Bitkisel Yağ

Bitkisel Yağ

Son dakika Bitkisel Yağ haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Bitkisel Yağ gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Bitkisel Yağ haber sayfamızda...

Bitkisel Yağ

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.564 bitkisel yağ haberi bulunmuştur.
Çevreci işletmelere kolay hibe ve kredi
Çevreci işletmelere kolay hibe ve kredi Türkiye, Avrupa’nın yeşil ekonomi hedeflerine uyum kapsamında, sanayi üretimine yeni düzenlemeler getirecek.
22.03.2024 Ekonomi
Sahte gıdalara karşı caydırıcı ceza uyarısı
Sahte gıdalara karşı caydırıcı ceza uyarısı Ramazan ayı öncesi Bayrampaşa'da 5 milyon lira değerinde sahte tereyağı ele geçirilirken, Gıda Yüksek Mühendisi Öğretim Görevlisi Eda Şensu Demir, denetimlerin artırılması gerektiğini belirterek, "Daha anlık denetim yapılması ya da caydırıcı cezalar olması lazım" dedi. Demir, ayrıca sahte tereyağının tüketiciyi aldattığını, üretim sırasında farklı toksik maddelerin gıdanın içerisine girebileceğini bunun da insan sağlığına zararlı olduğunu söyledi.
9.03.2024 Ekonomi
Küresel gıda fiyatları düşüyor
Küresel gıda fiyatları düşüyor Gıda ve Tarım Örgütü’ne (FAO) küresel bazda gıda fiyatları düşüyor.
9.03.2024 Ekonomi
‘52 yıllık işim beni bile kandırırlar’
‘52 yıllık işim beni bile kandırırlar’ Zeytinyağı, tereyağı, bal derken şimdi de peynir, sucuk, sirkede sahtecilik yapıldı. Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birlik Başkanı Ziya Şahin ‘52 yıldır işin içindeyim beni bile kandırırlar’ diye uyarıyor.
4.03.2024 Gündem
Güneydoğu'nun temel gıda ihracatı açıklandı
Güneydoğu'nun temel gıda ihracatı açıklandı Makarna, buğday unu, bitkisel yağlar, bisküvi ve kakaolu mamuller gibi temel gıda ürünleri içeren hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektöründe Türkiye'nin en fazla ihracat yapan bölgesi Güneydoğu Anadolu oldu.
17.01.2024 Ekonomi
Gıda ihracatçılarından İngiltere çıkarması! Hedef 2 milyar dolar
Gıda ihracatçılarından İngiltere çıkarması! Hedef 2 milyar dolar Ege İhracatçı Birlikleri, Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve desteğiyle İngiltere'nin başkenti Londra'da “Gıda Sektörlerinde Sürdürülebilir İhracat UR-GE Projesi” kapsamında gıda ürünleri sektörüne özel sektörel ticaret heyeti organizasyonu gerçekleştirdi. Türkiye’nin üretim ihracatında dünyada lider olduğu kuru meyveden zeytin-zeytinyağına, meyve-sebze mamullerinden baharatlara kadar pek çok ürün İngiltere pazarında tanıtıldı.
24.11.2023 Ekonomi
İngilizlerin en sevdiği salatalar arasında... Eti sevenler için Tai Biftek Salatası tarifi!
İngilizlerin en sevdiği salatalar arasında... Eti sevenler için Tai Biftek Salatası tarifi! Tayland’da yaygın lezzetler arasında yer alan Tai Biftek salatası sadece Taylandlıların sevdiği bir salata değil İngilizlerinde en sevdiği lezzetler arasında yer alıyor. Acı tatlı ve ekşinin bir arada bulunduğu bu salatanın tarifini ise sizinle paylaştık.
18.10.2023 Yemek
Çikolata diye yiyoruz, içinde öyle şeyler var ki! Fiyatı uygunsa 'kokolin'den şüphelenin
Çikolata diye yiyoruz, içinde öyle şeyler var ki! Fiyatı uygunsa 'kokolin'den şüphelenin Her yıl dünya çapında 7 milyon tonun üzerinde çikolata tüketiliyor. Hemen her yaş grubunun tükettiği çikolata, birçok kişinin favori yiyeceği konumunda. Çikolata Uzmanı Elif Aslı Yıldız, çikolata adı altında satılan çikolata benzeri ürünlerin sağlığa etkileri konusunda uyarıp 'kokolin' gerçeğini açıkladı.
