Korgeneral Temel'den Afrin kahramanlarıyla Burseya'da iftar
Korgeneral Temel'den Afrin kahramanlarıyla Burseya'da iftar 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Zeytin  Dalı Harekatı sırasında terörden arındırılan Burseya Dağı'nda askerlerle iftar  yaptı.
8.06.2018 Gündem
Korgeneral Temel'den Afrin kahramanlarıyla Burseya'da iftar
Korgeneral Temel'den Afrin kahramanlarıyla Burseya'da iftar 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Zeytin  Dalı Harekatı sırasında terörden arındırılan Burseya Dağı'nda askerlerle iftar  yaptı.
8.06.2018 Gündem
Burseya Dağı'nda eller tetikte
Burseya Dağı'nda eller tetikte Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristlerden arındırılan stratejik öneme sahip Burseya Dağı'nda görev yapan Mehmetçik, oluşturulan mevzilerde elleri tetikte 24 saat nöbet tutuyor. TSK tarafından hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) desteğiyle 20 Ocak'ta başlatılan harekat başarıyla sürüyor. Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararlarıyla BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı yürütülen harekat kapsamında Mehmetçik ve ÖSO birlikleri, Afrin bölgesindeki köyleri tek tek teröristlerden arındırıyor.
11.09.2019 Haberler
ÖSO stratejik dağ olan Sirğaye’yi ele geçirdi
ÖSO stratejik dağ olan Sirğaye’yi ele geçirdi TSK’nin desteğindeki ÖSO birlikleri Burseya dağından sonra dün Afrin yolu üzerindeki stratejik öneme sahi olan Sirğaye dağını ele geçirdi. Burseya dağı ile Sirğaye dağı arasındaki mesafenin 3 kilometre, iki dağın yaklaşık aynı yükseklikte olduğu kaydedildi. Sirğaye dağının üstünde teröristlerin saklandıkları tüneller de temizlendi. Bu civardaki Dikme Taş köyü de daha önce kurtarılmıştı. ÖSO birliklerinin 3. Tugayı sözcüsü Ebu Riyad besmele ile başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu dağ Burseya dağından sonraki en yüksek dağ. Burseya dağını kurtardıktan sonra Sirğaye dağını da kurtardık. Sirğaye dağı Afrin yolu üzerindeki savunma hattı durumunda bulunuyordu. Allah'a hamdolsun bugün 5 Şubat 2018’de Sirğaye dağı Kahraman Milli Suriye ordusu tarafından kurtarıldı. Allah'a hamdolsun dağ tamamen ele geçirildi. Buranın Burseya dağında olduğu gibi askeri stratejik önemi bulunuyor. Burada, Sirğaye dağının doğu yamacı yakınındaki Zigma Faş köyünün de kurtarılması tamamlandı.”
11.09.2019 Haberler
YPG mevzileri obüslerle vuruluyor
YPG mevzileri obüslerle vuruluyor Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Burseya dağının alınmasından sonra batıya doğru operasyonlar devam ediyor. Yoğun sisin etkili olduğu bölgelerde güvenlik güçleri ile YPG unsurları arasında sıcak çatışmalar yaşanıyor. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye’nin Afrin kentine yönelik başlatılan operasyonun 17’inci gününde sınıra sıfır noktadan bulunan Sakarya Tepesi bölgesinde çatışma çıktı. Yakın mesafeden olduğu gözlenen çatışma sesleri sınır köylerinden hissediliyor. Sınır birliklerine bağlı obüslerin YPG mevzilerini imha etmesinin ardından ÖSO askerlerinin ilerleyişi sırasında çıkan çatışma sabah saatlerinden itibaren etkili sise rağmen devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının geçtiğimiz günlerde Burseya ve Darmık dağları arasındaki tepelerde bulunan YPG mevzilerini havadan imha etmişti. TSK ve ÖSO askerleri bu noktalardan EYP ve mayınları temizleyerek ilerleyişi sürüyor.
11.09.2019 Haberler
Burseya Dağı'ndaki hendekler temizleniyor
Burseya Dağı'ndaki hendekler temizleniyor Burseya Dağı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından PDY’li teröristlerden alınan mevzilerdeki hendekler temizleniyor. İHA muhabirinin Kilis’e bakan taraftaki hendeklerden kaydettiği görüntülerde, insan boyundaki siperlerin iş makineleri ile hazırlandığı anlaşılıyor. İnsan boyunda kazılan hendeklerin etrafında büyük araç lastikleri ve kum torbaları tahkimatlar yapılması da çalışmanın planlı ve profesyonelce yapıldığını gösteriyor. Zeytin Dalı Operasyonu çerçevesinde terörist unsurlardan temizlenen mevzileri artık Özgür Suriye Ordusu mensupları kullanıyor.
