Bizans İmparatorluğu

Bizans İmparatorluğu

Son dakika Bizans İmparatorluğu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Bizans İmparatorluğu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Bizans İmparatorluğu haber sayfamızda...

Bizans İmparatorluğu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 545 bizans imparatorluğu haberi bulunmuştur.
Denize düşen konteynerin akıbeti! Ansızın karşısına çıkan zengin olur, tek şart var
Denize düşen konteynerin akıbeti! Ansızın karşısına çıkan zengin olur, tek şart var Kargo gemileri her sene milyarlarca dolarlık siparişlerle dolu konteynerleri büyük sularda taşıyor. Ancak bazen bu gemilerin ve kargoların başına gelen tatsız olaylar, bazı şanslı kişileri zengin edebiliyor. Bunun için ise tek şart var!
19.03.2024 Yaşam
Tarihin köşe taşı: Ayasofya
Tarihin köşe taşı: Ayasofya İznik Ayasofya’sı, son Ekümenik Konsil’e ev sahipliği yapması nedeniyle Hristiyanlık tarihi açısından çok önemli bir yapı. Bugün kentin merkezinde, halkın günlük yaşamı ile iç içe olan mekânın bir kısmı cami, bir kısmı da müze olarak düzenlenmiş durumda.
21.01.2024 Arkeoloji
Dört taçlı kent: İznik
Dört taçlı kent: İznik 8500 yıl öncesine kadar uzanan tarihi ve barındırdığı eserlerle İznik, bir açık hava müzesi... Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’dan izler taşıyan kentte sur, kapı, tiyatro, kilise, cami gibi kültür varlıklarını kentin her köşesinde görebilirsiniz. Tarihin hediyesi taşınabilir kültür varlıkları ise Nilüfer Hatun İmareti Türk İslam Eserleri Müzesi ve İznik Müzesi’nde meraklılarını bekliyor.
21.01.2024 Arkeoloji
Rusya Hakkında Bilgiler; Rusya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Rusya Hakkında Bilgiler; Rusya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Rusya, resmi adı ile Rusya Federasyonu, Kuzey Avrasya'da bir ülkedir. Yönetim şekli federal yarı başkanlık olan bu ülke, Norveç, Finlandiya, Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Çin, Moğolistan ve Kuzey Kore ile sınır komşusudur. 3 farklı denize açılmış olan Rusya, deniz yolu ile bir nevi ABD'nin de komşusu sayılmaktadır. Çok geniş bir toprağa yayılmış olan Rusya, dünyanın toprak genişliği bakımından en büyük ülkesi konumundadır. İşte, Rusya hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
3.01.2024 Dünya
MALAZGİRT SAVAŞI kaç yılında, kimler arasında oldu? Malazgirt Meydan Muharebesi sonuçları neler?
MALAZGİRT SAVAŞI kaç yılında, kimler arasında oldu? Malazgirt Meydan Muharebesi sonuçları neler? Malazgirt Meydan Muharebesi önemi, nedenleri ve savaş sonrası meydana gelen siyasi gelişmeleri gündemde bulunuyor. Malazgirt Savaşı; Büyük Selçuklu İmparatorluğu ile Bizans İmparatorluğu arasında geçmiş ve bir dönem kapatıp yenisini açmıştır. Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde de sahnelenen Malazgirt Savaşı önemi ve sonuçları nelerdir?
31.10.2023 Bilgi Rehberi
Şifa şehri Manisa
Şifa şehri Manisa Manisa’nın, Yunanistan’ın Teselya Bölgesi’ndeki Pelion Dağı civarından göç eden Magnetler tarafından kurulduğu tahmin edilmektedir. Bölge; M.Ö. 546 yılından M.Ö. 334 yılına kadar Pers egemenliğinde kalmıştır.
29.10.2023 Gündem
Kurtuluş Savaşı’nın “çetin çephesi” Bilecik
Kurtuluş Savaşı’nın “çetin çephesi” Bilecik Tarihte pek çok kavmin uygarlık ve egemenliğine sahne olan Bilecik, Kayı Boyu’nun Orta Asya’dan 400 çadırla gelip Söğüt’te, Osmanlı Devletinin kuruluş merkezliğini yaptığı yerdir.
