Beytüşebap

Beytüşebap

Son dakika beytüşebap haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan beytüşebap gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan beytüşebap haber sayfamızda...

Beytüşebap

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 51 beytüşebap haberi bulunmuştur.
Keldani çift 6 gündür kayıp
Keldani çift 6 gündür kayıp Yok olmaya yüz tutmuş Keldanicenin son temsilcileri olan Hıristiyan aileler, bir bir bölgeyi terk ederken kalan az sayıdaki aile, topraklarında yaşamayı sürdürüyor.
17.01.2020 Gündem
Mehmetçik Kato Dağı'nda destan yazıyor
Mehmetçik Kato Dağı'nda destan yazıyor Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki 2 bin 800 rakımlı karlı Kato Dağı, teröristlerin korkulu rüyası haline geldi. Mayıs ayında karlar erimesiyle birlikte operasyonlarını sıklaştıran Mehmetçik, gece gündüz terörist avına çıkıyor. Kato Dağı’nda sürdürülen operasyonlar sayesinde teröristler kısgaca alınarak bir bir etkisiz hale getirilmiş, yüzlerce mağara imha edilerek tırlar dolusu yaşam malzemesi ve mühimmat imha edilmişti. Tuzluca köyünde yerli üretim uzun namlulu ve otomatik silahlar sayesinde üs bölgesi kurularak Kato Dağı tam anlamıyla kontrol altına alındı. Başarılı operasyonlar sayesinde bölge teröristlerden temizlendi. Mehmetçik yaklaşık 10 metre karın yağdığı bölgede, kar kütlelerinin erimesiyle operasyonlarını da sıklaştırdı. Beytüşşebap 8’inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı’na bağlı Mezra Tabur Komutanlığı ekipleri, Tuzluca, Bestler Dereler, Kovankaya, Kato Dağı ve Kela Meme bölgelerine, teröristlerin sızma girişimine karşı 7/24 elleri tetikte bekliyor. Her taşın aldı didik didik arayan Mehmetçik, tespit edilen mağaraları bir bir imha ediyor. Hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düştüğü yüksek rakımlı dağlarda vatan nöbeti tutan Mehmetçik, teröristlerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Teröristler kaçacak delik arıyor Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki yüksek rakımlı dağlarda sıcak havaların etkisiyle eriyen karların ardından teröristlerin geçiş güzergahları kapatılıyor. Teröristlere nefes aldırmayan güvenlik güçleri operasyonlara kar kış demeden devam ediyor. 2 bin 800 rakımlı Kato Dağı’ndaki askeri üs bölgesindeki güvenlik kuvvetleri gece gündüz arazi arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Bir zamanlar teröristlerin kampları olan bölgede artık teröristlerin emaresi okunmuyor. Teröristlerin ikinci Kandil dediği bölgedeki mağara ve sığınakların tamamı da imha edildi.
11.09.2019 Haberler
Bakan Soylu: 'Fırsat  vermeyin'
Bakan Soylu: 'Fırsat  vermeyin' İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kendi tarihlerini  PKK'nın 40 yılık kuruluş tarihiyle özdeşleştirenlere ne olursunuz fırsat  vermeyin. Size hiçbir zaman samimi olmadılar. Amerikan uşaklığı yaptılar,  Avrupa'nın dümen suyuna girdiler. Onlar bu bölgeyi istedikleri gibi karıştırıp,  kaos haline getirip, ülkemizi geriletmeye çalıştılar." dedi.
19.03.2019 Siyaset
Neye uğradığı şaşırdı
Neye uğradığı şaşırdı Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Kato Dağı'nda kopan kaya parçasının, yol kenarında park halinde olan hafif ticari aracın üzerine düşmesi sonucu sürücü Davut Arğan (22), yaralandı. Kaza, öğle saatlerinde Beytüşşebap ilçe merkezi girişinde meydana geldi. Davut Arğan yönetimindeki 33 ELS 87 plakalı hafif ticari araç, Beytüşşebap ilçe merkezi girişine yaklaştığında yanındaki Macit Dursun (52) ile manzarayı izlemek için aracını yol kenarına çekti. Araçtan çıkan Dursun, Kato Dağı'ndan kopan kaya parçasının aracın üzerine düştüğünü görünce Arğan'ı uyardı. Bu sırada araçtan çıkmaya çalışan Arğan olayda yaralandı. Dursun, yoldaki sürücülere durumu bildirdi. Diğer sürücülerin yardımıyla, yaralı Arğan Beytüşebap Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Arğan, Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
11.09.2019 Yaşam
Neye uğradığı şaşırdı! Manzarayı izlediği sırada...
