Çin Aşısı

Çin Aşısı

Son dakika çin aşısı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çin aşısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çin aşısı haber sayfamızda...

Çin Aşısı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 811 çin aşısı haberi bulunmuştur.
AB'ye seyahatlerde aşılara 9 ay limiti geliyor
AB'ye seyahatlerde aşılara 9 ay limiti geliyor AB, üye ülkelere girişlerde aşıların geçerlik süresinin 9 ay olarak kabul edilmesini öngören bir tavsiye kararı açıklamaya hazırlanıyor. AB dışından seyahatlerde DSÖ'nün tanıdığı aşıların da kabul edilmesi gündemde.
25.11.2021 Dünya
TURKOVAC'da bir ilk! Bugün başladı
TURKOVAC'da bir ilk! Bugün başladı Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen, Sağlık Bakanlığı ve TÜSEB desteğiyle Faz-3 çalışmalarına devam edilen Turkovac, hatırlatma dozu olarak 2 doz Sinovac aşısı olan gönüllülere uygulanmaya başladı. ERÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Yıldız, "Gidişata bakılacak olursa bir her yıl mevsimsel grip gibi bu aşılamaya maruz kalacağız. Pandemi belli bir dönemde sonlanacakmış gibi gözükmüyor. Bu nedenle de her yıl aşılanmamız gerekiyor" dedi.
18.10.2021 Gündem
Koronaya yakalanan hamile kadın: Keşke bütün doz aşılarımı yaptırsaydım
Koronaya yakalanan hamile kadın: Keşke bütün doz aşılarımı yaptırsaydım Kayseri’de koronavirüse yakalanan 38 haftalık hamile Fatma Kobalak (29), aşı yaptırmadığı için pişman olduğunu belirtti. Kobalak, "Çok korktum, aşı yaptırmadım. Keşke başa dönsem ve bütün doz aşılarımı yaptırsaydım" dedi.
26.09.2021 Gündem
Çin aşısı güvenli ve hafif yan etkili
Çin aşısı güvenli ve hafif yan etkili Türk Toraks Derneği üyeleri, Sinovac’ın etkilerine dair geniş katılımlı iki çalışmaya imza attı. Buna göre; aşısının yan etkileri büyük ölçüde aşı yerinde kızarıklık ve ağrı olarak saptanırken inaktif aşı güvenli olarak saptandı
19.09.2021 Gündem
İnaktif aşı hangileri, mRNA aşısı nedir? 3. ve 4. doz aşı Sinovac mı, BioNTech mi olmalı?
İnaktif aşı hangileri, mRNA aşısı nedir? 3. ve 4. doz aşı Sinovac mı, BioNTech mi olmalı? Koronavirüsle mücadelede Türkiye'de yaygın olarak Sinovac ve BioNTech aşıları uygulanıyor. Yapı olarak inaktif ve mRNA aşıları olarak da biliniyorlar. Üçüncü doz aşılamada Sinovac olanlar BioNTech aşısını tercih edebilecek mi sorusuna Bakan Koca yanıt verdi. Peki, mRNA ve inaktif aşılar hangileri, farkları neler?
9.09.2021 Gündem
3. doz aşı ne zaman, kimler olabilir? İşte, inaktif ve mRNA aşıları...
3. doz aşı ne zaman, kimler olabilir? İşte, inaktif ve mRNA aşıları... Koronavirüse karşı aşılama çalışmaları devam ediyor. Türkiye'de inaktif ve mRNA olmak üzere iki çeşit aşı uygulanıyor. 2 doz aşısını tamamlayanlar ise 3. doz aşı ne zaman, kimler 3. doz aşı olacak? sorularını yöneltiyor. Sinovac ve BioNTech aşılarından biri 3. doz için uygulanabiliyordu. Peki, 3. doz aşı ne zaman?
19.08.2021 Gündem
BioNTech mi, Sinovac mı daha etkili? Hangi aşı daha iyi: Çin aşısı mı, Alman aşısı mı?
BioNTech mi, Sinovac mı daha etkili? Hangi aşı daha iyi: Çin aşısı mı, Alman aşısı mı? Koronavirüs aşılamaları tüm hızıyla devam ediyor. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrasında 3. doz aşı açıklamasında bulundu. Bugünden itibaren 3. doz aşılamaların başlayacağını belirten Bakan Koca vatandaşları istediğiniz aşıyı tercih edebilirsiniz detayını da belirtti. Vatandaşlar ise hemen arayışa koyuldu. BioNTech mi, Sinovac mı daha iyi, etkili? Hangi aşı daha iyi: Çin aşısı mı, Alman aşısı mı?
1.07.2021 Gündem
Almanya uçuşu başlıyor
Almanya uçuşu başlıyor Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 25 Haziran’dan itibaren Avrupa Birliği (AB) vatandaşı olmayan ve Avrupa İlaç Ajansı (EMA) onaylı son aşı dozları seyahat tarihinden 14 gün önce uygulanan yolcuların Almanya’ya girişine izin verileceğini duyurdu.