29.10.2023 Gündem
Rum Suresi Oku - Rum Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali
Rum Suresi Oku - Rum Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali Kur'an-ı Kerim'in 30. suresi olan Rum Suresi toplamda 60 ayetten oluşur. Mekke döneminde inen Rum suresi, adını ikinci ayetten almaktadır. Okuması oldukça faziletli olan bu surede genel olarak kıyametten Allah'ın varlı ve birliğine inanmayan ve Kureyş kabilesinin İslâm’a karşı olumsuz tutumu ele almıştır. Rum Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti ve diyanet meali ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Doğu Roma’nın soylu kadınları
Doğu Roma’nın soylu kadınları Hayatları hakkında bilgi sahibi olduğumuz Bizans kadınları hep soylu kadınlardır. Bizans imparatoriçelerinden Helena, Theodora ve Zoe’yi kısaca tanıyalım…
22.10.2023 Arkeoloji
Osmanlı Padişahları Sıralaması: Kronolojik Osmanlı Devleti'nin Padişah Listesi, Dönemlere Padişah Sıralaması ve Soy Ağacı
Osmanlı Padişahları Sıralaması: Kronolojik Osmanlı Devleti'nin Padişah Listesi, Dönemlere Padişah Sıralaması ve Soy Ağacı Türk tarihinin yanı sıra dünya tarihinde de büyük yer kaplayan Osmanlı İmparatorluğu'nun öyküsü 1200’lü yıllara dayanır. Osmanlı Devleti’nin padişah listesi de oldukça uzundur. Osmanlı padişahları sıralaması Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi ile başlarken son padişah Sultan Vahdettin ile sona erer. Yükselmeden sonraki dağılma dönemine dek genişleyen Osmanlı’nın soy ağacı oldukça uzundur. Kuruluş, yükselme, gerileme ve dağılma dönemi olarak tarihe yansımıştır. Osmanlı padişahları sıralaması ve listesi ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Eğitim
1200 yıl önceki rotasını takip etti: Viking gemisi ‘Miklagard’da
1200 yıl önceki rotasını takip etti: Viking gemisi ‘Miklagard’da Batan Viking gemisinin birebir kopyası olarak o dönemin teknikleriyle inşa edilen Saga Farmann adlı gemi, nehir ve kanalları takip ederek indiği Karadeniz üzerinden Vikinglerin deyimiyle ‘Miklagard’a yani İstanbul’a ulaştı.
7.08.2023 Gündem
70 gemiyi karadan yürüten mektup! Ne yaşandıysa Kabataş-Haliç arasında yaşandı
70 gemiyi karadan yürüten mektup! Ne yaşandıysa Kabataş-Haliç arasında yaşandı İstanbul’un Fethi denildiğinde akla gelen ilk isim dahi imparator Fatih Sultan Mehmet olsa da asırlardır süren en büyük tartışma ise 70 gemi karadan yürütülmesiyle ilgili. "Elimizde bulunan kaynaklara göre bu düşüncenin öteden beri var olduğu anlaşılıyor" diyen ünlü Osmanlı tarihçisi Prof. Dr. Abdülkadir Özcan, aşama aşama fethin nasıl gerçekleştiğini ve son araştırmalara göre gemilerin yürütüldüğü güzergâhı açıkladı.
30.05.2023 Gündem
1700 yıl önce Aya Eleni Kilisesi'nde Türkçe ibadet yapılmış
1700 yıl önce Aya Eleni Kilisesi'nde Türkçe ibadet yapılmış Konya'nın 5 bin yıllık tarihi Sille Mahallesi’nde 1700 yıl önce yaşayan ve Bizans İmparatorluğu tarafından Hristiyanlaştırılan Türklerin, buradaki Aya Eleni Kilisesi’nde Türkçe ibadet yaptıkları ortaya çıktı.
5.05.2023 Gündem
Kayser Ne Demek? Tdk'ya Göre Kayser Kelimesinin Anlamı Nedir?
Kayser Ne Demek? Tdk'ya Göre Kayser Kelimesinin Anlamı Nedir? Kayser Almanca kökenli bir kelimedir. Kayser sözcüğü farklı dillerde de aynı anlamda kullanılabilmektedir. Devlet erkan rütbeleri arasında anılan Kayser sözcüğü aslında Roma imparatorluğunda kullanılmaya başlamıştır. Kayser hakkında merak edilenleri derledik.
13.04.2023 Sözlük
Devlet Ana - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı
Devlet Ana - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı Devlet Ana Kemal Tahir tarafından 1967 yılında kaleme alınmış bir tarihi romandır. Devlet Ana romanı Kemal Tahir’in en önemli ve en ünlü romanları arasında yer almaktadır. Devlet Ana kitabi hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.