11.09.2019 Haberler
Suriye sınırının kritik noktalarına tank ve obüs sevkiyatı yapıldı
Suriye sınırının kritik noktalarına tank ve obüs sevkiyatı yapıldı Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığından hareket eden askeri konvoy akşam saatlerinde Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısından Suriye’ye giriş yaptı. Buradan Afrin’e bağlı Darmık ve Bursea dağlarına yönelik devam eden operasyona destek vereceği öğrenildi.
11.09.2019 Haberler
İşte YPG kampı
İşte YPG kampı Mehmetçiğin destan yazdığı Burseya Dağı ve çevresinde yapılan arama ve tarama faaliyetleri çevresinde PKK'nın Kandil'den geçen dağ kadrosunun PYD/YPG militanlarına eğitim verdiği kamp yeri başta olmak üzere, birçok tünel ve sığınak da ortaya çıkartıldı. Yaklaşık 200 teröristin eğitim gördüğü ve saklandığı Burseya Dağı'na eğitim parkuru inşa eden teröristler, buradan eğittiği militanları Amanos Dağları üzerinden Türkiye'ye göndererek hain saldırılar düzenliyordu. Burseya Dağı'nın eteklerine gizlenen eğitim parkurunda, atış talimi yapmak için siperler, hedef tahtaları, dikenli teller, teröristlerin yetenek ve becerilerini geliştirecek bir çok ekipman yer alıyordu. TSK'nın Burseya Dağı'nı temizlemesinin ardından eğitim alanı da ÖSO'nun kontrolüne geçti. Bir zamanlar teröristlerin eğitildiği kampta artık ÖSO savaşçıları spor yapıyor
11.09.2019 Haberler
İşte Küçük Kandil’deki eğitim kampı!
İşte Küçük Kandil’deki eğitim kampı! “Afrin’in Kandil Dağı” olarak adlandırılan Burseya Dağı’nın eteklerinde PYD/YPG militanlarının eğitim kampı ortaya çıkarıldı.
1.02.2018 Gündem
Burseya Dağı’ndaki ÖSO askerlerinden net mesaj
Burseya Dağı’ndaki ÖSO askerlerinden net mesaj Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı başarılı bir şekilde devam ederken, ele geçirilen Burseya Dağı’nda görevli ÖSO askerleri topraklar terörden temizlenene kadar savaşmaya devam edeceklerini dile getirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’ın bölgedeki hakimiyetini sona erdirmek için Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın 11. gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 649'a yükseldi. ÖSO birlikleri Afrin'in batısında bulunan bin rakımlı tepenin kontrolünü de tamamen kontrol altında aldı. Havadan da tarafından desteklenen ÖSO güçleri 10 teröristi etkisiz hale getirerek tepenin kontrolünü ele geçirdi. Mehmetçik, bölgeye sızmak isteyen 5 teröristi etkisiz hale getirdi. TSK, sınırdan 4 kilometre içerdeki tepenin etrafında güvenliğin sağlanması için mevziler oluşturdu. Burseya Dağı'nın alınmasının ikinci gününde bölgede nöbet tutan bir ÖSO askeri “Türk kardeşler ile beraberiz ve Allah'ın izniyle bütün bu bölgeyi özgürleştirmeye ve PKK milislerinden kurtarma mücadelemizi sürdürüyoruz. Bütün gasp edilmiş topraklarımızı kurtarana kadar savaşmaya devam edeceğiz” dedi. TSK ve Özgür Suriye Ordusu’nun önündeki yeni hedefin Baflun Dağı olduğu kaydedildi. ÖSO yeni ele geçirilen bölgelerin güvenliğini sağlamak için mevziler oluşturmaya başladı. Raco dağına 500 kişilik ÖSO gücünün yönlendirildiği bildirildi. Harekâtın 10. gününde Afrin’in yakınlarında 15 köy, dağ ve tepe olmak üzere 21 nokta kurtarıldı. Dün gece Burseya ve Darmık dağları arasındaki bölgeler TSK tarafından vuruldu. YPG tarafından döşenen mayından El Hammam Köyü yakınında 2 ÖSO mensubu hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı.
