Çizim

Çizim

Son dakika çizim haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çizim gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çizim haber sayfamızda...

Çizim

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.412 çizim haberi bulunmuştur.
Mimarlıkta Ütopya, Filarete ve Fatih Sultan Mehmet
Mimarlıkta Ütopya, Filarete ve Fatih Sultan Mehmet Kuşkusuz her öğretinin aktardığı gerçeğin bir kuramı vardır. Temelinde mantık, felsefe ya da toplumsal, etik ve estetik değerlerin barındığı kuramlar öğretilerin geçerliliğini betimler.
26.02.2024 Mimarlık
El yazısı beynin dostu
El yazısı beynin dostu Nöroloji Uzmanı ve Sinirbilimci Doç. Dr. Selen Gür Özmen, beynin gelişimini olumlu etkileyen el yazısının Alzheimer ve Demans gibi hastalıkların riskini de azalttığını belirterek, günde 15-20 dakika yazı egzersizi öneriyor.
23.02.2024 Eğitim
İstanbul’un gravürlerle belgeseli
İstanbul’un gravürlerle belgeseli Demirören Yayınları’ndan çıkan, Antoine Ignace Melling’in “İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat” adlı eseri, kadim şehrin geçmişine ışık tutuyor.
15.02.2024 Kültür Sanat
Resim yapmak terapi gibi
Resim yapmak terapi gibi Oyuncu ve ressam Hazar Motan’ın üçüncü kişisel sergisi ‘Prélude’ ziyarete açıldı. Motan, “Resim yaparken içime kapanıyorum, benim için terapi gibi. Oyunculukla resim birbirini dengeliyor” diyor.
22.01.2024 Kültür Sanat
Gökyüzünün sokaklarında dolaşmak
Gökyüzünün sokaklarında dolaşmak İslam bilimleri tarihinde gökyüzüne ve gök cisimlerine olan ilgi 17. Yüzyıl’dan çok daha öncesine uzanır. Üstelik bunlar oldukça köklü çalışmalardır.
21.01.2024 Gündem
‘Koleksiyon yapmayı istiyorum’
‘Koleksiyon yapmayı istiyorum’ Futbolcu Şener Özbayraklı’yla evlendikten sonra oyunculuğa ara veren Şilan Makal, eşinin kariyerine destek olduğunu söyledi.
16.01.2024 Cadde
Ders: Shakespeare, Konu: Yapay Zekâ
Ders: Shakespeare, Konu: Yapay Zekâ Şarkı söylüyor, şiir yazıyor, çizim yapıyor derken bir hocalığı eksikti o da oldu. Yapay zekâ Cere, Ankara Bilim Üniversitesi’nde derse giriyor ve öğrencilere İngiliz yazar Shakespeare anlatıyor.
14.01.2024 Pazar
Saç ekimini mutlaka doktor yapmalı
Saç ekimini mutlaka doktor yapmalı Fiyatı uygun olan Mecidiyeköy’de bir rezidansın alt katındaki klinikle anlaşan 29 yaşındaki Y.K. isimli vatandaş yaşadıklarını anlattı.
11.01.2024 Gündem
Oyun Nickleri 2024: En Havalı, İyi, Güzel, Yaratıcı, Türkçe, Yabancı, Kısa Oyun İsimleri ve Anlamları
Oyun Nickleri 2024: En Havalı, İyi, Güzel, Yaratıcı, Türkçe, Yabancı, Kısa Oyun İsimleri ve Anlamları Bilgisayar ve akıllı telefonlarda oynanan oyunlar ve oyun konsolları son dönemlerde popüler hale geldi. LOL, PUBG, CS GO, Valorant gibi çok oyunculu video oyunları dünya ve Türkiye üzerinde en çok oynanan oyunlar arasında yer alıyor. Ancak oyunları oynarken kendinize öncelikle nick veya isim vermeniz gerek. Mobil, bilgisayar veya konsollardaki oyun nickleri de en az seçilen karakter kadar öneme sahiptir. İyi, yaratıcı, güzel ve havalı nickler ve anlamları oyunda öne çıkmanızı sağlar ve akılda kalıcılığı artırır. En havalı, iyi, güzel, yaratıcı, şekilli, Türkçe ve komik oyuncu isimleri önerileri için “Oyun Nickleri ve Anlamları 2024” içeriğimizden detaylıca bakabilirsiniz.
