Servis ücreti ödenmeyen çocuk okulda bırakıldı
Servis ücreti ödenmeyen çocuk okulda bırakıldı Antalya’da 8 yaşındaki çocukları servis görevlileri tarafından okulda bırakılan aile büyük panik yaşadı. Çocukları bir saat ağlayarak sınıfta bekleyen aile, ihmal nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Antalya’da yaşayan evli ve iki çocuk babası Özcan Varlı, 8 yaşındaki oğlu Yiğit Murat Varlı’yı Konyaaltı ilçesi Liman Mahallesi’ndeki özel bir koleje gönderdi. Bu yıl ilkokul ikinci sınıfa başlayan Varlı, okulda yaşanan servis sorunu nedeniyle ailesi tarafından bir hafta okula getirilip, götürülmeye başlandı. Bir hafta önce baba Varlı’ya okulun taşeron servis firmasından bir görevli kadın aradı ve pazartesi sabah çocuğun okula bırakılmasını akşam ise kendileri tarafından alınacağını söyledi. Firmanın sözüne güvenen Özcan Varlı, akşam saatlerinde eve geldiğinde oğlunun evde olmadığını öğrendi. Bunun üzerine okul ve servis yetkililerini telefonla arayan Özcan Varlı, kayıt yaptırılmadığı gerekçesiyle oğlunun alınmadığı cevabını aldı. Panikle okula giden baba, oğlunu bir sınıfta gözyaşları içinde buldu. Bir saat okulda kalan Yiğit Murat Varlı ise büyük korku yaşadı. Servis yetkilisi ve okul yönetiminin duyarsızlığından yakınan Varlı, oğlunun başına kötü bir şey gelmemesi ile teselli buldu. Konuyu yargıya taşımaya hazırlanan Varlı, oğlunu ise bu okuldan başka bir okula alacak.
11.09.2019 Yaşam
3'ü ağır 4 kişiyi taşla yaralan zanlı serbest bırakıldı
3'ü ağır 4 kişiyi taşla yaralan zanlı serbest bırakıldı Antalya'nın Kemer ilçesinde 3'ü ağır 4 kişiyi taşla yaraladığı öne sürülen Sudan uyruklu genç, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.İddiaya göre, Akdeniz Üniversitesinde öğrenci olan Kemer’deki bir otelde izinsiz olarak çalıştığı belirlenen Sudan uyruklu Dominic N. (23), öğleden sonra saat 15.00 sıralarında aşırı alkollü bir şekilde sokağa çıktı. İlk önce Kemer Merkez İlköğretim Okulu arkasındaki parkta saldırgan davranışlar sergileyen Dominic N., I.Ç. (15) isimli çocuğu başından yaraladı ve kafatasında çatlak oluşmasına neden oldu. Taşkınlığa devam eden Sudanlı genç, daha sonra J.P.S. (6) ve ismi alınamayan bir kız çocuğuna daha saldırdığı sırada engel olmaya çalışan İrfan Bozdoğan (35) isimli otel işletmecisini de ağır yaraladı. Kafatasında çatlak oluşan, elmacık kemikleri ve çene kemiği kırılan Demirkol, Antalya Atatürk Devlet Hastanesinde, kafatasında çatlak ve göçükler oluşan I.Ç. de Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Yüzünden yaralanan J.P.S. ise Kemer Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Sudanlı Dominic N., olayın hemen ardından yakalanarak götürüldüğü Kemer Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinin ardından Kemer Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, Dominic N.'yi adli kontrol ve yurt dışı yasağı koyarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. "Taşla kafama vurdu, taşı fırlattı" Saldırganın serbest kalması, yaralı ve yakınlarının tepkisine neden oldu. Olayda yaralanan İrfan Bozdoğan, "Çocuğun biri içeriye kaçmıştı. Ailesinden öğrendiğim kadarıyla beni çağırınca bu da eline taş alıp gelince çocuğa vurmasın diye. Çocuğa vurursa öldürür diye engel olmayı düşündüm onlara zarar gelmesin diye gittim oraya. Taşla kafama vurdu, taşı fırlattı. Zaten yere yığıldım ben, kafatasım çatladı burnum kırıldı iki elmacık kemiklerim ve çenem hepsi kırılmış vaziyette. Zaten öldürmek için vurdu. Öldürmeye vurdu. Yaralama değil ölümüne vurdu. Adam gelmiş 3 tane adama ölümüne vuruyor, serbest bır
