Biyometrik

Biyometrik

Son dakika biyometrik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan biyometrik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan biyometrik haber sayfamızda...

Biyometrik

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 798 biyometrik haberi bulunmuştur.
Samos’ta kapıya takıldık! Türk turistler nelere dikkat etmeli?
Samos’ta kapıya takıldık! Türk turistler nelere dikkat etmeli? Seferihisar’dan kalkan İDO yolcu gemisinin ilk seferiyle Samos’a gittik. Yeşil ve gri pasaport ile Schengen vize sahibi yolcular adaya sorunsuz geçiş yaptı ancak bizim gibi bordo pasaport sahipleri ‘kapıda vize’ alabilmek için 2 saat bekledi.
12.04.2024 Gündem
Avrupa Birliği iltica reformunu onayladı
Avrupa Birliği iltica reformunu onayladı AB Parlamentosu ortak iltica ve göç reformunu onayladı, ancak eleştiriler devam ediyor. Karar öncesinde sert tartışmalar yaşandı.
11.04.2024 Dünya
TUS ne zaman 2024? Sınav kaç dakika, kaç soru? TUS 1.dönem sınav tarihi ve giriş yerleri/belgesi sorgulama ekranı
TUS ne zaman 2024? Sınav kaç dakika, kaç soru? TUS 1.dönem sınav tarihi ve giriş yerleri/belgesi sorgulama ekranı Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS/1) için geri sayım başladı. TIP mezunlarının doktor olabilmesi için girmeleri zorunlu olan ilk TUS sınavı öncesinde, sınavın kaç dakika süreceği ve kaç soru sorulacağı araştırılıyor. Peki, TUS ne zaman, saat kaçta? Sınav kaç dakika, kaç soru? TUS 1.dönem sınav tarihi ne zaman, giriş yerleri/belgesi sorgulama nasıl ve nereden yapılır?
14.03.2024 Bilgi Rehberi
Ben bilmem joker bilir! Ehliyet oyunu: Sınav yok, kurs yok
Ben bilmem joker bilir! Ehliyet oyunu: Sınav yok, kurs yok Ehliyet almak isteyenlerin yerine sınava giren ‘joker şirketleri’ büyük bir sektöre dönüştü. ‘Joker’ler fizik ve tip olarak benzeyen üyeleri yerine sınava giriyor. ‘Sınav yok, kurs yok, beklemek yok’ diyerek müşteri çeken şirketler 12 bin TL’ye sınavsız ehliyet vadediyor.
16.01.2024 Gündem
WhatsApp Web Giriş 2024: WhatsApp Web Kod ile Giriş Nasıl Yapılır?
WhatsApp Web Giriş 2024: WhatsApp Web Kod ile Giriş Nasıl Yapılır? Dünyanın en çok kullanıcısı bulunan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp Android ve iOS tabanlı cihazlar dışında kullanıcılarına masaüstü bilgisayar aracılığı ile WhatsApp web giriş yapma imkanı sunuyor. WhatsApp Web giriş QR kodu ile yapılıyor. WhatsApp Web kod ile giriş nasıl yapılır? WhatsApp Web giriş hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için konu ile ilgili içeriğimize göz atabilirsiniz.
5.01.2024 Teknoloji
Pasaport Randevu 2024: Pasaport Randevu Başvurusu Nasıl Yapılır ve Gerekli Evraklar Nelerdir?
Pasaport Randevu 2024: Pasaport Randevu Başvurusu Nasıl Yapılır ve Gerekli Evraklar Nelerdir? Pasaport yurt dışı seyahatlerinin olmazsa olmaz belgeleri arasında yer alır. Yabancı ülke yetkilileri tarafından kimlik taraması için kullanılır. Pasaport yenileme ve pasaport alma işlemi için öncelikle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden (NVİ) pasaport randevusu alınmalıdır. Başvuru e-devlet veya NVİ resmi internet sitesinden yapılabilmektedir. Gerekli evrakların tamamlanması ile nüfus müdürlüklerine gidilmesi gerekmektedir. Pasaport ücretleri pasaportların geçerli olduğu süreye bağlı olarak değişmektedir. Öğrenci pasaportlarında ise ücret daha farklıdır. Pasaport başvurusu nasıl yapılır, randevu nasıl alınır ve gerekli evraklar nelerdir? ‘Pasaport Randevu 2024’ içeriğimizden konu ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Gündem
Kimlik Yenileme ve Değiştirme 2024 Yeni Kimlik Çıkarma Ücreti, Randevusu ve Gerekli Evraklar
Kimlik Yenileme ve Değiştirme 2024 Yeni Kimlik Çıkarma Ücreti, Randevusu ve Gerekli Evraklar Kimlik kartı her Türk vatandaşına verilen kişiye özgü resmi kimlik belgesidir. Kanunen herkesin sahip olması gereken kimlik kartları yurt dışında da geçerli olabilmesi ve sorgulama işlemlerinin daha kolay olması için çipli hale geldi. Bu yüzden eski tip nüfus cüzdanını kullananların 2024 yılına kadar kimlikleri yenilemesi gerekir. Yeni kimlik kartı çıkarmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Eski kimliği değiştirmek için öncelikle randevu almak şart. Ardından gerekleri evrakların tamamlaması ve ücretin yatırılması gerekir. Yeni nüfus cüzdanı için gerekli evraklar ve kimlik değiştirme ücreti için Kimlik Yenileme 2023 içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
5.01.2024 Gündem
Kayıp Kimlik Başvurusu 2024: Kayıp Kimlik Cezası ve Gerekli Belgeler Nelerdir?
