiş bebeğinizi hastalıklara karşı koruyor, vücut direncini artırıyor. Bu nedenle annenin emzirme döneminde tükettiği gıdalar ve aldığı besin takviyeleri sütün kalitesini ve miktarını doğrudan etkiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Ali Talay, anne sütünün öneminden bahsederken süt arttırmanın yolları hakkında bilgi verdi.
3.09.2021 Kadın Sağlığı
Ölüm saçan kurşunlu benzin tarihe karıştı
Ölüm saçan kurşunlu benzin tarihe karıştı Birleşmiş Milletler (BM) Çevre Programı (UNEP), kurşunlu benzin kullanan son ülke olan Cezayir’in benzin istasyonlarında yakıtın satışını bıraktığını bildirmesinin ardından dünyada kurşunlu benzin kullanan bir ülkenin kalmadığı açıkladı.
1.09.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Beyin Gelişimi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.