11.09.2019 Yaşam
Azez'de Erdoğan'a sevgi seli
Azez'de Erdoğan'a sevgi seli Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) başlattığı Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Burseya Dağı’nın terör örgütünden alınmasının ardından Azez'de minarelerden teşrik tekbirleri getirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman askerleri tarafından Suriye’nin Afrin bölgesini teröristlerden temizleyerek barış ve istikrarı sağlamak için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Burseya Dağı bölgedeki terör örgütlerinden temizlendi. TSK tarafından Afrin’deki Azez köyünde bulunan Burseya Dağı’nın PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ’li teröristlerden temizlenmesi sonrasında minarelerden teşrik tekbirleri yükseldi. Azez Siccu köyü ve Tel Rıfat halkı TSK ve ÖSO'nun elde ettiği zaferi minarelerden yükselen teşrik tekbirleriyle kutladı. Bölge halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da sevgi gösterisinde bulundu. Terör örgütünün zulmünden kurtulan halk ,"Türkler ve ümmetin Ordusu TSK geldi" diyerek Teşrik tekbirleri getirdi. Yaşanan manevi atmosfer kameralara yansıdı.
11.09.2019 Haberler
30 Ocak 2018 Türkiye ve dünya gündemi
30 Ocak 2018 Türkiye ve dünya gündemi 30 Ocak 2018 Türkiye ve dünya gündemi
11.09.2019 Haberler
Burseya Dağı'nda yaşanan çatışmanın yeni görüntüleri yayınlandı
Burseya Dağı'nda yaşanan çatışmanın yeni görüntüleri yayınlandı Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin'in kuzeydoğusunda terör örgütü PYD/PKK'dan ele geçirilen stratejik önemdeki Burseya Dağı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının, terör örgütü üyeleri ile çatışma anı görüntülendi.
11.09.2019 Haberler
Burseya-Darmık arası havadan vuruluyor
Burseya-Darmık arası havadan vuruluyor Zeytin Dalı Harekatı kapsamında savaş uçakları Burseya ve Darmık Dağları arasında uzanan bölgeleri vuruyor. Burseya ve Darmık Dağları arasında uzanan ve YPG mevzilerinin bulunduğu noktalar TSK uçakları tarafından art arda vuruluyor. Hava bombardımanı yaklaşık 2 saattir devam ederken, yer yer sıcak çatışmaların da yaşandığı görülüyor. Hava bombardımanı sonrası imha olan mevzilerden yükselen dumanlar ve çatışma sesleri Kilis kırsalından hissediliyor.
11.09.2019 Haberler
Burseya alındı Afrin göründü
Burseya alındı Afrin göründü Afrin’e ulaşan bölgenin en stratejik noktası olan Burseya Dağı, dün karadan ve havadan bombalandıktan sonra YPG/PKK’dan alındı. Burseya’nın düşmesi ile Afrin önündeki en büyük engellerden biri aşılmış oldu
29.01.2018 Gündem
Burseya alındı Afrin göründü
Burseya alındı Afrin göründü Afrin’e ulaşan bölgenin en stratejik noktası olan Burseya Dağı, dün karadan ve havadan bombalandıktan sonra YPG/PKK’dan alındı. Burseya’nın düşmesi ile Afrin önündeki en büyük engellerden biri aşılmış oldu
29.01.2018 Gündem
Burseya Dağı ele geçirildikten sonra kısa süreli çatışma yaşandı
Burseya Dağı ele geçirildikten sonra kısa süreli çatışma yaşandı Zeytin Dalı harekatında kritik öneme sahip olan Burseya Dağı bugün saat 14:30 sıralarında ele geçirildi. Bölgedeki çatışma anı dakika dakika görüntülendi. Afrin'in stratejik önemdeki Burseya Dağı TSK ve ÖSO tarafından ele geçirildi. Gece havadan ve karadan başlatılan taarruz sonucu terör mevzileri yerle bir edildi. Yoğun çatışmaların ardından teröristlerin birçoğu etkisiz hale getirildi. Afrin harekatı kapsamında stratejik öneme sahip olan Burseya dağı, saat 14.30 sıralarında ele geçirildi. Dağa çıkan askerler, en yüksek noktaya çıkarken tam o sırada teröristlerin açtığı ateşle canlı yayında çatışma çıktı. Bu arada Kilis'in Duruca mahallesinin karşısına düşen Afrin'in ormanlık alanında çatışmalar nedeniyle yangın çıktığı bildirildi.
11.09.2019 Haberler
Burseya Dağı'nda çatışma
Burseya Dağı'nda çatışma Çatışmanın yaşandığı bölge böyle görüntülendi
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri