Ceviz Ağacı

Ceviz Ağacı

Son dakika ceviz ağacı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ceviz ağacı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ceviz ağacı haber sayfamızda...

Ceviz Ağacı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 285 ceviz ağacı haberi bulunmuştur.
Tarihi Yarımada’nın yeni yüzü
Tarihi Yarımada’nın yeni yüzü Sultanahmet Camii’nden Kapalıçarşı’ya Fener Evleri’nden Bulgur Palas’a Tarihi Yarımada İstanbul’un cazibe merkezi olmayı sürdürüyor. Gastronomiden kültür sanat alanlarına son dönemlerde herkesin radarına giren yeni mekânlarıyla karşınızda eskimeyen Tarihi Yarımada
14.04.2024 Pazar
Ceviz ağacından düşüp felç kaldı! 5 yıl sonra ilk adım
Ceviz ağacından düşüp felç kaldı! 5 yıl sonra ilk adım Hatay’da ceviz çırpmak için çıktığı ağaçtan düşüp belinden aşağısı felç kalan Doğan Yıldızay (28), Kayseri Şehir Hastanesi'nde 5 yıl süren fizik tedavinin ardından koltuk değnekleri ile ilk adımlarını atmaya başladı.
6.12.2023 Gündem
Ceviz ağacının altında işte bu yüzden oturulmaz! Yıllarca hep yanlış anlatılmış
Ceviz ağacının altında işte bu yüzden oturulmaz! Yıllarca hep yanlış anlatılmış Anadolu'da yıllardır ceviz ağacının altında oturulmasıyla ilgili birçok farklı hikâye anlatıldı. Ancak anlatılanların aksine bilimsel raporlar çok daha farklı bir gerçeği ortaya koydu. İşte ceviz ağacının altında oturulmamasının gerçek nedeni.
11.11.2023 Yaşam
Bu da ağaçtan otomobil! Gören bir daha bakıyor
Bu da ağaçtan otomobil! Gören bir daha bakıyor 54 yaşındaki saz ustası Şentürk İyidoğan ile 73 yaşındaki mobilya ustası Bahattin Okurkan, yaptıkları projeyle fark yarattı.
2.09.2023 Gündem
İki usta 90 model Kartal'ı öyle bir tasarladı ki görenler gözlerine inanamadı
İki usta 90 model Kartal'ı öyle bir tasarladı ki görenler gözlerine inanamadı Gelişen teknolojiyle birlikte unutmaya yüz tutan el sanatlarına dikkat çekmek isteyen iki usta 90 model Kartal'ı öyle bir tasarladı ki görenler gözlerine inanamadı.
2.09.2023 Haberler
28 yılda çöplüğü ormana dönüştürdü gençlere 'Ağaç dikin' dedi
28 yılda çöplüğü ormana dönüştürdü gençlere 'Ağaç dikin' dedi Mardin'de Orman Genel Müdürlüğü’nün de desteğiyle 28 yılda 15 binin üzerinde fidan diken ve kentte 48 dönümlük çöplük alanı 11 binin üzerinde fidanla ormana dönüştüren, kenttekilerin ‘Şeyhmus Amca’ diye seslendiği Şeyhmus Erginoğlu (74) ilerlemiş yaşına rağmen fidan dikimine devam ediyor.
5.06.2023 Gündem
Rıza Akın kimdir, kaç yaşında, nereliydi? Rıza Akın neden öldü? İşte filmleri ve dizileri
Rıza Akın kimdir, kaç yaşında, nereliydi? Rıza Akın neden öldü? İşte filmleri ve dizileri Diziler ve filmler ile hafızalara kazınan Rıza Akın ile ilgili araştırmalar başladı. Rıza Akın hayatını kaybetti. Sevenleri ise Rıza Akın kimdir, kaç yaşında, nereliydi? Rıza Akın neden öldü? araştırmalarına başladı. İşte Rıza Akın dizileri ve filmleri ve ölüm nedeni haberimizde...
2.11.2022 Cadde
Türkiye’nin Oscar adayı ‘Kerr’
Türkiye’nin Oscar adayı ‘Kerr’  Bu yıl 95.’si dağıtılacak Akademi Ödülleri’nde En İyi Uluslararası Film kategorisinde aday ülkelerin Akademi’ye başvuru süreci hızlandı.
12.09.2022 Kültür Sanat
43 yılın ardından bir ilk
43 yılın ardından bir ilk Faysal Soysal’ın yazıp yönettiği, başrollerini Serdar Orçin, Sezin Akbaşoğulları ve Kübra Kip’in paylaştığı “Ceviz Ağacı”, Tahran’da gerçekleşen galanın ardından İran’da gösterime girdi.
5.09.2022 Kültür Sanat
Oscar için dokuz film başvurdu
Oscar için dokuz film başvurdu Önümüzdeki sene verilecek 95. Akademi Ödülleri için Türkiye’yi En İyi Uluslararası Film kategorisinde temsil etmek üzere dokuz film başvuruda bulundu.
5.09.2022 Kültür Sanat
İran'da 43 yıl sonra bir ilk! Türk filmi Ceviz Ağacı gösterime girdi
İran'da 43 yıl sonra bir ilk! Türk filmi Ceviz Ağacı gösterime girdi Ceviz Ağacı, neredeyse yarım asır sonra İran'daki sinema salonlarında gösterilen ilk yapım oldu. Filmin galası başkent Tahran'da gerçekleşti.
4.09.2022 Dünya
Hamilton’ın en iyisi ‘Ceviz Ağacı’
Hamilton’ın en iyisi ‘Ceviz Ağacı’ Faysal Soysal’ın yazıp yönettiği, başrollerini Serdar Orçin ve Sezin Akbaşoğulları’nın paylaştığı “Ceviz Ağacı”, ABD’de düzenlenen 14. Hamilton New York Film Festivali’nde En İyi Film seçildi.
19.08.2022 Kültür Sanat
Boş araziyi su getirip, 500 ağaçlı meyve bahçesine çevirdi
