Cern

Cern

Son dakika CERN haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan CERN gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan CERN haber sayfamızda...

Cern

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 367 cern haberi bulunmuştur.
‘Uzaylılar CERN’den Dünya’ya sızıyor’
‘Uzaylılar CERN’den Dünya’ya sızıyor’ Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) İsviçre - Fransa sınırında bulunuyor.
14.04.2024 Dünya
'Tanrı parçacığını' keşfeden bilim adamı Peter Higgs 94 yaşında öldü
'Tanrı parçacığını' keşfeden bilim adamı Peter Higgs 94 yaşında öldü Geride bıraktığı devasa mirasa rağmen 'nadir alçakgönüllü bir adam' olarak kalan Nobel ödülü sahibi Higgs'e, övgüler dizildi.
10.04.2024 Dünya
Parçacık fiziğinin sırlarını çözdüler
Parçacık fiziğinin sırlarını çözdüler Dünyada 60’tan fazla ülkeden, 13 binin üzerinde lise öğrencisinin katıldığı Uluslararası CERN Masterclass’ın bu yıl 20.’si düzenlendi.
28.02.2024 Eğitim
Bilim çaresiz kaldı
Bilim çaresiz kaldı “İki protonun çarpışması mı daha güçlüdür yoksa iki kız kardeşin çarpışması mı?” Sezonun dikkat çeken oyunlarından “Sivrisinekler”, bu zor soruya cevap arıyor.
27.12.2023 Kültür Sanat
Bilim insanları antimaddenin gizemini çözmeye bir adım daha yaklaştı
Bilim insanları antimaddenin gizemini çözmeye bir adım daha yaklaştı Bilim insanları, Evren ilk oluştuğunda bolca bulunan gizemli antimaddeyle ilgili önemli bir keşif yaptı.
28.09.2023 Dünya
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır?
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır? Kimyasal elementlerin sınıflandırılması ile oluşan periyodik tablo özellikle lise öğrencilerinin karşısına çıkan konulardan bir tanesidir. Özellikle p, k, s elementi en çok merak edilen elementlerdendir. Periyodik cetvel, periyodik çizelge, periyodik sistem, element tablosu gibi pek çok farklı isimle de bilinmektedir. Periyodik tablo grup, periyot ve bloklara göre ayrılmaktadır. Artan atom numaralarına göre sıralanan elementler atom yarıçapı, iyonlaşma enerjisi, elektronegatiflik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Periyodik cetveldeki elementlerin özellikleri nelerdir? Periyodik tablo ve grup isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Eğitim
CERN’deki deneye tam üye oldu
CERN’deki deneye tam üye oldu İstinye Üniversitesi (İSÜ), dünyanın en büyük parçacık fiziği araştırma laboratuvarı ve bilimsel keşif merkezi Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN) yer alan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’ndaki ATLAS Deneyi’ne tam üye olarak kabul edildi.
2.06.2023 Eğitim
Mide balonları ölüm saçıyor!
Mide balonları ölüm saçıyor! Zayıf bir vücut için her geçen gün artan ‘mide balonu taktırma’ ameliyatları konusunda uzmanlar uyardı. Ölümle sonuçlanan vakalar yaşandığına dikkati çeken Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, özellikle ucuz ‘Çin malı’ balonlardaki tehlikeyi işaret etti...
2.06.2023 Gündem
Hatice Duran, The AD Scientific’te yine ilk sırada
Hatice Duran, The AD Scientific’te yine ilk sırada Bilim insanlarının performansına ve bilimsel üretkenliğinin katma değerine dayalı bir sıralama ve analiz sistemi olan AD Scientific Index’in 2023 World Scientist and University Rankings sonuçları yayınlandı.
18.01.2023 Eğitim
Avrupa’nın enerjiyle imtihanı
Avrupa’nın enerjiyle imtihanı Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’dan aldığı gaza bağımlılığını azaltmaya çalışan ve bu yüzden kış yaklaşırken ciddi bir sınav vermeye hazırlanan Avrupa’da enerji krizi giderek derinleşiyor. Avrupa’nın önemli ülkeleri sıkı tedbirler alırken, kapatmaya çalıştığı nükleer santraller konusunda da geri adımlar atıyor.
7.09.2022 Dünya
‘Karanlık madde’ için rekor kırıldı
‘Karanlık madde’ için rekor kırıldı CERN’deki bilim insanları enerjinin çoğunu oluşturan “karanlık madde”nin sırlarını keşfedebilmek amacıyla protonları rekor bir enerji seviyesinde çarpıştırdı.
7.07.2022 Dünya
Html 5 Nedir, Ne İşe Yarar? Html 5 Nasıl Kullanılır?
Html 5 Nedir, Ne İşe Yarar? Html 5 Nasıl Kullanılır? HTML 5 internetin çekirdek teknolojilerinden biri olan HTML'nin beşinci sürümüdür. HTML 5 Opera, Mozille Firefox ve İnternet Explorer tarafından kısmi bir şekilde desteklenmektedir. HTML 5'in ne olduğu ve nasıl kullanıldığına dair ayrıntıları derledik.
28.05.2022 Eğitim
İkiye bölünme riski doğdu! Rusya yaptırımları bilim dünyasını da vuracak
