Churchill

Churchill

Son dakika Churchill haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Churchill gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Churchill haber sayfamızda...

Churchill

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 511 churchill haberi bulunmuştur.
Bir millletin destanı: Çanakkale
Bir millletin destanı: Çanakkale Bir milletin çocuğu, genci, kadını, erkeği ve yaşlısı ile cephe önünde ve gerisinde topyekûn varlığını ortaya koyduğu Çanakkale’de deniz savaşlarının kahramanlarından biri de Kıdemli Yüzbaşı Ahmet Saffet Bey’di.
17.03.2024 Gündem
Dr. Marwa Al-Sabouni: Mimarinin davranışlarımızı yönlendirme gücü vardır; inşa ettiğimiz şey kimliğimizi dönüştürür...
Dr. Marwa Al-Sabouni: Mimarinin davranışlarımızı yönlendirme gücü vardır; inşa ettiğimiz şey kimliğimizi dönüştürür... İstanbulSMD’nin düzenlediği “Mimarlık Ne İşe Yarar” konferansı için İstanbul’a gelen Suriyeli mimar, yazar ve yayıncı Dr. Marwa AlSabouni ile dünya çapında ses getiren kitaplarını, mimarlığın ve şehirlerin savaş ve çatışmalardaki rolünü, yıkımına tanıklık ettiği kadim şehir Humus’taki gözlemlerini ve kentlerin yeniden inşasındaki olası riskleri konuştuk.
26.02.2024 Mimarlık
Başarıya açılan kapılar ve 'ısrar'
Başarıya açılan kapılar ve 'ısrar' Başarıya açılan 'farklı bir kapı' bulunur mu? Kimsenin size söylemediği bir "üçüncü kapı" her zaman vardır. Gelin bunu nerede bulacağınıza yakından bakalım...
12.02.2024 Milliyet Executive
Teşkilât...
Teşkilât... Devletler arasında geçici çıkar ilişkileri bulunuyor. Türkiye’nin günümüzde olduğu gibi geçmişinde de bu ilişkilerin derinliğini devlet için araştıran saklı kahramanları vardı.
4.02.2024 Gündem
Takma dişleri müzayedede!
Takma dişleri müzayedede! 1965’de ölen İngiltere Başbakanı Winston Churchill’in 2. Dünya Savaşı sırasında yaptığı ünlü “Sahillerde Savaşacağız” konuşmasında kullandığı üst protez dişleri satışa çıkarılıyor.
21.01.2024 Dünya
En İyi Netflix Dizileri 2024: Yabancı ve Yerli Netflix Dizi Önerileri
En İyi Netflix Dizileri 2024: Yabancı ve Yerli Netflix Dizi Önerileri Dünyanın en büyük dizi film içerik platformu Netflix pek çok farklı ülkede kaliteli yapımları ile adından söz ettiriyor. Televizyon kanallarını yapımları ile geride bırakan Netflix’in yeni dizi ve filmleri her geçen gün artıyor. IMBD listelerinde yukarı tırmanan Netflix’in kaliteli dizileri ve filmleri izleyenlerini ekran başına kitliyor. Yüzlerce Tük ve yabancı aksiyon, macera, bilim-kurgu, komedi, romantik, dram, gerilim, korku dalında yapımı içerisinde barındırıyor. Yabancı ve yerli Netflix dizi önerileri için “En İyi Netflix Dizileri 2024” içeriğimize göz atabilirsiniz.
3.01.2024 Kültür Sanat
Haydar Aliyev’in hatıralarından oluşan kitap okuyucuyla buluştu
Haydar Aliyev’in hatıralarından oluşan kitap okuyucuyla buluştu Azerbaycan Cumhuriyeti'nin üçüncü cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in anılarından yola çıkarak hazırlanan ve Azerbaycan tarihine de ışık tutan ‘Hatıralar Işığında Haydar Aliyev’ kitabı okuyucuyla buluştu. Gazeteci-Yazar Seyfullah Türksoy’un Azerbaycanlı Gazeteci - Yazar Etibar Babayev ile birlikte yazdığı kitap, Aliyev’in 100. yılı anısına raflardaki yerini aldı. Kitapta, Haydar Aliyev’le yakın dostluğu olan önemli şahsiyetlerin ilginç hatıralarına yer veriliyor.
