Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi

Son dakika Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi haber sayfamızda...

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.058 boğaziçi üniversitesi kandilli rasathanesi haberi bulunmuştur.
Olası İstanbul depremi! Kandilli: 7'nin üzerinde bir deprem yaşayacağımız açık
Olası İstanbul depremi! Kandilli: 7'nin üzerinde bir deprem yaşayacağımız açık 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nde değerlendirme toplantısı düzenlendi.
7.02.2024 Haberler
Olası İstanbul depremi! Kandilli: 7'nin üzerinde bir deprem yaşayacağımız açık
Olası İstanbul depremi! Kandilli: 7'nin üzerinde bir deprem yaşayacağımız açık 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nde değerlendirme toplantısı düzenlendi.
7.02.2024 Gündem
Murat Kurum: İstanbul tarihinin en büyük deprem dönüşümünü gerçekleştireceğiz
Murat Kurum: İstanbul tarihinin en büyük deprem dönüşümünü gerçekleştireceğiz AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener’i ziyaret etti.
2.02.2024 Haberler
Murat Kurum: İstanbul tarihinin en büyük deprem dönüşümünü gerçekleştireceğiz
Murat Kurum: İstanbul tarihinin en büyük deprem dönüşümünü gerçekleştireceğiz AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener’i ziyaret etti.
2.02.2024 Gündem
Marmara Denizi'nde 3.4 büyüklüğünde deprem
Marmara Denizi'nde 3.4 büyüklüğünde deprem Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde saat 13.17'de 3.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 5.4 kilometre olarak kayıtlara geçti.
31.01.2024 Gündem
İstanbul'a neden kar yağmıyor? İşte merak edilen sorunun yanıtı
İstanbul'a neden kar yağmıyor? İşte merak edilen sorunun yanıtı İstanbul'da meteoroloji, valilik ve AKOM'un uyarılarına rağmen beklenen kar yağışı gerçekleşmedi. Peki İstanbul'a kar yağmamasının sebebi ne? Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek merak edilen soruya yanıt verdi.
31.01.2024 Haberler
Kar için yeni tarih! İstanbulluların beklediği haber geldi
Kar için yeni tarih! İstanbulluların beklediği haber geldi İstanbul'da meteoroloji, valilik ve AKOM'un uyarılarına rağmen beklenen kar yağışı gerçekleşmedi. Peki İstanbul'a kar yağmamasının sebebi ne? Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek merak edilen soruya yanıt verirken beklenen kar yağışıyla ilgili de yeni tarihi açıkladı.
31.01.2024 Gündem
Çinilerin tarihini aydınlatan kazılar
Çinilerin tarihini aydınlatan kazılar İznik’te 1963’te başlayan kazı çalışmaları, 1981’den bu yana II. Dönem Kazıları ile sürüyor. Kazılar, çini ve seramik üretiminin tarihine dair önemli veriler sunuyor.
21.01.2024 Arkeoloji
Çınarcık sallandı İstanbul korktu! Marmara depremini tetikler mi? sorusuna uzmanlardan cevap
Çınarcık sallandı İstanbul korktu! Marmara depremini tetikler mi? sorusuna uzmanlardan cevap Marmara Denizi’nde, Yalova, Çınarcık açıklarında pazar akşamı 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Milliyet’in konuştuğu uzmanlar, İstanbul dahil birçok ilde hissedilen depremin beklenen Marmara depreminin öncüsü olmadığını ancak stresi de azaltmadığını söylüyor.
19.12.2023 Gündem
5.1’lik deprem korkuyu tazeledi
5.1’lik deprem korkuyu tazeledi Mudanya açıklarında dün sabah 3 dakika ara ile 5,1 ve 4,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. İstanbul’dan İzmir’e, Sakarya’dan Çanakkale’ye geniş bir alanda hissedilen depremde can kaybı olmadı, 14 kişi hastanelik oldu. Bazı binalarda çatlak tespit edildi.
