Edirne'de tarihi gelenek Bocuk Gecesi kutlandı
Edirne'de tarihi gelenek Bocuk Gecesi kutlandı Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Çamlıca köyünde, bir Balkan geleneği olan "Bocuk Gecesi" kutlandı. Dün gece gerçekleşen kutlamalarda ortaya renkli görüntüler de çıktı. Geçmişi çok eskilere dayanan ve insanların renkli, bir o kadar da korkutucu makyajlara büründüğü Bocuk Gecesi, kış mevsiminin en soğuk gecesi olarak da kabul ediliyor.
19.01.2020 Tatil
Bocuk Gecesi renkli görüntülere ev sahipliği yaptı
Bocuk Gecesi renkli görüntülere ev sahipliği yaptı Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Çamlıca Köyü'de geleneksel olarak devam eden Bocuk Gecesi bu sene de birbirinden renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Ilginç makyajlı yüzleri ve kostümleriyle korku köyüne gelen binlerce misafir, korkunun tadına vardı.
18.01.2020 Haberler
Bu görüntüler Türkiye'de çekildi
Bu görüntüler Türkiye'de çekildi Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Çamlıca köyünde geçmişi antik çağlara dayanan ‘Bocuk Gecesi’ bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Çamlıca köyünde eski Balkan geleneği "Bocuk Gecesi" kutlandı. Köyde, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Çamlıca Kültür ve Turizm Derneği önderliğinde düzenlenen gecede, beyaz çarşaf giyip yüzlerini boyayan gençler, vatandaşlara kabak tatlısı ikram etti. Daha sonra sokaklara çıkan yüzleri boyalı gençler, pencerelere vurarak ev sakinlerini korkuttu, köy kahvesinde yaşlılarla sohbet etti.
11.09.2019 Yaşam