Caz Festivali

Caz Festivali

Son dakika Caz Festivali haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Caz Festivali gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Caz Festivali haber sayfamızda...

Caz Festivali

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.388 caz festivali haberi bulunmuştur.
“İstanbul’da deniz festivali yapılabilir”
“İstanbul’da deniz festivali yapılabilir” “Aşk Olsun O Kayıklara! - İstanbul’da ‘Kürek Devrine’ Dair” adlı çalışmaya imza atan Prof. Dr. Artun Ünsal, “İstanbul Caz Festivali, İstanbul Film Festivali yapılıyor ama İstanbul’da hiçbir deniz festivali yapılmıyor. Kayıkların replikaları yapıldığı takdirde bu mehtap alayları senenin bir iki gününde İstanbul Mehtap Alemleri şeklinde düzenlenebilir” diyor.
23.03.2024 Pazar
Tariria’da sanat vakti
Tariria’da sanat vakti Van’ın yeni kültür, sanat ve gastronomi durağı Tariria, şehrin kültürel ve mitolojik mirasını modern bir perspektifle yeniden canlandırmaya hazırlanıyor.
18.02.2024 Kültür Sanat
Dijital Unkapanı’nda sesler yükseliyor
Dijital Unkapanı’nda sesler yükseliyor Her şey gibi müzik dinleme alışkanlıklarımız da değişti. Kasedi sarmak yerini çoktan tıklamaya bıraktı. Müzik sektörünün kalbinin attığı Unkapanı’nın yeriniyse dijital platformlar aldı. Sektörü yönlendiren dijital platformlar sunduğu imkânlar kadar sahte dinlenlemeler, gelir dağılımı ve ses kayıt kalitesiyle de tartışılıyor. Dijital Unkapanı’na kulak veriyoruz.
13.01.2024 Pazar
Ankaralılar caza doyacak
Ankaralılar caza doyacak Ankara Caz Festivali için geri sayım başladı. Caz Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle bu yıl 27’ncisini düzenlediği Uluslararası Ankara Caz Festivali, 15 Kasım’da Kerem Görsev konseriyle başlayacak.
4.11.2023 Kültür Sanat
Şehirde kültür ve sanat mevsimi
Şehirde kültür ve sanat mevsimi Sonbahara adım attığımız bugünlerde, şehirde kültür ve sanatın kalbi yeniden atmaya başlıyor.
24.09.2023 Pazar
Sonbaharda sanat başkadır
Sonbaharda sanat başkadır Milliyet Sanat sonbaharı 30. yaşını kutlayan Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali kapağıyla karşılıyor. Eylül sayısında Akbank Caz Festivali’nden “Kuru Otlar Üstüne”ye kadar zengin bir seçki va.
4.09.2023 Kültür Sanat
Afrika’nın diz çökmeyen ezgileri
Afrika’nın diz çökmeyen ezgileri Afrika ezgileri Fatoumata Diawara ile İstanbul’a geliyor. 30. İstanbul Caz Festivali kapsamında yarın The Marmara Esma Sultan Yalısı’nda sahneye çıkacak şarkıcıya bas gitar ve klavyede Juan Finger, gitarda Jurandir Da Silva, klavyede Fernando Tejero ve davulda Willy Ombe Monkama eşlik edecek. Diawara büyüleyici sesiyle müzikle iyileşilen, iletişim kurulan ve yaşanan bir coğrafya olan Afrika’nın ritmi Boğaz’a taşınacak.
16.07.2023 Kültür Sanat
30. İstanbul Caz Festivali müzikseverlere kapılarını açtı
30. İstanbul Caz Festivali müzikseverlere kapılarını açtı İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 30. İstanbul Caz Festivali, popüler ve yeni isimlerle dolu zengin bir programla başladı. Takeshı's Cashew: Florıan Feıt grubuyla açılışı yapılan festival 07-19 Temmuz tarihleri arasında devam edecek.
7.07.2023 Gündem
Barbie’den varoluş krizi sorgusu
Barbie’den varoluş krizi sorgusu Milliyet Sanat, “Barbie” filmini kapağına taşıdığı temmuz sayısında sanatın nabzını tutmaya devam ediyor. Dopdolu bir içerikle okur karşısına çıkan dergi sanatseverleri “Barbie”den Fatih Akın’a, Ayşe Kulin’den Virginia Woolf’a uzun bir yolculuğa çıkarıyor.
3.07.2023 Kültür Sanat
Şehirde rüzgâr ‘caz’dan yana esecek
Şehirde rüzgâr ‘caz’dan yana esecek İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın organize ettiği İstanbul Caz Festivali, 30. yılında da dopdolu bir programla müzikseverlerle buluşacak. Pek çok yerli ve yabancı ismi bir araya getirecek festival 7-19 Temmuz tarihleri arasında şehrin havasını değiştirecek.
2.07.2023 Kültür Sanat
Şehrin yaz ajandası
Şehrin yaz ajandası Yaza giriş yaparken şehrin dört bir yanından yükselen müziğin ritmine kapılmanın, festival ve açıkhava konserlerinin tadını çıkarmanın tam zamanı. Yazın coşkusunu yükseltecek bu konserlere ajandanızda yer açın.
10.06.2023 Pazar
