Çipli Kimlik

Çipli Kimlik

Son dakika çipli kimlik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çipli kimlik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çipli kimlik haber sayfamızda...

Çipli Kimlik

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 373 çipli kimlik haberi bulunmuştur.
EHLİYET VE KİMLİK YENİLEME SON GÜN NE ZAMAN? 📍 Kimlik ve Ehliyet yenileme için son gün 31 Aralık mı, cezası var mı?
EHLİYET VE KİMLİK YENİLEME SON GÜN NE ZAMAN? 📍 Kimlik ve Ehliyet yenileme için son gün 31 Aralık mı, cezası var mı? Kimlik ve ehliyet yenileme süresi ile ilgili araştırmalar 2023 yılının bitmesine sayılı günler kala araştırılmaya başlandı. İlk kez 2016 yılında hayatımıza giren çipli kimlik kartları ve ehliyetlerini henüz yenilemeyen vatandaşlar son tarih ne zaman sorusuna yanıt arıyor. Peki Kimlik ve Ehliyet yenilemede son tarih ne zaman?
26.12.2023 Bilgi Rehberi
Ehliyet ve kimlikte ‘son tarih’ karmaşası
Ehliyet ve kimlikte ‘son tarih’ karmaşası “Ehliyet ve kimlik kartlarının yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2023”, “yenilemeyenlere ceza kesilecek” iddiası, nüfus müdürlüklerinde hareketliliğe neden oldu.
24.12.2023 Gündem
EHLİYET VE KİMLİK YENİLEME SON TARİH ne zaman? Eski ehliyet ve kimlik yenileme süresi uzatıldı mı?
EHLİYET VE KİMLİK YENİLEME SON TARİH ne zaman? Eski ehliyet ve kimlik yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet ve kimlik yenileme son tarihlerinin ne zaman olduğu merak konusu oldu. Vatandaşların eski tip kimlik ve ehliyetlerini belirlenen son tarihe kadar yenilemeleri gerekiyor. 2016'da başlayan çipli kimlik çıkartmayanlar için son tarih belli oldu. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü eski tip sürücü belgesi değiştirme süresinin uzatıldığını duyurdu. İşte 2023 kimlik ve ehliyet yenilme ücreti ve son gün tarihleri…
21.12.2023 Bilgi Rehberi
Tapuda yeni dönem! 'E- devlet şifresi yeterli olmayacak'
Tapuda yeni dönem! 'E- devlet şifresi yeterli olmayacak' Tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirildi. Peki bu yeni sistem nasıl işleyecek? Yapılan değişiklikler neyi içeriyor? Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı detaylarını anlattı.
3.11.2023 Ekonomi
Herkes istiyor, sadece 3 kişi yapıyor! Dünyayı pasaportsuz gezebilirler
Herkes istiyor, sadece 3 kişi yapıyor! Dünyayı pasaportsuz gezebilirler Pasaport ve vize işlemlerinde uzun süreçler, sonu görünmeyen kuyruklar birçok kişi için kâbus gibi görünüyor olabilir. Yurt dışına çıkmak isteyen her vatandaşın yaşayacağı bu tecrübeyi ise dünyada yalnızca 3 kişi yaşamıyor.
13.09.2023 Yaşam
Dünyada nam salan Anadolu aslanı çiple korunuyor
Dünyada nam salan Anadolu aslanı çiple korunuyor Dünyanın en zeki ve güçlü koruma köpeği olan Kangallar, Sivas'taki Kangal Köpeği Üretim Eğitim ve Koruma Merkezi'nde çiple takip ve koruma altına alınıyor.
21.07.2023 Haberler
Noterde sahtecilik tarih oluyor
Noterde sahtecilik tarih oluyor Türkiye’de noter sayısı 2 binin üzerine çıkarken noterlerde rastlanan sahteciliğin önüne geçilmesine yönelik çalışmalar da gündeme geldi.
10.03.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'daki enerji kriziyle ilgili: Batı yanlış yapıyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'daki enerji kriziyle ilgili: Batı yanlış yapıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırp mevkidaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısında Türkiye ve Sırbistan arasında kimlik kartıyla seyahat döneminin başlayacağını duyurdu. Ayrıca, Avrupa'daki enerji kriziyle ilgili soruya yanıt veren Erdoğan, Batı'nın yanlış yaptığını ve Rusya'nın hafife alınacak bir ülke olmadığını söyledi.
7.09.2022 Haberler
İçişleri'nden Kılıçdaroğlu'na 'Mernis' yanıtı!
İçişleri'nden Kılıçdaroğlu'na 'Mernis' yanıtı! İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nde (MERNİS) bugüne kadar herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığı belirtilerek, "Kurumumuzun, sorumluluk sahibi olması gereken Ana Muhalefet Partisi tarafından hedef alınması ve gerçeğe aykırı beyanlarla gündem oluşturulmaya çalışılması üzüntüyle karşılanmıştır" açıklaması yapıldı.
12.08.2022 Gündem
Bakan Soylu açıkladı: E-sürücü belgelerinde ilk kez kullanılacak
Bakan Soylu açıkladı: E-sürücü belgelerinde ilk kez kullanılacak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yerli e-pasaport, e-mavi kart ve e-sürücü belgesiyle ilgili yeni detayları açıkladı, görüntüleri paylaştı.
10.05.2022 Haberler
Son dakika: Nüfus Genel Müdürlüğü'nden 'e-devlet verileri sızdı' iddiasıyla ilgili resmi açıklama
Son dakika: Nüfus Genel Müdürlüğü'nden 'e-devlet verileri sızdı' iddiasıyla ilgili resmi açıklama Son dakika haberine göre; sosyal medyada yer alan 'e-devlet verilerinin sızmış olduğu' iddiasıyla ilgili Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Verilerin sızdırılmasına yönelik herhangi bir zafiyetin olmadığı tespit edilmiştir. Veri tabanlarında çipli kimlik kartı görselleri de yer almamaktadır." ifadelerine yer verildi.
12.04.2022 Gündem
Yavaş internete cezasız iptal
Yavaş internete cezasız iptal Telefon ve internet sözleşmelerinde yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Buna göre, aboneye taahhüt edilen internet hızının sağlanamaması halinde sözleşme ceza ödemeden feshedilebilecek. Abone onayı gerektiren işlemler için ayrı ayrı onay alınacak, taahhütname süreleri 24 ay ile sınırlandırılacak. Tüketicinin şikayeti üzerine işletmecilerle yapılan sözleşmeler değiştirilebilecek.
19.01.2022 Ekonomi
Kimliklerde yeni dönem! Evlerinden çıkmalarına bile gerek yok
Kimliklerde yeni dönem! Evlerinden çıkmalarına bile gerek yok İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulama ile Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi kapsamında, çipli kimlik kartı dağıtımı yapılıyor.
12.12.2021 Ekonomi
Kimliklere e-imza yüklenecek
Kimliklere e-imza yüklenecek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin gerçekleştirdiği sunumda çipli kimliklere e-imzaların da entegre olacağını kaydetti.
26.11.2021 Siyaset
'Pes' dedirten Van kedisi araştırması! Bambaşka çıktı...
'Pes' dedirten Van kedisi araştırması! Bambaşka çıktı... Bembeyaz tüyleri, farklı renkteki gözleriyle kalpleri fetheden Van kedilerinin, diğer kedilere göre daha saldırgan ve asosyal olduğunu ortaya koyan araştırmanın yankıları sürüyor. Araştırmayı yapan Helsinki Üniversitesi'nden uzmanlar ve Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, bu konuda farklı görüşte! Tartışmanın ayrıntıları haberimizde...
30.10.2021 Gündem
Son dakika... Oy pusulaları artık zarfa konmayacak
Son dakika... Oy pusulaları artık zarfa konmayacak AK Parti, oy kullanmada alternatif sistemleri masaya yatırdı. Buna göre oy pusulalarının konulduğu zarflar tarihe karışacak. Elektronik oylama yöntemi de üzerinde çalışılan bir diğer yöntem.
15.10.2021 Siyaset
Meclis’te dijital restorasyon
Meclis’te dijital restorasyon TBMM’de yeni yasama yılı hazırlıkları son aşamaya geldi. Çalışmalar kapsamında Genel Kurul salonunda ‘dijital restorasyon’ gerçekleştirildi. Salona görüşmelerin canlı yansıtılacağı iki dev led ekran konuldu.
19.09.2021 Siyaset
Meclis dijital yasamaya geçiyor
Meclis dijital yasamaya geçiyor Yasama döneminin sona ermesiyle birlikte Genel Kurul salonu şantiyeye döndü. Milletvekili koltukları, halılar ve zemindeki kaplama kaldırıldı. TBMM’ye yeni elektronik sistem kuruluyor. Yoklama tartışmaları ve oy pusulaları tarih olacak
9.08.2021 Siyaset
Bankada yeni dönem müşteriye yarayacak
Bankada yeni dönem müşteriye yarayacak Artık şubeye uğramadan, ıslak imza atmadan banka müşterisi olmak mümkün. Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı Özdeniz uzaktan müşteri edinimine imkân sağlayan yeni dönemin müşteriye büyük avantaj sağlayacağını anlattı.
21.05.2021 Ekonomi
Milliyet'te Gündem (26 Nisan 2021)
Milliyet'te Gündem (26 Nisan 2021) İşte Türkiye'de ve dünyada gündemin, öne çıkan haber başlıkları;
26.04.2021 Haberler
Son dakika: Ev sahibi, kiracı olanlar dikkat! 5 yılda bir...
Son dakika: Ev sahibi, kiracı olanlar dikkat! 5 yılda bir... Son dakika gelen habere göre Bina Kimlik Sistemi’nin detayları belli oldu. Her binanın çipli kimlik levhası olacak. Artık ev alan, kiralayan yapının bilgilerine tek tıkla ulaşabilecek. Kimlik levhaları afetlerde zarar görmeyecek şekilde tasarlandı. Bu sayede depremde kat planlarına hemen ulaşılacak. Bilgiler 5 yılda bir denetlenecek.
26.04.2021 Ekonomi
Her binaya kimlik geliyor! Kolon kesip kaçak kat çıkana çipli takip
Her binaya kimlik geliyor! Kolon kesip kaçak kat çıkana çipli takip Bina Kimlik Sistemi’nin detayları belli oldu. Her binanın çipli kimlik levhası olacak. Artık ev alan, kiralayan yapının bilgilerine tek tıkla ulaşabilecek. Kimlik levhaları afetlerde zarar görmeyecek şekilde tasarlandı. Bu sayede depremde kat planlarına hemen ulaşılacak. Bilgiler 5 yılda bir denetlenecek.
26.04.2021 Ekonomi
Detayları belli oldu! Türkiye ile Azerbaycan arasında kimlikle seyahat dönemi
Detayları belli oldu! Türkiye ile Azerbaycan arasında kimlikle seyahat dönemi Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği, Türkiye ile Azerbaycan arasında kimlikle seyahatle ilgili detayları duyurdu.
30.03.2021 Ekonomi
21 Şubat 2021 Günün Özeti Milliyet'te
21 Şubat 2021 Günün Özeti Milliyet'te 21 Şubat 2021 Günün Özeti Milliyet'te
21.02.2021 Haberler
Son dakika... İçişleri duyurdu! Sürücü belgesi bilgileri kimlik kartına aktarılan kişi sayısı 1 milyonu geçti
Son dakika... İçişleri duyurdu! Sürücü belgesi bilgileri kimlik kartına aktarılan kişi sayısı 1 milyonu geçti Gelen son dakika haberine göre; İçişleri Bakanlığı, sürücü belgesi bilgileri kimlik kartına aktarılan kişi sayısının 1.009.862 olduğunu bildirdi. Başvuru sayısında 155.645 kişi ile İstanbul birinci sırada yer aldı. İstanbul’u 83.422 kişi ile Ankara, 38.178 kişi ile Antalya, 36.769 kişi ile İzmir ve 27.763 kişi ile Bursa ili takip etti.
21.02.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Çipli Kimlik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.