11.09.2019 Yaşam
10 günlük bebek el çantasıyla terk edildi
10 günlük bebek el çantasıyla terk edildi Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde henüz 10 günlük bir bebek bir el çantasına konularak sokağa bırakıldı.Tavşanlı ilçesi Ulucami Mahallesi Kayalar Sokak üzerine gece geç saatlerde henüz 10 günlük bir bebek kırmızı zıbın kıyafeti ile açık kahverengi bir battaniyeye sarılı halde el çantasına konularak terk edildi. Mahalle sakinlerinin polise haber vermesiyle olay yerine İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri geldi. Ekipler bebeğin kimin olduğunu ve ne için bırakıldığı hakkında araştırma yapıyor. Mahalle Sakinlerinden Mualla Evsen, "Gece bir nişan töreninden yakınlarımızla eve geldik. Henüz evde oturmadan kapı zili çaldı. Ben kızım ve torunum geldiğini düşünerek kapıyı 'kim o" demeden açtım. Baktım ağzı kapalı valiz var kapının önünde. İçerisinden bebek ağlama sesi geldi. Korktum ve hemen yukarı eşimi çağırdım. Sonra polise haber verdik. Polisler ilgilendi sağ olsunlar. Hastaneye götürdüler erkek bebek olduğunu öğrendik. Bir an önce bebeğin kimin olduğunu öğrenmek istiyoruz. Yavrucak sahipsiz kalmasın" dedi.
11.09.2019 Yaşam
Çocuğunu zincirle boynundan bağlayan baba serbest bırakıldı
Çocuğunu zincirle boynundan bağlayan baba serbest bırakıldı Şanlıurfa’da çocuğunu zincirle apartmanın çatısındaki bacaya bağlayan baba çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre olay, Karaköprü ilçesine bağlı Doğukent Mahallesi'ndeki bir apartmanın çatısında yaşanmıştı. İddiaya göre, İ.H.Y., 13 yaşındaki çocuğunu oturdukları apartmanın çatısında zincirle bacaya bağladı. Durumu gören vatandaşlar polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine giden ekipler, Y.Y.'yi boynundan bir metre uzunluğundaki zincirle baca demirine bağlandığını tespit etti. Çocuğu zincirden kurtaran ekipler, Y.Y.'nin kendisini babasının bağladığını söylemesi üzerine baba İ.H.Y.'yi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen baba ile oğlu, ifadelerine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. Buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen baba, nöbetçi mahkemece ifadesinin ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
11.09.2019 Yaşam
Dicle Nehri ve Dirsekli Göletine 90 bin yavru sazan bırakıldı
Dicle Nehri ve Dirsekli Göletine 90 bin yavru sazan bırakıldı TARIM ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Şırnak'ın Cizre ilçesinden geçen Dicle Nehri ile İdil ilçesindeki Dirsekli Göleti'ne toplam 90 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nce Şırnak'a gönderilen sazan balığı yavruları Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne teslim edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan 'Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' kapsamında gönderilen 90 bin yavru sazanın 50 bini Dicle Nehri'ne, 40 bini ise Dirsekli Göleti'ne bırakıldı. Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Faik Arıcan, projede amaçlarının Dicle Nehri'ndeki faunayı genişletmek olduğunu ifade ederek, "Bu balıklar Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden buraya getirildi. Böylece ilçemizde amatör balıkçılığı da geliştirmeyi düşünüyoruz. İnşallah vatandaşlar nehrimizden bu anlamda da yararlanmış olacaklar" dedi.
