Cemal Enginyurt

Cemal Enginyurt

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu 1 .sıra Adayı.Nisan 1965 yılında Ordu Merkez Dedeli Köyünde doğdu, İlkokulu Merkez Hürriyet İlkokulunda, Ortaokulu Hamdullah Suphi Tanrı över Ortaokulunda, Liseyi Ordu Ticaret Lisesinde tamamladı. Üniversite tahsili, Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F. iktisat bölümünde yaptı. 1986 yılında Ordu bizim ocak temsilciliğini kurarak, 12 Eylül sonrası ilk Ülkü ocakları faaliyetini başlattı. 1991 yılında MHP il sekreteri olarak başladığı parti yöneticiliği,1993 yılında ise MHP merkez yürütme kurulu üyeliği ile devam ettirdi.1994 yılında MHP Ordu il başkanı seçildi. Aynı yıl MHP Ordu merkez belediye başkan adayı,1995 seçimlerinde MHP 1.sıra milletvekili adayı oldu. 1997 yılında MHP Ordu il başkanlığına tekrar seçildi, 1999 yılında MHP 1.sıra milletvekili adayı olarak girdiği seçimden Ordu milletvekili olarak, MHP'nin Ordu ilinde seçilen ilk milletvekili oldu. 2012 yılında MHP İl Başkanlığı görevine tekrar seçildi. 2014 yılında yapılan Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu. Enginyurt 2015 yılı 7 Haziran’da yapılacak olan 25. Dönem milletvekilliği seçimlerinde de Ordu ilinden yine 1. Sıra adayı oldu. Enginyurt evli ve 2 çocuk babasıdır.

Cemal Enginyurt

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 211 cemal enginyurt haberi bulunmuştur.
'Siyasi rüşvet' mektubu! Uğur Dündar'ın sözleri gündemde: Buna susamam
'Siyasi rüşvet' mektubu! Uğur Dündar'ın sözleri gündemde: Buna susamam Gazeteci Uğur Dündar, bir televizyon programında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 'siyasi rüşvet' iddiasında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Uğur Dündar'a ağır eleştirilerde bulunarak yanıt verdi.
9.04.2024 Gündem
Kılıçdaroğlu’nun ofisinden ilk fotoğraf
Kılıçdaroğlu’nun ofisinden ilk fotoğraf CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çalışma ofisini açmasının ardından ilk fotoğraf paylaşıldı.
25.11.2023 Gündem
CHP’de vekil odalarında fotoğraf krizi çıktı! Özel hemen müdahale etti...
CHP’de vekil odalarında fotoğraf krizi çıktı! Özel hemen müdahale etti... TBMM’de CHP’li milletvekillerinin odalarında asılı olan eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ait fotoğrafların kaldırılmak istenmesi, parti içinde tartışmaya yol açtı. Odalardan görevliler aracılığıyla fotoğrafların toplatılmasına bazı vekiller tepki gösterince, kaldırılan fotoğraflar yarım saat sonra geri getirildi.
25.11.2023 Gündem
Davet krizine parti yönetiminden yanıt: Katılanlar rahat konuşsun diye
Davet krizine parti yönetiminden yanıt: Katılanlar rahat konuşsun diye Kılıçdaroğlu’nun CHP ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıya İmamoğlu’nun davet edilmemesi polemik yarattı. CHP’li bir kurmay, “Belediye başkanları toplantılarına da örgüt yöneticileri katılmaz, herkes rahat konuşsun diye” açıklaması yaptı.
22.09.2023 Gündem
Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma
Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında bir televizyon kanalında TSK’ya yönelik sarf ettiği sözleri nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarından soruşturma başlatıldı...
10.09.2023 Gündem
13 dosya Meclis’e gönderildi! Aralarında CHP'li Özel de var
13 dosya Meclis’e gönderildi! Aralarında CHP'li Özel de var 28. Dönemin ilk milletvekili dokunulmazlık dosyaları Meclis’e ulaştı. Dosyalarına arasında CHP'li Özel de var.
