Çin Denizi

Çin Denizi

Son dakika çin denizi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çin denizi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çin denizi haber sayfamızda...

Çin Denizi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.368 çin denizi haberi bulunmuştur.
Üçlü zirveden Çin'e tepki! 'Saldırgan tutumundan ciddi endişe duyuyoruz'
Üçlü zirveden Çin'e tepki! 'Saldırgan tutumundan ciddi endişe duyuyoruz' ABD Başkanı Joe Biden, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr Beyaz Saray’da üçlü bir zirve gerçekleştirdi. Liderler tarafından yayınlanan ortak bildiride Çin’in Güney Çin Denizi'ndeki tehlikeli ve saldırgan tutumundan ve hukuka aykırı hak iddialarından “ciddi endişe duyulduğu” vurgulandı.
12.04.2024 Dünya
ABD ve Japonya arasında kritik görüşme! Birlik mesajı verdiler...
ABD ve Japonya arasında kritik görüşme! Birlik mesajı verdiler... ABD Başkanı Joe Biden ile Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Beyaz Saray’da bir araya geldi.
10.04.2024 Gündem
F-15'ler sokakları bastı! 7.4'lük deprem sonrası kritik karar: 'Buna mecburuz'
F-15'ler sokakları bastı! 7.4'lük deprem sonrası kritik karar: 'Buna mecburuz' Pahalı askeri ekipmanları sağlıklı şekilde muhafaza etmek ve harbe hazır durumda tutmak her ordunun birinci önceliğidir. Bunun son örneği de geçtiğimiz günlerde Japonya'da yaşandı. Tayvan’da gerçekleşen depremin ardından yapılan tsunami uyarısı sebebiyle bazı bölgelerde sokaklar, savaş uçağı istilasına uğradı.
8.04.2024 Dünya
ABD Başkanı Biden ile Çin Devlet Başkanı telefonda görüştü
ABD Başkanı Biden ile Çin Devlet Başkanı telefonda görüştü ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Beyaz Saray tarafından görüşmelerin detayları açıklandı.
2.04.2024 Dünya
Deniz piyadelerine savaş emri! Washington Post fotoğraflarla duyurdu: Büyük savaş öncesi akılalmaz plan
Deniz piyadelerine savaş emri! Washington Post fotoğraflarla duyurdu: Büyük savaş öncesi akılalmaz plan Tayvan nedeniyle Pasifik'te ABD-Çin savaşının patlamasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Washington Post gazetesi de bu bağlamda yayınladığı haberinde ABD'nin en önemli askeri birliği olan deniz piyadelerinin Çin için özel hazırlandığını ve görevlerini açıkladı.
30.03.2024 Dünya
Başkenti birebir kopyaladılar! Savaşa hazırlık uzaydan görüntülendi, Google'da kaydı yok
Başkenti birebir kopyaladılar! Savaşa hazırlık uzaydan görüntülendi, Google'da kaydı yok Google haritalarda dahi gözükmeyen Çin'in gizli üssü basına sızdı. Yakın zamanda Pasifik'te çıkması beklenen savaş kapsamında Tayvan başkentini birebir kopyaladı, söz konusu olay dünyada ses getirdi.
27.03.2024 Dünya
MH370: Aileler havacılık tarihinin en gizemli olayında kaybolan uçağı aramaya devam ediyor
MH370: Aileler havacılık tarihinin en gizemli olayında kaybolan uçağı aramaya devam ediyor Havacılık tarihinin en büyük gizemi olarak anılan MH370 sefer sayılı uçağın kayboluşunun üstünden 10 yıl geçti. Sevdiklerini kaybedenlerse, hâlâ yaşadıklarını anlamlandırmaya çalışıyor.
9.03.2024 Dünya
AGM-183'ü Guam'a getirdiler! ABD'nin uzaydan hedefini vuran silahı, okların gösterdiği ülke ortaya çıktı
AGM-183'ü Guam'a getirdiler! ABD'nin uzaydan hedefini vuran silahı, okların gösterdiği ülke ortaya çıktı ABD'nin bilinen tek hipersonik füzesi AGM-183 Çin'in hemen yanı başında bulunan Guam Adası'na getirildi. Uzaydan hedefini vurabilen söz konusu füzenin bir anda kritik bölgeye getirilmesi dünyada ses getirdi.
