Büst

Büst

Son dakika büst haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan büst gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan büst haber sayfamızda...

Büst

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 291 büst haberi bulunmuştur.
Atatürk büstünü ıslak mendille silen Poyraz’a unutamayacağı bir sürpriz
Atatürk büstünü ıslak mendille silen Poyraz’a unutamayacağı bir sürpriz Diyarbakır’da hastane bahçesinde Atatürk büstünü silerken görüntülenen Poyraz Kaçmaz’a (8) motosikletli Yunus timleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi, Atatürk posteri ve polis şapkası hediye edip, motosikletle tur attırdı.
22.04.2024 Gündem
C ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: C Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
C ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: C Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Hamilelik sürecinden en çok üzerine düşülen konulardan birisi de isimler. Anne ve baba adayları doğacak çocuklarına anlamları güzel olan ve kulağa hoş gelen isimleri vermek için uzun uzadıya araştırma ve karar sürecine giriyor. Kız bebekler için aileler anlamlı, popüler ve modern isimleri tercih ediyorlar. Duyulmamış ve keşfedilmemiş isimler ile kızlarına özel isim vermek isteyen anne ve baba adayları özellikle anlamları konusunda da seçici oluyor. C harfi ile başlayan kız bebek isimleri ve anlamları nelerdir? “C ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
ABD'ye kaçırıldı, Türkiye'ye iade edildi! Antalya Müzesi'nde sergilenecek
ABD'ye kaçırıldı, Türkiye'ye iade edildi! Antalya Müzesi'nde sergilenecek Boubon Antik Kenti'nin 60 yıl önce yağmalanması sonucu ABD'ye kaçırılan ve Türkiye'ye iadesi sağlanan 41 tarihi eser ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.
7.12.2023 Kültür Sanat
41 tarihi eser ait oldukları yere, Türkiye'ye dönüyor
41 tarihi eser ait oldukları yere, Türkiye'ye dönüyor Türkiye’den yasa dışı yollarla çıkarılmış Anadolu kökenli 41 tarihi eser Amerika Birleşik Devletleri’nden Türkiye’ye dönüyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, “Gururluyuz. Cumhuriyetimizin 100. yılında iadesini sağladığımız eser sayımız 3 bin 59'a ulaştı” dedi.
5.12.2023 Gündem
Barış Manço’nun büstü açıldı
Barış Manço’nun büstü açıldı Barış Manço’nun doğumunun 80’inci yılı ve Cumhuriyet’in 100’üncü senesi Karşıyaka’da ölümsüzleşti.
9.11.2023 Cadde
Manço’nun anısı ölümsüzleşti
Manço’nun anısı ölümsüzleşti Karşıyaka Belediyesi, Barış Manço’yu 1997 yılında unutulmaz bir konser verdiği sahilde açacağı büst ile ölümsüzleştirdi.
28.10.2023 Ege
Çanakkale'de tepki çeken Atatürk büstü ile ilgili yeni gelişme
Çanakkale'de tepki çeken Atatürk büstü ile ilgili yeni gelişme Çanakkale Kahramanları Parkı'nda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e benzemediği ileri sürülen büst, tepkiler sonrası, yeniden gözden geçirilmek üzere kaldırıldı.
9.10.2023 Gündem
Galaksinin en sevilen evreni
Galaksinin en sevilen evreni “Star Wars (Yıldız Savaşları)” hayranları İstanbul Sinema Müzesi’ndeki “Galaksinin Fanları” sergisinde buluştu. 40 yıl boyunca koleksiyonerlerden toplanan objeler hem filme hem George Lucas’ın dünyasına kapı aralıyor.
4.10.2023 Kültür Sanat
British Museum'daki hırsızlık olayları hakkında neler biliniyor?
British Museum'daki hırsızlık olayları hakkında neler biliniyor? İngiltere’nin en büyük turistik merkezlerinden dünyaca ünlü British Museum, bir süredir değerli bazı parçaların çalındığı haberleri ile gündemde.
23.08.2023 Dünya
Prag’da Atatürk için mücadele
Prag’da Atatürk için mücadele Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’nin Prag Büyükelçiliği yakınındaki parka Atatürk heykeli dikme girişimi, sözde Ermeni soykırımı iddiaları bahanesiyle engellenmek isteniyor. Antalya Muratpaşa Belediyesi ‘kardeşlik’ protokolünü bitirme mesajı verdi.
