Bitki Çayı

Bitki Çayı

Son dakika bitki çayı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bitki çayı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bitki çayı haber sayfamızda...

Bitki Çayı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.108 bitki çayı haberi bulunmuştur.
Asma yaprağı çayı ödem attırıyor! 1 fincanı hafızayı zehir gibi yapıyor
Asma yaprağı çayı ödem attırıyor! 1 fincanı hafızayı zehir gibi yapıyor Pek çok bitki çayı onlarca faydasıyla sağlıklı beslenmede önemli rol oynuyor. Pek çok kişinin daha önce duymadığı asma yaprağı çayı da bunlardan biri. İşte asma yaprağının sağlığınız üzerindeki etkisi!
Kan şekerini dengeleyen 5 şifalı çay! Ramazan ayında sağlıklı içecekler seçin
Kan şekerini dengeleyen 5 şifalı çay! Ramazan ayında sağlıklı içecekler seçin Türkiye’de en çok tüketilen içecek olan çayın farklı versiyonları ve farklı malzemelerle yapılan türleri de var. Bunlardan 5 tanesi ise şifalı oluşlarıyla öne çıkıyor. Bu çaylar ramazan ayında da iyi gelecek! Detaylar haberimizde.
Hazımsızlığı, gazı anında bitiriyor! İftardan sonra bir bardak için, daha rahat oruç tutun
Hazımsızlığı, gazı anında bitiriyor! İftardan sonra bir bardak için, daha rahat oruç tutun Ramazan ayının gelmesiyle uzun süren açlıklar beraberinde hazımsızlık sorunlarını da getirdi. İftar ve sahurda ne yapmanı gerektiğini bilirseniz hazımsızlık sorunuyla karşılaşmazsınız. İşte hazımsızlığı yok eden 5 bitki çayı!
Oruçluyken tok tutan besinler nelerdir? Oruçluyken kaçınılması gereken besinler nelerdir?
Oruçluyken tok tutan besinler nelerdir? Oruçluyken kaçınılması gereken besinler nelerdir? Oruç tutarken uzun süre tok kalmamızı sağlayacak besinler neler?
Portakallı, limonlu fark etmiyor! Vücuttaki her noktaya faydası var ama bir şartla
Portakallı, limonlu fark etmiyor! Vücuttaki her noktaya faydası var ama bir şartla Onlarca çay arasından kombu çayını hiç denediniz mi? Portakallı, mandalinalı ve limonlu versiyonları yaygın olan bu lezzetli ve faydalı çayla ilgili bilmeniz gerekenler haberimizde!
Uyku ve sindirim problemlerine son! Melisa çayı ile kurtulmak çok kolay
Uyku ve sindirim problemlerine son! Melisa çayı ile kurtulmak çok kolay Bitki çayları sık tercih edilen içeceklerden olsa da bunlar arasında özel ve mucizevi etkileri olan bazı çaylar öne çıkıyor. Melisa da onlardan biri. Bu çayın dertlerinize deva etkisiyse, haberimizde!
Ambalajsız bitki çayı tehlike saçıyor! 'İlk bakışta anlamak mümkün değil' diyerek uyardı
Ambalajsız bitki çayı tehlike saçıyor! 'İlk bakışta anlamak mümkün değil' diyerek uyardı Bitki çayları, kış aylarında en çok tercih edilen içeceklerin başında geliyor. Ancak içeriği sayesinde sağlıklı yaşamın destekçisi olarak tüketilen bu çayların hijyen koşullarına uygun olarak üretilmesi çok önemli. BİTKİDEN Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, bitki çayı tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.
25.01.2024 Genel Sağlık
Yazın meyvesi, kışın sapı şifa dolu! Kiraz sapı çayıyla iltihaplara son
Yazın meyvesi, kışın sapı şifa dolu! Kiraz sapı çayıyla iltihaplara son Kiraz yazın aromasıyla damak zevkinize hitap ederken, kışın da şifa dolu sapıyla vücudunuzun temiz ve taze kalmasını sağlayabilir. Detaylar haberimizde!
Öksürüğe, boğaz ağrısına, halsizliğe doğal kalkan! Kışın şifa olacak 10 bitki çayı
Öksürüğe, boğaz ağrısına, halsizliğe doğal kalkan! Kışın şifa olacak 10 bitki çayı Bitki çayları zengin içerikleri sayesinde hastalıklara karşı doğal bir koruma sağlıyor. Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, günümüzde çayların bir kısmının hoş lezzetleri nedeniyle içilirken bir kısmının da sağlık için tüketildiğini söyleyerek kışın hastalıklara şifa olan 10 bitki çayını ve faydalarını açıkladı.
