Yakınlarına mesaj attı, polisler yerini tespit edince bir not daha bulundu
Yakınlarına mesaj attı, polisler yerini tespit edince bir not daha bulundu Adana'da yakınlarına intihar edeceği yönünde mesajlar gönderdikten sonra otomobili, Seyhan Baraj Gölü üzerindeki köprüde bulunan Muhammet K. (29), ekiplerin suda ve karada yaptıkları aramada bulunamadı.
4.05.2020 Gündem
Minik Evrim'den 87 gündür haber alınamadı
Minik Evrim'den 87 gündür haber alınamadı Tokat'ın Turhal ilçesinde kaybolan 3 yaşındaki Evrim Atış'ı arama çalışmaları sürüyor.Yenisu köyü yaylasında ailesinin 10 Temmuz'da kayıp ihbarında bulunduğu minik Evrim'i arama çalışmaları 87 gündür devam ediyor. Komando ekipleri tarafından Evrim Atış'ın kaybolduğu bölgede yapılan arama çalışmalarında bugüne kadar bir ize ulaşılamadı. Baba Burhan Atış'ın "Mağarada olabilir." şeklindeki ifadesi üzerine komandolar, Yenisu ile Yeşilalan köyleri arasındaki Asarkaya Mağarası'nda arama çalışması yaptı. Aramadan herhangi bir sonuç alınamadı. Komando ekiplerinin Yeşilalan köyü yakınlarındaki ormanlık alanda küçük kızı ara çalışmaları devam ediyor. Çadırda kardeşiyle yalnız bırakıldıktan sonra hayvanlara bakmak için uzaklaşan ailenin döndüğünde bulamadığını belirttiği Evrim'in babası Burhan, annesi Dilek Atış, kızlarının kaybolmasıyla ilgili verdikleri çelişkili ifadeler nedeniyle gözaltına alınmış, çift 23 Temmuz'da tutuklanmıştı. Dilek ve Burhan Atış'ın tutukluluk haline itiraz edilmişti. Başvuruyu değerlendiren Zile Ağır Ceza Mahkemesi itirazı reddederek çiftin tutukluluk halinin devamına karar vermişti. Soruşturmada baba Burhan Atış'ın, "kızının traktörden düşerek öldüğü ve babasının mezarına gömdüğü" yönünde verdiği ifade üzerine Evrim'in dedesi Sadık Atış'ın mezarı açılmış ancak herhangi bir ize rastlanamamıştı.
11.09.2019 Yaşam
Kayıp Evrim'i arama yöntemi değişti
Kayıp Evrim'i arama yöntemi değişti Tokat'ın Turhal ilçesinde, 10 Temmuz sabahı yayladaki çadırlarının önünde kardeşiyle oynarken, kaybolan Evrim Atış'ı (3,5) arama çalışmalarından 1 ayda sonuç alınamadı. Kızlarının kaybolmasıyla ilgili çelişkili ifadeler veren Dilek- Burhan Atış çifti, cezaevinde tutuklu bulunurken, Evrim'i arama çalışmaları, bölgede aralıklarla sürdürülüyor.Turhal'da yaşayan Dilek- Burhan Atış çiftinin 2 çocuğundan büyüğü Evrim Atış, 10 Temmuz günü sabah saatlerinde, Yenisu köyü yaylasındaki çadırdan hayvanları suya götürmek için ayrılan babaannesi Sati Atış'ın peşinden gitti. Evrim'in arkasından geldiğini gören Sati Atış, gelini Dilek'e seslenerek, torununun çadıra bırakılmasını istedi. Evrim'i çadıra götüren ve en son çadırın önünde kardeşi Sati Atış (1,5) ile oynarken gören anne Dilek Atış, ahıra girdi. Bir süre sonra dönen Sati Atış, torununun çadırda olmadığını fark etti. Bunun üzerine aile fertleri, çevrede arama yaptı; ancak Evrim'i bulamadı. Evrim'e ulaşılması için komşulardan yardım istenip, jandarmaya haber verildi. İhbar üzerine yaylaya jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Günlerce küçük çocuğun gidebileceği, düşmüş olabileceği her yere bakıldı; ancak Evrim, 30 gündür yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı. ARAMA ÇALIŞMALARI ARALIKLARLA SÜRDÜRÜLÜYOR Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, 