Neye uğradığı şaşırdı! Manzarayı izlediği sırada... Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Kato Dağı'nda kopan kaya parçasının, yol kenarında park halinde olan hafif ticari aracın üzerine düşmesi sonucu sürücü Davut Arğan (22), yaralandı.
10.02.2019 Gündem
Beytüşşebap’ta 5 PKK’lı Terörist etkisiz hale getirildi
Beytüşşebap’ta 5 PKK’lı Terörist etkisiz hale getirildi Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi Faraşin yaylasında devam eden Şehit Jandarma Yüzbaşı Songül Yakut operasyonunda 5 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Edinilen bilgiye göre, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi Faraşin Yaylasında devam eden Şehit Jandarma Yüzbaşı Songül Yakut operasyonunda, bu sabah saat 05.30 sıralarında, Beresih Tepe bölgesinde 5 PKK’lı terörist tespit edildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan yakın hava desteği sonucunda, tespit edilen 5 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede operasyonlara devam ediyor.
11.09.2019 Haberler
Akıntıya kapılan koyunları kurtarmak isteyen 2 çocuk çoban boğuldu
Akıntıya kapılan koyunları kurtarmak isteyen 2 çocuk çoban boğuldu Şırnak'ta dereden geçirirken suya kapılan koyunlarını kurtarmak isteyen Hacı Sirek (15) ile arkadaşı Abdullah Güler (15), akıntıya kapılarak boğuldu.
9.05.2018 Gündem
Akıntıya kapılan koyunları kurtarmak isteyen 2 çocuk çoban boğuldu
Akıntıya kapılan koyunları kurtarmak isteyen 2 çocuk çoban boğuldu Şırnak'ta dereden geçirirken suya kapılan koyunlarını kurtarmak isteyen Hacı Sirek (15) ile arkadaşı Abdullah Güler (15), akıntıya kapılarak boğuldu.
9.05.2018 Gündem
Nesli tükenmekte olan Semenderler köylünün içme suyundan çıktı
Nesli tükenmekte olan Semenderler köylünün içme suyundan çıktı Nesli tükenme tehlikesi altında olan renkli semenderler üreme dönemi sonrası köylülerin içme suyu şebekesine karıştı. Köylüler korkudan su içemez hale gelirken, su deposu iki haftada bir temizleniyor.
11.09.2019 Yaşam
Habur Çayı taştı
Habur Çayı taştı Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde karların erimeye başlaması ve 3 gündür devam eden yağmur nedeniyle yükselen Habur Çayı, köprüleri yıkıp, tarlalara zarar verdi. Beytüşşebap’ta, Kato Dağı ve Feraşin yaylalarından beslenen Habur Çayı, karların erimeye başlaması ve 3 gündür etkisini gösteren yağmur nedeniyle coştu. Yaklaşık 10 metre yüksekliğe ulaşan çay, önüne gelen her şeyi alıp götürdü. Çayın debisinin yükselmesi nedeniyle tahta köprüler yıkılırken, arsalar ve patika yollar sular altında kaldı.
11.09.2019 Haberler
Yerde buldukları bayrağı köy meydanına astı
Yerde buldukları bayrağı köy meydanına astı Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bir grup çocuk, yerde buldukları bayrağı köy meydanına diktikleri direğe astı. Türkiye’nin Irak sınırında bulunan Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Ayvalık köyünde yaşayan 8-13 yaşları arasındaki bir grup çocuk, yerde bayrak buldu. Bayrağın yerde olmasına içlenen çocuklar, kolları sıvayarak köy meydanındaki mezarlığın yanına kendi imkanlarıyla direk dikti. Bayrağı direğe asan çocukların mutlulukları gözlerine yansıdı. Çocuklar, zaman rüzgarın etkisiyle devrilen direği yeniden ayağa kaldırıyor. Çocuklardan Ahmet Adıyaman, bayrağı yerde gördüğünü belirterek, “Bayrağın dalgalanmasını istedim. Arkadaşlarımın yardımıyla topraktan harç yapıp, bayrağı diktik. Şehitlerimize armağan ediyoruz” dedi. Batu Adıyaman, bayrağı çok sevdiklerini ve bu nedenle diktiklerini ifade etti. Barış Engin ise, direğin bazen devrildiğini anlatarak, “Düştüğü zaman çok üzülüp gelip yapıyoruz. Yaptığımızda da mutlu oluyoruz” diye konuştu. Köylülerden Kenan Adıyaman, “İlkokul öğrencileri okul çıkışlarında yerde gördükleri bayrağı alıp kendi imkanlarıyla kazıp, çamurdan harç yapıp diktiler” ifadelerinde bulundu.