Kayıp Kimlik Başvurusu 2024: Kayıp Kimlik Cezası ve Gerekli Belgeler Nelerdir? Kimlik kartı kişiye özel resmi belge niteliği taşır. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının sahip olması gereken bir belgedir. Herhangi bir sebeple kaybedilmesi veya çaldırılması halinde yapılması gereken bazı hususlar bulunur. 2024 yılı içerisinde kimliğini kaybedenlerin ALO 199 çağrı merkezini arayarak öncelikle bildirimde bulunması gerekmektedir. Kimlik kaybetmenin ayrıca cezası bulunur. Belli bir ücret karşılığı ve gerekli belgeler ile birlikte yeniden nüfus cüzdanı çıkartılabilir. Kayıp kimlik cezası ve gerekli belgeler nelerdir? “Kayıp Kimlik Başvurusu 2024” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
5.01.2024 Gündem
Ehliyet Yenileme 2024 - Eski Sürücü Belgesi Yenileme Randevusu, Harç Ücretleri ve Gerekli Evraklar
Ehliyet Yenileme 2024 - Eski Sürücü Belgesi Yenileme Randevusu, Harç Ücretleri ve Gerekli Evraklar Yeni ehliyet sistemine geçilmesi ile birlikte eski ehliyetlerin son tarih zamanına kadar yenilenmesi gerekiyor. Ehliyet yenilemek için öncelikle randevu alınması gerekiyor. Ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü üzerinden internet sitesi ve ya telefon ile alınıyor. Ancak ehliyet yenileme işlemi için bazı belge ve evrakların önceden hazırlanarak randevu saatinde götürülmesi gerekiyor. Ehliyet yenilme ücreti her yıl değişiklik gösteriyor.
3.01.2024 Gündem
Ehliyet Fiyatları 2024: Sürücü Kursu Fiyatları ve A, B ve C Sınıfı Ehliyet Kursu, Belgesi Harç, Sınav Giriş Ücretleri Kaç TL Oldu?
Ehliyet Fiyatları 2024: Sürücü Kursu Fiyatları ve A, B ve C Sınıfı Ehliyet Kursu, Belgesi Harç, Sınav Giriş Ücretleri Kaç TL Oldu? Sürücü belgesi veya ehliyet karayolunda motorlu veya motorsuz taşıtların kişiler tarafından kullanabilmesine olanak sağlayan resmi belgedir. Ehliyet fiyatları yıllara göre değişiklik gösterir. Kimlik işlevi görebilen ehliyetler sınıflarına göre ayrılır. Günümüzde kullanılan otomobiller için B sınıfı ehliyet geçerlidir. Ehliyet alınabilmesi sürücü kursuna gidilerek belge alınmalıdır. 2024 yılında ehliyet fiyatları, sürücü kursu fiyatları, sürücü belgesi harç ve sınav ücretleri için içeriğimize göz atabilirsiniz.
3.01.2024 Ekonomi
Amerika Vizesi Nasıl Alınır? (2024) - Gerekli Evraklar Ve Vize Ücreti
Amerika Vizesi Nasıl Alınır? (2024) - Gerekli Evraklar Ve Vize Ücreti Amerika en çok ziyaret edilen ve dünyanın en önemli ülkeleri arasında yer almaktadır. Hem ziyaret hem de ticari açıdan önemli olduğundan dolayı, yıl içerisinde yoğun şekilde insan ülkeye ulaşım sağlıyor. Peki, Amerika vizesi nasıl alınır? (2024) - Gerekli evraklar ve vize ücreti.
1.01.2024 Tatil
ÖSYM Başkanı açıkladı: 1,6 milyon adaya ücretsiz hizmet
ÖSYM Başkanı açıkladı: 1,6 milyon adaya ücretsiz hizmet Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2023 yılında sınavlara başvuran depremzede, şehit yakını, gazi ve gazi yakını 1 milyon 614 bin 280 adaya, ücretsiz başvuru, tercih ve yerleştirme hizmeti verildiğini açıkladı.
28.12.2023 Gündem
Ehliyet ve kimlikte ‘son tarih’ karmaşası
Ehliyet ve kimlikte ‘son tarih’ karmaşası “Ehliyet ve kimlik kartlarının yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2023”, “yenilemeyenlere ceza kesilecek” iddiası, nüfus müdürlüklerinde hareketliliğe neden oldu.