23 Temmuz günü çelişkili ifadeler veren Evrim'in annesi Dilek ve babası Burhan Atış, tutuklanarak, Zile Cezaevi'ne konuldu. Burhan Atış'ın, kayıp kızı için "Traktörden düşüp, öldü; gömdüm" dedikten sonra ifadesini değiştirmesi şüpheli bulundu. Kayıp Evrim Atış'ın öldürülüp, gömülme ihtimalini göz önünde bulunduran ekipler, aramalarını noktasal olarak yapmaya başladı. Belirlenen noktalarda da yapılan aramalarda Evrim'in izine rastlanmadı. Evrim'i arama çalışmaları bölgede aralıklarla sürdürülüyor. Evrim'in tutuklu anne- babasının ifadelerinde de değişiklik olmadığı öğrenildi. Aile fertleri ve yakınlarının telefonlarının incelemesinden de sonuç elde edil
11.09.2019 Yaşam
Kayıp Ufuk’tan 7 gündür haber alınamıyor
Kayıp Ufuk’tan 7 gündür haber alınamıyor Hatay'da Amanos Dağları eteklerinde kaybolan 6 yaşındaki Ufuk Tatar'ı arama çalışmaları devam ediyor. Yapılan aramalar neticesinde henüz bir sonuca ulaşılamadı. Hatay'ın Hassa ilçesinde 7 gün önce kaybolan 6 yaşındaki Ufuk Tatar'ı arama çalışmaları devam ediyor. Eğitimli köpekler ile insansız hava aracının da destek verdiği arama çalışmalarında ekipler, Tatar'ın kaybolduğu yere yaklaşık 4 kilometrelik mesafedeki Bademli Mahallesi yolundaki ormanlık alanda yeni kazıldığı düşünülen birbirine yakın mesafede 2 çukur tespit etti. Çukurların bulunduğu alan ve çevresinde köpeklerle yapılan aramalarda bir sonuç alınamadı. Komando ve AFAD ekipleri arama çalışmalarını sürdürürken, bugüne kadar yaklaşık 50 kilometrelik alanın tarandığı belirtildi.
11.09.2019 Yaşam
Kayıp çocuklarından gelecek haberi bekliyorlar
Kayıp çocuklarından gelecek haberi bekliyorlar Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 906 gündür kayıp olan 2 çocuktan 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'nın ailesi gelecek bir haberi beklerken, Kelkit Çayı'nda bazı emarelerin ulaşıldığı Bayram'ın annesi Adile Erol ise bir anne olarak büyük acılar çektiğini belirterek, "Bu ırmak bize zindan oldu, çocuğumun mezarı ırmak oldu" dedi. Ağrı'da, Ramazan Bayramı'nda ziyaretine gittikleri dedesinin Bezirhane köyündeki evinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'inden 6 gündür haber alınamazken, Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 906 gündür kayıp olan 2 çocuktan 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'nın babası İbrahim Taşçı, başkalarının da aynı üzüntüyü yaşamaması için Kelkit Çayı etrafına önlem alınmasını istedi. Acılı baba Taşçı, 3 yıla yakın bir zamandır buruk bir acı yaşadıklarını ifade ederek, "Bu zamana kadar herhangi bir emare bulamadık. Yetkilerimizde elinden geleni yapıyorlar ama bazı önlemlerin alınması gerekiyor. Bu ırmak sürekli can alıyor. Her sene bir kişi gidiyor bu ırmağa. Bu ırmak kenarlarını kapatmak bu kadar zor mu yapılamayacak bir şey mi? Bizim acımızın dindirilmesi için burada önlem alınmasını istiyoruz. Bunlar defalarca söylendi, neden yapılmıyor? Yetkili kişilere ilettik söyledik ama maalesef bir gayret çalışma yok. Bir kaç hafta önce bir çocuğumuzun daha cenazesi sudan çıkarıldı. Muhtarımız kayıp cenazesi bulunamadı. Belirli noktalara tel örgü konulup kamera sistemi yerleştirilebilir. Bizim canımız yandı başkasının ki yanmasın bu saatten sonra" dedi.
