Boş Kontenjan

Boş Kontenjan

Son dakika boş kontenjan haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan boş kontenjan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan boş kontenjan haber sayfamızda...

Boş Kontenjan

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 958 boş kontenjan haberi bulunmuştur.
163 bin boş kontenjan var
163 bin boş kontenjan var Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında merkezi yerleştirme sonrasında üniversitelerde boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme tercih işlemleri dün başladı.
13.09.2023 Eğitim
YKS EK TERCİHLER başladı mı, hangi tarih aralığında yapılacak? 2023 YKS ek tercih tarihleri belirlendi mi, kimler yapacak?
YKS EK TERCİHLER başladı mı, hangi tarih aralığında yapılacak? 2023 YKS ek tercih tarihleri belirlendi mi, kimler yapacak? Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı ve hiçbir tercihine yerleşemeyen adaylar YKS 2. tercih tarihine odaklandı. ÖSYM tarafından ilk yerleştirme akabinde boş kontenjanlara ek yerleştirme işlemi yapılıyor. 2023 YKS tercih sonuçları sonucuna göre üniversitelere yerleşme oranı yüzde 99,8 olarak duyuruldu. Peki, 2023 YKS ek tercihler ne zaman? Üniversite ikinci tercih boş kontenjanları ne zaman yayımlanacak?
28.08.2023 Bilgi Rehberi
YKS EK TERCİH TARİHLERİ belli mi? ÖSYM YKS ek tercih tarihlerini açıklandı mı? Üniversite boş kontenjan sorgulama
YKS EK TERCİH TARİHLERİ belli mi? ÖSYM YKS ek tercih tarihlerini açıklandı mı? Üniversite boş kontenjan sorgulama YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihleri arasında herhangi bir Yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen adaylar ek tercihlerin hangi tarihler arasında alınacağı sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki YKS ek tercihler hangi tarihler arasında alınacak? Boş kontenjanlar ne zaman açıklanacak?
21.08.2023 Bilgi Rehberi
1 milyon aday tercih yapmadı
1 milyon aday tercih yapmadı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’yla (YKS) üniversiteye yerleşenlerden 481 bin 33’ü lisans, 416 bin 991’i ön lisans olmak üzere 898’bin 24’ü örgün; 41 bin 261’i açıköğretim lisans, 124 bin 522’si açıköğretim ön lisans olmak üzere 165 bin 783’ü açıköğretim programlarına girdi.
21.08.2023 Gündem
Liselerde 6 bin 344 kontenjan boş kaldı
Liselerde 6 bin 344 kontenjan boş kaldı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınavla öğrenci alan devlet liselerinde yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları açıklandı.
8.08.2023 Gündem
Anadolu liselerinin kontenjanı dolmadı
Anadolu liselerinin kontenjanı dolmadı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavla öğrenci alan ve yerel yerleştirmeyle girilen devlet okullarında 1. Nakil dönemi sonuçları dün açıklandı.
1.08.2023 Eğitim
Kolejlerde taban puanlar yükseldi
Kolejlerde taban puanlar yükseldi Devlet liselerine tercihler yapılırken özel okullarda da kayıtlar sürüyor. Sınav bu yıl kolay olduğu için puanlar yükselince kolejlerin de taban puanları yükseldi. Öyle ki geçtiğimiz yıl 480 taban puanla kayıtlara başlayan Robert Kolej, bu yıl 489 taban puan üzerinden öğrenci alacak.
5.07.2023 Gündem
Ek yerleştirme sonuçları açıklandı: Kontenjanların yüzde 99’u doldu
Ek yerleştirme sonuçları açıklandı: Kontenjanların yüzde 99’u doldu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçları açıklandı.
20.09.2022 Eğitim
Son dakika... YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
Son dakika... YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2022-2023 öğretim yılı için adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlandı.
19.09.2022 Gündem
Ek yerleştirmede yarın son gün
Ek yerleştirmede yarın son gün Merkezi yerleştirmede herhangi bir programa yerleşemeyen üniversite adaylarının yararlanabileceği Ek Yerleştirme için yarın son gün.
12.09.2022 Eğitim
Tıpta 649, hukukta 1069 kontenjan var
Tıpta 649, hukukta 1069 kontenjan var ÖSYM, YKS Ek Yerleştirme Kılavuzu’nu yayınladı. Kayıt yaptırmayanlarla birlikte boş kontenjan sayısı 122 bin 209’a yükseldi. Gözde programlardan tıpta 649; hukukta bin 69 kontenjan bulunuyor. Boğaziçi, ODTÜ ve İTÜ’yü kazanma şansı da sürüyor.
8.09.2022 Eğitim
Üniversiteli olmak için ikinci şans
Üniversiteli olmak için ikinci şans Merkezi yerleştirmede herhangi bir bölüm kazanamayan üniversite adaylarının yararlanabileceği ek yerleştirme için tercihler bugün başladı. Bu yıl ilk yerleştirmede kontenjanların yüzde 99’u dolmuştu ancak tıp, hukuk gibi gözde programlar ile ODTÜ, İTÜ gibi en çok tercih edilen üniversitelerde dahi boş kontenjan bulunuyor.
7.09.2022 Eğitim
Eylülün gündemi eğitim olacak
Eylülün gündemi eğitim olacak Eğitimde hareketli günler başlıyor. Üniversitelerde ek yerleştirme tercihleri, öğretmenlerin gireceği Kariyer Basamakları Sınavı, öğrenim kredilerinde faizlerin silinmesi gibi pek çok konu gündemde yerini alacak.