İstanbul Caz Festivali 30’uncu mumu üfletiyor
İstanbul Caz Festivali 30’uncu mumu üfletiyor 30’ncu Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin programı önceki gün yapılan bir tanıtımla kamuoyuyla paylaşıldı.
10.06.2023 Kültür Sanat
Adalar’da yaza cazla merhaba
Adalar’da yaza cazla merhaba Bu yıl Adalar yeni bir festivale ev sahipliği yapıyor. İBB Kültür’ün ücretsiz olarak düzenleyeceği Adalar’da Caz Festivali; Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’da 11 Haziran’a kadar sürecek.
9.06.2023 Kültür Sanat
Caz tarihinin ikonu Ahmad Jamal veda etti
Caz tarihinin ikonu Ahmad Jamal veda etti Caz müziğinin önemli ismi Ahmad Jamal, 92 yaşında yaşamını yitirdi. Ahmad Jamal, 13. Uluslararası İstanbul Caz Festivali ve Ramazanda Caz kapsamında ülkemizde de konserler vermişti.
18.04.2023 Kültür Sanat
Savaşa rağmen Ukrayna'da oteller dolu!
Savaşa rağmen Ukrayna'da oteller dolu! Çatışmalar nedeniyle Ukrayna’da hayat durma noktasındayken, ülkenin batı kesiminde oteller de dahil turizm altyapısı işlemeye devam ediyor. Özellikle kayak merkezleri, çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.
3.04.2023 Dünya
Festival coşkusu başladı
Festival coşkusu başladı İstanbul Kültür Sanat Vakfı bu yaz gerçekleştireceği İstanbul Müzik Festivali, İstanbul Caz Festivali ve +1 Sunar: Gezgin Salon Festivali programlarını açıkladı. Cumhuriyet’in 100. yılına özel projelerle sanatseverlerin karşısına çıkacak olan İKSV farklı ülkelerden kültür sanat camiasının sevilen isimlerini bir araya getirecek.
16.03.2023 Kültür Sanat
Bursa’da caz başkadır
Bursa’da caz başkadır Nilüfer Caz Festivali bu yıl sekizinci kez Bursalılarla buluşuyor. 9-19 Şubat tarihleri arasında ‘Tahayyül’ temasıyla gerçekleşecek festivale katılacak isimler belli oldu. Temasıyla hayal kurmaya teşvik etmeyi amaçlayan festivalde konserlerin yanı sıra gençlere ilham verecek atölye ve paneller de düzenlenecek.
22.01.2023 Kültür Sanat
Ömür Göksel zaman tüneline davet ediyor
Ömür Göksel zaman tüneline davet ediyor Sahnelerde 60’ıncı yılını kutlayan Ömür Göksel, geçmiş dönemlerin sevilen ve dillerden düşmeyen şarkılarından oluşan “A Touch of Quality” ve “A Touch of Love” adlı çok satan albümlerini bu kez plak meraklıları için long play olarak yayınladı. Son dönemde hızlı bir geri dönüş yapan plaklara buğulu kadife sesiyle söylediği eskimeyen şarkılarıyla katkıda bulunuyor Ömür Göksel.
9.11.2022 Kültür Sanat
‘Liseden beri hayalimdi’
‘Liseden beri hayalimdi’ Genç yaşta üretmeye başlayan Efe Demiral; “Yaz Bitince”, “Uyku Pansiyon”, “Her Şey Mükemmel”, “Dalyan, “October”, “Ring” gibi pek çok sevilen besteye imza attı.
2.10.2022 Kültür Sanat
Caz tüm coşkusuyla döndü
Caz tüm coşkusuyla döndü Afro-Amerikalılar’ın mahallesinde doğan caz müziği, o mahallerden taşıp bir dünya müziği hâline geldi...
28.09.2022 Kültür Sanat
Her şey caz için
Her şey caz için Bu yıl 32’nci yaşını kutlayan Akbank Caz Festivali başladı.  9 Ekim’e kadar İstanbul’u saracak ‘Şehrin Caz Hâli’ni Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan dinledik
27.09.2022 Kültür Sanat
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde Arsuz’da gün batımı Adana’nın önde gelen ailelerinden, arkadaşlıkları yıllar öncesine dayanan dostlar, önceki gün Hatice Döner Bierhelter’in öncülüğü ve Rahel- Aksel Butros’un ev sahipliğinde Arsuz’da buluştu...
31.08.2022 Cadde
Müzik, acı ve anlam
Müzik, acı ve anlam Bugün yeniden İstanbul’a konuk olacak Nick Cave’in dünyasını konu alan belgesel; müzik, acı ve anlam arayışının harmanı. Cave’in mesajı ise “Hepimizin hayatı tehlike ve risklerle dolu. Hayatımızdaki düzen pamuk ipliğine bağlı. Zamanla kontrolün bizde olmadığını anlıyoruz”
21.08.2022 Kültür Sanat
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde GÜNDEM OLDU Levon Kordonciyan’ın Serkan Çayoğlu’na yaptığı frak gündem oldu...
18.08.2022 Cadde
Üç günlük caz zirvesi
Üç günlük caz zirvesi 26-28 Ağustos tarihlerinde Akdeniz’de caz rüzgârları esecek. Bu yıl 4.’sü düzenlenecek Kaş Caz Festivali’nin program detayları belli oldu.
11.08.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Caz Festivali ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.