Cebrail

Cebrail

Son dakika Cebrail haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Cebrail gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Cebrail haber sayfamızda...

Cebrail

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.092 cebrail haberi bulunmuştur.
Meclis Başkanı Kurtulmuş Mardin'de
Meclis Başkanı Kurtulmuş Mardin'de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, çeşitli ziyaret ve programlara katılmak üzere Mardin'e geldi.
17.04.2024 Gündem
2024 Kadir Gecesi Tarihi: Kadir Gecesi Hangi Güne Denk Geliyor? Kadir Gecesi Namazı, Duası, Tesbihleri ve Zikirleri
2024 Kadir Gecesi Tarihi: Kadir Gecesi Hangi Güne Denk Geliyor? Kadir Gecesi Namazı, Duası, Tesbihleri ve Zikirleri İslam dünyası için en kutsal gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi Ramazan ayı içerisinde idrak edilecek. Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olarak bilinen Kadir Gecesinin hangi güne denk geldiği ise merak konusu. Peki Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor? Kadir Gecesi namazı, duası, tesbihleri ve zikirleri nelerdir? 2024 Kadir Gecesi tarihine dair detaylar.
4.04.2024 Bilgi Rehberi
Mümtehine Suresi Oku: Mümtehine Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Mümtehine Suresi Oku: Mümtehine Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Mümtehine suresi, Kur’an-ı Kerim’in 60. suresidir. Sure toplam 13 ayetten oluşmaktadır. Mümtehine suresi tamamının Medine’de indirildiğine inanılır. Mushaftaki sırada altmışıncı, iniş sırasına göre doksan birinci suredir. Mümtehine suresi, Haşr suresinden sonra, Saf suresinden önce gelmektedir.
4.04.2024 Sureler
Mearic Suresi Oku: Mearic Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Fazileti, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali
Mearic Suresi Oku: Mearic Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Fazileti, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali Mearic suresi, Kur’an-ı Kerim’in 70. suresidir. Sure toplam 44 ayetten oluşmaktadır. Mearic suresinin Mekke döneminde indirildiğine inanılmaktadır. Mearic suresi, Hakka suresinden sonra, Nuh suresinden önce gelmektedir. Surenin 3.ayetinde geçen “el- mearic” kelimesi surenin adını vermiştir. “Arece” kökünden gelen kelime yükselme basamakları anlamı da taşımaktadır. Mearic, yükselme dereceleri, yükseklik, merdivenler ve çıkılan yer anlamlarına gelmektedir. Mushaftaki sıralamada yetmişinci, iniş sırasına göre yetmiş dokuzuncu suredir. Mearic suresini zikreden kişiler için fazileti ise kıyamete dair korkularından uzaklaşacağına inanılır. Mearic Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, fazileti, Arapça yazılışı ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Talak Suresi Oku: Talak Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Talak Suresi Oku: Talak Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 65. Sırasında Talak Suresi’ne yer verilmektedir. Toplamda 12 ayetten oluşan bu surenin ismi “boşanma” manası taşımaktadır. Sure içerisinde de boşanma ile alakalı konulara ve nafaka detaylarına yer verilmektedir.
4.04.2024 Sureler
Necm Suresi Oku: Necm Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Diyanet Meali
Necm Suresi Oku: Necm Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Diyanet Meali Necm suresi, Kur’an-ı Kerim’in 53. suresidir. Sure toplam 62 ayetten oluşur.
4.04.2024 Sureler
Mutaffifin Suresi Oku: Mutaffifin Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Mutaffifin Suresi Oku: Mutaffifin Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 83. suresi olan Mutaffifin; Ankebut Suresi’nden sonra, Bakara Suresi’nden de önce Mekke’de indirilmiştir. Cebrail tarafından Hz. Muhammed’e tebliğ edilen bu surenin adı “el- mutaffifin” teriminden gelmektedir. Buna göre Mutaffifin, “ölçüde ya da tartıda hata ve hile yapan kişi” manası taşımaktadır. Bu sure, Mekke’de tebliğ edilen son sure; Medine’de tebliğ edilen ilk sure olma özelliğine sahiptir. Yani, Mutaffifin Suresi’nin ayetlerinin bir kısmı Mekke döneminde bir kısmı da Medine döneminde indirilmiştir.