11.09.2019 Yaşam
Mezar taşını söküp yanına "Bu iş bitmedi" yazılı tabela diktiler
Mezar taşını söküp yanına "Bu iş bitmedi" yazılı tabela diktiler Antalya'nın Manavgat ilçesinde geçtiğimiz yıl ölen bir kişiye ait mezar, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edilip, bir de tehdit içeren tabelalı mesaj bırakıldı. "Bu iş bitmedi" yazılı tabelayı mezarlık dibine yerleştirenlerle ilgili polis çok yönlü inceleme başlattı.Antalya Manavgat Çağlayan Mahallesi'nde Şelale yolu üzerinde bulunan Manavgat’ın en eski kabristanlarından Hafız Hoca Mezarlığı’nda çirkin bir saldırı olayı meydana geldi. 1 Mayıs 2018 tarihinde rahatsızlanarak hayatını kaybeden Bülent Suser’e ait mezarın taşı kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından sökülürken, yanına üzerinde tehdit içeren bir de tabela yerleştirildi. Bir tahtanın ucuna iliştirilmiş tenekenin üzenine el yazısıyla "Siz böyle ederseniz, bende böyle ederim haa. Bu iş burada bitmedi. Yine geleceğim. Siz seçin" yazıldı. Mezarlık karşısında bulunan esnafların mezarın durumunu görerek haber vermesi üzerine mezarda yatan Bülent Suser’in yakınları, Emniyet ve Mezarlıklar Müdürlüğü görevlileri olay yerine geldi. Gerekli incelemelerin ardından Suser’in yakınları emniyete giderek konuyla ilgili şikayette bulundu. Yapılan saldırının mezar yeri paylaşımından kaynaklanabileceği tahmin ediliyor.
11.09.2019 Yaşam
Rapçi ‘Ezhel’ cezaevinden tahliye edildi
Rapçi ‘Ezhel’ cezaevinden tahliye edildi Şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle açılan davadan beraat eden Rapçi ‘Ezhel’ cezaevinden tahliye edildi. Cezaevi önünde açıklama yapan Rapçi Ezhel, “Ben her zaman özgür bir şekilde kendimi ifade etmeye müziğimi yapmaya devam edeceğim” dedi. Şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla 23 Mayıs’ta tutuklanan ‘Ezhel’ ismiyle tanınan rapçi Sercan İpekçioğlu, “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davadan beraat etti. Beraat kararının ardından rapçi Ezhel, Maltepe cezaevinden tahliye oldu. Rapçi Ezhel'i cezaevi önünde çok sayıda yakını ve hayranı karşıladı. Hayranları Ezhel'i için uzun süre alkışladı. “Ben her zaman özgür bir şekilde kendimi ifade etmeye devam edeceğim” Sevenleriyle tek tek sarılan Ezhel, basın mensuplarına da açıklamada bulundu. Rapçi Ezhel, “Değişik bir deneyim oldu benim için cezaevlerini görmüş oldu. Yani ne diyebilirim ki zor yani. Bir sürü insan tanıdım. Benim açımdan eğitici bir deneyim oldu. Bundan sonraki hedefim aynı hızla devam etmek. Yani yaptığım şeyi yapmak. Sanat her zaman özgür bırakılması gereken bir şey, ben her zaman özgür bir şekilde kendimi ifade etmeye müziğimi yapmaya devam edeceğim. İçeride kısıtlı bir alan bol bol kitap okudum ama söz yazmayı dışarıya, stüdyoya bıraktım” dedi.
11.09.2019 Yaşam
Yunanistan'da gözaltına alınan kepçe operatörü serbest bırakıldı
Yunanistan'da gözaltına alınan kepçe operatörü serbest bırakıldı Edirne’de, Yunanlı askerler tarafından tampon bölgede gözaltına alınan ve hakim karşısına çıkarılan Türk kepçe operatörü serbest bırakıldı. Yunan mahkemesinin kararını açıklayan Musa Alerik’in Avukatı Hüseyin Sarıgezen, “5 ay hapis cezası, bin 500 Euro da para cezası verildi. Kepçenin de müsadere kararı çıktı” dedi. Yunanistan hükümeti skandal karardan geri adım attı. Dün Yunan askerleri tarafından gözaltına alınan kepçe operatörü Musa Alerik bugün öğlen saatlerinde adli makamlara sevk edildi. Yunanistan tarafı kepçe operatörünün serbest bırakılmasına karar verdi. “Serbest kaldı” Kararı açıklayan Musa Alerik’in avukatı Hüseyin Sıragezen, “5 ay hapis cezası, bin 500 Euro da para cezası verildi. Kepçenin de müsadere kararı çıktı. Yalnız bu karar tecil edildiği için 3 yıl içerisinde benzer bir suç işlememesi halinde bu cezaları ödemeyecekler. Serbest kaldı. İadesi ile ilgili işlemler sürecek. Bugün veya yarın en geç Türkiye’ye dönmesi sağlanacak” diye konuştu. Türk kepçe operatörünün oğlu Onur Alerik de babasının serbest kalma haberini sevinçle karşıladıklarını belirterek, “Sevinçli bir durum. Kısmetse dönecek. Mutluyuz” dedi.
