Cennet Hurması

Cennet Hurması

Son dakika cennet hurması haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan cennet hurması gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan cennet hurması haber sayfamızda...

Cennet Hurması

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 70 cennet hurması haberi bulunmuştur.
Tamirci ustasın hayran bıraktı! Çamaşır makinesini hurma soyma makinesine dönüştürdü
Tamirci ustasın hayran bıraktı! Çamaşır makinesini hurma soyma makinesine dönüştürdü Amasya’da yaşayan bir tamirci ustası eski çamaşır makinesini hurma soyma makinesine dönüştürdü. Usta, günde 20 kişinin gerçekleştirebileceği işi tek başına yapmayı sağladı.
3.12.2023 Gündem
‘Cennet hurması’ hasadı! Yaşı 15, kurusu 200 lira
‘Cennet hurması’ hasadı! Yaşı 15, kurusu 200 lira Bilecik'te 7'den 70'e herkes, 'Cennet Hurması' başka bir ismiyle Trabzon hurması hasadı için kolları sıvadı. Üç köyde bin dönümlük bahçede yetişen hurmayı erkekler topluyor, kadınlar da kasalara yerleştiriyor.
20.11.2023 Ekonomi
8 yıl önce kuruldu: Hurma kurutma işi kadınlara istihdam sağlıyor
8 yıl önce kuruldu: Hurma kurutma işi kadınlara istihdam sağlıyor Adana’nın Kozan ilçesinde Cennet Hurması üreticisi Hamza Kılıçkaya’nın 8 yıl önce komşularına iş vererek, 10 kadınla başladığı hurma kurutma işi, 10 bin nüfuslu mahallede üreticilere örnek olup artınca geçim kaynağı oldu.
7.11.2023 Ekonomi
Çarşıda pazarda Ramazan hareketi
Çarşıda pazarda Ramazan hareketi Ramazan ayının gelmesiyle birlikte alışverişler de hızlandı. Mısır Çarşısı’nda Ramazan alışverişine çıkan vatandaşların her yıl olduğu gibi bu yıl da gözde ürünü hurma oldu.
23.03.2023 Ekonomi
Kestane hediye etti
Kestane hediye etti Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.
2.02.2023 Ege
Şırnak'ta tavşan korkusu! Köylüler nöbete başladı
Şırnak'ta tavşan korkusu! Köylüler nöbete başladı Yaban tavşanları Dağaltı köyü sakinlerinin son günlerde korkulu rüyası oldu. Köylüler kendilerince önlem alırken, nöbet tutmaya da başladı.
31.12.2022 Gündem
Tavşanlar köylülerin korkulu rüyası oldu, çiftçi torbalı önlem aldı
Tavşanlar köylülerin korkulu rüyası oldu, çiftçi torbalı önlem aldı Şırnak’ta yaban tavşanları köylülerin korkulu rüyası oldu. Köylüler, meyve ağaçlarını tavşanlardan korumak için kendilerince bir önlem almaya başladı.
31.12.2022 Haberler
Kurutmaya bıraktıkları cennet hurmalarına adeta çocuk gibi bakıyorlar
Kurutmaya bıraktıkları cennet hurmalarına adeta çocuk gibi bakıyorlar Türkiye'nin Cennet Hurması' ihtiyacının yüzde 35'ini karşılandığı Bilecik'te kurutmaya bıraktıkları cennet hurmalarına adeta çocuk gibi bakıyorlar. Hurmaların lezzetin daha iyi olması için günde 3 kere masaj yapıyorlar.
29.11.2022 Haberler
Kurutmaya bıraktıkları cennet hurmalarına adeta çocuk gibi bakıyorlar
Kurutmaya bıraktıkları cennet hurmalarına adeta çocuk gibi bakıyorlar Türkiye'nin Cennet Hurması' ihtiyacının yüzde 35'ini karşılandığı Bilecik'te kurutmaya bıraktıkları cennet hurmalarına adeta çocuk gibi bakıyorlar. Hurmaların lezzetin daha iyi olması için günde 3 kere masaj yapıyorlar.