11.04.2023 Eğitim
TARİHİN KİLİT NOKTASI
TARİHİN KİLİT NOKTASI Yalova’daki Çobankale yalnızca coğrafî olarak değil tarih sahnesindeki rolleriyle de “kilit” bir konumda. I. Haçlı Seferi ile Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda önemli bir yeri olan kalenin tarihi kazı çalışmalarıyla aydınlatılıyor.
18.12.2022 Arkeoloji
Çil çil altınlar duvarın altında bulundu!
Çil çil altınlar duvarın altında bulundu! Bizans İmparatorluğu'nun sonuna ışık tutan 1400 yıllık hazine, peş peşe yapılan keşiflerin bir yenisi. Altın sikkeler, 635 yılında Müslümanların bölgeyi fetihleri sırasında saklandı.
4.10.2022 Dünya
Ağaç dikerken Bizans mozaikleri buldular
Ağaç dikerken Bizans mozaikleri buldular Filistinli bir çiftçi Gazze Şeridi’nde tarlasına zeytin ağacı dikmeye çalışırken Bizans döneminden kalma süslü bir zemin mozaiği buldu.
19.09.2022 Dünya
Kırklareli'de Bizans dönemine ait sikke ele geçirildi
Kırklareli'de Bizans dönemine ait sikke ele geçirildi Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde, bir iş yerinde, Bizans dönemine ait altın sikke ele geçirildi. Bir kişi hakkında işlem başlatıldı.
5.09.2022 Gündem
Bozgundan sonra...
Bozgundan sonra... Stelyo Berberakis Milliyet için yazdı.
30.08.2022 Gündem
Konstantinopolis Neresidir? Konstantinopolis Ne Anlama Gelir?
Konstantinopolis Neresidir? Konstantinopolis Ne Anlama Gelir? Genel kültür alanında araştırma yapan kişiler Konstantinopolis hakkında da pek çok bilgiye ulaşmaktadır. Konstantinopolis Roma imparatorluğu zamanından Bizans İmparatorluğuna kadar hakimiyet altında olan bölgelerden biridir. Bizans İmparatorluğu tarafından kuşatılan bu bölge günümüzde İstanbul şehridir. Mustafa Kemal Atatürk'ün kararıyla Konstantinopolis 1930 yılından itibaren İstanbul olarak adlandırılıyor. Konstantinopolis neresidir? Konstantinopolis ne anlama gelir sizler için derledik.
25.07.2022 Eğitim
Şimdiki zamanın hikayesi
Şimdiki zamanın hikayesi BÜNYAMİN AYGÜN Vahşi ve sevimli Sevimli oldukları kadar vahşi olan yavru kaplanlar meraklarıyla da ünlü...
10.07.2022 Kültür Sanat
Tarihin en büyük sorusu yanıtlandı! Kırgızistan'da buldular
Tarihin en büyük sorusu yanıtlandı! Kırgızistan'da buldular Üç kıtada milyonlarca insanı öldüren kabusun kökenine 700 yıl sonra ulaşıldı, Issık Gölü yakınlarında bulunan mezarlardan alınan DNA'larda mikrop vardı.
16.06.2022 Dünya
Grejuva Nedir, Kim Bulmuştur? Grujuva Ateşi Ne Zaman Kullanılmıştır?
Grejuva Nedir, Kim Bulmuştur? Grujuva Ateşi Ne Zaman Kullanılmıştır? Grejuva, yanıcı özelliğe sahip maddeler kullanılarak hazırlanmış bir ateş çeşididir. Sıvı olarak hazırlanan grejuva bez parçalarına emdirilmek suretiyle savaşlarda düşman üzerine ateşlenerek mancınıklarla fırlatılmaktadır. Söndürülmesi zor olan bir ateştir. Savaşlarda başarı kazanılmasında etkili olan bu ateş Rum ateşi, Yunan ateşi, Roma ve Bizans ateşi gibi farklı isimlerle anılmaktadır. İşte, tüm detaylar.
11.06.2022 Eğitim
Yunanistan'da bulundu! Nadir kılıç Türklere ait olabilir
Yunanistan'da bulundu! Nadir kılıç Türklere ait olabilir Selanik yakınlarında ortaya çıkarılan 700 yıllık tek ağızlı kılıcın, bir manastıra baskın yapan Türk korsanlara veya manastırı onlara karşı savunanlara ait olabileceği tespit edildi.
8.06.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Bizans İmparatorluğu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.