26.06.2021 Ekonomi
AVM’lerde aşılamada ‘yabancı’ kuyruğu
AVM’lerde aşılamada ‘yabancı’ kuyruğu Türkiye’de hastane dışında farklı noktalarda aşılama yapılmaya başlandı. Alışveriş merkezlerinde kurulan aşı stantlarına da Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklular ilgi gösterdi.
24.06.2021 Gündem
Yerli aşı ismi, adı nedir? Yerli aşı gönüllü ücreti, parası var mı, ne kadar? Başvuru nasıl yapılır?
Yerli aşı ismi, adı nedir? Yerli aşı gönüllü ücreti, parası var mı, ne kadar? Başvuru nasıl yapılır? Yerli aşı ile ilgili araştırmalar günden güne artıyor. Dün yerli aşının ismi açıklandı. 'Turkovac' olan yerli koronavirüs aşısına gönüllü uygulamaları da başladı. Vatandaşlar ise Yerli aşı gönüllü ücreti, parası var mı, ne kadar sorusuna cevap ararken, yerli aşı için başvuru nasıl yapılır öğrenmek istiyor. İşte yerli aşı hakkında bilinmesi gerekenler...
23.06.2021 Gündem
Avusturya Çin aşısı Sinovac'a vize verdi
Avusturya Çin aşısı Sinovac'a vize verdi Avusturya’da bugün yürürlüğe giren yeni seyahat düzenlemesine göre, Türkiye’de de kullanılan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen Çin Sinovac aşısından iki doz yaptıranlar, ülkeye girişte karantinadan muaf tutulacak.
16.06.2021 Dünya
AstraZeneca aşısının kullanımı neden durduruldu?
AstraZeneca aşısının kullanımı neden durduruldu? Oxford-AstraZeneca tarafından Kovid-19’a karşı geliştirilen AstraZeneca aşısının kullanımı Norveç'te tamamen durduruldu. Bu ani durdurulmanın sebebi neydi? AstraZeneca aşısı ölümcül mü? AstraZeneca aşısı olduktan günler sonra hayatını kaybeden İngiliz model Stephanie Dubois aşı yüzünden mi öldü? Johnson & Johnson aşısı da mı konuya dahil? Detayları sizler için derledik...
1.06.2021 Dünya
ABD'deki araştırma: Çin aşısı yüzde 72 etkili
ABD'deki araştırma: Çin aşısı yüzde 72 etkili Amerikan Tabipler Birliği Dergisinde (JAMA) yer alan çalışma, Çin’in Sinopharm aşısının yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yüzde 72,8 etkinlik gösterdiğini ortaya koydu.
27.05.2021 Dünya
Hülya Avşar: Sinovac yaptırdım, çekik oldum!
Hülya Avşar: Sinovac yaptırdım, çekik oldum! Sanatçı Hülya Avşar, önceki gün Nişantaşı trafiğinde aracının içinde görüntülendi. 57 yaşındaki oyuncu, Çin aşısı Sinovac yaptırdığını açıkladı.
21.05.2021 Cadde
‘Aşıyla sağlıkçı ölümleri kesildi’
‘Aşıyla sağlıkçı ölümleri kesildi’ DSÖ’nün Sinovac’ın geliştirdiği 2 doz uygulanan aşısının bulaşıyı yüzde 67, ölümleri yüzde 80 engellediğini belirttiği raporuyla ilgili olarak uzmanlar, ‘Aşılama başlamadan önce neredeyse her gün birkaç sağlık çalışanı yaşamını yitiriyordu. Bu ölümler kesildi’ dedi.
7.05.2021 Gündem
Son dakika: Türkiye'de de kullanılan Çin aşısının ön değerlendirme sürecine başlandı!
Son dakika: Türkiye'de de kullanılan Çin aşısının ön değerlendirme sürecine başlandı! Son dakika haberien göre Avrupa İlaç Ajansı, Türkiye'de de kullanılan Çin aşısının ön değerlendirme sürecini başlattı.
4.05.2021 Dünya
Rus aşısı Sputnik V mi? BioNTech mi? Sinovac mı?
Rus aşısı Sputnik V mi? BioNTech mi? Sinovac mı? Koronavirüs'le mücadele içinde geçen ayların ardından teker teker aşılar bulundu. Fakat şu an dünya üzerinde bulunan aşılarla ilgili hepimizin aklında binbir çeşit soru var. Hangi aşı kimin için daha uygun? Aşılar arasında bir fark var mı? Ülkeler hangi aşıları tercih ediyor? Aşılarla ilgili aklınızda cevaplanmamış sorular varsa biz bu cevapları sizler için derledik. Hadi koşun, Koronavirüs aşılarına Molatik olduk...