2.01.2024 Oyun
PUBG İsimleri 2024: PUBG Havalı, Türkçe, Şekilli, Kısa, Uzun, Güzel PUBG Ekip (Team) ve PUBG İsimleri ile Anlamları
PUBG İsimleri 2024: PUBG Havalı, Türkçe, Şekilli, Kısa, Uzun, Güzel PUBG Ekip (Team) ve PUBG İsimleri ile Anlamları Son yılların hiç şüphesiz en popüler oyunlarından bir tanesi olan PUBG dünya üzerinde olduğu gibi Türkiye’de de oldukça ilgi görüyor. PlayerUnknown's Battlegrounds’ın kısaltması olan PUBG bilgisayarda oynanabildiği gibi mobil üzerinden de oynanabilir. Oyunun kendisi kadar PUBG isimleri de önem taşıyor. Nicklerin oyunda önem taşımasının nedeni ise oyuncunun takıma olan bağlılığını gösteriyor. Değişik isim veya nicklerle dikkat çekmek ve etki bırakmak mobil oyunlarda önemlidir. Şekilli, havalı, güzel, Türkçe, kadın, erkek ve klan nickleri önerisi için ‘PUBG İsimleri ve Anlamları’ içeriğimizden detaylıca bakabilirsiniz.
2.01.2024 Oyun
Klan İsimleri 2024: En İyi, Türkçe, İngilizce, Şekilli, Yaratıcı, Oyun Klan ve Team İsimleri
Klan İsimleri 2024: En İyi, Türkçe, İngilizce, Şekilli, Yaratıcı, Oyun Klan ve Team İsimleri Tablet, cep telefonları ve bilgisayarlar iş ve özel yaşamın dışında oyun oynamak için de kullanılıyor. Popüler oyunlar arasında yer alan PUBG, Valorant, CS GO tarzı oyunlar için klan isimleri ve oyun nickleri büyük önem taşıyor. Klan isimlerinin bu denli önem arz etmesinin nedenleri arasında oyuncunun klanına olan bağlılığını simgeliyor. Klan isimleri seçerken bu yüzden dikkat edilmesi gerekiyor. Oyun oynarken klanlara şekilli, Türkçe, İngilizce ve kısa isimler verme imkanı bulunuyor. Takım arkadaşlarınızla birlikte seçebileceğiniz bu klan isimleri oyunda akılda kalıcı olmanızı da sağlıyor. En iyi, Türkçe, İngilizce, şekilli, kısa klan ve takım isimleri için “Klan İsimleri 2024” içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Oyun
Deprem hayallerini yıkamadı! 10 yaşındaki ressam eserlerini çadırda çiziyor
Deprem hayallerini yıkamadı! 10 yaşındaki ressam eserlerini çadırda çiziyor Asrın felaketinde Osmaniye'de ailesiyle birlikte yaşadığı ev ağır hasar alarak yıkılan 10 yaşındaki Medet Mahmut Çardak, kurdukları çadırda hayallerini tuvale resmediyor.
2.01.2024 Çocuk
Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı
Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı Vitra’nın cumhuriyetin 100. yılı için Arkitera iş birliğiyle geliştirdiği “Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı” serisinin senaryo, çizim ve animasyon ekibinde görev alan Cem Dedekargınoğlu, Umut Şumnu, Onur Kutluoğlu ve Kayahan Kaya ile, grafik roman türünde aktardıkları, modern Türkiye’nin inşa edilmesinde öncü rol oynayan mimar ve yapıların hikayelerini konuştuk.
1.01.2024 Mimarlık
'Cumhuriyetin Mimarları' Kitabı
'Cumhuriyetin Mimarları' Kitabı Yıldız Entegre, Cumhuriyet’in 100. yılında, mimari alanda önemli izler bırakacak “Cumhuriyetin Mimarları” adlı eseri sektöre ve Türkiye’ye kazandırdı.
1.01.2024 Mimarlık
Milliyet Mimarlık ile çağdaş yapılar
Milliyet Mimarlık ile çağdaş yapılar Milliyet Gazetesi ve YAPI Dergisi iş birliğiyle hazırlanan Milliyet Mimarlık, 31 Aralık tarihinde yayınlanan yılın son sayısında özgün tasarımlarıyla dikkat çeken çağdaş yapılardan mimarlık alanındaki güncel gelişmelere uzanan bir seçki sunuyor.
28.12.2023 Mimarlık
Anadolu ‘Tarih’inin başladığı yer
Anadolu ‘Tarih’inin başladığı yer 19.yüzyılda Avrupa pazarlarında boy göstermeye başlayan kil tabletler sayesinde bulunan Kültepe-Kaniş, yazının kullanılmaya başlamasıyla birlikte Anadolu’nun yeni bir çağa, tarihi çağlara girdiği yer olarak kabul ediliyor. Yazı Kültepe’ye, şehrin büyük bir ticaret merkezi olması nedeniyle Asurlu tüccarlar tarafından taşınıyor.
18.12.2023 Arkeoloji
“Şehir Nerede?”