11.09.2019 Yaşam
Kayseri merkezli 5 ilde FETÖ operasyonu
Kayseri merkezli 5 ilde FETÖ operasyonu Kayseri merkezli 5 ilde FETÖPDY'nin askeri yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 9 kişi tutuklandı, 3 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Emniyette işlemleri tamamlanan 11 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün (TEM) yaptığı ortak çalışmanın ardından halen görevde olan 17 hava astsubayı ile bu askerlere imamlık yaptığı öne sürülen, aralarında öğretmen, mühendis, üniversite çalışanı ve bilgi işlemcilerin de bulunduğu 11 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kayseri merkezli Batman, İzmir, Yalova ve Elazığ'da 5 gün önce düzenlenen operasyonda 25 kişi gözaltına alındı. Kayseri'ye getirilen, sorguları tamamlanan şüphelilerden 12'si, dün adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 9'u tutuklandı, 3 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerden 11'i de bugün sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. 2 şüphelinin emniyetteki sorgusu sürerken, soruşturma kapsamında 3 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
11.09.2019 Yaşam
Umre diye Şanlıurfa'ya götürdüler
Umre diye Şanlıurfa'ya götürdüler Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde umre yolculuğu için 68 kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan, aralarında firmanın Kayseri ve Elbistan'daki yöneticilerinin de bulunduğu 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece mağdurları kutsal topraklara götürme veya paralarının iade edilmesi şartıyla serbest bırakıldı.Alınan bilgiye göre, Kayseri'deki bir firmanın görevlilerince umre ziyareti için Elbistan ilçesinden 68 kişilik kafileyi kutsal topraklara götürmek üzere 2 otobüsle yola çıkarıp tekrar ilçeye getirmesinin ardından vatandaşların şikayetiyle firma yöneticileri hakkında soruşturma başlatıldı. Firma yöneticilerinden İ.K. ile M.K. Kayseri'de, acente yetkilileri H.G. ile S.Y. de Elbistan'da polis ekiplerince gözaltına alındı. Elbistan Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 kişiden H.G. ve S.Y. mahkemece serbest bırakıldı. İ.K. ile M.K. ise mağdur edilen vatandaşların kutsal topraklara götürülmesi veya paralarının iadesi şartıyla adli kontrol uygulanarak salıverildi. Kayseri'deki bir firmanın görevlileri, umre ziyareti için Elbistan ilçesinden 68 kişilik kafileyi kutsal topraklara götürmek üzere 2 otobüsle yola çıkarmış, Gaziantep ve Şanlıurfa'da dolaştırıldıktan sonra Elbistan ilçesine getirilmiş, kişi başı 690 dolar verdiğini iddia eden kafiledekiler Emniyet Müdürlüğüne giderek firma yetkililerinden şikayetçi olmuştu.
11.09.2019 Yaşam
Antalya’da ağaç altına bırakılmış bebek bulundu
Antalya’da ağaç altına bırakılmış bebek bulundu Antalya’nın Manavgat ilçesi’nde bir ağacın altında çarşafa sarılı vaziyette yeni doğmuş erkek bebek bulundu. Hastaneye kaldırılan bebeğin adını hemşireler, bebeğe hastaneye getiren askerlerin ismi olan Abdullah Samet ismini koydu. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Manavgat’ın Ilıca Mahallesi İnönü Bulvarı üzerinde bir ağacın altına bırakılmış çarşafa sarılı vaziyette erkek bebek bulundu. Yoldan geçen bir bayanın görerek 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekibi, kadının kucağındaki çıplak vaziyette çarşafa sarılı ve göbek bağı kesilmemiş yeni doğmuş erkek çocuğunu alarak Manavgat Devlet Hastanesine getirdi. Manavgat Devlet Hastanesi Yenidoğan Servisinde kuvöze alınan ve yeni doğduğu tahmin edilen bebeğe, hemşireler tarafından hastaneye getiren askerlerin ismi olan Abdullah Samet ismini koyuldu. Jandarma ekipleri, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri bebeğin ailesini bulmak için çalışma başlattı.
