Çam Fıstığı

Çam Fıstığı

Son dakika çam fıstığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çam fıstığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çam fıstığı haber sayfamızda...

Çam Fıstığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 255 çam fıstığı haberi bulunmuştur.
AB'den coğrafi işaret alan türk ürünleri 20'ye çıktı! Aroma ve tat için işaret fişeği
AB'den coğrafi işaret alan türk ürünleri 20'ye çıktı! Aroma ve tat için işaret fişeği Bir nektarinin tadını Bayramiç'in doğası nasıl etkileyebilir? Maraş'ın yöresel kültürü tarhananın işlenmesine neler kazandırabilir? Aromasını, tadını, kokusunu, hatta şeklini... Gelin birlikte AB'den coğrafi işaretli ürünlerle bu yolculuğun izini sürelim...
11.03.2024 Milliyet Executive
S ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: S Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
S ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: S Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba olmaya hazırlanan çiftler için en eğlenceli süreçlerden birisi de bebeklerine verecekleri isim oluyor. Bu dönemde derin bir araştırma sürecine giren anne ve baba adayları kız isimleri ve anlamları konusunda bilgi topluyor. Karar vermesi zor olan isimler konusunda ebeveynler keşfedilmemiş, duyulmamış, nadir bulunan, popüler ve modern çağa uygun isimler seçmek istiyor. Ancak aileler isimlerin yanı sıra anlamları hakkında özen gösteriyor. S harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “S ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Günlük ücreti 1500 TL! Çam fıstığı mesaisi başladı
Günlük ücreti 1500 TL! Çam fıstığı mesaisi başladı Türkiye’nin önemli ihracat ürünlerinden olan çam fıstığında hasat sezonu başladı. Künar çamlarından oldukça zor şartlar altında yapılan hasat işleminde çam ağacını tırmanıp çalışma kabiliyeti olanlara günlük 1500 TL yevmiye veriliyor.
22.11.2023 Ekonomi
Kömür fiyatları arttı, çam fıstığı kabukları kıymete bindi
Kömür fiyatları arttı, çam fıstığı kabukları kıymete bindi Dünya genelinde yaşanan enerji krizi ile birlikte artan kömür fiyatları üzerine, vatandaşları alternatif yakıta yöneldi.
17.03.2023 Ekonomi
Bergama köftesi tescillendi
Bergama köftesi tescillendi Bergama Ticaret Odası (BERTO), Türk Patent Enstitüsü’ne yaptığı başvuru ile Bergama’nın Kozak çam fıstığı, graniti ve parşömenin ardından 8 Aralık’ta köftesine de coğrafi işareti verildi. BERTO Başkanı Lütfi Kolat, Bergama Köftesi Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ni, Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanı Hakan Kızıltepe’den teslim aldı.
13.12.2022 Ege
Keçilerin Kenti AİGAİ
Keçilerin Kenti AİGAİ Çevresine göre çok verimsiz, kayalık bir tepede kurulmuş olan Aigai, ilk bakışta kent ekonomisi açısından yanlış bir yerde kurulmuş gibi görünür. Ancak bu görkemli kentin isminin “keçi” anlamına gelmesi boşuna değildir!
20.11.2022 Arkeoloji
Çam fıstığı hasadı başladı, kilogram fiyatı altınla yarışıyor
Çam fıstığı hasadı başladı, kilogram fiyatı altınla yarışıyor Bergama'daki Kozak Yaylası'ndaki ormanda en değerli ürünlerden biri kabul edilen çam fıstığı için hasat sezonu başladı.
16.11.2022 Haberler
Çam fıstığı hasadı başladı, kilogram fiyatı altınla yarışıyor
Çam fıstığı hasadı başladı, kilogram fiyatı altınla yarışıyor Bergama'daki Kozak Yaylası'ndaki ormanda en değerli ürünlerden biri kabul edilen çam fıstığı için hasat sezonu başladı.
