Bulaş

Bulaş

Son dakika bulaş haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bulaş gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bulaş haber sayfamızda...

Bulaş

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 831 bulaş haberi bulunmuştur.
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar Online ilan siteleri üzerinden ikinci el eşya, kullanılmış kıyafet satışı derken son zamanlarda makyaj ürünleri satışı da dikkat çekmeye başladı. Kullanıcılar tarafından online platformlarda pek çok makyaj ürünü ilanı verilmeye başlandı. Konuyla ilgili Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Başkanı Levent Kahrıman’dan önemli uyarılar geldi. İşte detaylar...
17.04.2024 Ekonomi
Ebeveynler dikkat! Çocukları soğuk hava değil, mikroplar hasta ediyor
Ebeveynler dikkat! Çocukları soğuk hava değil, mikroplar hasta ediyor Kış aylarında enfeksiyonların bulaş riski kalabalık ve kapalı ortamlarda daha fazla zaman geçirilmesinin de etkisiyle çok daha fazla oluyor. Yetişkinlere göre bağışıklık sistemi çok daha zayıf olan çocuklar öksürük, hapşırık ve konuşma esnasında havaya yayılan damlacıklardaki virüs ve bakteriler nedeniyle hastalanıyor. Son günlerde çocukların en sık kapısını çalan hastalıkları; nezle, grip, akut bronşiyolit ve farenjit olarak sıralayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elida Yüksel, bu hastalıkların belirtilerini ve korunmanın yollarını anlattı.
7.02.2024 Genel Sağlık
Virüsten hastaneye başvurular yüzde 75 azaldı: 'Bulaş zincirinde kırılma yaşandı'
Virüsten hastaneye başvurular yüzde 75 azaldı: 'Bulaş zincirinde kırılma yaşandı' Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, üst solunum yolları enfeksiyonları hastalıklarında yaşanan artışın, okulların sömestir tatiline girmesiyle birlikte düşüşe geçtiğini söyledi.
5.02.2024 Gündem
Köpeklerin bağırsaklarında yaşayan parazit kemiklerinde yayıldı, çareyi Türkiye'de buldu! 'Artık kanımda Türk kanı var'
Köpeklerin bağırsaklarında yaşayan parazit kemiklerinde yayıldı, çareyi Türkiye'de buldu! 'Artık kanımda Türk kanı var' Nadir görülen ekinokok kistinin leğen kemiğini sarması sonucu yürüyemez hale gelen 56 yaşındaki Mainat Bechieva, Türkiye’de sağlığına kavuştu.
21.01.2024 Gündem
Kuş gribi uyarısı
Kuş gribi uyarısı Dünya genelinde milyonlarca kuşun ölümüne yol açan kuş gribi (H5N1) vakaları artışa geçti.
19.01.2024 Gündem
'Hiç yakalanmadım' diyen bile neden acillik oldu? Kırıp geçiren 3 virüsün çaresi
'Hiç yakalanmadım' diyen bile neden acillik oldu? Kırıp geçiren 3 virüsün çaresi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, solunum yolu enfeksiyonlarında yükseliş yaşandığını belirterek, geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20'ye yakın artış olduğunu açıkladı. Peki bu artışa neden olan virüsler hangileri? 'Hiç yakalanmadım' diyenler bile şu anda neden acillik oldu? Her üç virüsten de korunmanın ortak yolu ne? İki uzman tüm detaylarıyla anlattı.
19.01.2024 Genel Sağlık
Meydanlarda beslenen güvercin ve kumrularda tehlike
Meydanlarda beslenen güvercin ve kumrularda tehlike Son yıllarda güvercin ve kumruların insanlar tarafından yemle beslendiği tarihi meydanlar ile turistik yerlerin sayısında artış oldu.
18.01.2024 Gündem
Hastanelerde alarm! Yüzde 50 artış... Antibiyotik uyarısı
Hastanelerde alarm! Yüzde 50 artış... Antibiyotik uyarısı İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güneş Şenol, her yıl kış aylarında soğuk algınlığı şikayetlerinin arttığını kaydetti.
10.01.2024 Gündem
Kış geldi, göz nezlesine dikkat!
Kış geldi, göz nezlesine dikkat! Göz nezlesi yani ‘Adenoviral Keratokonjonktivit’ özellikle kış aylarında gelişen adenovirüslere bağlı bir enfeksiyondur. Ağrılı kırmızı göz, sulu akıntı ve gözde batma hissi ile ortaya çıkar ve bulaşıcıdır.