11.09.2019 Yaşam
Bir babanın üçüncü kez yıkılışı
Bir babanın üçüncü kez yıkılışı Antalya’da geçtiğimiz Kasım ayında, 8 yaşındaki Özgü Ahırlı'nın ölümüne, babaannesinin ise ağır yaralanmasına neden olan sürücü ilk duruşmada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kızının ölümünün hemen ardından, sürücünün alkollü olduğunu sosyal medyada canlı yayın yaparken gören baba Ferhat Ahırlı ise mahkeme kararının karşısında adeta üçüncü kez yıkıldı.Antalya'da 25 Kasım 2017 tarihinde akşam saatlerinde gezmek için dışarı çıkan ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi Özgü İzem Ahırlı ve babaannesi Gülşen Ekinak'a Atatürk Caddesi üzerinde İlhami Y.'nin kullandığı 15 AC 006 plakalı otomobil çarptı. Yola savrulan babaanne ve torunu çeşitli yerlerinden yaralandı. Kazayı görenler 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım isterken, sürücü İlhami Y., ambulansın gelmesini beklemeden Özgü İzem Ahırlı'yı aracına alarak, hizmetli olarak çalıştığı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Başı ve çeşitli yerlerinden ağır yaralanan Özgü İzem Ahırlı, yolda hayatını kaybetti. Babaanne Gülşen Ekinak ise yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Olaydan sonra gözaltına alınan ve 0.86 promil alkollü olduğu tespit edilen sürücü İlhami Y. tutuklandı. "ALKOLLÜYKEN CANLI YAYIN YAPTIM" Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya, tutuklu sanık İlhami Y., hayatını kaybeden çocuğun babası Ferhat Ahırlı, annesi Selma Ahırlı ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyetince söz verilen sanık İlhami Y., pişman olduğunu söyleyerek çocuğun annesi ve babasından özür diledi. Olay günü 3 arkadaşıyla Konyaaltı sahilinde alkol aldıklarını, aracı kullanırken hızının 40 kilometre olduğunu söyleyen İlhami Y., "Olay öncesi araçta elimde alkol şişesi varken sosyal medya hesabımdan canlı yayın yaptım. Işıklar Caddesi'ndeki trafik ışıklarına geldiğimde yeşil ışık yandığı için hareket ettim. Bu sırada bir şeye çarptığımı fark ettim, çarpmanın etkisiyle 6-7 metre gittikten sonra durabildim. Küçük kızı arkadaşım İsmail'le araca bindirdik, çalıştığım hastaneye götürdük.
11.09.2019 Yaşam
Salih Müslim serbest bırakıldı
Salih Müslim serbest bırakıldı Çekya Mahkemesi, Salih Müslim’i serbest bıraktı. Çekya'nın başkenti Prag’da mahkemeye çıkarılan Salih Müslim serbest bırakıldı. Başkent Prag'da yakalanan terör örgütü PYD'nin eski lideri Salih Müslim serbest bırakıldı.
11.09.2019 Yaşam
Bir milyon lira kefaletle serbest bırakıldı
Bir milyon lira kefaletle serbest bırakıldı Büyükçekmece'de 2 yıl önce Ergenekon Davası'nın gizli tanığı İranlı Naji Sharifi Zindashti'nin kızı Arzu Sharifi Zindashti (21) ve şoförü Devrim Öztunç (25)'un cip ile ışıklarda durdukları sırada çapraz ateşe tutularak öldürülmesine ilişkin 1'i tutuklu 10 sanığın yargılandığı davada yeni gelişme yaşandı. Davanın tek tutuklu sanığı Orhan Ünğan, bir milyon TL kefalet ve yurtdışına çıkış yasağı ile her gün karakolda imza atma şartıyla tahliyesine karar verildi. 9. DURUŞMA GÖRÜLDÜ Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 9. duruşmada tutuklu sanık Orhan Ünğan ile tutuksuz sanık Yavuz Yavuztürk hazır bulundu. Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, davanın tek tutuklu sanığı Orhan Ünğan'ın tahliyesine karar verdi. Sanık Ünğan'ın yurtdışına çıkışını yasaklayan mahkeme heyeti, sanık Ünğan'ın ikametine en yakın karakola ya da jandarma karakoluna her gün imza atmasına hükmetti. Mahkeme heyeti ayrıca sanık Ünğan'ın bir defada 1 milyon liranakdi güvence parası yatırmasına hükmetti.