4.04.2024 Sureler
KADİR SURESİ Oku: Kadir Gecesi Suresi Okunuşu (İnna Enzelnahü), Türkçe Anlamı (Meali), Arapça Yazılışı, Fazileti ve Tefsiri
KADİR SURESİ Oku: Kadir Gecesi Suresi Okunuşu (İnna Enzelnahü), Türkçe Anlamı (Meali), Arapça Yazılışı, Fazileti ve Tefsiri Kadir suresi İslam aleminde kandil ve Mübarek ramazan ayı içerisinde en fazla araştırma konusu olan sureler arasında yer alıyor. Kadir Suresi Kuran-ı Kerim'de yer alan 97. sure olarak bilinmektedir. Kadir Suresinde Kadir Gecesinin önemi ve Kuran-ı Kerim'in bu gece indirilmeye başlandığından bahsedilir. 5 ayeti kerimeden oluşan Kadir Suresi bu özel gecenin önemi bildirilmektedir. İlk ayeti kerimede doğrusu biz onu (Kuran-ı) Kadir gecesinde indirdik buyrulmuştur. İşte Kadir Suresi Türkçe meali ve Arapça okunuşunun yanı sıra diyanet tefsiri ve faziletini haberimizde bulabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Mardin'de farklı dinlerin temsilcileri iftar sofrasında buluştu! ' Bu iftar kardeşliğimizin iftihar tablosudur'
Mardin'de farklı dinlerin temsilcileri iftar sofrasında buluştu! ' Bu iftar kardeşliğimizin iftihar tablosudur' Mardin'de Müslüman, Ezidi, Ermeni ve Süryanilerin temsilcileri, düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Programda konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, "Farklı etnik kökenden, dinlerden ve dillerden insanların bugün burada kardeşçe aynı sofrayı ve aynı duyguları paylaşması tüm dünyanın örnek alması gereken bir tablo." dedi.
24.03.2024 Gündem
Beşiktaş, Konyaspor'a takılmadı! Kupada yarı finale yükseldi
Beşiktaş, Konyaspor'a takılmadı! Kupada yarı finale yükseldi Beşiktaş, Türkiye Kupası'nın çeyrek finalinde Konyaspor'u 2-0 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı.
28.02.2024 Türkiye Kupası
Beykoz'da başladı Şişli'de bitti! Direndi, polis havaya ateş açtı
Beykoz'da başladı Şişli'de bitti! Direndi, polis havaya ateş açtı Beykoz’da, 'Dur' ihtarına uymayan sürücünün kullandığı araç, trafik polisi tarafından takibe alındı. Şişli'ye kadar kaçan Cebrail Karşıyaka'nın kullandığı otomobil, başka bir araca çarptıktan sonra durduruldu. Gözaltına alınmamak için direnen sürücüyü, polis havaya ateş açarak etkisiz hale getirdi.
11.02.2024 Haberler
Beykoz'da başladı Şişli'de bitti! Direndi, polis havaya ateş açtı
Beykoz'da başladı Şişli'de bitti! Direndi, polis havaya ateş açtı Beykoz’da, 'Dur' ihtarına uymayan sürücünün kullandığı araç, trafik polisi tarafından takibe alındı. Şişli'ye kadar kaçan Cebrail Karşıyaka'nın kullandığı otomobil, başka bir araca çarptıktan sonra durduruldu. Gözaltına alınmamak için direnen sürücüyü, polis havaya ateş açarak etkisiz hale getirdi.
11.02.2024 Gündem
Yitirdiklerinin ardından sessiz yürüyüş
Yitirdiklerinin ardından sessiz yürüyüş Dün 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yılıydı. Depremden etkilenen Hatay, Malatya, Adana, Diyarbakır’da anma törenleri vardı. Acı ve yasın hakim olduğu anmalarda depremzedelerin katılımıyla sessiz yürüyüş yapıldı.
7.02.2024 Gündem
3 kritik başlık! Tarihi zafer sonrası Karabağ'da ilk sandık
3 kritik başlık! Tarihi zafer sonrası Karabağ'da ilk sandık 30 yıl sonra Ermenistan işgalinden kurtarılan Karabağ'da ilk kez sandık kurulacak. Uluslararası Analizler Merkezi Daire Başkanı Türkiye Sorumlusu Dr. Cavid Veliyev, yarın yapılacak seçimlerin önemine dikkat çekerek bölgedeki gelişmeler, Karabağ zaferi, Türkiye ile ilişkiler, enerji ve birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.