16.08.2023 Gündem
Kirene’den kaçırılan iki büst artık evinde
Kirene’den kaçırılan iki büst artık evinde İngiliz sanat tüccarı Robin Symes tarafından kaçırılan iki mermer büst Libya’ya iade edildi. Manhattan Bölge Savcılığı’nın yaptığı açıklamaya göre 1.26 milyon dolar değerindeki iki eser ülkesine geri döndü.
19.07.2023 Kültür Sanat
Portre büstle samimi bir sohbet
Portre büstle samimi bir sohbet Sayın “private portre büst”, 1700 yıldır yatıyorsunuz, kalkın artık. Yeni dünyanıza hoş geldiniz, yeniden doğdunuz işte. Kısa süre sonra dünya sizi tanıdı. Siz artık Mersin doğumlu bir Roma yurttaşısınız. Dünya biliyor, tanıyor sizin portrenizin mükemmel işçiliğini.
19.06.2023 Arkeoloji
Dilan Polat'ın 60 bin TL'ye yaptırdığı pasta gündem oldu!
Dilan Polat'ın 60 bin TL'ye yaptırdığı pasta gündem oldu! Sosyal medya fenomeni Dilan Polat, eşi Engin Polat'ın doğum günü partisi için 60 bin TL'lik bir pasta yaptırdı. Polat, pasta eşi ve kendisine benzemeyince isyan etti. "Eşimi sakinleştiriyorum" diye açıklama yapan ünlü isim, "Özel gün nasıl harcanır onun çalışması yani bu pes" diyerek tepkisini gösterdi.
8.06.2023 Cadde
Nereidler Anıtı, Payava Lahdi, Thyke Heykeli...Türkiye’den kaçırılan eserler geri isteniyor
Nereidler Anıtı, Payava Lahdi, Thyke Heykeli...Türkiye’den kaçırılan eserler geri isteniyor Antalya Tanıtım Vakfı'nın (ATAV) yurt dışına kaçılan 8 tarihi eserin iadesi için change.org’ta başlattığı 'Eserler Ait Olduğu Yerde Güzeldir' adlı projeye destek verenlerin sayısı 25 bine yaklaştı.
13.04.2023 Gündem
İşte 12 iade şaheser
İşte 12 iade şaheser Anadolu toprağından kaçak kazılar ve yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılan 12 eser yurda döndü. Antalya Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen eserlerin her biri ait olduğu dönemin ve kentlerin en nadide parçaları arasında.
4.04.2023 Kültür Sanat
ABD'den iadesi sağlanan 12 eser Antalya'da sergiye açıldı
ABD'den iadesi sağlanan 12 eser Antalya'da sergiye açıldı Türkiye'den kaçırılan Bubon Antik Kenti kökenli Septimius Severus Heykeli, Perge kökenli 2 heykel başı, Çatalhöyük kökenli ana tanrıça gibi bazıları M.Ö. 6'ncı bin yıla tarihlenen toplam 12 eser, ABD'den iadesi sonrası Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve ABD Büyükelçisi Jeffry Flake'in katılımıyla düzenlenen törenle Antalya Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.
31.03.2023 Gündem
ABD'den getirilen tarihi eserler için Antalya'da özel bölüm oluşturuldu
ABD'den getirilen tarihi eserler için Antalya'da özel bölüm oluşturuldu Türkiye'den geçmiş yıllarda ABD'ye kaçırılıp, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimiyle yurda getirilen 12 tarihi eser için Antalya Arkeoloji Müzesi'nde özel bölüm oluşturuldu. Sergi, yarın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla açılacak.
30.03.2023 Haberler
ABD'den getirilen tarihi eserler için Antalya'da özel bölüm oluşturuldu
ABD'den getirilen tarihi eserler için Antalya'da özel bölüm oluşturuldu Türkiye'den geçmiş yıllarda ABD'ye kaçırılıp, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimiyle yurda getirilen 12 tarihi eser için Antalya Arkeoloji Müzesi'nde özel bölüm oluşturuldu. Sergi, yarın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla açılacak.
30.03.2023 Gündem
Depremde kaybolan yakınlarını ilanla arıyorlar
Depremde kaybolan yakınlarını ilanla arıyorlar Depremin en çok yıkım ve can kaybına neden olduğu şehirlerden Antakya'da yaşayanlar, kentin çeşitli noktalarına astıkları fotoğraflı ilanlarla yakınlarını arıyor. Kent meydanında, bir kısmı depremde zarar görmüş Atatürk büstü ve çevresindeki ışıklandırma direklerinde de kayıp ilanları bulunuyor.
1.03.2023 Gündem
‘Bergama Sunağı’nı vermiyoruz’
‘Bergama Sunağı’nı vermiyoruz’ Almanya’da Berlin Eyaleti Adalet, Çeşitlilik ve Ayrımcılıkla Mücadele Senatörlüğü müsteşarı Saraya Gomis’in Bergama Sunağı ve Nefertiti büstünün ülkelerine iadesi çağrısına yanıt geldi.
24.01.2023 Kültür Sanat
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Cevapları 2022-2023
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Cevapları 2022-2023 Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile öğrenciler yoğun bir ders dönemine girdi. Eğitim öğretim hayatının önemli derslerinden birisi de Türkçe’dir. Türkçe kitaplarında birbirinden farklı konular ve etkinlikler yer almaktadır. 7. sınıf öğrencilerinin kendilerini geliştirmesi için bu etkinlikler genellikle ev ödevi olarak verilir. Kitaplardaki etkinlikler ve örnekler MEB kararı ile yıldan yıla farklılık göstermektedir. Öğrencinin dilsel becerilerini geliştirmeyi amaçlayan 7. sınıf Türkçe ders kitabı MEB ve Özgün Yayınları olarak ikiye ayrılıyor. 7. sınıf Türkçe ders kitabı Özgün Yayınları cevapları için “7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 2022-2023” içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.12.2022 Eğitim
‘Fenerbahçe’ye ebedi muvaffakiyetler dilerim’
‘Fenerbahçe’ye ebedi muvaffakiyetler dilerim’ Bugünlerde stadının ismini ‘Atatürk Stadı’ olarak değiştirmek için çalışmalara başlayan Fenerbahçe, misyonunu ve gücünü 3 Mayıs 1918’deki Ulu Önder’in ziyaretin sonunda söylediği o unutulmaz temennisinden alıyor.
27.11.2022 Fenerbahçe
Atatürk büstüne zarar veren şüpheli tutuklandı
Atatürk büstüne zarar veren şüpheli tutuklandı Antalya'nın Kepez ilçesinde, okul bahçesindeki Atatürk büstünü kıran Tarık B., tutuklandı.
23.11.2022 Gündem
Okul bahçesindeki Atatürk büstünü kırdılar
Okul bahçesindeki Atatürk büstünü kırdılar Antalya’nın Kepez ilçesindeki okulun bahçesinde bulunan Atatürk büstü, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce boyun kısmından kırıldı.
22.11.2022 Gündem
Hayalin heykel olsun ister misin?
Hayalin heykel olsun ister misin? Çizimlerinizi, çalışmalarınızı veya resimlerinizi bir heykele dönüştürmek size imkansız mı geliyor? Günümüzün ileri teknolojilerini etkin bir şekilde kullanan usta sanatkarlar sayesinde artık hayallerinizi yaşamınızın bir parçası haline gelecek heykellere dönüştürebilmeniz mümkün. Günümüzde heykel üretimi ağırlıklı olarak şehir planlamasında, mağazalarda, alışveriş merkezlerinde, otellerde, restoranlarda, ev ve ofis dekorasyonlarında tercih edilmenin yanı sıra herhangi bir konuda önemli bir yere sahip olan kişiler de heykelleri yapılarak ölümsüzleştirilebiliyor. Sevdiğiniz kişilerin veya karakterlerin heykelini yaptırmak, salonunuzu heykel, biblo veya bir duvar heykeliyle süslemek, krom kaplama çalışmalarla üst seviye mimari dekorasyonların en ilgi çekici öğelerini ortaya çıkarmak artık çok zor değil.
9.11.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Büst ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.