5.12.2023 Gündem
Marmara Denizi'ndeki depremle ilgili çarpıcı uyarı: 250 yıllık süre dolmak üzere
Marmara Denizi'ndeki depremle ilgili çarpıcı uyarı: 250 yıllık süre dolmak üzere Dün saatler 23.05'i gösterdiği sıralarda Balıkesir açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Marmara Denizi'nde yaşanan deprem ne anlama geliyor? Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Süleyman Pampal 4.1'lik depremle ilgili dikkat çeken yorumlarda bulundu.
8.11.2023 Haberler
Kuzey yerine güney ihtimali! Beklenen büyük depreme dikkat çekildi
Kuzey yerine güney ihtimali! Beklenen büyük depreme dikkat çekildi Dün saatler 23.05'i gösterdiği sıralarda Balıkesir açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Marmara Denizi'nde yaşanan deprem ne anlama geliyor? Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Şükrü Ersoy ve Prof. Dr. Süleyman Pampal 4.1'lik depremle ilgili dikkat çeken yorumlarda bulundu.
8.11.2023 Gündem
Meteoroloji son hava durumu raporu: İstanbul için yeni uyarı
Meteoroloji son hava durumu raporu: İstanbul için yeni uyarı CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, perşembe gününden itibaren İstanbul dahil yurt genelinde sağanak yağışların etkili olacağını söyledi. Şen, kar yağışı için de tarih verdi.
7.11.2023 Gündem
İstanbul için kritik sözler: Yağışlı havanın barajlara bir etkisi olmayacak
İstanbul için kritik sözler: Yağışlı havanın barajlara bir etkisi olmayacak İstanbul'un içme suyu ihtiyacını karşılayan barajların su seviyesi yüzde 17 seviyesine geriledi, uyarılar peş peşe geldi.
7.11.2023 Gündem
İstanbul'da deprem erken uyarı sistemi:  3-5 saniyede kaçma şansınız yok
İstanbul'da deprem erken uyarı sistemi: 3-5 saniyede kaçma şansınız yok 5. Uluslararası Deprem Erken Uyarı Konferansı'nda konuşan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Eğer deprem güvensiz bir binada oturuyorsanız istediğiniz kadar erken uyarı sisteminiz olsun. 3-5 saniyede kaçma şansınız yok" dedi. 
16.10.2023 Gündem
Bu ‘son’bahar mı? İstanbul için kırmızı alarm
Bu ‘son’bahar mı? İstanbul için kırmızı alarm Dünya insan etkisiyle ısınırken mevsimler de değişiyor. Yaza dahil olan aylar nedeniyle bahar mevsimi de ortadan kalkacak gibi. ‘Eylül yaz ayı oldu’ diyen Prof. Dr. Orhan Şen ‘Sonbahar artık sözde kaldı’ dedi.
18.09.2023 Gündem
Ünlü hava durumu spikeri Gökhan Abur son yolculuğuna uğurlandı
Ünlü hava durumu spikeri Gökhan Abur son yolculuğuna uğurlandı Müzisyen ve meteoroloji spikeri Gökhan Abur, 80 yaşında hayatını kaybetti. Abur‘un cenazesi Üsküdar'daki Şakirin Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.
17.09.2023 Cadde
Meteoroloji editörü GÖKHAN ABUR öldü mü? Gökhan Abur kimdir, kaç yaşındaydı ve neden öldü?
Meteoroloji editörü GÖKHAN ABUR öldü mü? Gökhan Abur kimdir, kaç yaşındaydı ve neden öldü? Yıllarca ulusal kanallarda hava durumunu sunan Gökhan Abur hayatını kaybetti. Bu acı gelişme sonrası "Gökhan Abur öldü mü? Gökhan Abur kimdir, kaç yaşındaydı be neden öldü?" soruları peş peşe gelmeye başladı. İşte ayrıntılar...
