Btso

Btso

Son dakika btso haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan btso gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan btso haber sayfamızda...

Btso

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 373 btso haberi bulunmuştur.
'KOBİ OSB’ler Bursa’yı çok daha rekabetçi bir yapıya kavuşturacak'
'KOBİ OSB’ler Bursa’yı çok daha rekabetçi bir yapıya kavuşturacak' Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, imalatçı firmaların uzun yıllardan bu yana dile getirdikleri KOBİ OSB projesinin BTSO ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde kentin geleceği için dönüm noktası olacak stratejik bir hamleye dönüştüğünü söyledi.
27.03.2024 Ekonomi
Bakan Fidan: Filistinli kardeşlerimizi asla ve asla yalnız bırakmayacağız
Bakan Fidan: Filistinli kardeşlerimizi asla ve asla yalnız bırakmayacağız Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bursa'da Rumeli ve Balkan Türkleri ile iftar programında bir araya geldi. Programda konuşan Fidan, "Türkiye'yi hasım gibi görenlere şunu çok açık bir şekilde söylüyoruz. Sizin stratejik vizyonsuzluğunuzun vebalini bölge ülkeleri olarak artık biz çekmeyeceğiz” dedi.
17.03.2024 Gündem
Kadınlar doğaları gereği iyi yönetici olur
Kadınlar doğaları gereği iyi yönetici olur “Kadınlar doğaları gereği iyi yönetici olamazlar” yargısını 10 yıl önce Türkiye toplumunun yüzde 23’ü doğru bulurken, bu oran 13 puan azalarak yüzde 10’a geriledi.
11.03.2024 Ekonomi
Bakan Işıkhan’dan istihdam odaklı projelere tam not
Bakan Işıkhan’dan istihdam odaklı projelere tam not Bursa iş dünyasını küresel ekonomideki dönüşüme hazırlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın nitelikli istihdama dönük projeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’dan tam not aldı. Ziyaret ettiği BTSO Eğitim ve Teknoloji Kampüsü’ne hayranlığını dile getiren Bakan Işıkhan, “Bursa, mesleki eğitimde öncü durumda. Burada gençlerimize inanılmaz bir eğitim veriliyor” dedi.
29.02.2024 Ekonomi
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Fiyat rekabetinde dünyayla rekabet edebilir hale geldik
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Fiyat rekabetinde dünyayla rekabet edebilir hale geldik Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türk özel sektörü olarak müthiş başarı hikayeleri yazdıklarını ve yazmaya devam edeceklerini belirterek, "Dünyada en çok ülkeye ihracat yapan ülke biziz. Demek ki kaliteli üretiyoruz, fiyat rekabetinde dünyayla rekabet edebilir hale gelmişiz." dedi.
27.02.2024 Ekonomi
Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı: Gençlerimizi mutlaka GUHEM’e bekliyorum
Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı: Gençlerimizi mutlaka GUHEM’e bekliyorum Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, GUHEM’in büyük bir rol oynadığını belirterek, “Gelecekte uzaya imza atacak genç kardeşlerimizi mutlaka GUHEM’e bekliyorum” dedi.
20.02.2024 Gündem
Bakan Kacır’dan, yatırımcıya destek müjdesi
Bakan Kacır’dan, yatırımcıya destek müjdesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bursa iş dünyası temsilcileriyle buluştu. Bakan Kacır, Türkiye’nin kalkınma hedefleri doğrultusunda üretim yapan firmalara sundukları destekleri artıracaklarını açıkladı. KOSGEB desteklerini yüzde 100 artırmayı planladıklarını söyleyen Mehmet Fatih Kacır, Bakanlık tarafından verilen bütün teşviklerde faiz desteklerini önemli oranda artıracaklarını kaydetti.
27.01.2024 Ekonomi
Bakan Kacır: Tersine beyin göçünü sağlamayı hedefliyoruz
Bakan Kacır: Tersine beyin göçünü sağlamayı hedefliyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “TÜBİTAK Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı ve TÜBİTAK Uluslararası Genç Araştırmacılar Programı çağrılarını ilan ettik. Bu çağrılar çerçevesinde birçok bilim insanının Türkiye’ye gelmesini, Türk bilim insanlarının, tersine beyin göçünü sağlamayı hedefliyoruz. Ümit ederim, bunların da önemli bir kısmı, astronomi ve uzay bilimi alanlarında çalışmalarını yürüten bilim insanlarımız olacak. Türkiye yakın gelecekte uzay teknolojileri, uzay bilimi ve uzay sanayinde, küresel düzeyde önemli bir oyuncu olarak rol oynamaya devam edecek” dedi.