28.12.2023 Kültür Sanat
Ortadoğu’da sınırları belirleyen kadın: Gertrude Bell
Ortadoğu’da sınırları belirleyen kadın: Gertrude Bell Gertrude Bell’in İngiltere’de başlayan hayatı Irak’ta son buldu. Araplar onu “Çöl kraliçesi” diye överken, Türkler “Çöl cadısı” diye yeriyordu. Nefretinin arkasında belki de nişanlısının Çanakkale’de öldürülmesi yatıyordu
24.12.2023 Gündem
‘Altın klozet’i çalan dört kişiye soruşturma
‘Altın klozet’i çalan dört kişiye soruşturma Yaptığı sıradışı sanat eserleriyle tanınan İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan’ın “Altın klozet”ini çaldığı tespit edilen dört kişi hakkında, Kraliyet Savcılık Servisi tarafından suç duyurusunda bulunuldu.
9.11.2023 Kültür Sanat
Hayatın, ışığın ve İstanbul’un ressamı: Fausto Zonaro
Hayatın, ışığın ve İstanbul’un ressamı: Fausto Zonaro Fausto Zonaro, 1891’de geldiği İstanbul’a sevdalıydı. Sultan II. Abdülhamid’in portresini yapan tek ressamdı. Ardında binden fazla İstanbul konulu eser bıraktı. 1910’da “Persona non grata” olduğunu anlayınca eşi ve çocuklarıyla birlikte Sirkeci’den veda etti kente...
27.08.2023 Gündem
Ünlü casus, şimdi filmle gündemde
Ünlü casus, şimdi filmle gündemde İngiltere’nin efsanevi başbakanı Churchill’in favori casusu ve James Bond filmlerindeki kadın ajanların ilham kaynağı olan Krystyna Skarbek’in hayat hikâyesi film yapıldı.
30.05.2023 Dünya
Morityus yeni bir Vietnam olur mu?
Morityus yeni bir Vietnam olur mu? ABD ile Çin arasındaki yeni “Soğuk Savaş”ın Morityus (Mauritius) üzerinden olması bekleniyor. ABD, üssünün bulunduğu ve İngiltere’nin egemenliğinde olan Diego Garcia adasının Morityus’a bağlanmasına karşı çıkarken Çin bu ada ülkesiyle yakın ilişki yürütüyor
28.05.2023 Dünya
Zelenskiy destek turunda
Zelenskiy destek turunda Ukrayna lideri Zelenskiy, İtalya’nın ardından Almanya’daydı ve Berlin’den askeri desteğin devamını istedi.
15.05.2023 Dünya
‘Goliath’ı batırdın Yaşa Beybaba’
‘Goliath’ı batırdın Yaşa Beybaba’ 108 yıl önce HMS Goliath’ı batıran 3 torpidoyu atan Ali Haydar Öztalay’ın günlüğüne, “Düşman gemisini 1000 metrede gördüğümüzde torpidoları ateşledik. Yunus gibi hedefine giden ilk torpido hedefine varmadan ikinci ve üçüncüyü gönderdik. Şehitlerimizin intikamını aldık” yazdığı görüldü.
13.05.2023 Gündem
Altay'dan kurtuluşa dev adım
Altay'dan kurtuluşa dev adım Usta kalemlerimiz, Spor Toto 1. Lig'de bitime iki hafta kala kümede kalmayı garantileyen Altay'ı değerlendirdi, "Yönetim krizleri, maddi imkânsızlıklar, puan silme cezası, transfer yasağı. Kan, ter ve saygı... İlk ikisini verir, üçüncüsünü kazanırsın" dedi
10.05.2023 1.Lig
Cerîde-İ Havâdis Kimin Eseri? Hangi Döneme Ait Ve Özellikleri Nelerdir?
Cerîde-İ Havâdis Kimin Eseri? Hangi Döneme Ait Ve Özellikleri Nelerdir? İlk yarı resmi gazete anlamını taşıyan ve 1840 yılında çıkartılmış bir gazete olarak nitelendirilmektedir. Ceride'yi Havadis adlı gazetenin Türk tarihi açısından yerinin ve öneminin büyük olduğu bilinmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
1.05.2023 Eğitim
Yüz binlerce kişi gizemli taşı öpmeye gidiyor! Aralarında bir başbakan da var
Yüz binlerce kişi gizemli taşı öpmeye gidiyor! Aralarında bir başbakan da var Dünyanın her yanından yüz binlerce kişi gizemli taşı baş aşağı sarkarak öpmek için bu kaleye akın ediyor. Peki dünyaca ünlü isimlerin de öpücüğünü kazanarak enteresan bir şöhrete sahip olan taşın özelliği ne? Tüm gerçekleri 9 yıl önce yapılan bir araştırma gün yüzüne çıkarsa da sonuç asla değişmiyor.
