Bilim Haberleri

Bilim Haberleri

Son dakika bilim haberleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bilim haberleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bilim haberleri haber sayfamızda...

Bilim Haberleri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 624 bilim haberleri haberi bulunmuştur.
Uzaydan düşen gizemli nesne! Evin çatısını delip içeri girdi, NASA'dan açıklama geldi
Uzaydan düşen gizemli nesne! Evin çatısını delip içeri girdi, NASA'dan açıklama geldi Geçtiğimiz ay Florida'da yaşayan Alejandro Otero isimli bir adamın gece saatlerinde evine uzaydan bir cisim düştü. Çatıyı delip zemin kata kadar inen nesle ile ilgili NASA günler sonra açıklamada bulundu.
16.04.2024 Dünya
'Şeytan' Pons Brooks gökyüzünde belirdi! Türkiye'den de gözlemlendi, korkunç kehanetler
'Şeytan' Pons Brooks gökyüzünde belirdi! Türkiye'den de gözlemlendi, korkunç kehanetler Türkiye dahil dünyanın birçok ülkesinden gözlemlenen ‘12P/Pons Brooks’ 2095 yılında tekrar ortaya çıkacak. 71 yılda bir beliren ve geride sadece kehanetler bırakan 'Şeytan Kuyruklu Yıldızı'nın habercisi olduğu öne sürülen konular dünyada ses getirdi.
13.04.2024 Dünya
Sperm ve yumurta tamamen değişecek! Mutant insanları üretip Marsa gönderecekler
Sperm ve yumurta tamamen değişecek! Mutant insanları üretip Marsa gönderecekler İngiliz basını milyarder Rus iş insanının Mars planını açıkladı. İnsan spermi ve yumurtasının tamamen değiştirilmesiyle elde edilecek mutant insanlar hakkındaki detaylar dünyada ses getirdi.
19.03.2024 Dünya
Danionella: Tırnak büyüklüğündeki balık, buldozerle aynı ses gücüne sahip
Danionella: Tırnak büyüklüğündeki balık, buldozerle aynı ses gücüne sahip Bilim insanları, küçük, şeffaf bir balığın bir kaya matkabı kadar yüksek ses çıkardığını keşfetti.
27.02.2024 Dünya
ABD'li pilot yıllar sonra itiraf etti: Uzaylılarla temasa geçtim, gemilerine bindim
ABD'li pilot yıllar sonra itiraf etti: Uzaylılarla temasa geçtim, gemilerine bindim ABD'li pilot, katıldığı bir konferansta kendisinin galaksiler arası yolculuk yaptığını iddia etti ve UFO'lara dair adeta bir itirafta bulundu.
30.01.2024 Dünya
Ingenuity: Başka bir gezegende uçan ilk araç bozuldu
Ingenuity: Başka bir gezegende uçan ilk araç bozuldu NASA’nın Mars’taki helikopteri Ingenuity (Maharet), pervanelerinden birinin hasar görmesi nedeniyle acil iniş gerçekleştirdi.
26.01.2024 Dünya
2023'ün çığır açan buluşu! İngiliz dergi açıkladı, yapay zekayı bile solladı
2023'ün çığır açan buluşu! İngiliz dergi açıkladı, yapay zekayı bile solladı İngiliz bilim dergisi, 2023 yılında çığır açan buluşları listeledi. Listenin ilk sırasındaki buluş yapay zeka ve kara deliklerle ilgili çalışmaları bile solladı.
18.12.2023 Dünya
'Canavarın' en net fotoğrafı! 150 milyon yıllık üçüncü göz ortaya çıktı
'Canavarın' en net fotoğrafı! 150 milyon yıllık üçüncü göz ortaya çıktı İngiltere'nin güneyindeki Dorset'in Jurassic Sahili'ndeki kayalıklarından devasa bir deniz canavarının kafatası çıkarıldı. Canavarla ilgili yapılan keşif ise dünya basınında yankı uyandırdı.
11.12.2023 Dünya
Dünyayı şoke eden keşif! 75 milyon yıllık T-Rex’in midesinden yavruları çıktı
Dünyayı şoke eden keşif! 75 milyon yıllık T-Rex’in midesinden yavruları çıktı Kanada'da 75 milyon yıl önce yaşamış bir dinozorun fosil kalıntıları bulundu.
10.12.2023 Dünya
Sadece erkekleri öldüren virüs keşfedildi! İlaçlar etki etmiyor
Sadece erkekleri öldüren virüs keşfedildi! İlaçlar etki etmiyor Japon bilim insanları tesadüfen sadece erkekleri öldüren yeni bir virüs keşfettiklerini açıkladı. Söz konusu açıklama kısa sürede dünya medyasında yankı uyandırdı.
8.11.2023 Dünya
Uzayda çöpünü toplamayan şirkete ilk defa ceza kesildi
Uzayda çöpünü toplamayan şirkete ilk defa ceza kesildi Emekliye ayrılan uydularını Dünya'nın yörüngesinde bırakan telekomünikasyon şirketine ilk kez ceza kesildi.
3.10.2023 Dünya
Artık an meselesi: Bilim insanları heyecan yarattı, gizem çözülüyor
Artık an meselesi: Bilim insanları heyecan yarattı, gizem çözülüyor Bilim insanları Jüpiter'in buzlu uydularından biri olan Europa'nın Güneş Sistemi'nde yaşama en elverişli yer olduğunu düşünüyor.