11.09.2019 Yaşam
Araçların sileceklerine mermi bıraktılar
Araçların sileceklerine mermi bıraktılar Park halindeki 16 otomobilin sileceklerine mermi bırakıldı KONYA'da bir site içerisinde park halinde bulunan 16 aracın sileceklerine, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce mermi bırakıldı. Olay, saat 08.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Sancak Mahallesi'nde bulunan bir sitenin park yerinde meydana geldi. sabah işe gitmek için araçlarının yanına gelen sürücüler, sileceklerinin üzerine bırakılmış mermilerle karşılaştı. İhbar üzerine siteye polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde inceleme yapan polis, 16 aracın da sileceklerine mermi bırakıldığını tespit etti. DAHA ÖNCE DE BIRAKILDI Yaklaşık 6 ay önce de bir aracın camına mermi bırakıldığını belirten site sakini Mehmet Eken, Sabah eşimi işe bırakmak için arabaya bindim. Arabayı çalıştırdığımda baktım önde mermi var. Hemen polisi aradım. Daha önce de bir arabaya konulmuştu. Bugün de 16 tane arabaya mermi konulmuş. Bize gözdağı vererek bu arsadan çıkarmak istiyorlar. Arsamızda gözleri var. Bu durumdan korkuyoruz dedi. Polis, mermileri koyan kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı.
11.09.2019 Yaşam
20 milyon lira değerindeki araçlar çürümeye terk edildi
20 milyon lira değerindeki araçlar çürümeye terk edildi Adana’da 200’ü lüks olmak üzere toplam 800 araç otoparkta çürümeye terk edildi. Otopark sahibi Hasan Basri Pamuk, “2009 yılından bu yana bekleyen araçlar var. Şuanda bu araçların değeri 20 milyon TL’yi aştı” dedi. Kredi, vergi, muayene ve sigorta sorunları nedeniyle haciz edilen yada trafikten men edilen 200’ü lüks toplam 800 araç, Çukurova ilçesindeki Sonbey Yediemin Otoparkı’nda çürümeye terk edildi. Bazı araçlar uzun yıllar önce bırakılması nedeniyle otopark ücretleri kendi değerlerini aştı. Otopark yetkilileri, araç fiyatlarının 20 milyon TL’yi geçtiğini bildirdi. Sonbey Yediemin Otoparkı sahibi Hasan Basri Pamuk, 2009 yılından bu yana otopark işletmeciliği yaptığını belirterek, “2009 tarihinden yatan araçlar var burada. Sıkıntı yaşıyoruz bizde, başına bir şey gelebiliyor. Biz parasal yönden de alacağımızı alamıyoruz” diye konuştu. Otoparkta 200’ü lüks otomobil olmak üzere toplam 800 aracın bulunduğunu ifade eden Pamuk, bazı araçların otopark ücretinin değerini aştığını belirterek, “Bu araçları korumak için 10 kişi çalışıyor. Genellikle hacizli, muayenesiz ve sigortasız araçlar geliyor. Bu araçların hurdaya ayrılması lazım. Maddi değeri de yok bazı araçların” ifadelerini kullandı. “Bu iş çok sağlıklı ilerlemiyor” Otoparka geldikten sonra 6 ay içerisinde alınmayacak araçlar için satma yetkileri olduğunu ancak satışı gerçekleştiremediklerini kaydeden Pamuk, “Bu iş çok fazla sağlıklı ilerlemiyor. Bizim alacağımızı bile tahsil edebilmemiz için neredeyse 5 bin TL’ye yakın para harcamamız gerekli. Bunun kolaylaştırılması lazım” şeklinde konuştu. Hasan Basri Pamuk, otoparkta bin adetten fazla motosiklet olduğunu da sözlerine ekledi.
