Boeing 747

Boeing 747

Son dakika Boeing 747 haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Boeing 747 gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Boeing 747 haber sayfamızda...

Boeing 747

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 378 boeing 747 haberi bulunmuştur.
7 bin metre yukarıda can pazarı! Kargo kapısı patladı, 9 yolcu okyanusa düştü
7 bin metre yukarıda can pazarı! Kargo kapısı patladı, 9 yolcu okyanusa düştü Her zamanki gibi sıradan bir uçuş günüydü. Yolcular koltuklarına oturdu, mürettebat da tam takım hazırdı. Sakince havalanan devasa uçak bir müddet sonra türbülansa girdi. Yolcular tam derin bir nefes alacakken de güçlü bir patlama sesi duyuldu, ardından her şey havada uçuşmaya başladı. Uçakta adeta kıyamet kopuyordu.
8.12.2023 Yaşam
Rehine krizinde siper oldu! Gözü kara hostesin hamlesi yüzlerce insanı kurtardı
Rehine krizinde siper oldu! Gözü kara hostesin hamlesi yüzlerce insanı kurtardı İki gün sonraki doğum gününü kutlayacağı için heyecanlıydı ancak daha önce gerçekleştirmesi gereken uzun bir uçuş vardı. Uçak tam Pakistan’ın Karaçi şehrinden hareket edecekken içeri 4 terörist girdi. Herkes korkudan titriyordu. Kaçırma kodunu kokpitteki pilotlara ileten hostes artık rehine krizinin ortasında yolcularla baş başaydı. Ancak yaptığı tek bir hamle yüzlerce insanı kurtarmaya yetti.
18.09.2023 Yaşam
Ağaç dalına takılınca uçaktan kurtuldu! Japonların tek hatasını ele veren mektup
Ağaç dalına takılınca uçaktan kurtuldu! Japonların tek hatasını ele veren mektup Kalkış için gerekli izinler alınmıştı ancak ne olduysa görünürde hiçbir problem olmayan uçak havalandıktan yaklaşık 45 dakika sonra yaşandı. Kuyruğunda patlama olunca kontrolden çıkan ve havada yukarı aşağı ani dalışlar yapmaya başlayarak çakılan uçaktan inanılmaz şekilde 4 kişi sağ kurtuldu. Olaydan kısa süre sonra ortaya çıkan bir gerçek ise hem yolcuların son anını hem de yıllarca saklanan gerçeği gözler önüne serdi.
16.08.2023 Yaşam
İpi kopan kargo Boeing 474'ü nasıl düşürdü? Pilotun kilit şifresi: Weight-Balance
İpi kopan kargo Boeing 474'ü nasıl düşürdü? Pilotun kilit şifresi: Weight-Balance Afganistan'dan görüntüler servis edildiğinde dünya buna benzer bir manzarayı ilk kez görüyordu. Kaza sonrası yapılan incelemeden çıkan sonuç ise korku vericiydi. Uçakta tek tarafa binen yük daha fazlaydı ve pilotlar ne yaparsa yapsın buna bağlı düşüşü engelleyemedi. "Uçağı yeniden dengeye getirecek bir sistem yok" diyen uçak mühendisi ve havacılık uzmanı Muhammed Yılmaz olayın perde arkasını anlattı.
20.06.2023 Dünya
VIP jet olarak kullanılan Boeing 747 hurdaya gidiyor: Sadece 30 saat uçtu
VIP jet olarak kullanılan Boeing 747 hurdaya gidiyor: Sadece 30 saat uçtu Özel uçak olarak kullanılan Boeing 747 model bir jumbo jet, toplam 16 uçuşta sadece 30 saat havada kaldıktan sonra parçalara ayrılmak üzere satılıyor.
22.02.2023 Dünya
Son Boeing 747 'krallara layık' şekilde teslim edildi
Son Boeing 747 'krallara layık' şekilde teslim edildi Hava taşımacılığını büyük oranda değiştiren ABD yapımı Boeing 747'lerin sonuncusu, Washington semalarında 'kraliyet tacı' çizerek teslim edileceği yere ulaştı.
3.02.2023 Dünya
‘Gökyüzünün Kraliçesi’ne veda
‘Gökyüzünün Kraliçesi’ne veda ABD merkezli uçak şirketi Boeing, 54 yıldır ürettiği ve “Göklerin Kraliçesi” diye anılan jumbo jet 747’nin sonuncusunu, ABD hava taşımacılığı şirketi Atlas Air’e Everett’teki tesislerinde teslim etti.
