Bunama Belirtileri

Bunama Belirtileri

Son dakika bunama belirtileri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bunama belirtileri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bunama belirtileri haber sayfamızda...

Bunama Belirtileri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 72 bunama belirtileri haberi bulunmuştur.
Parkinson Nedir, Belirtileri Nelerdir? Parkinson Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?
Parkinson Nedir, Belirtileri Nelerdir? Parkinson Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır? Dünyada Parkinson hastalıkları sık rastlanılan sağlık problemleri arasında gösterilmektedir. Ülkemizde de birçok kişide bu rahatsızlık görülmektedir. Bu sebeple Parkinson hastalığı ve belirtileri araştırılmaktadır. Peki, Parkinson hastalığı ve belirtileri nelerdir? Parkinson nasıl tedavi edilir? Parkinson hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
19.07.2022 Sağlık
Bunama (Ateh) Nedir, Nasıl Anlaşılır? Bunama (Demans) Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Bunama (Ateh) Nedir, Nasıl Anlaşılır? Bunama (Demans) Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? İnsanlar yaşlandıkça birçok hastalığa yakalanabilir. Bu hastalıklar yaş ilerledikçe büyük sıkıntılara yol açabilmektedir. Bu hastalıklardan birisi de bunamadır. Zor bir hastalık olan bunama çok sayıda kişide görülebilir ve birçok olumsuz etkisi vardır. Sizler için Bunama (ateh) nedir, nasıl anlaşılır? Bunama (demans) belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
21.04.2021 Sağlık
Unutkanlık ile demans arasındaki fark - Demans belirtileri nelerdir?
Unutkanlık ile demans arasındaki fark - Demans belirtileri nelerdir? Yoğun tempolu yaşantımızda hepimiz az da olsa unutkanlık sorunu yaşıyoruz ve yaşadığımız bu sorunun da acaba bir hastalık ile ilişkili mi olduğunu düşünüyoruz. Demans da bu hastalıkların içerisinde yer alıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Özge Altıntaş Kadırhan, "Kişi, aslında yoğunluktan dolayı kaydedemediği bilgiyi hatırlayamadığını sanır ve unuttuğunu düşünür. Demans hastaları ise farklı olarak kaydedilen bilgiyi geri dönüşümsüz olarak unutabilir" diyerek unutkanlık ile demans arasındaki farkları anlattı. Demans nedir? Demans nasıl ortaya çıkar? Demansa neden olan faktörler nelerdir? İşte cevabı...
22.09.2020 Genel Sağlık
ABD’de üç günde ikinci idam!
ABD’de üç günde ikinci idam! Avukatının bunama itirazına rağmen 68 yaşındaki adam infaz edildi. 47 yaşındaki Daniel Lewis Lee'nin ardından Wesley Ira Purkey de zehirli iğneyle öldürüldü.
17.07.2020 Dünya
Olay sözler: Joe Biden'a 'kuduz köpek' benzetmesi!
Olay sözler: Joe Biden'a 'kuduz köpek' benzetmesi! Kuzey Kore, ABD'nin eski Başkan Yardımcısı Joe Biden için eleştirilerini sürdürerek, "sopayla dövülmesi gereken kuduz köpek" benzetmesi yaptı.
16.11.2019 Dünya
Erken yaşta emeklilik bunamayı hızlandırıyor
Erken yaşta emeklilik bunamayı hızlandırıyor ABD'de yürütülen bir araştırma, erken yaşta emekli olmanın demansı (bunama) hızlandırabileceğini ortaya koydu. Bunun sebebi ise emeklilik sonrası sosyal etkileşimin azalması
1.11.2019 Genel Sağlık
Demans hastalığı nedir?
Demans hastalığı nedir? Demans hastalığı, genellikle 50 yaşını aşmış bireylerde ortaya çıkan, beynin, günlük davranış ve bilgilerde yetersiz duruma gelmesi eylemidir. Demans belirli bir hastalık değil beyni etkileyen bir grup semptomun genel adıdır.
26.04.2018 Gündem
Koku hissinin azalması bunama belirtisi
Koku hissinin azalması bunama belirtisi 5 anahtar kokuyu almakta güçlük çekiyorsanız 5 yıl içerisinde bunamayla karşı karşıya kalabilirsiniz.
29.09.2017 Genel Sağlık
Bunama 20 yıl önceden nasıl anlaşılır?