6.03.2024 Dünya
Savunma harcamaları artarken dünya tehlikeli bir on yılla karşı karşıya
Savunma harcamaları artarken dünya tehlikeli bir on yılla karşı karşıya Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, İsrail Hamas savaşı ve Çin'in Güney Çin Denizi'nde giderek daha fazla hak iddiasını sürdürmesi dünyayı tehlikeli bir gelecekle karşı karşıya bırakıyor.
14.02.2024 Dünya
İnsanların yerini alacak ordu! Çin'in 2035 planı: Askerler olmadan savaş
İnsanların yerini alacak ordu! Çin'in 2035 planı: Askerler olmadan savaş 2035 yılına kadar askeri anlamda adeta bir devrime hazırlanan Çin, insanlar olmadan gireceği bir savaşa hazırlanıyor. İngiliz basınında çıkan ve bu insansız ordu hakkında verilen detaylar ise dünya medyasında ses getirdi.
6.02.2024 Dünya
Çin ordusu gözünü kararttı! Resmi medyadan ABD'ye gözdağı: Hipersonik füzeler Burke'yi vurdu
Çin ordusu gözünü kararttı! Resmi medyadan ABD'ye gözdağı: Hipersonik füzeler Burke'yi vurdu Çin resmi medyası, ordunun simülasyon üzerinden gerçekleştirdiği hipersonik füzeli saldırıda ABD donanmasını vurmayı başardıklarını duyurdu.
23.01.2024 Dünya
Çin Hakkında Bilgiler; Çin Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Çin Hakkında Bilgiler; Çin Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Uzak Doğu'nun gelişmiş ülkelerinden birisi olan Çin, nüfus yoğunluğuyla dikkat çeken ülkelerden birisidir. 292 farklı dilin kullanıldığı ve dünya nüfusunun büyük kısmının bulunduğu ülke, yüz ölçümüyle de Asya'nın en büyük ülkeleri arasında yer alıyor. Çin neredir, başkenti neresi, ne kadar nüfusu var, para birimi ne, resmi ve konuşulan diller neler gibi soruların yanıtlarını sizin için derledik.
3.01.2024 Tatil
Japonya Hakkında Bilgiler; Japonya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Japonya Hakkında Bilgiler; Japonya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Bir Doğu Asya ülkesi olan Japonya, Japon Denizinden Doğu Çin Denizi'ne ve Tayvan'a kadar uzanan çok geniş bir coğrafyaya sahiptir. Türkçe anlamı ile Doğan Güneşin Ülkesi olarak isimlendirilen Japonya, aynı zamanda geniş ve köken anlamlarına da gelmektedir. 6.852 adadan oluşmakta olan bu ülke, tam anlamı ile bir takımadadır.
3.01.2024 Dünya
Su satarak köşeyi dönen Çinli! 'Yalnız kurt' servetini işte böyle katladı
Su satarak köşeyi dönen Çinli! 'Yalnız kurt' servetini işte böyle katladı Oldukça merak edilen başarılı girişimci hikayelerinden bir tanesi de Çinli iş insanı Zhong Shanshan'a ait. 60 milyar doları aşkın servetiyle Asya'nın en zengin kişisi haline gelen 'Yalnız Kurt'un ardında yatan sır ise sadece dağlardan gelen su!
2.01.2024 Yaşam
Güney Çin Denizi’nde gerginlik tırmandı
Güney Çin Denizi’nde gerginlik tırmandı Filipinler ve Çin arasında Güney Çin Denizi’nde bir süredir yaşanan gerginlik hafta sonu doruk noktasına ulaştı.
12.12.2023 Dünya
Çin ve ABD arasında Güney Çin Denizi gerginliği
Çin ve ABD arasında Güney Çin Denizi gerginliği Çin ordusu tarafından yapılan açıklamada, ABD donanmasına ait bir geminin Güney Çin Denizi’ndeki tartışmalı alana yasadışı girdiği söylendi.