2.02.2023 Dünya
Suriye uçakları 'Air Force One'a karşı! Korku dolu kaçış 7 dakika sürdü
Suriye uçakları 'Air Force One'a karşı! Korku dolu kaçış 7 dakika sürdü Takvimler 1974 yılını gösterirken ABD Başkanı Richard Nixon, Orta Doğu turu kapsamında bir dizi liderle görüşecekti. Şüphesiz bu görüşmeler arasında en dikkat çekici olanı ise Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad ile yapılacak olandı. Ancak başkanlık uçağı Air Force One’ın her iki tarafında da neden geldikleri belli olmayan Suriye jetlerini gördüğünde yüzündeki tebessüm yerini endişe dolu bakışlara bıraktı.
24.01.2023 Dünya
İngiltere'nin uydu fırlatma denemesi başarısız oldu
İngiltere'nin uydu fırlatma denemesi başarısız oldu İngiltere topraklarından ilk kez yapılan, yörüngeye uydu gönderme denemesi başarısızlıkla sonlandı.
10.01.2023 Dünya
Bir devir sona erdi
Bir devir sona erdi 1967’de üretimine başlanan ve 1969’da ilk yolcu uçuşunu gerçekleştiren Boeing 747, 53 yıl sonra bu ay son kez üretim bandından geçti; artık başka 747 üretilmeyecek.
25.12.2022 Gündem
Lockerbie saldırısı zanlısı ABD'de gözaltına alındı
Lockerbie saldırısı zanlısı ABD'de gözaltına alındı İskoç yetkililer, 34 yıl önce Pan Am 103 uçağına yerleştirilen ve 270 kişinin ölümüne neden olan bombayı yapmakla suçlanan Libyalı zanlının ABD'de gözaltına alındığı açıkladı.
12.12.2022 Dünya
Kargo uçağının kalkış sırasında iniş takımı koptu
Kargo uçağının kalkış sırasında iniş takımı koptu İtalya’dan ABD’ye giden Boeing 747 Dreamlifter tipi kargo uçağının kalkış yaptığı sırada iniş takımından bir tekerlek koptu.
11.10.2022 Haberler
ABD’den Rusya’ya uçan İran’a ait kargo uçaklarına yaptırım
ABD’den Rusya’ya uçan İran’a ait kargo uçaklarına yaptırım ABD Ticaret Bakanlığı, Rusya'ya kargo hizmeti veren ve İran havayolları tarafından işletilen 3 Boeing 747 uçağını ABD ihracat kontrollerini ihlal ettiği gerekçesiyle yaptırım listesine aldı.
19.09.2022 Dünya
Çatılarına Boeing 747 motoru düştü! Şoke oldular...
Çatılarına Boeing 747 motoru düştü! Şoke oldular... Adam yerel basına "Evin üzerinde alçaktan uçan bir hava aracının sesini işittik. Birkaç dakika sonra kulakları sağır eden bir ses duyuldu" dedi.
13.09.2022 Dünya
İstanbul-New York arası 2 saat! Havada kuralları değiştirecek
İstanbul-New York arası 2 saat! Havada kuralları değiştirecek ABD merkezli Venus Aerospace, 'Stargazer' olarak isimlendirdiği hipersonik uzay uçağı tasarımıyla ilgiyi üzerinde topladı.
23.06.2022 Dünya
İran: Arjantin'in el koyduğu uçak bize değil Venezuela'ya ait
İran: Arjantin'in el koyduğu uçak bize değil Venezuela'ya ait İran’ın Mahan Hava Yolları Şirketi Halkla İlişkiler Müdürü Emir Hüseyini Zevalnuri, Arjantin’in alıkoyduğunu açıkladığı yolcu uçağının İran’a ait olmadığını ve söz konusu uçağın 1 yıl önce Venezuela’ya satıldığını söyledi.
12.06.2022 Dünya
Dünyanın en büyük yolcu uçağı paramparça olacak! İşte sebebi
Dünyanın en büyük yolcu uçağı paramparça olacak! İşte sebebi Avrupalı uçak üreticisi Airbus, yakın zamanda üretim hattını kapattığı efsane uçağı A-380'lerden birini parçalama kararı aldı. Kararın arkasında ilginç bir neden yatarken, havacılık meraklıları alınan karar sebebiyle oldukça heyecanlı günler yaşıyor. Uçak mühendisi ve havacılık uzmanı Muhammed Yılmaz, şirketin bu kararıyla ilgili çarpıcı detaylar paylaştı.
