Boy Kısalığı

Boy Kısalığı

Son dakika boy kısalığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan boy kısalığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan boy kısalığı haber sayfamızda...

Boy Kısalığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 89 boy kısalığı haberi bulunmuştur.
'Çantala ağırlığı yaş grubuna göre değişiyor!' En sık rastlanan rahatsızlık belli
'Çantala ağırlığı yaş grubuna göre değişiyor!' En sık rastlanan rahatsızlık belli Okulların açılmasıyla birlikte çocukların sağlığı konusunda pek çok uyarı yapılıyor. Bu uyarıların başındaysa çocuklar için ağır sayılabilecek çantaların ve sağlıksız oturma şekillerinin yaratacağı olası rahatsızlıklar geliyor.
26.09.2023 Genel Sağlık
Boy uzatma ameliyatı ve yöntemleri hakkında bilmeniz gerekenler
Boy uzatma ameliyatı ve yöntemleri hakkında bilmeniz gerekenler Boy uzatma ameliyatı, sağlık sorunları veya estetik temelli sebeplerle tercih edilebiliyor. Bacak uzunluğunu artırmak için yapılan bu ortopedik cerrahi işlem, sonrasında hassas bir tedavi sürecini gerektiriyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sami Sökücü 7-10 cm’ye kadar uzama sağlayabilen boy uzatma ameliyatının ayrıntılarını anlattı.
4.07.2022 Genel Sağlık
Çocuklar boy uzaması için neler tüketmeli? - Boy uzatan yiyecekler nelerdir?
Çocuklar boy uzaması için neler tüketmeli? - Boy uzatan yiyecekler nelerdir? Araştırmalar, boy uzunluğunun genetik olmasının yanı sıra tüketilen besinlerden, uyku düzeninden ve egzersiz alışkanlıklarından etkilendiğini gösteriyor. Çocukların tüketmesi gereken boy uzamasına yardımcı besinler var. Peki, hangi gıdalar çocukların kemik gelişimine katkı sağlar ve boylarının uzamasına yardımcı olur? İşte çocuklarda boy uzamasına yardımcı besinler…-PEMBENAR ÖZEL
25.12.2021 Çocuk Sağlığı
13 yaşında 200 kilo! İdil için yeni umut
13 yaşında 200 kilo! İdil için yeni umut Kosova’da yaşayan 13 yaşındaki İdil Abazi’ye, yaklaşık 10 yıl önce Prader Willi Sendromu teşhisi konuldu. Yıllar içinde 200 kiloya ulaşan talihsiz çocuk, zamanla yatağa bağımlı hale geldi. Ülkesindeki hekimlerin ‘hayati tehlikesi var’ diyerek ameliyat etmemesi üzerine ailesiyle İstanbul’a gelen Abazi’ye Türk hekimler umut oldu. Tüp mide ameliyatı olan Kosovalı 13 yaşındaki İdil, 1 haftada 10 kilo verdi. Oldukça mutlu olduğunu söyleyen küçük çocuğun 1 yılda kilosunun yüzde 80’ini vermesi bekleniyor.
22.11.2021 Gündem
Çocuklara bilinçsiz vitamin kullandırılmamalı!
Çocuklara bilinçsiz vitamin kullandırılmamalı! Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, ailelerin çocukları için hekime danışmadan, ezbere bir şekilde vitamin alabildiğini belirterek, vitamin kullanımı için çocuğun önce hekim muayenesinden geçmesini, gerekli tetkikler yapıldıktan ve hangi vitamin eksikliği varsa tespit edildikten sonra takviye alınmasını önerdi.
4.11.2021 Çocuk Sağlığı
Endokrinoloji Ve Metabolizma Hastalıkları Nelerdir? Endokrinoloji Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar?
Endokrinoloji Ve Metabolizma Hastalıkları Nelerdir? Endokrinoloji Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar? Endokronoloji ve metabolizma hastalıkları, hormon dengesizliği ile ilgili hastalıklara tanı koymayı ve tedavi yapmayı amaçlıyor. Bu bölümde diyabet, metabolik bozukluklar, hipertansiyon, tiroid hastalıkları, menopoz, hormonların fazla ya da az üretimi, osteoporoz, yağ metabolizması ile ilgili hastalıklar, büyüme geriliği (boy kısalığı), infertilite (kısırlık), şişmanlık, salgı bezlerinin tümörleri gibi hastalıklar yakından inceleniyor. Endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
11.09.2021 Sağlık
Metabolik Hastalıklar Nelerdir, Nasıl Anlaşılır? Metabolik Hastalıklar Nasıl Tedavi Edilir?
