Uluburun yine dünya gündeminde! Orta Asya sürprizi
Uluburun yine dünya gündeminde! Orta Asya sürprizi İsrail'in Jerusalem Post gazetesinin sayfasına taşıdığı habere göre, Uluburun'daki nadir madenin üç bin kilometreyi aşan bir sevkiyat zinciriyle Akdeniz kıyısına getirildiğini bildiriyor.
7.12.2022 Dünya
Uçuk virüsü Bronz Çağı'ndaki öpüşme geleneğinin mirası
Uçuk virüsü Bronz Çağı'ndaki öpüşme geleneğinin mirası İngiltere'de Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, uçuk virüsünün (Herpes Simplex HSV-1) geçmişinin Bronz Çağı'na kadar gittiğine ve öpüşmeyle yayıldığına işaret ediyor.
31.07.2022 Dünya
Son dakika... Ormanda define buldu!
Son dakika... Ormanda define buldu! Spor yaparken zamana karşı yarışan bir haritacı hazineyi kayaların yanında ilk gördüğünde bir lamba zannetti ancak daha yakından bakması her şeyi değiştirdi.
2.05.2021 Dünya
Define avcısı, Bronz Çağı’na ait koşum takımı ve kılıç buldu
Define avcısı, Bronz Çağı’na ait koşum takımı ve kılıç buldu Metal dedektörüyle yerin yarım metre altında hazineye ulaştı, üç hafta boyunca kazı yapan arkeologların başında bekledi. İskoçya'yı ayağa kaldıran Mariusz Stepien "Daha önce böyle bir şey görmemiştim. Ama başından itibaren bunun muhteşem bir şey olacağını hissediyordum. İskoçya tarihinin büyük bir parçasını keşfettim ve sevinçten havalara uçtum" diyor.
10.08.2020 Dünya
İnsan ırkının neredeyse sonunu getiren 10 önemli olay
İnsan ırkının neredeyse sonunu getiren 10 önemli olay Çok sayıda canlı gibi insan ırkı da geçmiş yıllarda neslinin tükenmesi tehlikesi ile karşı karşıya geldi. Peki insanoğlunun neslini neredeyse tüketme noktasına getiren önemli olaylar nedir?
19.09.2018 Tarih
3500 yıllık gülen iskelet bulundu
3500 yıllık gülen iskelet bulundu Bilim insanları 'mükemmel gülüş' adını verdikleri, Bronz Çağı'nda yaşamış 3 bin 500 yıllık insan iskeleti keşfetti.
8.03.2018 Dünya