Ot deyip geçmeyin! Yağından çayına kadar her şeyi şifa deposu
Ot deyip geçmeyin! Yağından çayına kadar her şeyi şifa deposu Akdeniz’e özgü bir bitki olan biberiyenin yağı da çayı da şifa deposu. Sindirimden kanser hastalıklarına savaş açan biberiye her derde deva oluyor.
5.06.2023 Alternatif Tıp
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Çayı ve Yağı Nasıl Yapılır?
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Çayı ve Yağı Nasıl Yapılır? Şifalı bir baharat olan biberiyenin faydaları saymakla bitmez. Akdeniz’e özgü bir bitkidir. Yağ ve çay hali de bulunan biberiyenin iltihap giderici, ağrı dindirici ve zayıflatıcı etkileri bulunur. İçerisinde bulundurduğu pek çok vitamin ve minerallerle insan sağlığına iyi gelir. Biberiye çayı demle usulü yaparak tüketmek oldukça faydalıdır. Biberiye, mide ekşimesi, bağırsak gazı ve iştahsızlık gibi sindirim sorunları için de kullanılır. Biberiye çayı ve yağı nasıl yapılır? diyorsanız “Biberiyenin faydaları nelerdir?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Karabaş Otunun Faydaları ve Zararları Nelerdir? Karabaş Otu Çayı Nasıl Yapılır?
Karabaş Otunun Faydaları ve Zararları Nelerdir? Karabaş Otu Çayı Nasıl Yapılır? Karabaş otu faydaları saymakla bitmeyen bitki türleri arasında yer alıyor. Osmanlı Dönemi’nde kolera ile mücadele için kullanılan karabaş otu pek hastalığa iyi gelir. Karabaş otu genellikle çay olarak tüketilir. Demlenerek tüketilmesi önerilmektedir. Düzenli olarak günde 1-2 fincan karabaş otu çayı içilmesi migren, baş ağrısı, romatizma, uykusuzluğa iyi gelir. Karabaş otunu tüketirken dikkatli olmak gerekir. Aşırı tüketiminin zararları olabilir. Karabaş otu çayı nasıl yapılır? diyorsanız “Karabaş otunun faydaları ve zararları nelerdir?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
3.12.2021 Püf Noktası
Bıttım Sabununun Faydaları Nelerdir? Bıttım Sabunu Saça ve Yüze Nasıl Uygulanır?
Bıttım Sabununun Faydaları Nelerdir? Bıttım Sabunu Saça ve Yüze Nasıl Uygulanır? Menengiç yağından elde edilen bıttım sabunu saça, yüze ve cilde iyi gelir. Siirt bölgesinde yetişen bıttımdan elde edilen bıttım sabunu saç dökülmesine karşı faydaları vardır. Kepek oluşumunu engelleyen bıttım sabunu egzamaya, mantara, ergenlik sivilcelerine vücuttaki yara ve tahrişlere karşı etkilidir. Gözenekleri açar varisleri iyi derecede rahatlatır. Ancak etkisini iyi görmek için düzenli uygulanması gerekir. Bıttım sabunu saça ve yüze nasıl uygulanır? diyorsanız “Bıttım sabunu faydaları nelerdir?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
3.12.2021 Gündem
Portakalın Faydaları Nelerdir? Portakal Kabuğu, Suyu Ve Yağı Neye İyi Gelir?
Portakalın Faydaları Nelerdir? Portakal Kabuğu, Suyu Ve Yağı Neye İyi Gelir? Portakal, hemen hemen herkesin sevdiği meyler arasında yer almaktadır. Sizin için portakalın faydaları nelerdir? Portakal kabuğu, suyu ve yağı neye iyi gelir? Sorularının cevaplarını sizin için derledik.
14.11.2020 Genel Sağlık