“Şehir Nerede?” Mevcut “metropol mantığı” üzerine bir düşünme pratiği başlatma ve toplumun sanatsal etkinliklerle karşılaşma olanaklarını arttırma hedefiyle Sultanbeyli’de açılan YUNT, ilk sergisi ile tam da Dünya Şehircilik Günü’nü kutladığımız günlerde kentlerimizin geleceği ile ilgili anlamlı bir soru soruyor: “Şehir Nerede?” Muratcan Sabuncu kuruculuğunda, Sultanbeyli’de açılan YUNT, toplumun sanatsal etkinliklerle karşılaşma olanaklarını arttırmayı amaçlayan ve Sergen Şehitoğlu sanat danışmanlığında hayata geçen bir mekan olarak İstanbul’un kültürel kalkınması için atılmış önemli bir adım...
27.11.2023 Mimarlık
Sonbahar bitmeden
Sonbahar bitmeden Kış kendini iyiden iyi hissettirirken İstanbul’un her bir yanı edebiyattan sinemaya, modadan anatomiye uzanan sergilere farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. İşte İstanbulluların ya da kasım ve aralık ayları için İstanbul’da olmayı planlayanların ajandasına not etmesi gereken etkinlikler.
19.11.2023 Pazar
'Bir Derdim Var' akran zorbalığına dikkat çekti! Ömer ile Nilüfer arasında romantik anlar
'Bir Derdim Var' akran zorbalığına dikkat çekti! Ömer ile Nilüfer arasında romantik anlar Kanal D’nin, yapımını AyNA Yapım’ın üstlendiği yeni dizisi 'Bir Derdim Var', ikinci bölümüyle ekranlara geldi. Farklı hikayesi ve zengin oyuncu kadrosuyla dikkat çeken dizi, büyük beğeni topladı. İşte Bir Derdim Var'ın duygu yüklü ikinci bölüm özeti...
17.11.2023 Cadde
Kuraklık yine tarihi ortaya çıkardı: Binlerce yıllık kaya resimleri keşfi
Kuraklık yine tarihi ortaya çıkardı: Binlerce yıllık kaya resimleri keşfi Şiddetli kuraklık nedeniyle su seviyesindeki rekor düşüş, Amazon Nehri’nde tarih ya da sömürge öncesi dönemden kalma olduğunu düşünülen kayalara oyulmuş insan yüzü resimlerini açığa çıkardı.
26.10.2023 Dünya
Hayaldi gerçek oldu Twitter artık ücretli
Hayaldi gerçek oldu Twitter artık ücretli X yani eski adıyla Twitter, Yeni Zelanda ve Filipinler’de yeni hesap açan kullanıcılardan yıllık 1 dolarlık ücret talep etmeye başladı. Amaç para kazanmak değil ‘bot’ hesaplara karşı önlem almak.
19.10.2023 Ekonomi
Yeteneğini keşfetmekte geç kalmayın
Yeteneğini keşfetmekte geç kalmayın Dünyada en başarılı sanatçı ve sporcuların ortak hikâyesi küçük yaşta keşfedilmeleri. Uzmanlara göre de çocuğun resim gibi görsel sanatlarda yeteneği olup olmadığı 3-4 yaşlarında, müzikte ise 5-7 yaşlarında ortaya çıkıyor. Spor alanında ise temel motor becerileri 3-6 yaş aralığında kazanılabiliyor. Tabii her çocuğun gelişimi farklı, o nedenle ailelerin çocukta bir ışık gördüğünde, uzman desteği almalarında yarar var.
11.10.2023 Eğitim
Yürek ısıtan 'Şıpsevdi' bu kez ağlattı! İki sevgili de kansere yenik düştü
Yürek ısıtan 'Şıpsevdi' bu kez ağlattı! İki sevgili de kansere yenik düştü Neredeyse hepimizin tozlu raflarda sakladığı, günlüğünün arasında bulunan 'Şıpsevdi' sakızının içinde çıkan karikatürlerin ardında gerçek bir aşk hikâyesi olduğunu biliyor muydunuz? Acıklı ve bir o kadar da sevimli bir aşkın hatırası yıllardır nesilden nesile mirasçıları tarafından bakın nasıl aktarılmaya başlandı, neler yaşandı.
8.10.2023 Yaşam
500 yıllık İstanbul masalı
500 yıllık İstanbul masalı Meşher’in İstanbul’un 15 ila 19 YY’ı arasına odaklandığı yeni sergisi “Göz Alabildiğine İstanbul” kentin hafızasına iz bırakmış resim ve belgeleri bugüne taşıyor
1.10.2023 Kültür Sanat
Saniyede servet kazanıyorlar!
Saniyede servet kazanıyorlar! Instagram ve TikTok fenomenleri, kısa süreli paylaştığı video ve fotoğraflarla binlerce lira kazanıyor. Instagram dünyada ve Türkiye’de daha yaygın ve eski olduğu için oradaki paylaşımların bedelleri daha yüksek oluyor.
25.09.2023 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Çizim ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.