Boş araziyi su getirip, 500 ağaçlı meyve bahçesine çevirdi Kütahya'da yaşayan Yusuf Okçu, boş araziyi su getirip, 15 yıldır diktiği fidanlarla meyve bahçesine çevirdi.
9.08.2022 Gündem
Bakan Özer: Çocukların eğitime rahat erişimi için devasa yatırımlar yapıldı
Bakan Özer: Çocukların eğitime rahat erişimi için devasa yatırımlar yapıldı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Üzümveren köyünde yapımı tamamlanan Köy Yaşam Merkezi'nin açılışına katıldı. Bakan Özer, "Son 20 yılda eğitimde devrim yaşanıyor. İstanbul'da Ankara'da, Hakkari'de, Bitlis'te, Muğla'da Türkiye'nin hiçbir ilini ayırmadan bu ülkenin çocuklarının eğitime çok rahat erişebilmeleri için devasa yatırımlar yapıldı" dedi.
19.07.2022 Siyaset
'Ceviz ağacının dalını neden kestin' kavgası: 1 ölü, 2 yaralı
'Ceviz ağacının dalını neden kestin' kavgası: 1 ölü, 2 yaralı Kastamonu'nun Cide ilçesinde arazi komşuları arasında 'ceviz dalını neden kestin' tartışması silahlı kavgaya dönüştü. Olayda 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
13.07.2022 Gündem
Büyükçekmece’de ağaç aracın üstüne devrildi: O anlar kamerada
Büyükçekmece’de ağaç aracın üstüne devrildi: O anlar kamerada Büyükçekmece’de 30 yıllık ceviz ağacı aniden park halindeki bir aracın üstüne devrildi. Devrilme anı güvenlik kamerası tarafından kaydedilirken, 10 saniye önce ağacın yanından geçen vatandaş olaydan kıl payı kurtuldu.
17.06.2022 Haberler
36 yıl önce ağlamaktan gözleri kör oldu!
36 yıl önce ağlamaktan gözleri kör oldu! Bayburt Memnune Evsen Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşayan aslen Gümüşhane'nin Şiran ilçesinden olan görme engelli Tevhik Celep ahşapları oyarak, manda, keçi, koyun, horoz, ayı gibi çeşitli hayvanların figürlerini yapıyor.
3.04.2022 Gündem
Cevizin şarkısına kulak verin
Cevizin şarkısına kulak verin Aslı Tohumcu, 'Cevizin Şarkısı'nda yaşanan kötülükleri, çarpıklıkları bir masala hapsedip anlatıyor. Korkunç bir masal. Gerçekleri görmek isteyenlerin anlayacağı bir masal...
31.01.2022 Kültür Sanat
‘Ceviz Ağacı’ ödülleri toplamaya devam ediyor
‘Ceviz Ağacı’ ödülleri toplamaya devam ediyor Yönetmenliğini Faysal Soysal’ın yaptığı Serdar Orçin ve Sezin Akbaşoğulları’nın kadrosunda yer aldığı “Ceviz Ağacı” filmi pandemi nedeniyle henüz gösterime giremese de festival yolculuğunda ödülleri toplamaya devam ediyor.
16.12.2021 Kültür Sanat
Niksar cevizi yılda 100 milyon lira kazandırıyor
Niksar cevizi yılda 100 milyon lira kazandırıyor Tokat'ın cevizi ile ünlü ilçesi Niksar'da coğrafi işaret sahibi cevizden bu yıl yaklaşık iki bin ton rekolte elde edildi.
10.11.2021 Ekonomi
Balıkesirli gurbetçiden Almanya'ya ayva ihracatı
Balıkesirli gurbetçiden Almanya'ya ayva ihracatı Almanya'da yıllarca bir fabrikada çalıştıktan sonra memleketi Balıkesir'de meyve üretimine başlayan gurbetçi, yetiştirdiği ayvaları bu ülkeye ihraç ediyor.
6.11.2021 Haberler
Ceviz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler
Ceviz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler İnsanlar tarafından sıklıkla tüketilen besin maddelerinden biri de ceviz olmaktadır. Hem kuruyemiş olarak hem de yemek ve tatlılarda oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olmaktadır. Pek çok insan tarafından ceviz yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ancak bu ağaçlardan yeterli verimi almak için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Peki, ceviz yetiştiriciliği nasıl yapılır? Devlet desteği ve kazancı hakkında bilgiler ne olmaktadır? İşte, ceviz yetiştiriciliği hakkında bilgi edinmek isteyenler için gerekli olan detaylar.
2.11.2021 Kariyer
'Ceviz deposu' Kırşehir'de rekolte arttı
'Ceviz deposu' Kırşehir'de rekolte arttı Türkiye'nin önemli ceviz üretim merkezlerinden Kırşehir'de bu sezon rekolte 4 bin 700 tona çıktı.
28.10.2021 Ekonomi
Dışa bağımlılık bitecek! ‘İhracat atağına kuvvetli destek’
Dışa bağımlılık bitecek! ‘İhracat atağına kuvvetli destek’ Ceviz ihtiyacının yüzde 70’inden fazlasını ithal eden Türkiye’de ceviz üreticileri güçbirliği yaptı. Korumacı bir politikayla cevizde hem ihtiyacın karşılanacağı, hem de ihracatçı hale gelinebileceği vurgulandı
22.10.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ceviz Ağacı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.