6.01.2024 Pazar
Kabus için 15 dakika yeterli: Sarılma, cinsel temas, ortak çarşaf ve yastık en büyük risk
Kabus için 15 dakika yeterli: Sarılma, cinsel temas, ortak çarşaf ve yastık en büyük risk Türkiye’de son dönemde artan uyuz vakalarıyla ilgili uyarı yapan Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Sıla Kılıç Sayar, “Ailede bir kişi hastalandıysa, şikayeti olmasa bile evdeki herkes eş zamanlı tedavi olmalı. dedi.
16.11.2023 Gündem
'Kanlı para' oyununda büyük tehlike: Arkadaşlarını düşman olarak görüyor
'Kanlı para' oyununda büyük tehlike: Arkadaşlarını düşman olarak görüyor 'Kanlı para' isimli oyun okullara arasında hızla yayılmaya devam ederken Uzman Dr. Mehmet Tatlı'dan önemli uyarılar geldi. Birçok anlamda çocukları tehdit edecek düzeye ulaştığını belirten Tatlı, öğrencilerin arkadaşlarını düşman olarak gördüğünü ifade etti.
2.11.2023 Gündem
Covid-19 yeniden hortladı! Prof. Dr. Ceyhan'dan uyarı geldi
Covid-19 yeniden hortladı! Prof. Dr. Ceyhan'dan uyarı geldi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Covid-19'da pozitiflik oranlarının artmaya başladığını söyleyerek, uyardı.
1.11.2023 Gündem
Enfeksiyonlardan koruyor! Bağışıklığı güçlendiren dost bakterileri artırmanın 4 yolu
Enfeksiyonlardan koruyor! Bağışıklığı güçlendiren dost bakterileri artırmanın 4 yolu Sonbahar ve kış aylarında kapalı ve kalabalık mekânlarda virüslerin bulaş riski çok daha yüksek olduğundan, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek her zamankinden fazla önem taşıyor. Bağışıklık sistemimizin oluşumunda bağırsaklarımızın kilit rol oynadığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Batmacı, bağırsaklarımızdaki yararlı bakterileri artırmanın 4 etkili yolunu anlattı.
31.10.2023 Genel Sağlık
Boğaz ağrısı deyip geçmeyin! 'Birçok hastalığın habercisi olabilir'
Boğaz ağrısı deyip geçmeyin! 'Birçok hastalığın habercisi olabilir' Havaların soğuması ile birlikte birçok kişi de çeşitli hastalıklarla mücadele etmeye başladı. Uzmanlar, böyle bir ortamda basit gibi görünen bazı belirtilerin birçok hastalığın habercisi olabileceğine dikkat çekiyor. Bunlardan biri de boğaz ağrısı.
26.10.2023 Genel Sağlık
Uyuz hastalığından kurtulmak mümkün mü? İlaç kullanmak yetmez, bunları da yapın
Uyuz hastalığından kurtulmak mümkün mü? İlaç kullanmak yetmez, bunları da yapın Uyuz hastalığı kişinin yaşına ve şikayetlerine göre 2 ile 6 hafta arasında tedavi edilebiliyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, vücudun dayanılamayacak derecede kaşınması, tahriş olan deride yaraların oluşması durumunda uyuz hastalığından şüphelenilmesi gerektiğini belirterek yapılması gerekenleri tek tek anlattı.
23.10.2023 Genel Sağlık
Hastalık artışı uyarısı! Bağışıklık için 4 altın kuralı açıkladı
Hastalık artışı uyarısı! Bağışıklık için 4 altın kuralı açıkladı Okulların açılması ve mevsim geçişi ile birlikte çocuklar arasında soğuk algınlığı, grip ve daha birçok hastalık artış eğilimi göstermeye başladı. Uzmanlar, çocukların bağışıklığını güçlendirmek için ailelere altın değerinde önerilerde bulundu.
20.09.2023 Genel Sağlık
Diğer varyantlardan daha bulaşıcı! Eris bu belirtilerle geliyor
Diğer varyantlardan daha bulaşıcı! Eris bu belirtilerle geliyor Son aylarda Omicron varyantından köken aldığı düşünülen Eris varyantının, şu an en yeni ve bulaşıcı Covid-19 varyantı olduğunu söyleyen Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Servet Öztürk, Eris varyantı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
18.09.2023 Genel Sağlık
Her 100 kişiden 18’inde görülüyor! ‘Hep aynı ayakkabıyı giymeyin’
Her 100 kişiden 18’inde görülüyor! ‘Hep aynı ayakkabıyı giymeyin’ Mantar hastalığının saçlı deriden ayak tırnaklarına kadar tüm vücutta en sık görülen ve yerleşim yerine göre isimlendirilen bir deri hastalığı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ayten Ferahbaş Kesikoğlu, hastalık hakkında bilinmesi gereken bilgileri paylaştı.