5.05.2023 Dünya
'Süpermen' Henry Cavill yeni filmi için Antalya'da!
'Süpermen' Henry Cavill yeni filmi için Antalya'da! Dünyaca ünlü İngiliz yönetmen Guy Richie'nin Antalya'da çekimleri süren 'The Ministry Of Ungentlemanly Warfare' adlı filminin setinden ilk fotoğraflar paylaşıldı. İkinci Dünya Savaşı döneminde geçen filmin başrolünde, 'Süpermen' karakteriyle hafızalarda yer eden Henry Cavill yer alıyor.
1.04.2023 Cadde
'Süpermen' Antalya'da! İşte filmden ilk kareler
'Süpermen' Antalya'da! İşte filmden ilk kareler Çizgi roman dünyasının en popüler karakterlerinden 'Süperman'ı canlandıran İngiliz yıldız Henry Cavill'in başrolünde yer alacağı, Guy Ritchie tarafından yönetilecek olan 'The Ministry Of Ungentlemanly Warfare'ın çekimleri geçtiğimiz haftalarda başlamıştı. Geçtiğimiz aylarda 'Süpermen' rolü için 'The Witcher' dizisinden ayrılan Cavill ile ünlü yönetmen Ritchie, Antalya'daki çekimleri devam eden filmden ilk kareleri paylaştı.
18.03.2023 Cadde
Guy Ritchie, Antalya'da yeni filminin çekimlerine başladı
Guy Ritchie, Antalya'da yeni filminin çekimlerine başladı Dünyaca ünlü yönetmen Guy Ritchie, çizgi roman dünyasının en popüler karakterlerinden 'Süperman'ı canlandıran İngiliz yıldız Henry Cavill ve Meksikalı Eiza Gonzalez'in başrollerinde yer aldığı, İkinci Dünya Savaşı döneminde geçen yeni filmi 'The Ministry of Ungentlemanly Warfare'ın çekimlerine Antalya'da başladı.
28.02.2023 Cadde
1923’ten 2023’e Dünyada neler oldu?
1923’ten 2023’e Dünyada neler oldu? Avrupa’da ekenomik buhran ırkçılık ve faşizmi körükledi. Amerika dünya liderliğine soyundu. Türkiye ise tarihin olağan akışını değiştirerek çağdaş, barışçıl, demokratik, özgür bir ülke olarak tarih sahnesine girdi.
1.01.2023 Gündem
AFP yılın fotoğraflarını seçti! Türkiye'den iki kare var
AFP yılın fotoğraflarını seçti! Türkiye'den iki kare var Seçimler, depremler, iklim değişikliği ve Kraliçe Elizabeth'in ölümü gibi olayların yer aldığı 2022 albümüne, kuşkusuz dünyayı kökünden değiştiren savaş damgasını vurdu.
29.11.2022 Dünya
Uzaylılara inanan 5 ünlü isim! Şaşırtan itiraf: 'Her gece babamla UFO arardık'
Uzaylılara inanan 5 ünlü isim! Şaşırtan itiraf: 'Her gece babamla UFO arardık' Kimileri inanarak "Kesinlikle mümkün" kimileri ise 'kurgu' diyor. Evrende bizim dışımızda başka canlıların yaşadığını söylemek mümkün mü yoksa değil mi bu konuda bilim insanları dahil pek çok kişi kararsız. Dünyaca ünlü isimlerin birçoğu da uzaylıların varlığına inanıyor hatta onları gördüklerini dahi söylüyor.
28.11.2022 Dünya
Tekvandoda Hatice Kübra İlgün dünya üçüncüsü
Tekvandoda Hatice Kübra İlgün dünya üçüncüsü Dünya Tekvando Şampiyonası'nın ilk gününde milli sporcu Hatice Kübra İlgün, dünya üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.
15.11.2022 Diğer
Guy Ritchie yeniden Türkiye’ye geliyor
Guy Ritchie yeniden Türkiye’ye geliyor Geçen sene Antalya’da çektiği ve başrolünde Jason Statham’ın yer aldığı “Operation Fortune: Ruse de guerre”nin ardından Guy Ritchie yeniden ülkemize geliyor.
31.10.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Churchill ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.