6.02.2024 Gündem
Rizespor'a Konyaspor freni: 0-0
Rizespor'a Konyaspor freni: 0-0 İlhan Palut yönetiminde çıkış yakalayan Rizespor, Süper Lig'in 24. haftasında Konyaspor'la golsüz berabere kaldı.
3.02.2024 Rizespor
Camiye gelip namaz kılmayanlar tek tek belirlenip yakalandı!
Camiye gelip namaz kılmayanlar tek tek belirlenip yakalandı! Diyarbakır Ulu Cami'nin şadırvanında abdest alan Ö.Ç.’nin astığı montunun cebinden 18 bin 200 TL, M.S.Ş.’nin montundan da bin TL çalan 2 şüpheli tutuklandı. Polis ekipleri şüphelileri, güvenlik kameralarından tek tek tespit edip yaptığı yakaladı.
3.02.2024 Gündem
‘Palalı Sabri’ silahlı saldırıda öldürüldü
‘Palalı Sabri’ silahlı saldırıda öldürüldü Gezi eylemleri sırasında elinde pala ile göstericilere saldıran ve bu nedenle “Palalı Sabri” olarak anılan Sabri Çelebi Beyoğlu’nda silahlı saldırıya uğradı.
3.02.2024 Gündem
Lise öğrencilerinden şehidin ailesine duygulandıran mektup
Lise öğrencilerinden şehidin ailesine duygulandıran mektup Kocaeli’nin Derince ilçesinde bulunan Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ‘Şehit Anasına Mektup’ yarışmasında 1’inci olan mektup, şehit Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar’ın ailesine okundu.
24.01.2024 Haberler
Lise öğrencilerinden şehidin ailesine duygulandıran mektup
Lise öğrencilerinden şehidin ailesine duygulandıran mektup Kocaeli’nin Derince ilçesinde bulunan Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ‘Şehit Anasına Mektup’ yarışmasında 1’inci olan mektup, şehit Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar’ın ailesine okundu.
24.01.2024 Gündem
Biriktirdiği eşyalarla evi çöp eve döndü
Biriktirdiği eşyalarla evi çöp eve döndü Kastamonu’da bir vatandaşın biriktirdiği eşyalar evini çöp eve düşürdü. Göreni hayrete düşüren evi gören vatandaşlar ise çaresiz vatandaş için yardım istedi.
18.01.2024 Haberler
Yer: Kastamonu! Çamaşır makinesini gören bile şoke oldu
Yer: Kastamonu! Çamaşır makinesini gören bile şoke oldu Kastamonu’da bir vatandaşın biriktirdiği eşyalar yüzünden evi çöp eve dönüştü. Göreni hayrete düşüren ev için yardım istendi.
18.01.2024 Gündem
Tezgahlarda balık bollaştı
Tezgahlarda balık bollaştı Ege Denizi'nde fırtına sonrası havanın soğuması ile balık çeşitlenip, bollaştı. Hamsi en çok ilgi gören balık olurken, İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, bolluğun tezgahlara ve fiyatlara yansıdığını söyledi.
15.01.2024 Ekonomi
Türkiye şehitlerini uğurladı: Kahramanlara gözyaşlarıyla veda
Türkiye şehitlerini uğurladı: Kahramanlara gözyaşlarıyla veda Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu, Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur, İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar ve Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin düzenlenen törenlerin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.
15.01.2024 Gündem
İstanbul'da goller VAR'a takıldı! İstanbulspor - Konyaspor: 0-0
İstanbul'da goller VAR'a takıldı! İstanbulspor - Konyaspor: 0-0 Trendyol Süper Lig'in 20'nci haftasında İstanbulspor ile Konyaspor karşı karşıya geldi. Mücadelede 2 gol VAR'a takıldı.
14.01.2024 İstanbulspor
Şehidin kardeşi: Ağlamayacağım, dik duracağım
Şehidin kardeşi: Ağlamayacağım, dik duracağım Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur'un (23) cenazesi, memleketi Niğde'de toprağa verildi. Törende şehit Batur'un kardeşi Cebrail Batur, ağabeyinin askeri kamuflaj montunu giyip, "Ağlamayacağım, dik duracağım" dedi.
14.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Cebrail ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.