29.11.2022 Ekonomi
Kurusu yaşından 10 kat daha pahalı
Kurusu yaşından 10 kat daha pahalı Denizli’nin Honaz ilçesinde bölgeye has aroması ve lezzeti sayesinde büyük talep gören ve yaş ile kuru olmak üzere iki çeşitten oluşan hurmaların, tarladan sofralara ulaşması için kurutulma mesaisi devam ediyor.
15.11.2022 Ekonomi
Herkesin 'Keçiperver' olarak tanıdığı Havvanur Kösem: 'Nasıl görünüyorsam öyleyim'
Herkesin 'Keçiperver' olarak tanıdığı Havvanur Kösem: 'Nasıl görünüyorsam öyleyim' Sosyal medyada herkes onu 'Keçiperver' adıyla tanıdı. Ailesiyle birlikte nar toplamaya gittiği videosu çok kısa sürede milyonlarca kişiye ulaştı, beğenildi ve paylaşıldı. İşte köy hayatını içtenlikle tanıtan ve bir anda tüm ilgiyi üzerine çeken 'Keçiperver' Havvanur Kösem'in merak edilen hikâyesi.
11.11.2022 Haberler
Herkesin 'Keçiperver' olarak tanıdığı Havvanur Kösem: 'Nasıl görünüyorsam öyleyim'
Herkesin 'Keçiperver' olarak tanıdığı Havvanur Kösem: 'Nasıl görünüyorsam öyleyim' Sosyal medyada herkes onu 'Keçiperver' adıyla tanıdı. Ailesiyle birlikte nar toplamaya gittiği videosu çok kısa sürede milyonlarca kişiye ulaştı, beğenildi ve paylaşıldı. İşte köy hayatını içtenlikle tanıtan ve bir anda tüm ilgiyi üzerine çeken 'Keçiperver' Havvanur Kösem'in merak edilen hikâyesi.
11.11.2022 Gündem
Cennet hurmasında fiyat memnun etti
Cennet hurmasında fiyat memnun etti Binlerce dönüm ekili alanıyla Türkiye’nin cennet hurması ihracatının yüzde 80’lik kısmını karşılayan Denizli’nin Honaz ilçesinde hasat heyecanı devam ediyor.
6.11.2022 Ege
Kuruyunca fiyatı 20 misli artıyor!
Kuruyunca fiyatı 20 misli artıyor! Bilecik merkeze bağlı Başköy, Küplü ve Bekdemir köylerinde yılda 700 ton cennet hurması hasadı yapılırken, satıcının beğenmediği, atık durumdaki hurmalar seralarda kurutularak yüksek fiyattan satılıyor.
4.02.2022 Ekonomi
Yeni iş kapısı oldu! Tezgâhlardan inmiyor... Trabzon hurmasına büyük ilgi
Yeni iş kapısı oldu! Tezgâhlardan inmiyor... Trabzon hurmasına büyük ilgi Markette ve pazarda tazesi, kuruyemişçilerde ve baharatçılarda ise kurusu satılan Trabzon hurması, son yıllarda altın çağını yaşıyor. Denizli’de kirazdan sonra ikinci ana ürün olarak yetiştirilen, Ordu’da ise Karadeniz’in zirvesine çıkan Trabzon hurmasının en çok üretildiği il ise şaşırtıyor.
2.03.2022 Ekonomi
Yılbaşı sofralarında hangi tatlı kaç kalori?
Yılbaşı sofralarında hangi tatlı kaç kalori? Kah sütlü, kah şerbetli… Yılbaşı sofralarının olmazsa olmaz lezzetleri, tatlılar… Ancak dikkat! Tatlı tüketiminde de ‘bir geceden bir şey olmaz’ düşüncesiyle aşırıya kaçmak keyfinizi kaçırabileceği gibi, ciddi sağlık sorunlarına da yol açabilir! Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker, yılbaşı sofralarınızı tatlandıracak 4 sağlıklı ve lezzetli tatlı tarifi verdi, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Trabzon ya da cennet hurmasının faydaları nelerdir?