3.10.2023 Dünya
Kayıp kıta Zelandiya'nın haritası çıkartıldı! 375 yıl sonra gelen kanıt
Kayıp kıta Zelandiya'nın haritası çıkartıldı! 375 yıl sonra gelen kanıt Yunan filozof Aristoteles, astronom Batlamyus ve coğrafyacı Eratosthenes'in tarif ettiği hayali kıtaya, kartograflar Latince "güneydeki bilinmeyen toprak" anlamına gelen Terra Australis Incognita adını vermişlerdi.
29.09.2023 Dünya
Uzaydan gelen Bennu'da gizemli element! Siyah bir toz gibi
Uzaydan gelen Bennu'da gizemli element! Siyah bir toz gibi NASA’nın Dünya’ya 2182 yılında çarpma ihtimali olduğu belirtilen Bennu asteroidini incelemesi için gönderdiği uzay aracı OSIRIS- Rex'in getirdiği parçalarda yapılan araştırmalarda daha önce keşfedilmemiş siyah bir madde bulundu.
28.09.2023 Dünya
'Yaşamın kaynağı' mermiden 15 kat hızla Dünya'ya geliyor
'Yaşamın kaynağı' mermiden 15 kat hızla Dünya'ya geliyor Dünyadaki yaşama ışık tutacağı düşünülen Bennu isimli göktaşına ait tozlar bugün ABD'nin Utah eyaletine indirilecek. Bilim insanlarının heyecanla takip ettiği gelişme saatler içinde sonlanacak.
24.09.2023 Dünya
Okyanus tabanında altın küre! Deri dokusu gibi
Okyanus tabanında altın küre! Deri dokusu gibi Okyanusun tabanında bulunan sarı renkli küre, bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Cismin ne olduğu belirlenemezken uzmanlar DNA analizi üzerinde çalışıyor.
12.09.2023 Dünya
Bilim insanları Ay’da yaşama imkan sağlayacak bir enerji kaynağı geliştirdi
Bilim insanları Ay’da yaşama imkan sağlayacak bir enerji kaynağı geliştirdi Bilim insanları astronotların Ay’da uzun süre boyunca bulunmasına imkan sağlayacak bir enerji kaynağı geliştirdi.
4.09.2023 Dünya
Bilim insanları doğadaki 5'inci temel kuvveti bulmaya 'yakın'
Bilim insanları doğadaki 5'inci temel kuvveti bulmaya 'yakın' ABD'nin Chicago kenti yakınlarındaki bilim insanları, yeni bir doğa kuvvetinin varlığını keşfetmeye yakın olabileceklerini belirtiyor. Kanıtlanması halinde, evrendeki tüm nesnelerin ve parçacıkların birbirleriyle etkileşime girme şeklini belirleyen beşinci temel kuvvet bulunmuş olacak.
13.08.2023 Dünya
46 bin yıl sonra hayata döndürüldü! Bilim dünyası şokta
46 bin yıl sonra hayata döndürüldü! Bilim dünyası şokta 46 bin yıldır tekrar canlandırılmayı bekleyen bir solucan türünü inceleyen uzmanlar bu türü hayata döndürmeyi başardı.
29.07.2023 Dünya
Dünyadaki tüm altınların ne kadar yer kapladığı hesaplandı
Dünyadaki tüm altınların ne kadar yer kapladığı hesaplandı ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), dünyada bugüne dek bulunan tüm altınların 23x23 metrelik bir kübe sığabileceğini belirtti.
30.04.2023 Dünya
Dünyadaki tüm altınların ne kadar yer kapladığı hesaplandı
Dünyadaki tüm altınların ne kadar yer kapladığı hesaplandı Yeryüzündeki altın rezervlerinin en az yüzde 30'u Güney Afrika'daki Witwatersrand Havzası'nda yer alırken, altın üretiminde ilk sırada gelen ülkeyse Çin.
29.04.2023 Dünya
Sırrı çözülemiyor! İki yerde görüldü, 'peri çemberleri' daha da yayılabilir...
Sırrı çözülemiyor! İki yerde görüldü, 'peri çemberleri' daha da yayılabilir... Daha önce eşi benzeri görülmemiş bir yeryüzü şekli, bilim dünyasında heyecan yarattı. Araştırmalar sonucu birbirinden ilginç teoriler tek tek elenirken, binlerce kilometre uzakta yeniden beliren bu şekillerin sırrını çözmeye çalışan uzmanlar sona yaklaştı.
20.03.2022 Gündem
Nobel ödüllerinde ‘törensiz takdim’
Nobel ödüllerinde ‘törensiz takdim’ Bilim haberleri ve makaleleri yayınlayan Phys.org’da yer alan bir bilgiye göre Nobel Ödül Töreni, 1956’dan bu yana ilk kez bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle düzenlenmeyecek. Vaktinde açıklanacak ödüllerin sahiplerine sunulması için formül arayışı sürüyor...
23.07.2020 Kültür Sanat
Bilim severlere “Bilim Sohbetleri” müjdesi geldi!
Bilim severlere “Bilim Sohbetleri” müjdesi geldi! Son aylarda bilim haberciliği önem kazanmaya başladı. Pandemi süreci bilim haberciliğinin önemini hatırlattı. Ayrıca bilim üretmenin ne kadar değerli olduğu da anlaşıldı.
3.07.2020 Populer Bilim

Benzer Haber Etiketleri

Bilim Haberleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.