15.09.2023 Bilgi Rehberi
Uzun zamandır tedavi görüyordu... Gökhan Abur hayatını kaybetti
Uzun zamandır tedavi görüyordu... Gökhan Abur hayatını kaybetti NTV'de hava durumu sunan Meteoroloji Yüksek Mühendisi ve müzisyen Gökhan Abur hayatını kaybetti.
15.09.2023 Gündem
Konya'daki depremin ardından Naci Görür'den ilk açıklama
Konya'daki depremin ardından Naci Görür'den ilk açıklama Konya’nın Kulu ilçesinde 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamada, saat 07.58’de 13.57 kilometre derinlikte 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür’den açıklama geldi.
29.08.2023 Gündem
Son dakika: Konya'da 4.8 büyüklüğünde deprem! Adı depremlerle anılmayan Konya neden sallanıyor?
Son dakika: Konya'da 4.8 büyüklüğünde deprem! Adı depremlerle anılmayan Konya neden sallanıyor? Konya'nın Kulu ilçesinde 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. 6 Şubat depremlerinden sonra uzmanlar Türkiye’nin kaydığı yönünde açıklamalar yapmıştı. Bu kaymanın Konya'da yaşanan depremleri tetikleme ihtimali var mı? Prof. Dr. Murat Utkucu 'harita' detayına dikkat çekerek gerçeği açıkladı.
29.08.2023 Gündem
“Depreme hazırlanmak memleket meselesi”
“Depreme hazırlanmak memleket meselesi” İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Murat Vural, “Problemlerin normal olarak kanıksanması iyileşmenin önündeki en büyük engel. Özellikle depremi kader görme eğilimi çok yüksek” diyor.
19.08.2023 Pazar
Prof. Dr. Haluk Özener: Türkiye’nin herhangi bir yerinde 7’lik bir deprem olabilir
Prof. Dr. Haluk Özener: Türkiye’nin herhangi bir yerinde 7’lik bir deprem olabilir Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 17 Ağustos Depremi'nin 24. yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundular. Prof. Dr. Haluk Özener, "Ege'de 100 yılda enerji biriktiren fay kırılacakken, bu Doğru ve Güneydoğu Anadolu'da yaklaşık 800 ve bin yıllara varabiliyor. Kimi bölgelerde 2 bin, 2 bin 500 yıl bekleyen enerji biriktiren faylar var. Dolayısıyla Türkiye'nin herhangi bir yerinde 7'lik bir deprem yaşama ihtimalimiz var” dedi.
17.08.2023 Haberler
'Türkiye’nin herhangi bir yerinde 7’lik bir deprem olabilir'
'Türkiye’nin herhangi bir yerinde 7’lik bir deprem olabilir' Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 17 Ağustos Depremi'nin 24. yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundular. Prof. Dr. Haluk Özener, "Ege'de 100 yılda enerji biriktiren fay kırılacakken, bu Doğru ve Güneydoğu Anadolu'da yaklaşık 800 ve bin yıllara varabiliyor. Kimi bölgelerde 2 bin, 2 bin 500 yıl bekleyen enerji biriktiren faylar var. Dolayısıyla Türkiye'nin herhangi bir yerinde 7'lik bir deprem yaşama ihtimalimiz var” dedi.
17.08.2023 Gündem
Kandilli, depremin röntgenini çekti
Kandilli, depremin röntgenini çekti Kahramanmaraş merkezli depremleri analiz eden Boğaziçili bilim insanlarının makalesi dünyanın en saygın bilim dergisi Science’ta yayımlandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Aslı Garagon ile Doç. Dr. Fatih Bulut’un hazırladığı ve son yıllarda alanında en etkili araştırmalardan biri olarak görülen çalışma, depremlerin oluşum ve etkileşim süreçlerine yönelik aydınlatıcı bir vizyon sunuyor.
14.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.