19.01.2024 Genel Sağlık
Yol kenarında, tarlalarda bol bol varmış! Aktarda kilosu 90 lira olan en şifalı bitki
Yol kenarında, tarlalarda bol bol varmış! Aktarda kilosu 90 lira olan en şifalı bitki Yol kenarında, tarlalarda bulunan bu bitkilerin faydalarına çok şaşıracaksınız. Özellikle aktarda kilosu 90 liradan satılan hatmi çiçeğinin sahip olduğu etkilere çok şaşıracaksınız.
10.01.2024 Alternatif Tıp
Üniversiteli Gökçe yalnız yaşadığı evde ölü bulunmuştu! İlk otopsi sonucu ortaya çıktı
Üniversiteli Gökçe yalnız yaşadığı evde ölü bulunmuştu! İlk otopsi sonucu ortaya çıktı İzmir’in Urla ilçesinde, yalnız yaşadığı evde ölü bulunan üniversite öğrencisi Gökçe Bebeci'nin (25), yapılan ilk otopsi sonucu ortaya çıktı.
7.01.2024 Gündem
Mikroplara karşı ‘temiz’ mücadele
Mikroplara karşı ‘temiz’ mücadele Nezle, grip, farenjit, larenjit, sinüzit, astım, bronşit, zatürre ve otitin (orta kulak iltihabı) kışın sık görülmesini soğuk hava-virüs ilişkisine bağlayan Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nden Dr. Kenan Çekem, “Soğuk hava virüslerin kendi koruma tabakalarını kalınlaştırarak dirençli ve güçlü hale getiriyor. Soğuk havalarda vücut mekanizmalarımız burun, hava yolları ve akciğerler gibi solunum sistemimizi daha zor ısıtıp nemlendiriyor. Bu da virüslerin tutunmasını kolaylaştırıp vücuttan atılmasını zorlaştırıyor” dedi.
26.12.2023 Dünya
Şifa veriyor sanıyoruz ancak kimyasal bombardıman! Sakın karıştırıp içmeyin, felce kadar götürüyor
Şifa veriyor sanıyoruz ancak kimyasal bombardıman! Sakın karıştırıp içmeyin, felce kadar götürüyor Soğuk havaların gelmesiyle birlikte artan üst solunum yolu hastalıkları birçok kişinin bitki çaylarına sarılmasına neden oldu. Hastalığı hızlıca atlatmak için yapılan bazı karışımlar tehlikeye sokabilir. İşte zehir salan bitki çayları.
23.11.2023 Genel Sağlık
Bitki çaylarını rastgele içmeyin! Böbrek ve karaciğere zarar verebilir
Bitki çaylarını rastgele içmeyin! Böbrek ve karaciğere zarar verebilir Soğuk algınlığının yaygın olduğu kış aylarında özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarının süresini kısaltmaya veya semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilecek kış çaylarının tüketimi oldukça yaygın olsa da dikkatli olmak gerekiyor. Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Kaman, "İlaçlarla etkileşime giren bitki çaylarının yan etkileri yaşamı tehdit edici" uyarısında bulundu.
19.11.2023 Genel Sağlık
Ihlamuru zehir gibi yapan hata! Kırmızıya döndüyse dikkat, içine kuşburnu atın
Ihlamuru zehir gibi yapan hata! Kırmızıya döndüyse dikkat, içine kuşburnu atın Havaların soğuması, bitki çayı tüketiminin artmasını sağlayan en önemli etkenlerden biri. Özellikle ıhlamur, kış çayı, adaçayı gibi çaylar yaygın olarak tüketiliyor. Sağlık için de faydalı olan bitki çayları yanlış tüketildiğinde adeta bir zehre dönüşebiliyor. İşte ıhlamur içerken dikkat etmeniz gerekenler.
18.11.2023 Genel Sağlık
Öksürüğü bıçak gibi kesip atan 10 çay! Solunumu kolaylaştırıyor, balgamı söküyor
Öksürüğü bıçak gibi kesip atan 10 çay! Solunumu kolaylaştırıyor, balgamı söküyor Günler kısaldıkça ve sıcaklıklar düşmeye başladıkça bu tek bir anlama gelebilir; soğuk algınlığı, grip ve öksürük mevsimi geri döndü. Hasta olduğunuzda her zaman bir sağlık uzmanının tavsiyesine başvurmanız gerekirken, rahatsız edici öksürük semptomlarını hafifletmek için başvurabileceğiniz birçok doğal çözüm vardır. Öksürüğü hafifletmenin en kolay ve kullanışlı yollarından biri rahatlatıcı bir fincan çay içmektir.
12.11.2023 Genel Sağlık
Şişkinlik, ödem ve gazdan eser bırakmıyor! İnsanı pamuk kadar hafif yapan tarif
Şişkinlik, ödem ve gazdan eser bırakmıyor! İnsanı pamuk kadar hafif yapan tarif Şişkinlik, ne zaman ve nerede olursa olsun daima rahatsız edicidir. Şişkinlik hissi sonsuza kadar sürecekmiş gibi görünebilir ancak emin olun şişkinlikten kurtulmanın birkaç yolu vardır ve en etkili yollardan biri de sıcak bir fincan çay demlemektir. İşte şişkinliğinize iyi gelecek çaylar.