Metabolik Hastalıklar Nelerdir, Nasıl Anlaşılır? Metabolik Hastalıklar Nasıl Tedavi Edilir? Metabolik hastalıklar karbonhidrat, protein ve yağ asitlerinin dönüşümünden kaynaklanan sorunlarından nedeni ile ortaya çıkar. Doğuştan olan ve genetik hastalıklar sonucunda ortaya çıkan çeşitli hastalıklar da dahil edildiği zaman oldukça geniş bir alanı kapsar. Gün içinde almış olduğumuz enerji metabolizma hızına göre kısa ya da uzun süre içinde yakılır. Metabolik hastalıklar nelerdir, nasıl anlaşılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
22.03.2021 Sağlık
Raşitizm Hastalığı Nedir? Raşitizmin Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Raşitizm Hastalığı Nedir? Raşitizmin Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? Fosfor ve kalsiyum gibi kemik gelişimi adına oldukça önemli minerallerin yetersiz olması durumunda meydana gelen hastalığa, raşitizm adı verilmektedir. Raşitizm; her yaşta görülebilen fakat yetişkinlere göre 6 ile 36 aylık bebeklerde daha fazla görülen, tedavi edilmemesiyle beraber kalıcı iskelet deformasyonuna, boyun kısa kalmasına neden olabilir. Peki raşitizm nedir? Raşitizmin belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? İşte, tüm detaylar.
18.02.2021 Sağlık
Boy uzatma ameliyatı nasıl uygulanır?
Boy uzatma ameliyatı nasıl uygulanır? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya; cerrahi tekniklerle boy kısalığı tedavisinin mümkün olduğunu belirtiyor.
13.10.2020 Genel Sağlık
Çocuklarda çölyak hastalığı nelere sebep olur?
Çocuklarda çölyak hastalığı nelere sebep olur? Çocuğun yaşına ve cinsiyetine göre büyüme seyri de farklılık gösterebiliyor. Ancak genel olarak aşırı zayıflık, kısa boyluluk ya da tartı fazlalığı gibi durumlar büyüme sorunları olarak tanımlanabiliyor. Çocuk Sağlığı Hastalıkları, Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Meltem Uğraş, bazı genetik ya da hormonal sorunlar ya da sindirim sorunlarının da çocuklarda büyüme sorunlarına neden olabileceğini söyledi.
6.07.2020 Çocuk Sağlığı
Çocuklarda boy kısalığı ve büyüme geriliğinin tespiti nasıl yapılır?
Çocuklarda boy kısalığı ve büyüme geriliğinin tespiti nasıl yapılır? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları & Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Boyraz Çocuklarda boy kısalığı ve büyüme geriliğinin tespiti hakkında bilinenleri sizler için anlattı.
7.02.2020 Sağlık
Endokrinoloji nedir ve neye bakar? Endokrin bölümü (metabolizma hastalıkları) doktoru (endokrinolog) hangi hastalıklara bakıyor?
Endokrinoloji nedir ve neye bakar? Endokrin bölümü (metabolizma hastalıkları) doktoru (endokrinolog) hangi hastalıklara bakıyor? "Endokrinoloji ne demek?", "Endokrinoloji hangi hastalıklara bakar?" ve "Endokrinolog nedir?" soruları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Hormonların işleyişini inceleyen endokrinoloji bölümü hakkında merak ettiğiniz detayları haberimizde bulabilirsiniz...
1.02.2020 Sağlık
Büyüme geriliği nasıl anlaşılır?
Büyüme geriliği nasıl anlaşılır? Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Doç. Dr. Belma Haliloğlu, ilk bir yaş ve ergenlik döneminin büyümenin en hızlı olduğu ve arttığı dönemler olduğunu belirtti. Doç. Dr. Haliloğlu, "Özellikle, boyu kısa olan çocuklar için ergenlikte nasılsa uzar diye zaman yitirmemek ve büyümeyle ilgili bir şüphe oluşması halinde hekime başvurmak gerekir" dedi.
15.05.2019 Ebeveyn
Bu hastalık ilaçla tedavi edilmiyor!
Bu hastalık ilaçla tedavi edilmiyor! Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de tanımlanan 88 bin 790 Çölyak hastası bulunuyor. Çölyak hastalığında bilinen tek tedavi, glutenin ömür boyu diyetten çıkarılması olarak gösteriliyor. Gastroenteroloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Başaranoğlu, Çölyak Farkındalık Ayı kapsamında Çölyak hastalığına dair önemli açıklamalarda bulundu.
