Hatalı sollayan otomobilin çarptığı motosikletteki 2 kardeş öldü
Hatalı sollayan otomobilin çarptığı motosikletteki 2 kardeş öldü Afyonkarahisar Çobanlar ilçesinde, hatalı sollama yapan otomobilin arkadan çarptığı motosikletteki İsmail Manav ile kardeşi Berat Manav yaşamını yitirdi.
18.09.2020 Gündem
Markette gördüğü husumetlisine kurşun yağdırdı!
Markette gördüğü husumetlisine kurşun yağdırdı! Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesindeki markette aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 4 kişi yaralandı.
29.09.2019 Gündem
4 saatlik çalışma sonucu kurtarıldı
4 saatlik çalışma sonucu kurtarıldı Manisa'nın Demirci ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle  dağda mahsur kalan 5 çoban ve 300 küçükbaş hayvan, belediye arama kurtarma  ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Hayvanları otlatmak için yaz aylarından bu yana bin 500 metre rakımlı  Büyük Yayla mevkisinde bulunan çobanlar, dün gece şiddetlenen kar yağışı sonrası  300 hayvandan oluşan sürülerini ilçe merkezine götürmek istedi. Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı ve dondurucu soğuğun  görüldüğü bölgede hayvanların yürüyerek ilçeye ulaşmasının mümkün olmaması  üzerine bölgeye kamyon çağrıldı. Kamyonların kapanan yolda ilerleyememesi üzerine Demirci Belediyesi  Arama Kurtarma Timi'nden yardım istendi. Belediye ekiplerinin kapanan yolları açması sonrası bölgeye gönderilen  2 kamyonla yaklaşık 300 hayvanın tahliyesi gerçekleştirildi. Donma tehlikesi geçiren bazı hayvanlar iş makinesiyle kamyona  yüklendi, yeni doğan kuzular da battaniyelere sarıldı. Hayvanların sahibi Ethem Sayın, soğuk nedeniyle hayvanların telef olma  tehlikesi geçirdiğini, zamanında müdahale nedeniyle ekiplere minnettar  olduklarını belirtti.
11.09.2019 Yaşam
Çobanların bulduğu mağara 10 milyon yıldır yaşıyor
Çobanların bulduğu mağara 10 milyon yıldır yaşıyor Mersin'de 1999 yılında iki çobanın kirpi yakalamaya çalışırken tesadüfen bulduğu Gilindere Mağarası, 10 milyon yıldır yaşıyor. Son buzul çağına ait parçaların bulunduğu mağarada, hala oluşumlar devam ediyor. Aydıncık ilçesinde iki çoban tarafından bulunan Gilindere Mağarası, çobanların mağaranın büyüklüğü ve görselliğinden etkilenip, yetkililere bildirmesi sonucu Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tabiat parkı ilan edilerek koruma altına alındı. Yöre insanı tarafından 'Aynalı Göl' olarak da bilinen Gilindere Mağarası, ziyaretçilerine 555 merdiven inerek görsel keyif yaşatma fırsatı sunuyor. Uzmanlarca yapılan incelemelerde, yaklaşık 10 milyon yıllık bir geçmişi olan mağaranın, dördüncü zaman (kuvaterner) başındaki son iklim değişikliğiyle buzul sonrası döneme geçişte oluştuğu anlaşıldı. Araştırmada, mağaradaki sarkıt ve dikitlerin, su altında kalmasından dolayı atmosferik değişimlerden etkilenmeden günümüze kadar ulaştığı tespit edildi. Denizden 45 metre yüksek yamaçta olan, 555 metre yatay uzunluğa, 46 metre derinliğe sahip mağaradaki dev boyutlara ulaşan ve her biri görsel şölen sunan damla taşlar, günde ortalama 500 kişi tarafından ziyaret ediliyor. Mağaranın içerisinde çok sayıda ilginç figürlü sarkıt, dikit ve sütunun yanı sıra mağara incisi, bayrak traverten ve duş başlığı gibi oluşumları bulunuyor. "Türkiye'nin en görsel mağarası" Mağaranın tarihi ve oluşumları hakkında bilgi veren turizm rehberli Fatih Turan, Gilindere Mağarası'nın Türkiye'nin en görsel mağarası olduğunu vurgulayarak, içerisinde sarkıt, likit ve traverten oluşumlarının bir arada bulunduğu tek mağara olduğunu söyledi. Mağaranın 1999 yılında keşfedildiğini aktaran Turan, "Burası 2 çoban tarafından bulundu. Hayvanlarını otlatmak için bölgeye gelen çobanlar, bir oklu kirpi görürler ve onu yakalamaya çalışırlar. Bu sırada kirpi mağaraya girer ve çobanlarda arkasından gider" dedi.
11.09.2019 Yaşam
Ev hanımı KOSGEB desteğiyle kendi işinin patronu oldu!
Ev hanımı KOSGEB desteğiyle kendi işinin patronu oldu! Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesinde KOSGEB'in açtığı girişimcilik kursuna katılan ve hibe desteğiyle lokum imalathanesi açan ev kadını Hanife Ören, 4 kişiye istihdam sağladı.
11.04.2017 Kariyer
Ev hanımı KOSGEB desteğiyle kendi işinin patronu oldu!
Ev hanımı KOSGEB desteğiyle kendi işinin patronu oldu! Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesinde KOSGEB'in açtığı girişimcilik kursuna katılan ve hibe desteğiyle lokum imalathanesi açan ev kadını Hanife Ören, 4 kişiye istihdam sağladı.
11.04.2017 Kariyer
Uyuşturucu taciri: Romatizmaya iyi geliyor diye ektim
Uyuşturucu taciri: Romatizmaya iyi geliyor diye ektim Serada hint keneviri eken zanlıdan ilginç bir savunma geldi. Zanlının ,” Hint kenevirlerini romatizma hastalığına iyi geliyor denildiği için ektim” dediği öğrenildi. KOM ekipleri Seydikemer ilçesinde Çobanlar Mahallesi’nde düzenlenen operasyondan Ahmet O.’ya ait 3 dönümlük fasulye serasında 110 kök hint keneviri ele geçirdi. Gözaltına alınan ve soruşturması devam eden Ahmet O’nun hint kenevirlerini romatizma hastası olduğu için ektiğini ifade ettiği öğrenildi. 2 hafta önce yine mahallede yaklaşık 4 bin kök hint keneviri ele geçirilmiş ve sera sahibi şeker hastası olduğu kenevir ekimi yaptığını söylemişti.
11.09.2019 Yaşam
Rize’de mahsur kalan çobanlar kurtarılmak istemiyor
Rize’de mahsur kalan çobanlar kurtarılmak istemiyor Rize’de gerçekleşen kurtarma operasyonu fıkralara konu olacak cinstendi.
15.12.2013 Gündem

Benzer Haber Etiketleri