8.08.2023 Gündem
Meclis’e olağanüstü toplantı çağrısı
Meclis’e olağanüstü toplantı çağrısı CHP, son dönemde yapılan zamlar ve vergilerde yapılan artışlar ile bunların vatandaşa etkisini görüşmek üzere Meclis’in 25 Temmuz salı günü olağanüstü toplanması için TBMM Başkanlığı’na başvurdu. Başvuruya, son seçimlerde Millet İttifakı içinde yer alan Saadet Partisi’nden 3, DEVA ve DP’den birer milletvekili de imza koyarken, ittifak paydaşı İYİ Parti imza vermek yerine Genel Kurul’da destek vadetti.
19.07.2023 Gündem
Demokrat Partili Enginyurt: 39 milletvekilinin CHP’ye borcu vardır
Demokrat Partili Enginyurt: 39 milletvekilinin CHP’ye borcu vardır Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, CHP listesinden Meclis’e giren dört partinin 39 milletvekilliği kazanmasına ilişkin, “39 vekilin CHP’ye borcu vardır. Hiçbir şey yapamıyorsa teşekkür etmeli” dedi.
1.07.2023 Gündem
RTÜK’ten Halk TV, Tele 1, Flash TV ve FOX TV’ye ceza
RTÜK’ten Halk TV, Tele 1, Flash TV ve FOX TV’ye ceza Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV, Tele 1, Flash TV ve FOX TV’ye idari para cezası uyguladı.
7.06.2023 Gündem
39 vekil CHP'den ayrıldı! Yemin töreninde dikkat çeken görüntü
39 vekil CHP'den ayrıldı! Yemin töreninde dikkat çeken görüntü TBMM'de milletvekillerinin yemin etmesiyle birlikte 28. Dönem resmen başladı. CHP ve YSP listelerinden seçilen vekiller kendi partilerine geçti.
2.06.2023 Gündem
Seçim kutlamasında kalbinden bıçaklanan İYİ Parti üyesi toprağa verildi
Seçim kutlamasında kalbinden bıçaklanan İYİ Parti üyesi toprağa verildi Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin ardından Ordu’nun Gülyalı ilçesindeki kutlamalar sırasında çıkan bıçaklı kavgada hayatını kaybeden İYİ Parti ilçe teşkilatı üyesi Erhan Kurt (48), toprağa verildi.
29.05.2023 Gündem
Son dakika: Yeni milletvekilleri belli oldu! İşte 600 isim
Son dakika: Yeni milletvekilleri belli oldu! İşte 600 isim 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin olmayan sonuçlarına göre, yeni dönemde TBMM'de yer alacak 600 milletvekili belli oldu.
15.05.2023 Gündem
Meral Akşener'e 'masadan kalkma' cezası! Sürpriz kaybını Erzurum'da yaşadı
Meral Akşener'e 'masadan kalkma' cezası! Sürpriz kaybını Erzurum'da yaşadı Millet İttifakı, 167’si CHP sıralarından 44’ü İYİ Parti sıralarından olmak üzere 211 milletvekili ile Meclis’e girdi. 2018 yılında yapılan seçimlere göre Millet İttifakı, yüzde 32.20 oranında oy artışı ile 22 milletvekili daha kazanmış oldu. İYİ Parti, seçim öncesindeki oluşan yüksek oy oranı beklentisini yakalayamadı.
15.05.2023 Gündem
65 dokunulmazlık dosyası Meclis'e ulaştı
65 dokunulmazlık dosyası Meclis'e ulaştı HDP Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın da aralarında bulunduğu 42 milletvekiline ait 65 dokunulmazlık dosyası, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu.
24.04.2023 Gündem
CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI LİSTESİ 2023: 28. dönem CHP milletvekili adayları kimler? İl İl CHP milletvekili adayları
CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI LİSTESİ 2023: 28. dönem CHP milletvekili adayları kimler? İl İl CHP milletvekili adayları CHP milletvekili adayları belli oldu. Bu sıcak gelişmenin ardından seçmenler yoğun şekilde "CHP il il milletvekili adayları kimler?" sorusunu yöneltiyor. İşte açıklanan milletvekili aday listesi...