11.09.2019 Yaşam
Ağrı halkı Leyla'yı bulabilmek için seferber oldu
Ağrı halkı Leyla'yı bulabilmek için seferber oldu Ağrı’nın Bezirhane köyünde bayramın birinci günü kaybolan 3,5 yaşındaki Leyla Aydemir’i bulmak için çalışmalar drone desteğiyle 5'inci günde sürüyor. Leyla’nın anne ve babası, “Kızımız yüzde 90 kaçırıldı” dedi.Ağrı'da ailesiyle bayramlaşmak için gittiği dedesinin köyünde kaybolan 3,5 yaşındaki Leyla Aydemir’i arama çalışmaları havadan ve karadan aralıksız sürüyor. Kent merkezinde oturan Nihat ve Şükran Aydemir çiftinin, bayramın birinci günü gittikleri Bezirhane köyünde kaybolan kızları Leyla Aydemir'in bulunması amacıyla köy ve çevresindeki arazi, kanal, dere ve foseptik çukurları üzerinde yoğunlaşan çalışmalar devam ediyor. Jandarma ve AFAD ekipleri ile güvenlik korucularının sürdürdüğü arama çalışmalarında, köydeki ahır, çatı, odunluk, tandır evleri ile su dolu çukurlar, su deposu, dere ve kanallar, Ağrı Belediyesine ait vidanjörle boşaltılıp kontrol edildi. AFAD ve jandarma ekipleri, bir taraftan da il merkezine doğru 15 kilometrelik yolu drone desteğiyle taradı. Geniş ve uzun arazide boyu aşan buğday tarlalarını arama köpeklerini kullanarak kontrol eden ekipler, akşam saatlerine kadar çalışmalarını sürdürecek. Ağrı’dan da Bezirhan köyüne gelen yüzlerce vatandaş arama çalışmalarına katıldı. "KIZIMIZ KAÇIRILDI" Bayramın ilk gününü taziye nedeniyle köyde geçiren baba Nihat Aydemir, kızını arayan ekiplere teşekkür etti. Aydemir, "Kızım yüzde 90 kaçırıldı. Köyde olsa şimdiye kadar bulurduk. Allah rızası için kaçıranlar sesimi duyarsa kızımı geri getirsinler" dedi. Bayramın birinci günü kızının kaybolmasıyla büyük acı yaşayan anne Şükran Aydemir de kızının bulunmasını istedi. Anne Aydemir, "Eğer götüren varsa getirsin. Söz, davacı olmayacağım. Allah rızası için getirsinler. Benim kimseyle bir düşmanlığım yok. Benim kızım daha bir şeyi yiyemiyor, biberonla besleniyor" diye konuştu.
11.09.2019 Yaşam
4 yaşındaki Leyla, tüm arama çalışmalarına rağmen bulunamadı
4 yaşındaki Leyla, tüm arama çalışmalarına rağmen bulunamadı Ağrı’da Ramazan Bayramı'nın ilk günü ailesi ile birlikte Bezirhane köyüne giden ve evin önünde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir 3 gündür AFAD, jandarma ekipleri, korucular ve köylüler tarafından yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı. Alınan bilgilere göre, Ağrı merkezde ikamet eden Nihat ve Şükran Aydemir bayramın ilk günü bayramlaşmak için akrabalarının bulunduğu Bezirhane köyüne gitti. Akrabaları ile bayramlaşan aile dışarıda amcası ile oyun oynayan Leyla’nın 15 dakika içerisinde kaybolduğunu öğrendi. Çevrede arama yapan aile çocuklarını bulamadı. Köylüler durumu jandarma ve Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğüne bildirdi. Bayramın ilk gününden bu yana 3 gündür aralıksız bir şekilde köyün çevresi, dere yatakları ve merada aranan Leyla henüz bulunamadı. Çalışmalarını sıklaştıran Ağrı AFAD İl Müdürlüğünün talebi üzerine Van AFAD İl Müdürlüğünden 4’ü dağcı olmak üzere 8 kişilik ekip köye gelerek arama kurtarma çalışmalara başladı. Jandarma ile koordineli bir şekilde çalışan AFAD ekipleri köyde halatlarla bazı kuyulara inerek Leyla’yı aramaya çalıştı. Köy çevresinde geçen dere iş makineleri ile kesilerek köprü altları toprak ile kapatıldı. Ekipler köyü didik didik ederken iş makineleri ve vatandaşlar dere yatağında küreklerle arama çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. "Çocuğum suyun içerisinde bana doğru geliyordu, ben de ona doğru gittim" Dün akşam saatlerinde kendisine bir haber geldiğini ve bunun üzerine Van’ın Erciş ilçesine gittiğini söyleyen gözü yaşlı baba Nihat Aydemir, ihbarın asılsız olduğunu ve arabadayken kızının rüyasına geldiğini söyledi. Aydemir, "Arabada 15 dakika uyurken çocuk rüyama geldi. Suyun içerisindeydi. Bana doğru geldi. Gözümü açtığımda rüyaydı. Çocuğumu rüyada bulamadım. Çocuğum suyun içerisinde bana doğru geliyordu, ben de ona doğru gittim. Gözümü açtım rüyaydı. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Köyün içinden geçen suları kestiler. Allah herkesten razı olsun. Tüm Türkiye bize yardım ediyor.