7.06.2022 Dünya
Kıyamet günü uçağı havalandı! Ukrayna'nın elindeki uçaklar 'dost-düşman' seçebilir mi?
Kıyamet günü uçağı havalandı! Ukrayna'nın elindeki uçaklar 'dost-düşman' seçebilir mi? Rusya-Ukrayna savaşında 1 ay geride kaldı. Bu süreçte en çok Ukrayna ordusunun elinde bulunan Rus üretimi silah sistemlerinin Rus ordusuna karşı ne kadar etkili olduğu merak edildi. EDAM Savunma Programı Direktörü Dr. Can Kasapoğlu, akıllardaki soruya yanıt verdi. Öte yandan NATO zirvesi için Belçika'ya hareket eden ABD Başkanı Biden'a eşlik eden ve 'Kıyamet günü uçağı' olarak bilinen özel tasarım uçağın özellikleri de dikkat çekti.
26.03.2022 Dünya
Uçak gemilerinden büyük, 4 futbol sahası kadar! Tekirdağ'a yanaştı
Uçak gemilerinden büyük, 4 futbol sahası kadar! Tekirdağ'a yanaştı Türkiye, Uzakdoğu ve Avrupa arasında çalışan megamax sınıfı gemileri misafir etmeye devam ediyor. Uçak gemilerinden daha büyük, 4 futbol sahasına eş değer konteyner gemisi Tekirdağ'a yanaştı.
28.12.2021 Ekonomi
Pilotlar ihbar etti, FBI harekete geçti! Şok teori...
Pilotlar ihbar etti, FBI harekete geçti! Şok teori... Los Angeles Uluslararası Havaalanı yakınlarında uçan pilotların yaptığı peş peşe ihbarlar, FBI ve Federal Havacılık İdaresi'ni harekete geçirdi. Havacılık camiası şok iddiayla çalkalanırken akıllardaki soru işaretleri hala aydınlatılmış değil. Washington Post'tan Jonathan Edwards, akıllara durgunluk veren olayı yazdı...
4.11.2021 Dünya
Dizginlenemez bir hayalperest: Richard Branson
Dizginlenemez bir hayalperest: Richard Branson İngiliz iş insanı Richard Branson, 11 Temmuz’da uzaya giden ilk milyarder olarak insanlık tarihinde yeni bir sayfa açtı. Uzay turizminin öncüsü Branson, en çok hayallerini önemsiyor. “Milyarderliği değil, yaratıcı olmayı tercih ederim” diyerek gençlere en güzel mesajı veriyor
18.07.2021 Dünya
Yıldızların doğduğu yer ilk kez net bir şekilde görüntülendi
Yıldızların doğduğu yer ilk kez net bir şekilde görüntülendi Bilim insanları, Westerlund 2 adlı yıldız kümesini ve onu çevreleyen kozmik gaz baloncuğunu yüksek çözünürlükte görüntülemeyi başardı. Fotoğraf, hem yıldız kümesinin hem de kozmik baloncuğun daha önce görülmemiş ayrıntılarını ortaya çıkartıyor.
25.06.2021 Teknoloji
Air France 1,5 milyar euro zarar açıkladı
Air France 1,5 milyar euro zarar açıkladı Fransız hava yolu şirketi Air France-KLM, devlet yardımı ve tedbirlere rağmen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenmeyi sürdürerek 2021'in ilk üç ayında 1,5 milyar euro zarar açıkladı.
7.05.2021 Uzmanpara
Air France 2021'in ilk çeyreğinde 1,5 milyar euro zarar açıkladı
Air France 2021'in ilk çeyreğinde 1,5 milyar euro zarar açıkladı Fransız hava yolu şirketi Air France-KLM, devlet yardımı ve tedbirlere rağmen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenmeyi sürdürerek 2021'in ilk üç ayında 1,5 milyar euro zarar açıkladı.
6.05.2021 Ekonomi
Çift gövdesi var, 250 ton taşıyor
Çift gövdesi var, 250 ton taşıyor Amerikan Stratolaunch şirketi tarafından geliştirilen dünyanın en büyük uçağı ikinci uçuşunu da başarıyla tamamladı. 6 Boeing motorlu uçak tam 226 ton ağırlığında ve 250 ton yük taşıyabiliyor
1.05.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Boeing 747 ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.