28.04.2021 Dünya
Aşıya karşı ön yargıları aştılar
Aşıya karşı ön yargıları aştılar Adıyaman’da aşı olmayı reddeden yaklaşık bin kişiden 700’e yakınını aşılamayı başaran aşı ikna timlerini dinledik
25.04.2021 Pazar
Daha öldürücü mutasyon olmaz
Daha öldürücü mutasyon olmaz Antikor testi moda haline geldi. Bu test rakamsal değer vermeli. Virüsün bundan daha öldürücü bir mutasyona uğramasını beklemiyoruz. Aşı olanlar bile yüzde 70 bağışıklık kazanana kadar maskesini çıkarmayacak.
20.04.2021 Gündem
Biontech aşısı kimin, nerenin? Hangi aşıyı yaptırmalı: Biontech mi Sinovac mı?
Biontech aşısı kimin, nerenin? Hangi aşıyı yaptırmalı: Biontech mi Sinovac mı? Koronavirüste hangi aşı daha etkili? Biontech ve Sinovac aşısı ve yan etkileri hakkında sorgular sürüyor. Koronavirüsle mücadelede Türkiye'de uygulanan Sinovac aşısına alternatif Biontech aşısı getirildi. Vatandaşlara tercih hakkı sunuluyor. Peki, Biontech mi, Sinovac mı yaptırmalı? Hangi aşı daha etkili? Aşı yaptıracak olanlar iki aşı arasındaki farkları araştırıyor? Biontech aşısı kimin aşısı? İşte Biontech aşısı ile ilgili merak edilenler.
19.04.2021 Gündem
Aşı pasaportu zorunlu mu olacak?
Aşı pasaportu zorunlu mu olacak? Dünya genelinde ülkeler hızlı bir şekilde vatandaşlarını aşılama çalışmalarını sürdürürken mevcut aşı çeşitliliğinden doğan bazı sorunlar meydana geldi. Dünya genelinde seyahat dolaşımında aşı yaptırma zorunluluğuna dair herkesin aklında birden fazla soru var. Yaptırdığımız aşılar seyahat edebileceğimiz ülkeleri mi belirleyecek? Aşı pasaportu uygulaması gerçek mi?
15.04.2021 Dünya
Çekya'da Dışişleri Bakanı Tomas Petricek görevden alındı
Çekya'da Dışişleri Bakanı Tomas Petricek görevden alındı Çekya'da Rus ve Çin aşısının ülkeye getirilmesine destek vermeyen Dışişleri Bakanı Tomas Petricek, görevden alındığını açıkladı.
12.04.2021 Dünya
'Aşı tercihinde kriter yok'
'Aşı tercihinde kriter yok' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Covid-19 aşısı tercihinde önemli kriter olmadığını söyledi. İlhan, "Tamamen vatandaşların isteğine bağlı. Her iki aşı için de en çok görülen yan etkiler; aşı yapılan yerde kızarma, ağrı, sistemik yan etkiler açısından baktığımızda ise en çok alerjik reaksiyon her iki aşı sonrasında görülebiliyor" dedi.
7.04.2021 Gündem
Sinovac mı? BioNTech mi? Hangi aşı daha etkili?
Sinovac mı? BioNTech mi? Hangi aşı daha etkili? Koronavirüs derdimiz bitmek bilmiyor. Kaygılarımız maalesef çığ gibi, önümüzü pek göremiyoruz. Bu süreçte bulunan aşıların hangisinin en etkili olduğuna dair fikir edinmeye çalışıyoruz. Her kafadan ayrı bir sesin çıktığı bu dönemde sizler için detaylı bir araştırma yaptık. Hangi aşı daha etkili? Aşıların artıları ve eksileri neler? Ülkeler hangi aşıyı tercih ediyor? Gelin birlikte aşılara Molatik olalım...
8.04.2021 Dünya
Sinovac aşısının bağışıklığı yüzde 99 kuvvetlendirdiği kanıtlandı
Sinovac aşısının bağışıklığı yüzde 99 kuvvetlendirdiği kanıtlandı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık çalışanlarının yürüttüğü 'SARS CoV-2 İnaktif (Sinovac-Coronavac) aşısının bağışıklık yanıtı' araştırması sonuçlandı. Araştırmaya göre aşının ikinci dozundan sonra kadınlarda yüzde 99.2, erkeklerde ise yüzde 95.7 oranında etkili antikor yanıtı tespit edildi. Manisa CBÜ Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğrt. Üyesi Şebnem Şenol Akar, "Burada vurgulamamız gereken şey bir doz aşının asla yeterli olmayacağı, muhakkak ikinci dozun olunması gerektiğidir. Koruyuculuğun bu şekilde oluşabileceğini söylememiz çok önemli" dedi.
5.04.2021 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Çin Aşısı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.