4.12.2023 Dünya
Çin: ABD karasularımızı ihlal etti
Çin: ABD karasularımızı ihlal etti Çin Halk Kurtuluş Ordusu Güney Komutanlığı Sözcüsü Albay Tian Junli, ABD’nin USS Giffords isimli savaş gemisinin ülkenin karasularına girdiğini bildirdi.
4.12.2023 Dünya
NATO'dan Gazze açıklaması! 'Bölgesel çatışmaya dönüşmemesi önemli'
NATO'dan Gazze açıklaması! 'Bölgesel çatışmaya dönüşmemesi önemli' NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların daha büyük bir bölgesel çatışmaya dönüşmemesinin önemli olduğunu açıkladı.
28.11.2023 Dünya
Kim fotoğrafları bizzat gördü! ABD üssünü gözetlediler, dünya şokta
Kim fotoğrafları bizzat gördü! ABD üssünü gözetlediler, dünya şokta Pasifik'te bulunan ABD'nin en kritik üssü Guam Adası Kuzey Kore'nin bu sabah fırlattığı casus uydu tarafından gözetlendi. Devlet medyası, çekilen fotoğrafları Kim'in kişisel olarak incelediğini dünyayla paylaştı.
22.11.2023 Dünya
Dört saatlik görüşme sonrası kriz! Biden açık açık söyledi
Dört saatlik görüşme sonrası kriz! Biden açık açık söyledi ABD Başkanı Joe Biden, Çin lideri ile yaptığı görüşmenin verimli geçtiğini belirtti ancak gazetecilere verdiği demeçte Washington-Pekin arasındaki gerilimi tavan yaptıracak bir açıklamada bulundu.
16.11.2023 Dünya
Washington iki savaşın arasında kaldı! 'Orta Doğu, ABD'yi bir girdap gibi içine çekti'
Washington iki savaşın arasında kaldı! 'Orta Doğu, ABD'yi bir girdap gibi içine çekti' Hamas'ın İsrail'e saldırmasıyla maddi desteğin yanı sıra iki büyük uçak gemisini ve düzinelerce askerini Orta Doğu'ya gönderen ABD'nin dış politikada Çin'e karşı yaşayacağı zorluğu New York Times yazdı.
9.11.2023 Dünya
ABD ve Çin jetleri kapıştı, felakete üç metre!
ABD ve Çin jetleri kapıştı, felakete üç metre! Güney Çin Denizi semalarında uçan B-52 stratejik bombardıman jetine yaklaşan Çinli pilotun manevraları yayınlandı, dünyayı şoka uğratan restleşme tam da Çin Dışişleri Bakanı'nın Washington ziyareti öncesine rastladı.
27.10.2023 Haberler
ABD ve Çin jetleri kapıştı, felakete üç metre!
ABD ve Çin jetleri kapıştı, felakete üç metre! Güney Çin Denizi semalarında uçan B-52 stratejik bombardıman jetine yaklaşan Çinli pilotun manevraları yayınlandı, dünyayı şoka uğratan restleşme tam da Çin Dışişleri Bakanı'nın Washington ziyareti öncesine rastladı.
27.10.2023 Dünya
ABD uçağına son 15 metre! Devriye uçuşuna baskın
ABD uçağına son 15 metre! Devriye uçuşuna baskın Dünya Orta Doğu'ya kitlenmişken süper güçler yine karşı karşıya geldi. Pekin'e ait uçak, devriye atan ABD jetini engelleyip fişekler attı. Pentagon'un yayınladığı görüntülerde kaos gözler önüne serildi.
19.10.2023 Haberler
ABD uçağına son 15 metre! Devriye uçuşuna baskın
ABD uçağına son 15 metre! Devriye uçuşuna baskın Dünya Orta Doğu'ya kitlenmişken süper güçler yine karşı karşıya geldi. Pekin'e ait uçak, devriye atan ABD jetini engelleyip fişekler attı. Pentagon'un yayınladığı görüntülerde kaos gözler önüne serildi.
19.10.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Çin Denizi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.