26.01.2024 Ekonomi
Bebek ürünleri görücüye çıktı
Bebek ürünleri görücüye çıktı Bursa’da bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün dünyaya açılan kapısı Junioshow Fuarı kapılarını açtı. Fuarda, 50 ülkeden 1.000’in üzerinde alıcı Bursalı iş profesyonelleriyle buluştu.
16.11.2023 Ekonomi
Bebek modasına yön verecek
Bebek modasına yön verecek 2024 – 2025 bebe-çocuk trendlerini belirleyecek Junioshow, 14-16 Kasım’da Bursa’da düzenlenecek. BTSO Başkanı Burkay, “Rekor sayıda yabancı alıcı ağırlamayı hedefliyoruz” dedi.
2.11.2023 Ekonomi
Bakan Bolat'tan araç fiyatlarıyla ilgili açıklama
Bakan Bolat'tan araç fiyatlarıyla ilgili açıklama Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "İkinci el araç piyasasında yüzde 15’lik düşüş var, sıfır araçlarda yüzde 10-15 kampanyalar başladı. Olması gereken bu, herkes kazansın ama adil ve rekabetçi şartlar oluşturmak da bizim görevimiz" dedi. Ayrıca, bin 500 memur alımının yapılacağını belirten Bolat, denetimlerin sıklaşacağı mesajını da verdi.
4.10.2023 Ekonomi
Hem gece hem gündüz Türkiye’nin üzerinden geçiyor! Rus kozmonottan ilginç istek
Hem gece hem gündüz Türkiye’nin üzerinden geçiyor! Rus kozmonottan ilginç istek Uzaydan çektiği Türkiye fotoğraflarıyla bilinen Rus kozmonot Oleg Artemyev (53), Türkiye’nin uzaydan bakıldığında dünya üzerindeki en güzel yerlerden biri olduğunu söyledi. Artemyev, “Bizim istasyonumuz hem gece hem gündüz Türkiye’nin üzerinden geçiyor. Bu güzelliği gördüğüm zaman da her zaman elim fotoğraf makinesine gidip, fotoğraf çekesim geliyor” dedi.
26.09.2023 Gündem
Bakan Kacır: ‘2030’a kadar 10 hedefimiz var'
Bakan Kacır: ‘2030’a kadar 10 hedefimiz var' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin uzaydaki çalışmalarını koordine etmek üzere 2018 yılında Türkiye Uzay Ajansı’nı kurduklarını belirterek, “Milli Uzay Programı’mızın başarıya ulaşması için uluslararası iş birliklerinin kritik rol oynadığının farkındayız. Bu bilinçle, uzay bilimleri ve teknolojileri alanında iş birliklerini hayata geçiriyoruz. Uzayın tüm dünya için etkin ve faydalı kullanımı adına, barış ve iş birliği namına, Türkiye olarak, ‘Uzayda biz de varız’ diyoruz” dedi.
25.09.2023 Ekonomi
Bakan Kacır detayları açıkladı: Dünyaca ünlü astronotlar Türkiye'ye geliyor
Bakan Kacır detayları açıkladı: Dünyaca ünlü astronotlar Türkiye'ye geliyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin 5 gün boyunca 70’i aşkın dünyaca ünlü astronotu ağırlayacağını belirterek, etkinliğin Türkiye’nin Milli Uzay Programı’nın meyvelerini toplaması bakımından önemli olduğunu söyledi.
23.09.2023 Ekonomi
Bursa Textile Show’a 70 ülkeden ziyaretçi
Bursa Textile Show’a 70 ülkeden ziyaretçi Türkiye’de tekstil sektörünün en önemli buluşmalarından olan Bursa Textile Show Fuarı sektörün dış ticaret hacmine güç katmayı sürdürüyor.
10.09.2023 Ekonomi
HOMETEX 16 Mayıs’ta başlıyor
HOMETEX 16 Mayıs’ta başlıyor Ev tekstili sektöründe dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan HOMETEX, 16 Mayıs’ta İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açmaya hazırlanıyor.
11.05.2023 Ekonomi
Bakan Varank mutfakta! Önlüğü taktı, cantığı açtı
Bakan Varank mutfakta! Önlüğü taktı, cantığı açtı Aday tanıtım toplantısında “Artık en sevdiğim pide, Cantık’tır” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa’nın ünlü lezzetini üretiminin her aşamasında test etti. Önlüğü takarak cantık hamurunu açan Bakan Varank, kürekle cantıkları fırına gönderdi. Daha sonra da pişen cantık pidelerini ünlü şef Ömür Akkor’a ikram etti.
