Castex

Castex

Son dakika Castex haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Castex gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Castex haber sayfamızda...

Castex

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 120 castex haberi bulunmuştur.
Fransa'da 30 yıl sonra ilk! Göreve başladı
Fransa'da 30 yıl sonra ilk! Göreve başladı Fransa Başbakanı Jean Castex’in istifasının ardından 61 yaşındaki Çalışma Bakanı Elisabeth Borne ülkenin yeni Başbakanı oldu. Borne, 30 yıl aradan sonra söz konusu göreve getirilen ilk kadın olarak kayıtlara geçti.
16.05.2022 Dünya
Fransa'da 30 yıl aradan sonra ilk! Başbakan Castex istifa etti
Fransa'da 30 yıl aradan sonra ilk! Başbakan Castex istifa etti Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Başbakan Jean Castex’in Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a istifasını sunduğu belirtildi. Castex’in yerine 61 yaşındaki Çalışma Bakanı Elisabeth Borne’nin geçmesinin bekleniyor.
16.05.2022 Dünya
Macron kimi başbakan seçecek?
Macron kimi başbakan seçecek? Emmanuel Macron’un, geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazanmasının ardından, gözler, Haziran ayında gerçekleşecek Fransız parlamentosu seçimlerine çevrildi.
27.04.2022 Dünya
Fransa Başbakanı Castex: 'Macron seçilirse istifa edeceğim'
Fransa Başbakanı Castex: 'Macron seçilirse istifa edeceğim' Fransa Başbakanı Jean Castex, Fransa cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde yaptığı açıklamada, “Macron yeniden cumhurbaşkanı seçilirse kendi istifamı ve hükümetin istifasını sunacağım” dedi.
19.04.2022 Dünya
Son dakika: Rusya belirlediği hedefleri vurmaya başladı! 'Evlerinizi terk edin'
Son dakika: Rusya belirlediği hedefleri vurmaya başladı! 'Evlerinizi terk edin' Son dakika haberlere göre uydudan görüntülenen Kiev çevresindeki Rus konvoyunun uzunluğu 64 kilometre. Kiev yakınlarındaki bir kasabada Rus birlikleri yok edildi, Ukranyna başkentine su sağlayan barajın üstünde ise Rus helikopterleri hedef alındı. AP'ye seslenen Ukrayna lideri Zelenskiy "Biz bugün kendi haklarımız için, sizinle aynı insan olabilmemiz için büyük bir bedel ödüyoruz. Kağıtların gücü bitti, insanlar ölüyor" dedi, ayakta alkışlandı. Rusya'nın 'Kiev halkı iletişim kulelerinden uzak dursun' açıklamasından hemen sonra Kiev’deki televizyon kulesini hedef aldı.
2.03.2022 Dünya
Aşı karşıtları Paris’i kapattı!
Aşı karşıtları Paris’i kapattı! Aşı karşıtlarının Kanada’yı durma noktasına getiren “Özgürlük Konvoyu” eylemleri Paris’e sıçradı! Eylemler Avrupa’ya yayılabilir.
13.02.2022 Dünya
Bu görüntüler Paris'ten! Konvoyun önü kesildi
Bu görüntüler Paris'ten! Konvoyun önü kesildi Fransa'nın başkenti Paris'te polis, ülkedeki koronavirüs kısıtlamalarını protesto eylemi kapsamında kente girmeye çalışan yüzlerce araca müdahale etti. Göstericileri durdurmak için önümüzdeki üç gün boyunca kentte yedi binden fazla polis görevlendirildi.
12.02.2022 Dünya
Fransa'dan 'İngiltere' kararı! Kısıtlamalar gevşetiliyor
Fransa'dan 'İngiltere' kararı! Kısıtlamalar gevşetiliyor Fransa hükümeti, yarından itibaren İngiltere’den gelen yolculara uygulanan zorunlu karantina ve seyahat nedeni belirtme kuralını kaldırarak, tedbirleri gevşetme kararı aldı.
13.01.2022 Dünya
Avrupa'da salgın önlemleri artıyor
Avrupa'da salgın önlemleri artıyor Avrupa'da Covid-19 salgınının yayılımını önlemek amacıyla uygulamaya girecek yeni önlemler arasında, maske zorunluluğu ve kapalı alanlarda yemek yeme yasağı bulunuyor.
6.01.2022 Dünya
Fransa'dan karantina karararı: 7 güne düşürdü
Fransa'dan karantina karararı: 7 güne düşürdü Fransa’da yarından itibaren Kovid-19 testi pozitif çıkan tam aşılı kişilerin karantina süresinin 10 günden 7 güne düşürüleceği belirtildi.
2.01.2022 Dünya
ABD günlük koronavirüs vaka sayısında rekor kırdı
ABD günlük koronavirüs vaka sayısında rekor kırdı Birçok Avrupa ülkesinden sonra ABD'de de dün günlük koronavirüs vaka sayısı rekor kırdı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ülkede son 24 saatte 441 bin 278 kişinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.
29.12.2021 Dünya
Avrupa'da korkunç rekor! Bir günde 180 bin vaka...
Avrupa'da korkunç rekor! Bir günde 180 bin vaka... Fransa, Salı günü 179 bin 807 yeni koronavirüs vakası bildirdi. Bu Avrupa kıtasında bugüne kadar kaydedilen en yüksek vaka sayısı oldu. İtalya, Yunanistan, Portekiz ve İngiltere'de de rekor vaka sayıları bildirildi.
29.12.2021 Dünya
Omicron'a karşı yeni önlemler
Omicron'a karşı yeni önlemler Kovid-19'un Omicron varyantına karşı Avrupa'da yeni ve sert önlemler bir bir açıklanmaya başlandı. Son olarak Fransa'da pandeminin ilk dönemlerini anımsatan sert tedbirler duyuruldu.
29.12.2021 Dünya
Avrupa'da omicron alarmı! Peş peşe kötü haberler
Avrupa'da omicron alarmı! Peş peşe kötü haberler Fransa’da korona virüs salgınında son 24 saatte 179 bin 807 vaka tespit edilmesi ile günlük vaka sayısında rekor seviyeye ulaşıldı. Fransa Başbakanı Jean Castex dün hükümetin Covid-19 ile mücadele kapsamında aldığı yeni kısıtlayıcı tedbirleri açıklamıştı. Öte yandan İngiltere'de korona virüs salgınında son 24 saatte 129 bin 471 yeni vaka tespit edilmesiyle salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayda geçti.
28.12.2021 Dünya
Avrupa'da yeni koronavirüs önlemleri
Avrupa'da yeni koronavirüs önlemleri Fransa, Omicron varyantı nedeniyle salgın karşısında alınan önlemleri sıkılaştırma kararı aldı.
28.12.2021 Dünya
Omicron yıldırım hızında
Omicron yıldırım hızında Avrupa’da Omicron’un yayılış hızı korkutuyor. Fransa Başbakanı Castex yeni ve sert önlemleri açıklarken, yeni varyantın ülkede ‘yıldırım hızında yayıldığını’ belirtti.
19.12.2021 Dünya
Omicron 'ışık hızıyla' yayılıyor
Omicron 'ışık hızıyla' yayılıyor Fransa Başbakanı Jean Castex, Omicron varyantının Avrupa'da "ışık hızında yayıldığını" söyledi ve ülkesinde 2022'nin başından itibaren hakim varyant halini alacağı öngörüsünü dillendirdi. Fransa, son varyant nedeniyle İngiltere'den ziyaretleri sınırlamış durumda.
18.12.2021 Dünya
Fransa'da yeni koronavirüs kararları! Yılbaşında yasaklandı
Fransa'da yeni koronavirüs kararları! Yılbaşında yasaklandı Fransa Başbakanı Jean Castex, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında 31 Aralık gecesi konser ve havai fişek gösterisi yapılmasının yasaklandığını duyurarak, 9 Ağustos’ta yürürlüğe giren Covid-19 sağlık kartının aşı kartı uygulamasına dönüştürülmesinin planlandığını açıkladı.
17.12.2021 Dünya
Fransa ve İngiltere'nin balıkçılık krizi kördüğüm
Fransa ve İngiltere'nin balıkçılık krizi kördüğüm Fransa ile İngiltere arasında derinleşen balıkçılık krizinde, artan karşılıklı talepler ile tehditler nedeniyle 10 aydır çözüme varılamıyor.
2.11.2021 Dünya
Son dakika haberi... Kriz büyüyor! Cezayir Fransa'ya hava sahasını kapattı
Son dakika haberi... Kriz büyüyor! Cezayir Fransa'ya hava sahasını kapattı Fransa lideri Macron'un Cezayir'in geçmişi ve Osmanlı İmparatorluğu'yla ilgili açıklamaları Kuzey Afrika-Paris hattında depreme yol açtı. Vize sayısının azaltılmasıyla başlayan gerilimde bugün hava sahalarının askeri uçuşlara kapatılması adımı atıldı.
3.10.2021 Dünya
Fransa'da Kovid-19 aşı zorunluluğu karşıtları 7 haftadır gösteri düzenliyor
Fransa'da Kovid-19 aşı zorunluluğu karşıtları 7 haftadır gösteri düzenliyor Fransa'da hükümetin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele amacıyla getirdiği aşı zorunluluğu ve sağlık ruhsatı uygulaması karşıtları, ülke genelinde bir kez daha protesto gösterisi düzenledi.
28.08.2021 Haberler
Yine bir araya geldiler! Avrupa'nın merkezinde aşı isyanı
Yine bir araya geldiler! Avrupa'nın merkezinde aşı isyanı Fransa'da hükümetin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele amacıyla getirdiği aşı zorunluluğu ve sağlık ruhsatı uygulaması karşıtları, ülke genelinde bir kez daha protesto gösterisi düzenledi.
28.08.2021 Dünya
Macron'un Kovid-19 aşı tarihi tartışmaları körükledi
Macron'un Kovid-19 aşı tarihi tartışmaları körükledi Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olduğunu duyurduğu tarih ile sağlık sigortası verilerinde belirtilen tarihin farklı olması tartışılıyor.
26.08.2021 Dünya
Fransa'da son durum! Yeni vakaların yüzde 96'sı aşı olmayanlar...
Fransa'da son durum! Yeni vakaların yüzde 96'sı aşı olmayanlar... Fransa'da son 24 saatte 21 bin 539 kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) belirlendi. Halk Sağlığı Kurumunun bugünkü verilerine göre, Kovid-19 bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 21 bin 539 artışla 5 milyon 911 bin 601'e yükseldi.
21.07.2021 Dünya
Fransa'da maske zorunluluğu kalkıyor
Fransa'da maske zorunluluğu kalkıyor Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarındaki düşüşün ardından yarından itibaren bazı durumlar dışında açık alanlarda maske zorunluluğunun, 20 Haziran'dan itibaren de gece uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılacağı açıklandı.
16.06.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Castex ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.