Trabzon ya da cennet hurmasının faydaları nelerdir? Görüntüsü domatese, tadı kabağa benzeyen bu güzel meyvenin adı Trabzon ya da cennet hurması olarak biliniyormuş. Bakalım, faydaları nelermiş?
22.12.2021 Doğa ve Çocuk
Japon bilim insanları açıkladı! İşte koronavirüse iyi gelen meyve
Japon bilim insanları açıkladı! İşte koronavirüse iyi gelen meyve Japon bilim insanlarının yaptığı deneysel çalışma, Trabzon hurmasından elde edilen tanen maddesinin Covid-19'a yakalanma veya şiddetli semptomlar geliştirme ihtimalini düşürdüğünü ortaya koydu.
15.12.2021 Dünya
Bilecik'te hasadı süren hurma serada kurutularak sofralara ulaştırılıyor
Bilecik'te hasadı süren hurma serada kurutularak sofralara ulaştırılıyor Bilecik'te sonbaharda yetişen ve hasadı süren cennet hurması kurutularak tüketiciye ulaştırılıyor.
14.11.2021 Ekonomi
Mersin'de Trabzon hurmasının hasadı gerçekleştirildi
Mersin'de Trabzon hurmasının hasadı gerçekleştirildi Mersin'in Toroslar ilçesinde Trabzon hurmasının hasadı yapıldı.
13.11.2021 Ekonomi
Bahçesi küçük hikayesi büyük
Bahçesi küçük hikayesi büyük Tarımsal üretim dünyada çok farklı noktalara doğru evriliyor. Özellikle yeni teknolojilerin üretime adapte edilerek, olası iklim krizine karşı doğru ve sürdürülebilir olması önem taşıyor. Topraksız tarım, organik gübreleme, suyun yeniden kazanımı, üretime yeni katılanların dikkat ettiği başlıca konular. Üretimini tüketiciye doğrudan ulaştıranların sayısı da artıyor.
10.11.2021 Ekonomi
"Tescilli Kocaali hurma kurusu" genç çiftçilere yeni gelir kapısı oldu
"Tescilli Kocaali hurma kurusu" genç çiftçilere yeni gelir kapısı oldu Sakarya'nın Kocaali ilçesinde belediyenin girişimleriyle coğrafi işaret tescil belgesi alınan cennet hurması kurusu, genç çiftçilere yeni gelir imkanı kazandırdı.
2.11.2021 Ekonomi
Cennet hurmasının kurusu Almanya'ya yaşı Rusya'ya gönderiliyor
Cennet hurmasının kurusu Almanya'ya yaşı Rusya'ya gönderiliyor Denizli'nin Honaz ilçesinde 8 bin dekar arazide üretilen ve son dönemde ihracat ürününe dönüşen cennet hurmasında hasat dönemi yoğun geçiyor.
26.10.2021 Ekonomi
Çöpe atmadı, kuruttu kendi serasını kurdu
Çöpe atmadı, kuruttu kendi serasını kurdu Manisa Alaşehir’in kırsal Kavaklıdere Mahallesi’nde yaşayan Melek Yılmaz (35), çöpe atmak yerine balkonunda kurutmaya 40 kilo ile başladığı cennet hurması ile 5 yılda 800 metrekarelik kurutma serasının sahibi oldu.
25.10.2021 Ege
Çöpe atmayıp kuruttu! 5 yılda ihracata başladı
Çöpe atmayıp kuruttu! 5 yılda ihracata başladı Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Melek Yılmaz (35), çöpe atmak yerine balkonunda kurutmaya 40 kilo ile başladığı cennet hurması ile 5 yılda 800 metrekarelik kurutma serasının sahibi olup, ihracata başladı. Geçen yıl İngiltere ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) toplam 800 kilogram cennet hurması ihraç eden Yılmaz, bu yıl yurt içinde ve dışında 60 ton satış hedeflediklerini söyledi.
23.10.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Cennet Hurması ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.