11.09.2019 Haberler
Kato kahramanları kar, çamur dinlemiyor
Kato kahramanları kar, çamur dinlemiyor Şırnak'ın Beyteşşebap ilçesi yakınlarında bulunan Kato Dağı'nda terör örgütü PKK'ya yönelik 19 Nisan 2017 tarihinde başlatılan hava destekli operasyon, kar, çamur dinlemeden 7 aydır aralıksız devam ediyor. Terör örgütü PKK'nın Türkiye'deki 'Kandil' olarak adlandırdığı ve yıllarca 'girilmez' denilen bölgede başlatılan operasyonu sürdüren Mehmetçik ve güvenlik korucuları 2 bin 900 rakımlı Kato Dağı'nın tepesine Türk bayrağı dalgalandırıyor. Kar ile örtülü beyaz dağlar ve mavi gök arasında dalgalanan Türk bayrağı gölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik kuvvetleri bölgedeki ağır kış şartları ve tüm olumsuzluklara rağmen teröristlerin Irak'ın kuzeyindeki kamplardan Kato'yu kullanarak Türkiye'ye girişlerine izin vermiyor. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan 2 bin 900 rakımlı Kato Dağı'nda vatan görevinde olan Mehmetçik ve güvenlik koruculara kar, tipi demeden operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. İki gün önce yüksek kesimlerde kar, alçak kesimlerde ise yağmurun etkili olduğu ilçede teröristlere darbe vuruluyor. Sonbahar aylarında devam eden operasyon, her tarafı karlarla kaplanan Kato Dağı'nda aralıksız sürdürülüyor. Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın ismi ile operasyon devam ediyor PKK'lı teröristlerin Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye geçiş güzergahı olan ve içinde barındırdığı mağaralarla hem Türkiye'deki kamplardan biri hem de mühimmat depoları olarak kullanılan Kato Dağı'nda 19 Nisan 2017 tarihinde başlatılan Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Operasyonu ile teröristlere büyük darbe vuruldu. Tümgeneral Aydoğan Aydın paşanın bizzat yürüttüğü operasyon, helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın Operasyonu olarak devam etti. İsmini şehit tümgeneralden alan operasyon 7 aydır aralıksız devam ederken, Kato Dağı'na çıkan Mehmetçik terör örgütüne darba üzerine darbe vurarak terör örgütününe kurulduğu günden beri en büyük mühimmat zayiatı verdi. Kato Dağı'nda bulunan onlarca mağarada teröristlerin kullandığı silah ve mühimmat tespit edilerek
11.09.2019 Yaşam
Kato Dağı'nda 2 terörist etkisiz hale getirildi
Kato Dağı'nda 2 terörist etkisiz hale getirildi Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan Kato Dağı'nda bulunan üs bölgesine sızma girişiminde bulunan 2 terörist güvenlik kuvvetleri tarafından fark edilerek etkisiz hale getirildi. Edinilen bilgiye göre 19 Nisan tarihinde başlatılan operasyonla Kato Dağı teröristlerden temizlenmiş ve operasyonlarda önemli noktalara üs bölgeleri kurulmuştu. Kato Dağı'nda sürdürülen temizlik operasyonu tüm hızıyla devam ederken, dün gece 2 terörist üs bölgesine sızma girişiminde bulunurken fark edildi. Güvenlik kuvvetleri ile çatışmaya giren 2 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin küçük 'Kandil' olarak adlandırdığı ve girilmez denilen bölgeye asker polis ve güvenlik kuvvetleri müşterek olarak 19 Nisan tarihinde temizlik operasyonu başlatmış ve teröristlere ait onlarca mağara, sığınak bulunarak imha edilmişti. Temizlenen Kato Dağı'nın önemli noktalarına güvenlik kuvvetleri konuşlandırılmıştı. Bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.