4.05.2023 Haberler
Bakan Varank mutfakta! Önlüğü taktı, cantığı açtı
Bakan Varank mutfakta! Önlüğü taktı, cantığı açtı Aday tanıtım toplantısında “Artık en sevdiğim pide, Cantık’tır” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa’nın ünlü lezzetini üretiminin her aşamasında test etti. Önlüğü takarak cantık hamurunu açan Bakan Varank, kürekle cantıkları fırına gönderdi. Daha sonra da pişen cantık pidelerini ünlü şef Ömür Akkor’a ikram etti.
4.05.2023 Gündem
Bakan Varank: "İş dünyamızın taleplerini ortak akılla çözeceğiz"
Bakan Varank: "İş dünyamızın taleplerini ortak akılla çözeceğiz" Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Bursa’nın bulunduğu konumdan çok daha ileri gitme potansiyeline sahip bir kent olduğunu belirten Mustafa Varank, “Bakanlık olarak Bursa’yı güçlü bir şekilde destekledik ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
26.04.2023 Ekonomi
Bakan Varank: İhracatta cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdık
Bakan Varank: İhracatta cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdık Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Nisan ayı meclis toplantısına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar doları için iş dünyası burada nasıl bir kuru sıkı atma olduğunu gayet iyi biliyor. 300 yüz milyar doları Türkiye'ye nasıl getireceksiniz? Çıkar bunu açıklarsınız. Kredi anlaşmaları mı imzalayacaksınız, doğrudan yatırımcıları mı ikna ettiniz, 300 milyar dolarlık krediye hazineden bir garanti mi vereceksiniz? Ortada hiçbir şey yok. İş dünyası burada nasıl bir kuru sıkı atma olduğunu gayet iyi biliyor" dedi.
25.04.2023 Gündem
Milliler, Hırvatistan maçının hazırlıklarını tamamladı
Milliler, Hırvatistan maçının hazırlıklarını tamamladı A Milli Futbol Takımı, yarın Bursa’da oynanacak olan Hırvatistan maçı öncesi son hazırlıklarını tamamladı.
27.03.2023 Milli Takım
Kuraklığa çare baraj
Kuraklığa çare baraj Bursa’daki toplu açılış töreninde vatandaşlara seslenen Erdoğan, “Kuraklık var. Soruyorlar ‘Çare ne?’ Çare işte bizim de yaptığımız gibi baraj, baraj, baraj. Eğer bu barajlarınız olmazsa kuraklıkla mücadele edemezsiniz” ifadelerini kullandı...
22.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıkım masasına cevabı sandıkta vereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıkım masasına cevabı sandıkta vereceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin stratejik yatırımlarını engellemeyi hayal edenlerin hevesini kursağında bırakacaklarını belirterek, “Yabancı komiserlerden medet uman müstemleke temsilcilerinin ülkemizi bataklığa sürüklemesine göz yummayacağız. Siyasi istikrarsızlık ikliminin yeniden hortlatılmasına müsaade etmeyeceğiz. Son birkaç ayda yaşadıklarımız altılı çürük yapının Türkiye’ye kavga, entrika, kriz ve kaos dışında hiçbir şey vaadetmediğini gösteriyor” dedi. Altılı masanın İHA ve SİHA’ları hedef almasını, Türkiye’yi güvensiz ve itibarsız olarak lanse etmesini de eleştiren Erdoğan, “İftiralar karşısında biz siyasetçilerden önce iş dünyası güçlü tepki vermeliydi. Yıkım masasının son dönemde bürokrasiden savunmaya, ekonomiye, tehdit dozunu arttırmasında bu sessizliğin önemli payı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
21.01.2023 Gündem
Girişimciliğin kalbi Bursa’da attı
Girişimciliğin kalbi Bursa’da attı Tekstil sektörünün kalbi Bursa’da girişimcilik rüzgarı esti. Ticaret Bakanlığı desteği ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin bu yıl dördüncü kez düzenlediği girişimcilik programı TechXtile Start-Up Challenge’da final heyecanı yaşanırken dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı.
26.12.2022 Ekonomi
Bebe ve çocuk için ‘konfeksiyon’ şovu
Bebe ve çocuk için ‘konfeksiyon’ şovu Bursa’da bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün önde gelen fuarlarından Junioshow Fuarı, 11-14 Ocak 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
22.12.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Btso ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.