16.11.2022 Ekonomi
Milas’ın çam fıstığı, altınla yarışıyor
Milas’ın çam fıstığı, altınla yarışıyor Muğla’nın Milas ilçesinde sofralara lezzet katan künar, halk arasında yaygın bilinen adıyla çam fıstığı bin lirayı bulan kilosuyla gram altınla yarışıyor.
19.10.2022 Ege
Dışsatımda, çam fıstığı yükselişte
Dışsatımda, çam fıstığı yükselişte 10 yıldır çözülemeyen böcek sorunu ve iklim değişikliği gibi sebeplerle rekolte kaybı yaşanan çam fıstığı son dönemde olumlu bir grafik çiziyor.
27.06.2022 Ege
Türkiye’nin çam fıstığı ihracatı son 5 senede yüzde 68 arttı
Türkiye’nin çam fıstığı ihracatı son 5 senede yüzde 68 arttı 2017 yılında 25 milyon dolarlara kadar gerileyen çam fıstığı ihracatı son 5 senede yüzde 68 yükseldi.
27.06.2022 Ekonomi
Festivale hazırız
Festivale hazırız Koçarlı’da bu yıl 14. kez düzenlenecek ‘Koçarlı Çam Fıstığı, İncir, Pamuk, Zeytin, Zeytinyağı ve Yöresel Ürünler Festivali’ için geri sayım başladı.
24.05.2022 Ege
Bergama’nın geleceği sanayi ve tarımda
Bergama’nın geleceği sanayi ve tarımda Bergama Belediyesi Başkanı Hakan Koştu’nun konuğu olan Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyeleri hem kentin ekonomisini ve hayata geçirilecek projeleri dinledi. Dünyaca ünlü tarihi alanları da ziyaret etti.
23.05.2022 Ege
Kronik hastalıktan değilse dikkat! Yorgunluğa yol açan beslenme hataları
Kronik hastalıktan değilse dikkat! Yorgunluğa yol açan beslenme hataları Son günlerde yorgunluktan şikayet edenlerin sayısı giderek artıyor. Günlük yaşantınızda enerjinizi düşüren, mutsuzluk hissine yol açan yorgunluğun altında kronik bir hastalık yatmıyorsa, beslenme ve yaşam biçiminizi gözden geçirmenizde fayda var.
Antik Çağ’ın sofralarına yolculuk
Antik Çağ’ın sofralarına yolculuk Antik Çağ yemek kültürünün izlerine edebî eserlerde rastlamak mümkün. Peki bu anlatılar gerçeği yansıtıyor mu? Eski Yunan ve Roma’da kimler ne yer, ne içerdi?
21.02.2022 Arkeoloji
Sosyal medyada tehlikeli tarif! Evde 1 litre sütten 'kaşar peyniri' yapanlar...
Sosyal medyada tehlikeli tarif! Evde 1 litre sütten 'kaşar peyniri' yapanlar... Son zamanlarda sosyal medyada, '1 litre sütten 1,5 kilogram kaşar peyniri' yapıldığı iddia edilen tariflerin yer aldığı videolar, hemen hemen herkesin karşısına çıkıyor! Akıllarda ise tek bir soru var: Ortaya çıkan ürün gerçekten bir peynir mi? Uzmanlar, "Mümkün değil" diyerek çok ciddi uyarılarda bulundu.
28.01.2022 Gündem
Milas’ta üretenlere belediyeden katkı
Milas’ta üretenlere belediyeden katkı Milas Belediyesi hem yangın felaketinin ardından zor günler geçiren vatandaşların hem de artan girdi maliyetleriyle can çekişen üreticinin imdadına yetişti.
28.12.2021 Ege
GAİB'den 10 ayda 248 milyon dolarlık kuru meyve ihracatı yapıldı
GAİB'den 10 ayda 248 milyon dolarlık kuru meyve ihracatı yapıldı Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) üyesi firmalar, yılın 10 aylık döneminde 247 milyon 930 bin dolarlık kuru meyve ve mamulleri ihracatı gerçekleştirdi.
7.11.2021 Ekonomi
Hangi Besinler Alerji Yapar? Alerji Yapan Besinler Listesi
Hangi Besinler Alerji Yapar? Alerji Yapan Besinler Listesi Yiyecekler vücudu besler. Düzgün çalışmanız için ihtiyacınız olan besinleri sağlar. Ne yazık ki, vücut sağlıklı yiyeceklere zararlıymış gibi tepki verebilir. Bu size olursa, gıda alerjiniz olabilir. Ülkemizde sekiz (8) gıda, gıda alerjilerinin %90'ını oluşturur. Peki, bu sekiz gıda nedir tüm detayları ile derledik.
2.11.2021 Sağlık
9 Harfli Kelimeler Nelerdir? En Çok Kullanılan 9 Harf İçeren Kelimeler
9 Harfli Kelimeler Nelerdir? En Çok Kullanılan 9 Harf İçeren Kelimeler Ülkemizde kullanılan 9 harfli kelimelerin bazıları tamlama, bazıları ise birleşik isimdir. 9 harfli şehirler ve ilçeler, birleşik isimler arasında yer alır. Örnekler: 1- Çanakkale 2- Eskişehir 3- Gaziantep 4- Yenibosna 5- Şehremini 6- Gümüşhane 7- Şanlıurfa 8- Kırıkkale 9 harfli kelimeler nelerdir tüm detayları ile derledik.
25.10.2021 Eğitim
İrmik Helvası Kaç Kalori? İrmik Helvasının Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri
İrmik Helvası Kaç Kalori? İrmik Helvasının Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri İrmik helvası Türk tatlılarından biridir. Özellikle ülkemizde sıklıkla tüketilen bir tatlıdır. Ayrıca diyet yapanlar ve bu tatlıyı yemeyi çok sevenler kilo almamak için kalorisini ve diğer besin değerlerini merak etmektedir. Bu bakımdan İrmik helvasının kaç kaloriye sahip ve diğer besin değerlerini rahatlıkla öğrenebilir ve tüketebilirsiniz. İrmik helvası kaç kalori? İrmik helvasının protein, vitamin ve besin değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
22.10.2021 Püf Noktası
İzmir'de ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı
İzmir'de ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı İzmir'in Ödemiş ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.
30.09.2021 Haberler
MasterChef'te kim elendi? 26 Eylül MasterChef eleme adayları
MasterChef'te kim elendi? 26 Eylül MasterChef eleme adayları MasterChef yarışmasında eleme heyecanı ekrana geldi. Kırmızı ve mavi takım mücadeleleri ardından belirlene 6 eleme adayı arasından yarışmaya veda eden isim seçildi. 26 Eylül MasterChef eleme oyununda adaylardan çam fıstığı ana maddesiyle en iyi yaratıcı tabağın çıkarılması istendi. Peki, MasterChef kim elendi?
27.09.2021 Cadde
Flörlü Vernik Uygulaması Nedir, Nasıl Yapılır? Çocuklarda Florür Vernik Uygulamasının Faydaları Nelerdir?
Flörlü Vernik Uygulaması Nedir, Nasıl Yapılır? Çocuklarda Florür Vernik Uygulamasının Faydaları Nelerdir? Sağlıklı dişlere sahip olmak şüphesiz herkesin istediği bir durumdur. Bunun için ilk olarak diş çürüklerin tedavi edilmesi ve diş minesinin güçlendirilmesi gerekmektedir. Bu anlamda karşımıza flörlü vernik uygulaması çıkmaktadır. Peki, flörlü vernik uygulaması nedir, nasıl yapılır? Çocuklarda florür vernik uygulamasının faydaları nelerdir? Sizlere flörlü vernik uygulaması hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
10.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Çam Fıstığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.