9.09.2023 Genel Sağlık
Kimsenin bilmediği leke çıkarıcı formül: İnatçı lekeleri çıkarmada en etkili çözüm
Kimsenin bilmediği leke çıkarıcı formül: İnatçı lekeleri çıkarmada en etkili çözüm Özellikle beyaz kıyafetlerimize zamansız anlarda dökülen yağ, çay veya kahve lekeleri can sıkıcı olabilir. Yıkadığınız halde çıkmıyorsa bir de bu formülü deneyin… İşte kimsenin bilmediği leke çıkarıcı o formül…
8.09.2023 Püf Noktası
Tarım, gıda ve içecek sektöründen 12,23 milyar dolarlık ihracat
Tarım, gıda ve içecek sektöründen 12,23 milyar dolarlık ihracat Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) 6 aylık dış ticaret verilerini açıkladı. Türkiye’nin tarım, gıda ve içecek sektörü bu yılın ilk 6 ayında 12,23 milyar dolar ihracat, 12,46 milyar dolar ithalat yaptı.
7.08.2023 Ekonomi
Anne usulü poğaça tarifi… Hamuruna ekleyin! Puf puf olmasını sağlıyor ve 1 hafta bayatlamıyor
Anne usulü poğaça tarifi… Hamuruna ekleyin! Puf puf olmasını sağlıyor ve 1 hafta bayatlamıyor Anne usulü poğaça nasıl yapılır? Bu püf noktaları uyguladığınızda pofuduk, yumuşak, kıyır kıyır ve 1 hafta bayatlamayan poğaça yapımı kolay hale geliyor.
21.07.2023 Yemek
TOBB’da kadının sesi güçlü çıkacak
TOBB’da kadının sesi güçlü çıkacak TOBB’un yönetim kuruluna seçilen ilk kadın üyesi İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, “Kalkınma ve ekonomik refahı artırma konusundaki en büyük potansiyelimiz, atıl durumda bekleyen kadın iş gücümüz” dedi.
2.06.2023 Ekonomi
Tarım, gıda ve içecek sektöründen Ocak ayında 2,2 milyar dolar ihracat
Tarım, gıda ve içecek sektöründen Ocak ayında 2,2 milyar dolar ihracat 2023 yılının ilk ayında tarım, gıda ve içecek sektörü 2,2 milyar dolar ihracat, 1,9 milyar dolar ithalat gerçekleştirdi.
9.03.2023 Ekonomi
Yeni bir yıl daha zayıf bir sen...
Yeni bir yıl daha zayıf bir sen... Her sene olduğu gibi tutulan yeni yıl dilekleri arasında kilo verme, zayıflama, sağlıklı yaşam , sağlıklı beslenme gibi başlıklar bulunur.
2.02.2023 Cadde
2022 yılında da dışsatımın yıldızı
2022 yılında da dışsatımın yıldızı Abalıoğlu Yağ, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından 2022 yılının en fazla ihracat gerçekleştiren firmalarının ödüllendirildiği İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde, Ege Hububat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği üyesi firmaları arasında birinci seçilerek ödül almaya hak kazandı.
15.01.2023 Ege
Gaziemir’den doğa dostu bir adım daha
Gaziemir’den doğa dostu bir adım daha Geri dönüşebilen atıkların tekrar ekonomik değere dönüştürülmesi için çalışmalarını sürdüren Gaziemir Belediyesi, yurttaşların evsel atıklar (çöpler) dışındaki atıklarını ayrı toplayıp geri dönüşüm endüstrisine kazandırmak için 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi kurdu. Bu şekilde hem doğa korunacak hem de ekonomik değer yaratılacak.