31.10.2023 Genel Sağlık
Ağrı, sızı, yara izi kalmıyor! Sarı kantaronun yağı da çayı da şifa
Ağrı, sızı, yara izi kalmıyor! Sarı kantaronun yağı da çayı da şifa Hassas ve kaşınmaya meyilli ciltler için kışlık giysiler kabus olabilir. Hem cildin hem de organların sağlıklı kalmasına yardımcı olan ek olarak grip ve soğuk algınlığına birebir sarı kantaronun yağında ve çayında şifa var. Detaylar haberimizde.
31.10.2023 Genel Sağlık
Doğal koruma kalkanı kış çayı! Boğazdaki iltihaba, ciğerlerdeki tıkanmaya birebir
Doğal koruma kalkanı kış çayı! Boğazdaki iltihaba, ciğerlerdeki tıkanmaya birebir Havaların soğumasıyla birlikte grip ve nezleden korunmak isteyenler, vücut direncini doğal yöntemlerle artırmak için kış çayı tüketmeye başladı. Peki kış çayı nedir, nasıl hazırlanır? Hangi enfeksiyon hastalıklarına iyi gelir? İşte cevabı.
20.10.2023 Genel Sağlık
Balgamı kökünden kazıp atan o tarif! Ardı arkası kesilmeyen öksürükleri kesiyor
Balgamı kökünden kazıp atan o tarif! Ardı arkası kesilmeyen öksürükleri kesiyor Günler kısaldıkça ve sıcaklıklar düşmeye başladıkça soğuk algınlığı, grip vb. hastalıklar sıklıkla görülmeye başladı. Peşine gelen öksürük krizleri de cabası. İşte öksürüğünüzü kesecek boğazlarınızı yumuşatacak çaylar.
18.10.2023 Sağlık
Soğuk havaların ilacı olacak! En güzel kış çaylarıyla soğuk algınlığından kurtulun
Soğuk havaların ilacı olacak! En güzel kış çaylarıyla soğuk algınlığından kurtulun Havaların soğumasıyla artan soğuk algınlığı vakaları birçok kişinin endişelenmesine neden oluyor. Sıcaklık farklarının artması ise vücut ısısını korumak konusunda şartları iyice zorlaştırıyor. Ancak dışarısı buz gibi de olsa sizi hastalıktan koruyacak formüller belli. 5 lezzetli kış çayı imdadınıza koşacak!
‘Şifa çayı’ diye zehir demlemeyin!
‘Şifa çayı’ diye zehir demlemeyin! Havaların soğumasıyla birlikte gripten ve hastalıktan korunmak amacıyla tüketilen kış çayları konusunda uzmanlar uyardı. Açık satılan kuru bitkilerdeki bakteri ve mikroplara dikkati çeken uzmanlar, bilinçsizce içilen çayların vücuttaki tahribatına vurgu yaptı...
11.10.2023 Gündem
Doğal antidepresan! Sakinleştirip toksinlerden temizliyor, cilt dostu ekinezya
Doğal antidepresan! Sakinleştirip toksinlerden temizliyor, cilt dostu ekinezya Birçok kişi rahatsızlıklarını tedavi ederken doğal yollara başvuruyor. Binlerce doğal tarif arasında güzel kokulu ve mor çiçek dikkat çekiyor. Ekinezya, sakinleştirici etkisinin yanında cildinizin de en yakın arkadaşı olabilir.
10.10.2023 Genel Sağlık
Boğaz ağrısına birebir! 5 dakikada rahatsız edici acı hissinden kurtulmanın yolu
Boğaz ağrısına birebir! 5 dakikada rahatsız edici acı hissinden kurtulmanın yolu Gece üşüdüğünüzü hissettiğinizde genellikle sabah boğaz ağrısıyla uyanıyorsanız çözüm için doğru adrestesiniz. İleriden aşağı inerek soğuk algınlığı ya da hastalıklara bağlı olarak gelişen boğaz ağrısından kurtulmak için muhteşem tariflere ulaşabilirsiniz.
10.10.2023 Genel Sağlık
Kışı turp gibi geçirenlerin vazgeçilmezi! Şişmekten balona dönen bademcikleri söndürüyor
Kışı turp gibi geçirenlerin vazgeçilmezi! Şişmekten balona dönen bademcikleri söndürüyor Havaların soğumaya başlaması, soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Bu hastalıklardan korunmak için adaçayı tüketimi çok önemli. Düzenli içerseniz bakın ne sağlıyor.
2.10.2023 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bitki Çayı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.