6.09.2022 Eğitim
Kazanamayanların umudu ek yerleştirmeye kalacak
Kazanamayanların umudu ek yerleştirmeye kalacak Üniversiteye girişte, merkezi yerleştirmede herhangi bir bölümü kazanamayanların bir şansı daha var: Ek yerleştirme.
5.08.2022 Eğitim
İkinci nakil dönemi başladı
İkinci nakil dönemi başladı Öğrencilerin nakil sürecinde liselere yerleşme şansı devam ediyor.
1.08.2022 Eğitim
Kolejlerde yedek liste yarışı
Kolejlerde yedek liste yarışı Aralarında yabancı kolejlerin de bulunduğu pek çok özel okulda birinci kayıt dönemi dün sona erdi. Saat 12.00’ye kadar asil listelerini açıklayan kolejler, 13.30’dan itibaren yedek listelerini duyurdular ve saat 21.00’e kadar kayıtlarını aldılar. Eğer boş kontenjan varsa ve okul isterse bugünden itibaren serbest kayıt dönemine geçecek. 8 Temmuz’da da kolejlerde kayıtlar sona erecek.
5.07.2022 Eğitim
Devlet liselerine tercihler başladı
Devlet liselerine tercihler başladı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınav sonuçlarına göre öğrenci alan devlet okullarına tercihler bugün başladı.
4.07.2022 Eğitim
Lise tercihlerinde her detayı inceleyin
Lise tercihlerinde her detayı inceleyin LGS sonuçları açıklandı, 1.2 milyon öğrenci ve ailesi için tercih ve kayıt telaşı başladı. Galatasaray, İstanbul (Erkek), Kabataş gibi gözde devlet okullarının yanı sıra Robert, Alman, Üsküdar Amerikan, Saint-Joseph gibi yabancı kolejlere LGS ile öğrenci alınacak.
30.06.2022 Eğitim
YKS maratonunda ilk oturum sona erdi! 1 net yapanın tercih şansı var
YKS maratonunda ilk oturum sona erdi! 1 net yapanın tercih şansı var Barajsız ilk sınav olan YKS maratonunun birinci oturumu saat 13.00 itibarıyla sona erdi. ÖSYM Başkanı, ilk oturum olan TYT'nin ardından açıklama yaptı. YKS’de, TYT’deki 120 soru ile AYT’deki 80 sorudan toplam 1 net yapan adaylara, yaklaşık 132 puanla tercih yapma hakkı doğacak. Geçen yıl boş kalan işletme, siyaset bilimi, fizik gibi bölümlerin, bu yıl daha düşük puanlarla öğrenci alarak dolması bekleniyor.
18.06.2022 Eğitim
Özel okullarda kayıt takvimi belli oldu
Özel okullarda kayıt takvimi belli oldu Aralarında Amerikan, Alman, Fransız, İtalyan liselerinin de yer aldığı yabancı özel liseler ile Türk özel okulları için kayıt takvimi belli oldu.
13.04.2022 Eğitim
Boş Kontenjan Nedir? Hangi Durumlarda Okullarda Boş Kontenjan Açılır?
Boş Kontenjan Nedir? Hangi Durumlarda Okullarda Boş Kontenjan Açılır? Boş kontenjan kelimesi oldukça fazla karşılaşılmakta olan ifadelerden birisi olarak ifade edilebilir. Genel olarak tercih dönemlerinde karşınıza çıkabilecek olan boş kontenjan kelimesinin sahip olduğu anlam ile ilgili olarak bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Boş kontenjan nedir? Hangi durumlarda okullarda boş kontenjan açılır? Boş kontenjan terimi ile ilgili tüm detayları derledik.
21.02.2022 Eğitim
15 Tatilde nakil yapılır mı? 2022 15 Tatilde liseler arası nakil olur mu?
15 Tatilde nakil yapılır mı? 2022 15 Tatilde liseler arası nakil olur mu? 2021-2022 Eğitim yılının 15 tatili yarın itibariyle öğrencilerin karne almasıyla birlikte başlayacak. Liseye giden öğrencilerden okulunu değiştirmek isteyenler ise arayışa geçti. 15 tatilde nakil yapılır mı sorusu büyük ilgi görmeye başladı. Peki 2022 yılı 15 tatilde liseler arası nakil olur mu? İşte MEB'in açıklaması...
20.01.2022 Gündem
Ev bulamayan öğrencilere 'yurtlara başvurun' çağrısı
Ev bulamayan öğrencilere 'yurtlara başvurun' çağrısı Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği Dönem Başkanı olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, yüksek kira nedeniyle ev bulmakta zorlanan öğrencilere Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlardaki boş kontenjanları değerlendirmeleri çağrısında bulundu.
31.10.2021 Ekonomi
YKS üniversite kayıtları ne zaman? YKS 3. ek yerleştirme olacak mı?
YKS üniversite kayıtları ne zaman? YKS 3. ek yerleştirme olacak mı? YKS 2. ek yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından 22 Ekim tarihinde açıklandı. Öğrenciler yerleştirme sonuçlarını ÖSYM sonuç görüntüleme sistemi üzerinden kontrol edebiliyor. YKS ek yerleştirme kayıt işlemleri ise 26 Ekim'de başlayacak. Peki, YKS 3. ek yerleştirme olacak mı?
23.10.2021 Gündem
İkinci ek yerleştirme tercihlerinde son gün
İkinci ek yerleştirme tercihlerinde son gün İkinci ek yerleştirmede tercih işlemleri, bugün sona eriyor. 230 bin boş kontenjan arasından adayların yerleşebilme şansı yüksek olan birçok program bulunuyor. Tercihlerde hata yapmamak için işlem tamamlandıktan sonra bilgilerin kontrol edilmesi ve yazıcıdan bir çıktısının alınması şart
18.10.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Boş Kontenjan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.