7.12.2022 Ege
Gıda ve içecek sektörü 17,9 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi
Gıda ve içecek sektörü 17,9 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi 2022 yılının ilk 9 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü 17,9 milyar dolar ihracat, 15,5 milyar dolar ithalat gerçekleştirdi.
8.11.2022 Ekonomi
'Meyveli dondurma' yerine 'çeşnili dondurma' geldi
'Meyveli dondurma' yerine 'çeşnili dondurma' geldi Tarım ve Orman Bakanlığı’nca hazırlanarak Resmi Gazete'de yayımlanan 'Türk Gıda Kodeksi Dondurma Tebliği'ne, dondurmada meyve harici diğer çeşni maddeleri kullanımına da izin verildiğinden, 'meyveli dondurma' tanımı yerine 'çeşnili dondurma' tanımı eklendi.
26.10.2022 Ekonomi
Daha yaşanabilir bir dünya için…
Daha yaşanabilir bir dünya için… İzmir Büyükşehir, 6 elektrikli yolcu gemisiyle karbon salınımını azaltacak. Bayraklı Belediyesi de 10 ayda 640 ton evsel atık topladı.
16.10.2022 Ege
Gıda ve içecek sektörü 15,8 milyar dolar ihracat, 13,8 milyar dolar ithalat gerçekleştirdi
Gıda ve içecek sektörü 15,8 milyar dolar ihracat, 13,8 milyar dolar ithalat gerçekleştirdi Dış Ticaret Verileri baz alınarak Agrimetre tarafından hazırlanan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli’ne göre, 2022 yılının ilk 8 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü 15,8 milyar dolar ihracat, 13,8 milyar dolar ithalat gerçekleştirdi.
7.10.2022 Ekonomi
Minyak Bumbu Sosu Nedir, Nasıl Hazırlanır? Minyak Bumbu Sosu Zararlı Mıdır?
Minyak Bumbu Sosu Nedir, Nasıl Hazırlanır? Minyak Bumbu Sosu Zararlı Mıdır? Soslar, yemeklerin lezzetlendirilme aşamalarında oldukça önemli bir yere sahip olmaktadır. Bir sosun lezzetiyle yemeğin lezzeti de tamamlanabilmektedir. Son zamanlarda oldukça fazla tercih edilen soslardan birisi de minyak bumbu sosu olarak ifade edilebilir. Özellikle de noodle paketleri içerisinde yer alan minyak bumbu sosunun nasıl bir sos olduğu öğrenilmek istenmektedir. İşte, minyak bumbu sosu hakkında merak edilen detaylar.
11.09.2022 Eğitim
Tek Kanatla Aydınlık Geleceğe Uçulamaz
Tek Kanatla Aydınlık Geleceğe Uçulamaz “Nüfusun yarısından fazlasını oluşturan kadınların ekonomik, sosyal hayatta ve siyasette daha fazla katkısı olmalı. Aksi takdirde tek kanatla ülkeyi aydınlık bir geleceğe uçuramayız.”
7.09.2022 Milliyet Executive
Mucizevi etki
Mucizevi etki Hindistan cevizinin içeriğinde bulunan yağlardan soğuk sıkım olarak elde edilen yağ, tedavi edici özelliğiyle saça ve cilde fayda sağlıyor...
7.09.2022 Güzellik
Rekolte azaldı, hasadı başlayan yer fıstığının fiyatı 5 kat arttı
Rekolte azaldı, hasadı başlayan yer fıstığının fiyatı 5 kat arttı Adana'da geçen yıl 270 bin dönümde yetiştirilen yer fıstığının bu yıl ekim alanları yüzde 60 azaldı. Hasadı başlayan ürünün fiyatı ise geçen yıla göre 5 kat artarak 25 TL oldu.
27.08.2022 Ekonomi
Küresel gıda fiyatları temmuzda geriledi
Küresel gıda fiyatları temmuzda geriledi Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), gıda emtia sepetinin uluslararası fiyatlarındaki aylık değişimlerin izlendiği Gıda Fiyat Endeksi verileri paylaşırken, küresel gıda fiyatlarının temmuzda bir önceki aya göre yüzde 8.6 gerilediğini bildirdi.
6.08.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bitkisel Yağ ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.