11.04.2023 Bilgi Rehberi
Son dakika: CHP'de vekillerin yarısı listeye giremedi! Hangi partiye neresi verildi?
Son dakika: CHP'de vekillerin yarısı listeye giremedi! Hangi partiye neresi verildi? CHP’de 134 milletvekilinin 66’sı liste dışı kalırken, İYİ Parti ile ortak liste anlaşması kapsamında 6 ilde aday çıkarılmadı. Gelecek’ten 19, Deva’dan 25, Demokrat Parti’den 3, Saadet’ten 24 aday ve TDP’li Sarıgül de CHP listesinde yer aldı.
10.04.2023 Gündem
CHP'de il il milletvekili adayı listesi: Mustafa Sarıgül sürprizi
CHP'de il il milletvekili adayı listesi: Mustafa Sarıgül sürprizi CHP’de milletvekili adayları listesi şekillenmeye başladı. Listede Saadet Partili, DEVA Partili, Demokrat Partili ve Gelecek Partili adaylar da bulunuyor.
9.04.2023 Haberler
CHP'de tam liste belli oldu! İşte il il milletvekili aday listesi
CHP'de tam liste belli oldu! İşte il il milletvekili aday listesi CHP’de milletvekili adayları listesi netleşti. Listede Saadet Partili, DEVA Partili, Demokrat Partili ve Gelecek Partili adaylar da bulunuyor.
11.04.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu resmen aday
Kılıçdaroğlu resmen aday Millet İttifakı temsilcilerinden oluşan heyet, Kılıçdaroğlu’nun adaylık başvurusuna ilişkin evrakı YSK Başkanı Ahmet Yener’e makamında teslim etti. Böylece Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın resmen Cumhurbaşkanı adayı oldu.
23.03.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurusu YSK'ya sunuldu
Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurusu YSK'ya sunuldu CHP Grup Başkanvekilleri ile Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin temsilcileri, Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvurdu.
22.03.2023 Gündem
Gazeteci Latif Şimşek'i yumruklayan Emrah Topal'ın cezası belli oldu
Gazeteci Latif Şimşek'i yumruklayan Emrah Topal'ın cezası belli oldu Televizyon programında Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile tartışan gazeteci Latif Şimşek'i darbettiği iddiasıyla yargılanan Emrah Topal hakkında karar çıktı.
3.03.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu hakkındaki fezleke Meclis'te
Kılıçdaroğlu hakkındaki fezleke Meclis'te Aralarında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP'li vekiller Ali Mahir Başarır ve Turan Aydoğan'ın da olduğu 69 fezleke Meclis Başkanlığı'na ulaştı.
30.11.2022 Siyaset
CHP'li Başarır hakkında, Bakan Soylu'yu tehditten fezleke
CHP'li Başarır hakkında, Bakan Soylu'yu tehditten fezleke Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik sözleri nedeniyle 'tehdit' suçundan fezleke düzenlendi.
28.10.2022 Siyaset
Enginyurt’un fezlekesi Adalet Bakanlığı’nda
Enginyurt’un fezlekesi Adalet Bakanlığı’nda  Bir televizyon kanalında canlı yayın sırasında gazeteci Latif Şimşek’e yönelik eylemlerinden dolayı Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında ‘kasten yaralama’, ‘alenen hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlarından hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi.
22.10.2022 Siyaset
Cemal Enginyurt hakkında yeni gelişme! Fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi
Cemal Enginyurt hakkında yeni gelişme! Fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bir televizyon kanalında canlı yayınlanan tartışma programında Gazeteci Latif Şimşek'e yönelik eylemlerinden dolayı Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında 'kasten yaralama', 'alenen hakaret' ve 'tehdit' suçlarından hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığı'na gönderdi.
21.10.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Cemal Enginyurt ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.