11.09.2023 Genel Sağlık
İngiltere'de yeni bir Covid varyantı yaşlı bakımevini vurdu
İngiltere'de yeni bir Covid varyantı yaşlı bakımevini vurdu İngiltere sağlık yetkilileri Norfolk'taki bir yaşlı bakımevinde onlarca kişiyi etkileyen yeni Covid salgınının arkasında yeni bir varyant olan BA.2.86 'nin bulunduğunu açıkladı.
8.09.2023 Dünya
Yeni koronavirüs varyantı Türkiye'de görüldü mü? Bakan Koca'dan açıklama
Yeni koronavirüs varyantı Türkiye'de görüldü mü? Bakan Koca'dan açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19'un yeni varyantı olan 'Eris' ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.
23.08.2023 Haberler
Eris varyantı bize de gelir mi?
Eris varyantı bize de gelir mi? Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüsün yeni varyantı Eris’in Türkiye’de yayılıp yayılmayacağı konusunda “Pandeminin artık eskisi gibi alevlenmesi söz konusu değil. Bağışıklığımız güçlendi” dedi.
9.08.2023 Gündem
Kızamıkta artışında İstanbul Avrupa yakasını işaret etti! 8-10 yıl sonra ölümcül risk
Kızamıkta artışında İstanbul Avrupa yakasını işaret etti! 8-10 yıl sonra ölümcül risk İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Başkan Yardımcısı Dr. Çınla Nişli Kaya, kızamık vakalarının İstanbul Avrupa yakasının kuzey ve iç kesimlerinde yoğunlaştığını söyledi. Dr. Kaya, 2 yaş altında ölümcül seyredebilen kızamığı, en çok 9-18 ay çocuklarda gördüklerini, hastalığa aşısız yakalanan çocukların bundan 8-10 yıl sonra ölümcül olabilen beyin hastalığı SSPE'ye yakalanma riski taşıdığını söyledi.
16.07.2023 Gündem
Gebelikte kızamık geçirmek bebeğe zarar verir mi? Çok önemli 'aşı' detayı
Gebelikte kızamık geçirmek bebeğe zarar verir mi? Çok önemli 'aşı' detayı Çocuk sahibi olmak için gün sayan anne-baba adayları, hamilelik döneminde yaşanabilecek kızamığın bebeğin sağlığını etkileyip etkilemeyeceği konusunda tedirginlik yaşıyor. Peki korunmak için gebelikte kızamık aşısı yapılabilir mi? Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Önder Sakin hamileyken geçirilen kızamığın zararlı olup olmadığını açıkladı.
10.07.2023 Genel Sağlık
İstilacıların maliyeti 100 milyar dolar
İstilacıların maliyeti 100 milyar dolar Yazarları arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Serhan Tarkan’ın da bulunduğu yeni bir çalışma, istilacı türlerin Avrupa Birliği’ne ekonomik maliyetinin hesaplanandan yüzde 501 daha yüksek olduğunu ortaya koydu.
5.07.2023 Gündem
Prof. Dr. Şener'den 'istilacı sivrisinek' uyarısı
Prof. Dr. Şener'den 'istilacı sivrisinek' uyarısı Prof. Dr. Alper Şener, "Ülkemizde daha çok gördüğümüz sivrisinek türünden daha farklı olarak 'Aedes Aegypti' adı verilen 'istilacı sivrisinek' türleri Avrupa coğrafyasına artık baskın hale gelmeye başladı. Bu da Türkiye'de ve Avrupa coğrafyasında bu zamana kadar daha az gördüğümüz ya da hiç görmediğimiz Zika, Chikungunya, Dang, Batı Nil Ateşi gibi viral hastalıkların sivrisineklerle bulaş ihtimalinin artması anlamına geliyor" dedi. Prof. Dr. Şener, "Sivrisineklerle mücadele anlamında elimizi çabuk tutmalıyız ve önlem almalıyız" diye konuştu.
4.07.2023 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Bulaş ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.