İkiye bölünme riski doğdu! Rusya yaptırımları bilim dünyasını da vuracak Batı dünyasının Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Ukrayna’ya saldırmasının ardından 5 binden fazla yaptırıma maruz kalan Rusya, bu alanda İran, Suriye ve Kuzey Kore’yi geride bırakarak dünyanın en çok yaptırım uygulanan ülkesi oldu. Rusya’nın uluslararası bilimsel projelerden de dışlanmaya başlamasının ise şaşırtıcı sonuçlarının olacağı tahmin ediliyor.
17.03.2022 Dünya
Fontana’dan suya övgü senfonisi
Fontana’dan suya övgü senfonisi Bill Fontana’nın Türkiye’deki ilk solo sergisi “İo’nun Yeni Sesi”; İstanbul Boğazı, Şerefiye ve Yerebatan sarnıçlarının tınılarını kaydeden bir suya övgü senfonisi.
13.03.2022 Kültür Sanat
Dijital müze
Dijital müze Kültür-sanat alanında öncü projeleriyle bilinen DasDas iş birliğinde ve Paribu’nun desteğiyle kapılarını açan ‘X Media Art Museum’, sanatseverlere benzersiz bir deneyim sundu
5.02.2022 Cadde
Stephen Hawking neden, kaç yaşında öldü, hastalığı neydi? Stephan Hawking kimdir, buluşları nelerdir?
Stephen Hawking neden, kaç yaşında öldü, hastalığı neydi? Stephan Hawking kimdir, buluşları nelerdir? Dünyaca ünlü arama motoru Google'da özel günler ve özel kişiler Doodle olmaya devam ediyor. Bugün Google'ın ana sayfasında yer alan Stephen Hawking hakkında meraklı arayış başladı. Stephen Hawking kimdir, neden, kaç yaşında öldü, hastalığı neydi? Stephen Hawking nereli, buluşları nelerdir? soruları yoğun ilgiye uğruyor. İşte Stephen Hawking'in buluşları ve teorileri...
8.01.2022 Gündem
CERN araştırmaları dünyada ses getirdi
CERN araştırmaları dünyada ses getirdi Maddenin temelinin araştırıldığı CERN’deki deneylere katıldı, doktora tezinde Higgs Parçacığı’nın keşfedileceğini yıllar önce yazdı. AD Scientific Index’e 106. sıradan girerek en etkili bilim insanı olan Prof. Dr. Hatice Duran Yıldız, Fizik alanındaki araştırmalarıyla öne çıkıyor.
29.12.2021 Gündem
CERN tepkisi: O zaman neden öldüler?
CERN tepkisi: O zaman neden öldüler? 2007’deki uçak kazasında şüpheli şekilde yaşamını yitiren Prof. Dr. Engin Arık’ın eşi Prof. Dr. Metin Arık Türkiye’nin CERN’e tam üyelik sürecinden çekilmesine tepki göstererek, “Engin ve beraberindekiler neden öldüler?” diye tepki gösterdi
30.09.2021 Gündem
Varank roket tasarladı
Varank roket tasarladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nün (SAGE) Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ndeki (TEKNOFEST) atölyesinde, gençlerle birlikte roket tasarladı.
25.09.2021 Ekonomi
Türk fizikçi ve öğrencileri, dünyaca ünlü deneylerde aktif rol oynuyor
Türk fizikçi ve öğrencileri, dünyaca ünlü deneylerde aktif rol oynuyor Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ve Fermi Ulusal Hızlandırıcı Laboratuvarı'nda (Fermilab) çalışan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Fen Fakültesi Fizik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Tıraş, laboratuvardaki uluslararası deneylerde Erciyes Üniversitesinin aktif katılımcı olduğunu söyledi.  
11.08.2021 Teknoloji
Bilim dünyasının İzmirli gururları
Bilim dünyasının İzmirli gururları Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Hepbaşlı ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abbas Kenan Çiftçi, dünyanın en üretken 10 bin ismi arasına girdi
9.08.2021 Ege
İlk web sitesi artık 30 yaşında!
İlk web sitesi artık 30 yaşında! Bilim insanı Tim Berners-Lee tarafından yayına geçirilen ilk web sitesinin dışarıdan erişime açılmasından bu yana 30 yıl geçerken, söz konusu zaman diliminde web sitesi sayısı da 1,9 milyara ulaştı.
6.08.2021 Teknoloji
WWW nedir? WWW ne anlama geliyor?
WWW nedir? WWW ne anlama geliyor? İnternet kullanan herkesin kullandığı bir deyim WWW. Yıllar önce internetin ortaya çıkmasıyla beraber WWW da hayatımıza girdi. Bizler de WWW’ya Molatik olduk. WWW nedir? WWW ne anlama geliyor?
30.04.2021 Teknoloji
Öğretmen bir fenomen gibi olmalı
Öğretmen bir fenomen gibi olmalı Sosyal medyada içerikleri 3 saniyede atlayan ancak ilgisini çekiyorsa durup bakan Z Kuşağı’na, uzaktan eğitim vermek çok zor. Öğretmenlerin bilgisayarda ne yaptığını denetleyemediği bu kuşağın, ilgilerini derse çekebilmek için bir Youtuber veya Instagram fenomeniyle adeta rekabet etmesi gerekiyor.
28.04.2021 Eğitim
Kocaeli'den dünyaya kriyojenik ve basınçlı tank ihracatı
Kocaeli'den dünyaya kriyojenik ve basınçlı tank ihracatı Kocaeli'de enerji sektörünce kullanılan yüksek basınçlı tankları üreten firma, üretiminin yüzde 80'ini yurt dışına ihraç ediyor.
17.02.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Cern ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.