11.09.2019 Yaşam
Yasak ağa takılan balıklar, suya geri bırakıldı
Yasak ağa takılan balıklar, suya geri bırakıldı Çorumd'da, yasak olmasına rağmen baraj gölünde, kaçak su ürünleri avında kullanılan bin metre uzunluğundaki balıkçı ağı ele geçirildi. Ağa takılan canlı balıklar, amatör balıkçılar tarafından baraj sularına bırakıldı. Çorum'daki Hatap Baraj Gölü'nde oltayla avlanan amatör avcılar, oltaya balıkçı ağı takıldığını görüp, durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ekipleri, sevk edildi. Yapılan incelemede, bin metre uzunluğundaki ağ, baraj gölünden çıkarıldı. Ağ gözlerine takılı halde bulunan canlı ve cansız balıklar, jandarma ekipleri tarafından saptandı. Canlı olduğu belirlenen çok sayıda sazan, baraj sularına yeniden salındı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.
11.09.2019 Yaşam
Refüjde kurbanı kesip atıklarını bıraktılar
Refüjde kurbanı kesip atıklarını bıraktılar Adana'da bazı vatandaşlar, kurban satış noktaları yanındaki refüjde kurbanlarını kesip atıklarını da orta yerde bıraktı. Etraftan geçenler ise burunlarını kapatmak zorunda kalıyor. Kurban Bayramı öncesi 26 Ağustos günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaptığı uyarıyla belediyelerin belirlediği yerlerin dışında kurban kesip çevreyi kirletenlere 203 lira, bunun dışında kurban atıklarını toprağa atan işletmelere de 50 bin 975 lira para cezası uygulanacağını, Kurban Bayramı boyunca da denetleme yapılacağını bildirdi. Ancak Adana'da, özellikle Yüreğir ve Seyhan ilçesinde vatandaşlar herkesin gözü önünde bulvardaki refüjde kurbanı kesip atıklarını da yine orta yere bıraktı. Kurbanın bütün atıkları Adana'nın en işlek bir bulvarının kenarındaki refüje atılınca kokudan geçilmez oldu. Bulvar kenarından geçen ya da hayvan pazarına gelen çocuklar refüj yanından geçerken burunlarını kapatarak geçtikleri gözlendi. Vatandaşlar da gördükleri manzaraya tepki göstererek, "Buraya hayvanın atığı atılır mı. Kokudan durulmuyor. Kurban kesip dini vecibe yerine getirilerken çevre bu kadar kirletilir mi bu kadar da olmaz ki" dediler. Bulvar kenarındaki yeşil alanların üzeri hayvan dışkısıyla kaplanırken, kesilen kurbanların kanının da yolda donduğu görüldü. Kesilen kurbanların bağırsakları, dışkısının da aynı yere atılması görenlerin tepkilerine neden oldu.
11.09.2019 Yaşam
Türk işçiler bırakıldı iddiası
Türk işçiler bırakıldı iddiası Irak'ın başkenti Bağdat’ta bir stat şantiyesinden kaçırılan işçilerin serbest bırakıldığı iddia edildi. Dışişleri Bakanlığı, ise işçilerin serbest bırakıldığını doğrulayamazken olayı araştırıyor.
28.09.2015 Gündem
İznik Gölü’ne 100 bin sazan bırakıldı
İznik Gölü’ne 100 bin sazan bırakıldı İznik Gölü’nde avlanan su ürünleri kooperatiflerinin Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü katkısıyla temin ettiği 100 bin yavru sarı sazan balığı göle bırakıldı
11.09.2019 Yaşam
Ölü doğdu, mezara bile gömmediler!
Ölü doğdu, mezara bile gömmediler! Konya’nın Akşehir ilçesinde 6 aylıkken ölü olarak dünyaya gelen kız bebeği, ailesi tarafından bez parçalarına sarıldıktan sonra mezarlığa tam olarak gömülmeden bırakıldı.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri