2024 ÇAVDARHİSAR SEÇİM SONUÇLARI| 31 Mart Yerel Seçim Sonuçları: Kütahya Çavdarhisar Seçim Sonuçları ve Oy Oranları
2024 ÇAVDARHİSAR SEÇİM SONUÇLARI| 31 Mart Yerel Seçim Sonuçları: Kütahya Çavdarhisar Seçim Sonuçları ve Oy Oranları Türkiye'deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 Pazar günü vatandaşlar sandık başına gitti. Seçim sonucunda il/ilçe belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyeleri ile il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri de belirlenecek. Milliyet.com.tr’nin ‘Kütahya Çavdarhisar Seçim Sonuçları 2024’ sayfasından Çavdarhisar ilçesine ait yerel seçim sonuçlarını takip edebilirsiniz. İşte ‘Kütahya Çavdarhisar Seçim Sonuçları’ hakkında detaylı bilgiler…
31.03.2024 Bilgi Rehberi
Aizanoi Antik Kenti’nde 2 bin yıllık heykel parçaları gün yüzüne çıkarıldı
Aizanoi Antik Kenti’nde 2 bin yıllık heykel parçaları gün yüzüne çıkarıldı Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Aizanoi Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmaları sırasında 2 bin yıl önceye ait erkek başı heykel ile mitolojide aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit heykeline ait parça, gün yüzüne çıkarıldı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Coşkun, kazılarda mitolojik tanrı ve tanrıçalara ait 70 heykel parçasına rastlandığını söyledi.
31.10.2022 Gündem
Aizanoi Antik Kenti kazısında 'Herkül'ün mermer heykeli bulundu
Aizanoi Antik Kenti kazısında 'Herkül'ün mermer heykeli bulundu Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Aizanoi Antik Kenti'ndeki Penkalas çayında yürütülen kazı çalışmaları sırasında, Yunan mitolojisinde 'Herakles' olarak bilinen yarı tanrı 'Herkül'ün baş kısmı olmayan mermer heykeline ulaşıldı.
17.12.2021 Gündem
Aizanoi Antik Kenti'nde 1800 yıllık kandil, saç iğnesi ve kaşık bulundu
Aizanoi Antik Kenti'nde 1800 yıllık kandil, saç iğnesi ve kaşık bulundu Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'nin 'Agora' olarak adlandırılan bölümünde yürütülen kazı çalışmalarında, 1800 yıllık geçmişe sahip, biri kemik işleme atölyesi olarak kullanılan toplam 4 dükkan ortaya çıkarıldı. Atölye ve dükkan içinde ise büyükbaş kemiklerinden yapılmış çok sayıda kandil, saç iğnesi ve kaşık bulundu.
13.11.2021 Kültür Sanat
Kütahya’da çıkan hortum cep telefonuyla görüntülendi
Kütahya’da çıkan hortum cep telefonuyla görüntülendi Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesindeki boş arazide oluşan hortum, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
27.05.2021 Haberler
En sağlam Amazonlar lahdi Kütahya'da
En sağlam Amazonlar lahdi Kütahya'da Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'nde 1990 yılında definecilerin kaçak kazısında bir bölümü görünen ve yapılan kurtarma kazısında da tamamen ortaya çıkarılan Amazonlar lahdi, Kütahya Arkeoloji Müzesi'nin en ilgi çekici eserleri arasında bulunuyor
11.01.2019 Tatil
Aizanoi'de kayıklar yüzdürülecek
Aizanoi'de kayıklar yüzdürülecek Kütahya'da bulunan ve "İkinci Efes" olarak nitelendirilen Aizanoi Antik Kenti'nden geçen çayda, Penkalas Projesi ile Roma döneminde olduğu gibi kayıklar yüzdürülecek.
21.09.2018 Tatil
Çavdarhisar'daki yangında 3 ev kül oldu
Çavdarhisar'daki yangında 3 ev kül oldu Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesine bağlı Efendiköprüsü köyünde çıkan yangında 3 ev kül olurken, 2 yaşlı çift evsiz kaldı.
9.10.2017 Gündem
Hareket halindeki tır alev alev yandı
Hareket halindeki tır alev alev yandı Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde seyir halindeyken alev alan bir tır kullanılamaz hale geldi. Edinilen bilgiye göre, Çavdarhisar-Kütahya karayolunda seyir halindeki Ahmet Özcan yönetimindeki 34 BN 1177 plakalı tırda, Göğnükören mevkiinde lastiğinin patlaması sonucu yangın çıktı. Aracın yakıt deposuna yakın olan yangın dolayısıyla yoldan geçen vatandaşlar yangına müdahale edemedi. Olay yerine yakın özel bir şirketin şantiyesinde bulunan su tankeri, iş makinasının kepçesine su doldurarak müdahale etmeye çalıştı. Aslanapa ve Çavdarhisar Belediyesi itfaiye ekiplerinin olay yerine gelip müdahale etmesiyle yangın yakıt deposuna sıçramadan söndürüldü. Yangın sonucu tır kullanılamaz hale geldi.
11.09.2019 Haberler
Aizanoi Antik Kenti'nde senfonik konser
Aizanoi Antik Kenti'nde senfonik konser Dünyanın en iyi korunmuş Zeus Tapınağı olan ve ikinci Efes olarak adlandırılan Aizanoi Antik Kenti, 'Senfonik Türküler Konseri'ne ev sahipliği yapacak.
19.07.2017 Cadde
Barajda insan iskeleti bulundu
Barajda insan iskeleti bulundu Kütayha'nın Çavdarhisar İlçesindeki DSİ'ye ait baraj göletinde bir insan iskeleti bulundu. İskeletin 22 yıl önce balık tutmaya gittikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan kişiye ait olabileceği sanılıyor.
14.11.2016 Gündem
Kütahya’da korkutan deprem
Kütahya’da korkutan deprem Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, saat 08.20’de merkez üssü Çavdarhisar ilçesinin Pusatlarköyü olan 4.4 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Kütahya il genelinde hissedilen sarsıntıda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.
11.09.2019 Haberler