11.09.2019 Yaşam
Babasının ağladığı yerde arama yapıldı
Babasının ağladığı yerde arama yapıldı ERZURUM'da topuk kanı alınmadığı için ortaya çıkan bebek cinayetinde, baba Harun Ş. (48) ile anne D.K.A.'nın (22) yargılanmasına devam edildi. Yaklaşık 2 yıldır bulunamayan bebek cesedi, babanın zaman zaman gidip ağladığı yerde dedektör köpekler eşliğinde arandı ancak herhangi bir ize rastlanmadı. Diğer taraftan, duruşma savcısı mahkemeye sunduğu mütalaada, anne ve babaya ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verilmesini talep etti.Özel bir şirkette işçi olarak çalışan Harun Ş., kızının arkadaşı D.K.A. ile sevgili oldu. Erkek kardeşi ve annesiyle birlikte yaşayan D.K.A. bu ilişkiden hamile kaldı. Doğum sancıları artan D.K.A., 7 Ocak 2016 tarihinde, Horasan Devlet Hastanesi'nde, bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Doğumla birlikte bu ilişkiyi D.K.A.'nın annesi de öğrendi. Doğumun haber verilmesi üzerine hastaneye gelen Harun Ş., iddiaya göre, sevgilisi D.K.A.'nın dünyaya getirdiği bebeği eşine baktırabileceğini söyleyerek, anneden aldı. Bebekten 'topuk kanı' alınmaması ve gerekli aşıların yapılmaması üzerine hastane görevlileri, Harun Ş.'nin resmi nikahlı eşi N.Ş.'nin Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki evine gitti. N.Ş.'nin böyle bir bebek dünyaya getirmediğini söylemesi üzerine hemşireler, baba Harun Ş.'yi aradı. Harun Ş., hemşirelerle görüşmeyip, kaçamak cevaplar verince sağlık görevlileri, bu kez anne D.K.A.'nın Horasan'daki evine gitti. D.K.A.'nın bebekten haberi olmadığını iddia etmesi üzerine Horasan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. BEBEĞİN CESEDİ BULUNAMADI Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Harun Ş., bebeği Kars Çocuk Esirgeme Kurumu'na götürürken yolda öldüğünü fark ettiğini, kendisinin de yoldaki nalburdan kazma ve kürek alıp, bebeği kıyafetleriyle Sarıkamış ilçesine bağlı Karaurgan köyü yakınlarında toprağa gömdüğünü ileri sürdü. Harun Ş.'nin tarifi üzerine olay yeri inceleme ekipleri, bölgede araştırma yaptı ancak şüphelinin gösterdiği yerde kazılan çukurda bebeğin cesedi bulunamadı. Harun Ş., 23 Mayıs 2016 tarihinde
11.09.2019 Yaşam
Tokat'ta kaybolan 2 çocuktan 2,5 yıldır haber yok
Tokat'ta kaybolan 2 çocuktan 2,5 yıldır haber yok Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 2015 yılında kaybolan ve tüm aramalara rağmen bulunamayan Dursun Kaan Taşcı (5) ile beraber kaybolan Bayram Erol'un (8), ailesi çocuklarına kavuşamamanın üzüntüsünü yaşıyor. Reşadiye'de, 29 Aralık 2015 tarihinde, evlerinin yakınında oynarken kaybolan Dursun Kaan Taşcı ile birlikte kaybolan Bayram Erol, aylarca süren arama çalışmalarına rağmen bulunamadı. İzlerine rastlanmayan ve 2,5 yıldır kayıp olan 2 çocuktan Bayram Erol'un ailesi evlatlarına kavuşamamanın üzüntüsünü yaşıyor. Baba Ömer Erol kayıp oğlunun 6 ay önce İstanbul'da Zeytinburnu'nda görüldüğünü ihbarını aldıklarını ve aramanın İstanbul'da Zeytinburnu bölgesinde arama yapılmasını istedi. SOL ELİ İLE YEMEK YEMESİ, BİZİ UMUTLANDIRDI Baba Ömer Erol, çocuklarının Zeytinburnu'nda bir dönercide yemek yerken görüldüğüne dair ihbar aldıklarını söyleyerek, Yemek yemek için gittiği dönerci ile görüştüğümüzde sol elle yemek yediğini, saçlarının siyah kıvırcık olduğunu söyledi. Devamlı Bayram sol eli ile yemek yiyordu. Fotoğrafını gösterdik. Dönerci fotoğraftakinin aynısı olduğunu söyledi. Bizde emniyete haber verdik. Tokat Emniyet Müdürlüğü'de İstanbul'a bildirdi. Daha sonra 4- 5 tane fotoğraf geldi. Fotoğrafların içerisinde sadece bir tanesi benziyordu Bayram?a biz çocuğumuzun Zeytinburnu?nda aranmasını istiyoruz. Çocuğun sol eli ile yemek yemesi, bizi umutlandırdı. Ben çocuğumun Tokat?ta değil İstanbul?da Zeytinburnu'nda aranmasını istiyorum. dedi. 