24.12.2023 Gündem
Dünyanın ilk 'Yapay Zeka Yasası' kabul edildi! İşte yasaklar
Dünyanın ilk 'Yapay Zeka Yasası' kabul edildi! İşte yasaklar Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Avrupa Parlamentosu ve üye ülkeler, dünyadaki ilk 'Yapay Zeka Yasası' konusunda anlaşmaya vardı.
9.12.2023 Dünya
'Kara çiçek' sırrı çözdü! Kimliği belli oldu, şoke edici detaylar var
'Kara çiçek' sırrı çözdü! Kimliği belli oldu, şoke edici detaylar var Ailesi kaybolduktan sonra bir daha haber alamadı, polisin 31 yıl sonra paylaştığı fotoğraftaki detay kurbanın kim olduğunu ortaya çıkardı.
16.11.2023 Dünya
AB Komisyonu'ndan geçen ‘dijital Schengen vizesi’ için başvurular nasıl yapılacak?
AB Komisyonu'ndan geçen ‘dijital Schengen vizesi’ için başvurular nasıl yapılacak? Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Schengen vizesi için internet üzerinden başvuru yapılmasına olanak tanıyan yeni düzenlemeyi kabul etti.
14.11.2023 Dünya
Bakan Kacır banttan inen Togg sayısını açıkladı
Bakan Kacır banttan inen Togg sayısını açıkladı Bakan Kacır "Bugün itibarıyla banttan inen Togg sayısı 10 bini aşmıştır" açıklamasında bulundu.
7.11.2023 Ekonomi
Bakan Yerlikaya'dan 'düzensiz göçle mücadele' açıklaması: Türkiye genelinde başlayacak
Bakan Yerlikaya'dan 'düzensiz göçle mücadele' açıklaması: Türkiye genelinde başlayacak 'Mobil Göç Noktası'nın Türkiye genelinde yaygınlaşacağını belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya düzensiz göçle mücadeleye ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
27.09.2023 Haberler
Bakan Yerlikaya'dan 'düzensiz göçle mücadele' açıklaması: Türkiye genelinde başlayacak
Bakan Yerlikaya'dan 'düzensiz göçle mücadele' açıklaması: Türkiye genelinde başlayacak 'Mobil Göç Noktası'nın Türkiye genelinde yaygınlaşacağını belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya düzensiz göçle mücadeleye ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
27.09.2023 Gündem
Özel güvenlik nedir, nasıl olunur?
Özel güvenlik nedir, nasıl olunur? Belirlenen görev alanlarında ait zilyetlik hakkı, yaşam hakkı, mülkiyet hakkı gibi hak ve hürriyetlerin saldırıya uğramaması amacıyla gerçek ve tüzel kişileri koruma hizmetine...
25.09.2023 Advertorial
Kan, kıl, tükürük, izmarit, parmak izi, avuç izi! 8 ayda 579 olay aydınlatıldı
Kan, kıl, tükürük, izmarit, parmak izi, avuç izi! 8 ayda 579 olay aydınlatıldı Suç teşkil eden olaylarda elde edilen delillerle faillerin adalete teslim edilmesinde önemli rol oynayan olay yeri inceleme uzmanları, bu yılın ilk 8 ayında 579 olayı aydınlatarak, 739 şüphelinin adalete teslim edilmesini sağladı.
24.09.2023 Gündem
GSB 11 bin 455 personel alımı sonuçları 2023: Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman ve nerede açıklanacak?
GSB 11 bin 455 personel alımı sonuçları 2023: Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman ve nerede açıklanacak? Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 11 bin 455 sözleşmeli personel alımı yapılıyor. Personel alımı iki etap halinde yapılıyor. İlk aşamada 28 Ağustos-1 Eylül tarihleri ardından psikolog, büro personeli ve destek personeli (temizlik) başvuruları alındı, akabinde de sonuçlar adaylarla paylaşıldı. Gözler GSB 2. etap personel alımı sonuçlarında! Peki, GSB personel alımı sonuçları bu hafta açıklanır mı?
20.09.2023 Bilgi Rehberi
ÖSYM Başkanı'ndan e-Sınav açıklaması: Tüm Türkiye'ye yayacağız
ÖSYM Başkanı'ndan e-Sınav açıklaması: Tüm Türkiye'ye yayacağız ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'dan dikkat çeken e-Sınav açıklaması geldi. Şu an Türkiye'nin 4 bölgesinde olan e-Sınav'ı tüm Türkiye'ye yayacaklarını belirtti.
9.09.2023 Gündem
Hastanelere ‘reçete şebekesi’ dadandı
Hastanelere ‘reçete şebekesi’ dadandı Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, hekimleri kandırarak Reçetem Sistemi’ne giriş bilgilerini çalan ve organize olduğu düşünülen bir grup hakkında sağlık hizmet sunucularını uyardı.
24.08.2023 Gündem
ABD vatandaşlarına  AB vizesi zorunluluğu
ABD vatandaşlarına AB vizesi zorunluluğu Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin 2024’ten itibaren ABD vatandaşlarından vize isteyeceği açıklandı.
27.07.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Biyometrik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.