11.09.2019 Haberler
Şehitlerin isimleri Kato'nun zirvesine dikilen bayrağa yazıldı
Şehitlerin isimleri Kato'nun zirvesine dikilen bayrağa yazıldı Teröristlere darbe üstüne darbe vuran güvenlik kuvvetleri geçtiğimiz günlerde Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde helikopter kazasında şehit olan askerlerin resimlerinin bulunduğu dev Türk bayraklarını Kato Dağı'nın zirvesine dikti
10.06.2017 Gündem
Şehitlerin isimleri Kato'nun zirvesine dikilen bayrağa yazıldı
Şehitlerin isimleri Kato'nun zirvesine dikilen bayrağa yazıldı Teröristlere darbe üstüne darbe vuran güvenlik kuvvetleri geçtiğimiz günlerde Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde helikopter kazasında şehit olan askerlerin resimlerinin bulunduğu dev Türk bayraklarını Kato Dağı'nın zirvesine dikti
10.06.2017 Gündem
CHP'li Tanal, şehitler için '3 gün ulusal yas' ilan edilmesini istedi
CHP'li Tanal, şehitler için '3 gün ulusal yas' ilan edilmesini istedi CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şırnak'ta 13 askerin şehit olmasının ardından 3 günlük Ulusal Yas ilan edilmesi için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi.
1.06.2017 Siyaset
PKK’nın Zap’taki kampları vuruldu
PKK’nın Zap’taki kampları vuruldu Irak’ın kuzeyindeki Zap ile Sinat-Haftanin bölgelerinde saldırı hazırlığında oldukları belirlenen teröristlere yönelik hava harekatı düzenlendi; 10 PKK’lı öldürüldü, örgütün 3 silah mevzisi ile 4 barınma alanı imha edildi
14.05.2017 Gündem
Kato Dağı operasyonunun 25'inci gününde 10 mağara tespit edildi
Kato Dağı operasyonunun 25'inci gününde 10 mağara tespit edildi Şırnak'ın Beytüşebap İlçesi'ndeki İncebel Dağları- Kato bölgesinde 19 Nisan günü başlatılan Şehit Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman-2 Operasyonu 25'inci gününde sürdürülürken, güvenlik güçleri bölücü terör örgütü üyeleri tarafından kullanılan 10 mağarayı daha tespit etti.
14.05.2017 Gündem
Kato Dağı operasyonunun 25'inci gününde 10 mağara tespit edildi
Kato Dağı operasyonunun 25'inci gününde 10 mağara tespit edildi Şırnak'ın Beytüşebap İlçesi'ndeki İncebel Dağları- Kato bölgesinde 19 Nisan günü başlatılan Şehit Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman-2 Operasyonu 25'inci gününde sürdürülürken, güvenlik güçleri bölücü terör örgütü üyeleri tarafından kullanılan 10 mağarayı daha tespit etti.
14.05.2017 Gündem
Hakkari'de sel nedeniyle yollar kapandı
Hakkari'de sel nedeniyle yollar kapandı Hakkari'de dünden beri süren yağmur sele neden oldu. Heyelan oluştu, yollar kapandı. Yüksekova'da okullar tatil edildi. Habur Çayı’nın taşması sonucu Şırnak yolu ulaşıma kapandı. Vatandaşlar, yolda mahsur kaldı.
14.04.2017 Gündem
Hakkari'de sel nedeniyle yollar kapandı
Hakkari'de sel nedeniyle yollar kapandı Hakkari'de dünden beri süren yağmur sele neden oldu. Heyelan oluştu, yollar kapandı. Yüksekova'da okullar tatil edildi. Habur Çayı’nın taşması sonucu Şırnak yolu ulaşıma kapandı. Vatandaşlar, yolda mahsur kaldı.
14.04.2017 Gündem
Pancar toplamak için hayatlarını riske atıyorlar
Pancar toplamak için hayatlarını riske atıyorlar Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde vatandaşlar, pancar bitkisi toplayabilmek için hayatlarını riske atıyor. Vatandaşlar, her yıl bahar aylarında azgın Habur Çayı ve dik kayalıkları aşıp pancar topluyor.
2.04.2017 Gündem
Pancar toplamak için hayatlarını riske atıyorlar
Pancar toplamak için hayatlarını riske atıyorlar Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde vatandaşlar, pancar bitkisi toplayabilmek için hayatlarını riske atıyor. Vatandaşlar, her yıl bahar aylarında azgın Habur Çayı ve dik kayalıkları aşıp pancar topluyor.
2.04.2017 Gündem
Lojmandan karşılık  verirken şehit düştü
Lojmandan karşılık verirken şehit düştü Şırnak’ın Beytüşebap ilçesinde önceki gece PKK’lı teröristlerin Jandarma Komutanlığı’na düzenlediği saldırıda Jandarma Astsubay Üstçavuş İsmail Demir (32) şehit oldu.
3.07.2016 Gündem
Şırnak Beytüşşebap'ta çatışma
Şırnak Beytüşşebap'ta çatışma Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde operasyona çıkan askerlere teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çatışmada 2 asker yaralandı.
27.09.2015 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Beytüşebap ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.