Botsvana

Botsvana

Son dakika Botsvana haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Botsvana gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Botsvana haber sayfamızda...

Botsvana

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 217 botsvana haberi bulunmuştur.
Kanlı saldırı kamerada! Aniden belirdi, sivri dişleriyle durmak bilmedi!
Kanlı saldırı kamerada! Aniden belirdi, sivri dişleriyle durmak bilmedi! Safari sırasında aniden ortaya çıkan fil gözü dönmüşçesine turist kafilesinin peşine takıldı. Araca yetişene kadar pes etmeyen devasa hayvanın kanlı saldırısı video kaydıyla gözler önüne serildi.
4.04.2024 Dünya
Botsvana, Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti
Botsvana, Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti Botsvana Cumhurbaşkanı, koruma konusundaki bir anlaşmazlık sebebiyle 20 bin fili Almanya'ya göndermekle tehdit etti.
4.04.2024 Dünya
‘Filleri üzerine salarım Almanya’
‘Filleri üzerine salarım Almanya’ Almanya fil avcılığını önlemek için av malzemesi satışını kısıtlamak istiyor. 130 bin filin yaşadığı Afrika ülkesi Botsvana’nın Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi, bu nedenle Almanya’ya sinirlendi.
4.04.2024 Dünya
G. Afrika’da otobüs faciası: 45 ölü
G. Afrika’da otobüs faciası: 45 ölü Güney Afrika’da bir yolcu otobüsü komşu ülke Botsvana’dan Limpopo eyaletindeki Moria’ya gittiği sırada köprüden şarampole yuvarlandı.
29.03.2024 Dünya
Dünya Nüfusu 2024: Dünyada Kaç İnsan Var? Ülkelere Göre Dünya Nüfus Sıralaması
Dünya Nüfusu 2024: Dünyada Kaç İnsan Var? Ülkelere Göre Dünya Nüfus Sıralaması Dünya üzerinde yaşayan insan sayısı anlamına gelen dünya nüfusu her geçen gün artış gösteriyor. Bu artışlar yıldan yıla ölüm, doğum ve göçlere göre farklılık gösterebiliyor. Dünya üzerinde bu artış bazı ülkelerde daha fazla artış gösteriyor. Ülkelere göre dünya nüfus sıralamasında Çin başı çekerken ikinci sırada Hindistan ve üçüncü sırada Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yer alıyor. Kadın ve erkek doğum, ölüm oranları da ülke içerisinde farklılıklar gösteriyor. Dünyada kaç insan var? Ülkelere göre güncel dünya nüfus sıralaması ve tablosu ile ilgili detaylı bilgilere “Dünya Nüfusu 2024” içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Dünya
Çok uluslu adaylık dosyaları UNESCO listesinde
Çok uluslu adaylık dosyaları UNESCO listesinde Dışişleri Bakanlığı, çok uluslu adaylık dosyalarının UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne kaydedildiğini açıkladı. Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerinde kayıtlı kültürel unsurlarının sayısı 30 oldu.
6.12.2023 Gündem
Bakan Ersoy açıkladı! 4 kültürel miras daha UNESCO listesinde
Bakan Ersoy açıkladı! 4 kültürel miras daha UNESCO listesinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin 4 kültürel mirasının daha UNESCO tarafından koruma altına alındığını açıkladı.
6.12.2023 Gündem
Türkiye’nin geleneksel zeytin yetiştiriciliği UNESCO’ya alındı
Türkiye’nin geleneksel zeytin yetiştiriciliği UNESCO’ya alındı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin geleneksel zeytin yetiştiriciliğinin, ‘UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne alındığını duyurdu.
6.12.2023 Ekonomi
Türkiye'de zeytin yetiştiriciliği UNESCO'ya alındı
Türkiye'de zeytin yetiştiriciliği UNESCO'ya alındı Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy açıkladı. Türkiye'de geleneksel zeytin yetiştiriciliği 'UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne alındığı duyuruldu. İşte detaylar...
5.12.2023 Gündem
267 Nerenin Telefon Kodu? +267 Hangi Ülkeye Ait?
267 Nerenin Telefon Kodu? +267 Hangi Ülkeye Ait? Dünyada bulunan tüm ülkelerin telefon kodları bulunmaktadır. Bu kodlar uluslararası telefon görüşmelerinde telefon numaraların önünde yer alır. Böylece yurtdışından gelen aramaların hangi ülkeden yapıldığı bu kodlar sayesinde belli olur. Peki 267 nerenin telefon kodu? +267 hangi ülkeye ait? İşte, 267 alan koduna ait bilinmesi gerekenler.
25.09.2023 Telefon Kodu
Zimbabve Neresi, Hangi Kıtada? Kısaca Zimbabve Hakkında Bilgiler
Zimbabve Neresi, Hangi Kıtada? Kısaca Zimbabve Hakkında Bilgiler Zimbabve, Orta Güney Afrika'da bulunan bir ülkedir. Zimbabve'nin başkenti Harare, resmi parası ise Amerikan dolarıdır. Ülkede İngilizce dahil birçok farklı dil konuşulur. Zimbabve neresidir, hangi kıtada bulunur ve genel bilgiler nelerdir tüm detayları sizler için derledik.
29.04.2023 Eğitim
Dünyanın en mutlu ülkesi: Finlandiya
Dünyanın en mutlu ülkesi: Finlandiya Birleşmiş Milletler’in bu yılki Dünya Mutluluk Raporu açıklandı. Finlandiya listede bir kez daha ilk sırada yer alarak üst üste 6 kez birinci seçildi.
21.03.2023 Dünya
Yeni Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes oldu
Yeni Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla büyükelçi atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Türkiye’nin 16 ülkedeki büyükelçileri merkeze alındı, yerlerine yeni atama yapıldı.
11.12.2022 Gündem
Büyükelçi atamaları Resmi Gazete’de
Büyükelçi atamaları Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla büyükelçi atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 16 Büyükelçi merkeze alınırken, 16 yeni büyükelçi atandı.
10.12.2022 Gündem
Karın tokluğuna çalışan Hollywood yıldızı! Herkes onu milyoner sandı
Karın tokluğuna çalışan Hollywood yıldızı! Herkes onu milyoner sandı Ailesiyle birlikte yaşıyor, geçimini çiftçilik yaparak sağlıyordu. Dünyası yalnızca yaşadığı bölgeden ibaretti. Aldığı teklifle hayatı bir günde değişti. Yapımcılarına milyon dolarlar kazandıran oyuncu birçok kişi tarafından 'milyoner' sanılsa da aslında durum çok daha başkaydı.
31.10.2022 Dünya
Metin Feyzioğlu neden KKTC elçisi oldu? Bakan Çavuşoğlu açıkladı
Metin Feyzioğlu neden KKTC elçisi oldu? Bakan Çavuşoğlu açıkladı Yeni Büyükelçiler kararnamesinde öne çıkan isimlerden biri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne büyükelçi olarak atanan Barolar Birliği eski Başkanı Metin Feyzioğlu'ydu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu neden Feyzioğlu'nu büyükelçi olarak atadıklarını anlattı.
11.10.2022 Haberler
Metin Feyzioğlu neden KKTC elçisi oldu? Bakan Çavuşoğlu açıkladı
Metin Feyzioğlu neden KKTC elçisi oldu? Bakan Çavuşoğlu açıkladı Yeni Büyükelçiler kararnamesinde öne çıkan isimlerden biri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne büyükelçi olarak atanan Barolar Birliği eski Başkanı Metin Feyzioğlu'ydu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu neden Feyzioğlu'nu büyükelçi olarak atadıklarını anlattı.
11.10.2022 Siyaset
2022 büyükelçi atamaları belli oldu! Listede dikkat çeken isimler: Metin Fevzioğlu, Şakir Özkan Torunlar...
2022 büyükelçi atamaları belli oldu! Listede dikkat çeken isimler: Metin Fevzioğlu, Şakir Özkan Torunlar... 2022 yılı büyükelçiler atamaları belli oldu. Tel Aviv'e 4 yıl sonra büyükelçi atanırken, listede dikkat çeken isimler yer aldı.
6.10.2022 Siyaset
Dünya'nın 600 kilometre altında oluşmuş!
Dünya'nın 600 kilometre altında oluşmuş! Dünya yüzeyinin yaklaşık 600 kilometre altında oluşmuş son derece nadir bir elmas, gezegenin iç yapısı hakkında şaşırtıcı bilgiler verdi.
5.10.2022 Dünya
Filenin Efeleri, Cezayir'e set vermedi
Filenin Efeleri, Cezayir'e set vermedi Filenin Efeleri, Cezayir’in ev sahipliğinde düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları’na galibiyetle başladı. Erkek Milli Voleybol Takımı, B Grubu’ndaki ilk maçında ev sahibi Cezayir’i 3-0 mağlup etti.
26.06.2022 Diğer
5 ülkeye uçuşlar başladı
5 ülkeye uçuşlar başladı Koronavirüs önlemleri kapsamında daha önce durdurulan Güney Afrika, Botsvana, Mozambik, Namibya ve Zimbabve'den uçuşlar 10 Ocak günü itibariyle yeniden başladı.
12.01.2022 Ekonomi
Uçuşlar durdurulmuştu! Türkiye'den beş ülkeye seferler yeniden başladı
Uçuşlar durdurulmuştu! Türkiye'den beş ülkeye seferler yeniden başladı Korona virüs önlemleri kapsamında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından durdurulan Güney Afrika, Botsvana, Mozambik, Namibya ve Zimbabve uçuşları yeniden başladı.
11.01.2022 Ekonomi
Zambiya Hakkında Bilgiler; Zambiya Bayrağı Anlamı, 2022 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Zambiya Hakkında Bilgiler; Zambiya Bayrağı Anlamı, 2022 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı İsmini Zambezi Nehri'nden alan Zambiya, yüksek yayla üzerine kurulu bir ülkedir. Denizle bir kıyısı olmayan Zambiya, Güney Afrika ülkesidir. Bölgenin yoksul ülkelerinden birisiyken, son 15 yıl içince gelişme göstermiştir. Zambiya'nın bayrağının anlamı ne, nüfusu ne kadar, para birimi nedir, resmi dil hangisi şeklindeki soruların yanıtlarını sizin için derledik.
5.01.2022 Gündem
ABD 8 ülkeye seyahat kısıtlamasını kaldırıyor
ABD 8 ülkeye seyahat kısıtlamasını kaldırıyor ABD’nin Covid-19’un Omicron mutasyonu nedeniyle Güney Afrika, Botsvana, Zimbabve, Namibya, Lesoto, Esvatini, Mozambik ve Malavi'ye uyguladığı seyahat kısıtlamasını kaldırmaya hazırlanıyor.
24.12.2021 Dünya
Kanada duyurdu! Ülkeye girişlerde zorunlu oldu
Kanada duyurdu! Ülkeye girişlerde zorunlu oldu Kanada, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında yurtdışından gelen tüm yolculara seyahat öncesi negatif sonuçlu test zorunluluğu getirirken, 10 ülkesiye uygulanan seyahat yasağını ise kaldırdı
17.12.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Botsvana ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.