8.05.2019 Genel Sağlık
Reflüsü olan bebeğinizi rahatlatacak 6 öneri
Reflüsü olan bebeğinizi rahatlatacak 6 öneri Bebeklerde en sık görülen rahatsızlıkların başında reflü geliyor. Kusma, aşırı huzursuzluk, meme reddi ve kilo alamama gibi şikayetler bebeklerde reflü belirtisi olabiliyor. Çocuk Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ayşe Selimoğlu, bebek reflüsü ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
17.04.2019 Çocuk Sağlığı
Kemik erimesinden korunmanın yolları
Kemik erimesinden korunmanın yolları İç Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Aytaç Karadağ, 20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü öncesinde osteoporoz ve korunma yolları hakkında bilgi verdi.
17.10.2018 Genel Sağlık
Gençlerde osteoporozun 11 önemli nedeni
Gençlerde osteoporozun 11 önemli nedeni Halk dilinde ‘kemik erimesi’ olarak bilinen ve çoğunlukla yaşlılık hastalığı olarak adlandırılan osteoporoz günümüzde gençlerde yaygınlaşan bir sorun. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Özgür Çetik “Vücudumuzda doruk kemik kütlesine yaklaşık olarak 30-35 yaşında ulaşırız. Bu yaşlarda erişilen doruk kemik kütlesi değişik nedenlerle eksik kalırsa osteoporoz görülür” diyor. Prof. Dr. Özgür Çetik, gençlerde osteoporozun 11 önemli nedenini anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
25.07.2018 Genel Sağlık
4 bin çocuktan birinde büyüme hormonu eksikliği var
4 bin çocuktan birinde büyüme hormonu eksikliği var 28 Şubat Nadir Hastalıklar Günü kapsamında konuşan Prof. Dr. Zehra Aycan, anne ve babalarını çocuklarının büyümelerini yakından takip etme ve yetersiz büyümeden şüphe duydukları anda doktora başvurmaları konusunda uyardı.
28.02.2018 Ebeveyn
Yeşilçam'ın 'Bitirim Zeki'si hayatını kaybetti
Yeşilçam'ın 'Bitirim Zeki'si hayatını kaybetti Bir dönem Yeşilçam'ın ünlü isimleriyle kamera karşısına geçen 90 santimetre boyundaki Zeki Keskin (70), Sivas'ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
4.02.2018 Cadde
Yeşilçam'ın 'Bitirim Zeki'si hayatını kaybetti
Yeşilçam'ın 'Bitirim Zeki'si hayatını kaybetti Bir dönem Yeşilçam'ın ünlü isimleriyle kamera karşısına geçen 90 santimetre boyundaki Zeki Keskin (70), Sivas'ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
4.02.2018 Cadde
Büyüme Geriliği veya Boy Kısalığı Nedir, Nasıl Saptanır?
Büyüme Geriliği veya Boy Kısalığı Nedir, Nasıl Saptanır? Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Doç. Dr. Sebahat Yılmaz Ağladıoğlu, büyüme geriliği ve boy kısalığı hakkında merak edilen soruları sizler için yanıtladı.
16.11.2017 Ebeveyn
Akraba evlilikleri  kısa bırakıyor
Akraba evlilikleri kısa bırakıyor Akraba evliliği, çocuklarda büyüme geriliğinin yaygın şekilde görülmesine yol açıyor
23.09.2017 Gündem
Cep telefonu boy kısalığı yapıyor
Cep telefonu boy kısalığı yapıyor Uzmanlar uyarıyor: Ergenlik çağındaki çocukların cep telefonunun manyetik dalgalarına maruz kalmaları, çocuklarda boy kısalığına ve beynin daha az gelişmesine neden oluyor
28.07.2017 Gündem
Erken ergenlik boy kısalığına neden oluyor
Erken ergenlik boy kısalığına neden oluyor Erken ergenlik boy kısalığına neden olurken, çocukların psikolojisini bozuyor.
23.06.2017 Ebeveyn
Hiçbir doktor bu hastalığı bilmiyor
Hiçbir doktor bu hastalığı bilmiyor İzmirli Fatma-Serdar Altıparmak çiftinin tek çocukları Türkiye'de sadece 7 kişide görülen Gülen Yüz Sendromu (Mowat Wilson sendromu) hastalığına yakalandı.
1.06.2017 Çocuk Sağlığı

Benzer Haber Etiketleri

Boy Kısalığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.