Bunama 20 yıl önceden nasıl anlaşılır? Orta yaşlarda yaşanan baş dönmeleri bunama riskini yüzde 40 arttırıyor.
13.03.2017 Genel Sağlık
9 saatten fazla uyuyanlar dikkat!
9 saatten fazla uyuyanlar dikkat! 9 saatten fazla mı uyuyorsunuz? 10 yıl içinde Alzheimer ve bunamaya yakalanabilirsiniz.
23.02.2017 Genel Sağlık
Bunlara gülüyorsanız 'Bunuyorsunuz'!
Bunlara gülüyorsanız 'Bunuyorsunuz'! Yapılan araştırmalara göre eğer tuhaf bir mizah anlayışınız varsa 'bunamanın' ilk belirtilerini gösteriyorsunuz demektir...
12.11.2015 Ruh Sağlığı
Kış hastalıklarına karşı bol bol limon
Kış hastalıklarına karşı bol bol limon Taze kış meyveleriyle hastalıklara karşı korunabilir, daha sağlıklı kalabilirsiniz. ‘İlaçsız Yaşam’ kitabının yazarı Dr. Ümit Aktaş’tan, nezle, grip, boğaz ağrısı, ateş, burun akıntısı gibi kış hastalıklarının tedavisinde kullanılacak reçeteler aldık... Bebeklerin gaz problemi ise her annenin derdi. Çocuk sağlığı uzmanı Dr. Gülder Özkan, bebeğin bağırsağındaki gaz birikmesi olan kolite karşı emziren annelere, anason, dereotu ve rezeneden oluşan tıbbi çay öneriyor...
8.02.2015 Gündem
Çağın vebası: Alzheimer
Çağın vebası: Alzheimer 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü. Dünyada 30 milyona yakın Alzheimer hastası bulunuyor.
20.09.2013 Genel Sağlık
100 yaş üstü ömür Nazilli’de yaşanır
100 yaş üstü ömür Nazilli’de yaşanır Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Tufan: 100 bin nüfuslu bir yerde 100’lü yaşlarda bu sayıda yaşlı, bir Okinawa’da bir Nazilli’de var”
17.11.2012 Pazar
BASiT MATEMATiK BUNAMAYI YENDİ
BASiT MATEMATiK BUNAMAYI YENDİ Bedeni yaşlandığı için üzülen çoktur. Fakat insanlar, ancak hafızaları zayıfladığında beyinlerinin de yaşlandığını fark ediyor. Prof. Ryuta Kawashima, ilkokul düzeyindeki basit matematik işlemlerinin beyni bunamaktan koruduğunu söylüyor
8.02.2010 Cadde
80 yaşındaki Alzheimer hastasına tecavüz etti
80 yaşındaki Alzheimer hastasına tecavüz etti Gizli kamera kayıtlarını izleyen aile şok oldu
30.09.2009 Gündem
Emekliliği ertelemek bunamayı geciktirebilir
Emekliliği ertelemek bunamayı geciktirebilir İngiltere'de yapılan yeni bir araştırma, emekliliği ertelemenin bunamayı geciktirebileceğini ortaya koydu.
18.05.2009 Genel Sağlık
Kolesterol ilacı hafızayı koruyor
Kolesterol ilacı hafızayı koruyor Bilim adamları, statin içerikli kolesterol düşürücü ilaçların bunamaya ve hafıza kaybına karşı iyi geldiğine dair yeni kanıtlar buldu.
30.07.2008 Ruh Sağlığı
Kolesterol ilacı hafızayı koruyor
Kolesterol ilacı hafızayı koruyor Bilim adamları, statin içerikli kolesterol düşürücü ilaçların bunamaya ve hafıza kaybına karşı iyi geldiğine dair yeni kanıtlar buldu.
29.07.2008 Yaşam
Bunama yaşlılık hastalığı değil
Bunama yaşlılık hastalığı değil Bunama yaşlılığın doğal bir sonucu değil, gerçek bir hastalık. En yaygın şekli olan Alzheimer hastalığı ise mantıklı düşünmeyi ve iletişimi etkiliyor.
21.03.2007 Ruh Sağlığı
İki dil konuşmak hafızayı koruyor
İki dil konuşmak hafızayı koruyor Kanada'da yaşlılar üzerinde yapılan bir araştırmada, anadil dışında bir lisan daha konuşmanın bunamayı geciktirdiği belirlendi
12.01.2007 Yaşam
Milyonda bir görülen hastalıklar
Milyonda bir görülen hastalıklar Milyonda bir görülen hastalıklar
16.03.2003 Pazar
Milyonda bir görülen hastalıklar
Milyonda bir görülen hastalıklar Ünlü sunucu-şovmen Mehmet Ali Erbili yatağa düşüren sızma sendromuna yakalananların sayısı tüm dünyada yaklaşık 100 kişi
15.03.2003 Pazar
Milyonda bir görülen hastalıklar
Milyonda bir görülen hastalıklar Milyonda bir görülen hastalıklar
15.03.2003 Pazar
Kral Lear'in günahı
Kral Lear'in günahı Kral Lear'in günahı
11.06.1998 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Bunama Belirtileri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.