'RÜYAMDA GÖRMEK BENİ MUTLU EDİYOR' Anne Adile Erol ise kayıp çocuğunu çok özlediğini söyleyerek, şöyle konuştu Çok özledik, kapılara bakıyorum. Çocuğumun kokusunu diğer çocuğumda arıyorum. Bir an önce gelse koklasam diye. Okula gidiyorum arkadaşlarını görüyorum. Okul yollarında ağlıyorum . Doğum günü oluyor ona üzülüyorum. Dua ediyorum, namaz kılıyorum belki bir gün kavuşur koklarım diye. Çok zor bir evlat kaybı. Bunu yaşayan bilir. Çocuğumuzu unutmadık, unutmayacağız. Her zaman kalbimizde" dedi.
11.09.2019 Yaşam
Zonguldak'ta otomobil 60 metreden denize uçtu
Zonguldak'ta otomobil 60 metreden denize uçtu Zonguldak’ta bir otomobil 60 metreden denize uçtu. Olay yerine gelen dalgıçlar ters dönen aracın sürücüsünü denizin dibinde aramalarına rağmen ulaşamadı. Edinilen bilgiye göre merkeze bağlı Türkali köyünde yaşayan vatandaşlar öğlen saatlerinde bir otomobilin denize uçtuğunu fark edince durumu jandarmaya haber verdiler. İhbarı alan ekipler kısa sürede olay yerine gelerek inceleme başlattı. Olay yerine gelen dalgıçlar da denizin içerisinde ters dönen 67 AT 592 plakalı aracın sürücüsü olduğu iddia edilen Y.B.’yi aradı. Ancak sürücü dalgıçların deniz dibindeki tüm aramalarına rağmen bulunamadı. Dalgıçlar ara ara deniz dibinde arama çalışmalarını sürdürüyor. Olay yerine gelen Türkali Köyü Muhtarı Ahmet Terlemiş ise "Bana bir fırıncı arkadaş ekmek getirmiş, o söyledi. Fakat aldığımız bilgiye göre buradan aracıyla uçan arkadaş dün gece saatlerinde bu yol güzergahında arabanın içinde uyuyormuş. Olay ne zaman olmuş bilmiyoruz. Ben de jandarmayı aradım. Haber verdim. Başka bildiğim bir şey yok. Bariyerler çok sağlam. Adam çok kuvvetli vurmuş. Bir otomobilin bu kadar hasar yapması bu bence bir intihardır. Çok suratlı vurmuş çünkü" diye konuştu. Olayı yoldan geçerken fark ettiğini anlatan bir vatandaş ise "Buradan geçerken denizde arabayı gördük. Türkali muhtarına haber verdim. Sonra jandarma geldi. Büyük ihtimal gece 01.00 sıralarında oldu. Araç sahibi Kilimli ilçesinden. Şoför yok henüz dalgıç içerisine girdi. Sadece plakayı aldılar. Zaten arabanın arka sağ kapısı açıktı. Öbür kapıları dalgıç açtı" diye konuştu. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürerken kayıp sürücü Y.B.'nin yakınları da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.
11.09.2019 Yaşam
Savcı Aziz Takçı evinde bulunamadı
Savcı Aziz Takçı evinde bulunamadı Adana'da MİT'e ait TIR'ların aranmasıyla ilgili soruşturma kapsamında geçen ocak ayında görevden alınan ve hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı, evinde yapılan aramada bulunamadı.
11.09.2019 Haberler
Google efsanesi de yenilendi!
Google efsanesi de yenilendi! Google, her şeyi değiştirip yıllardır bir tek bu sayfaya dokunmamıştı; şimdi onu da değiştirdi...
4.03.2011 Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri