Çocuk Göz Sağlığı

Çocuk Göz Sağlığı

Son dakika çocuk göz sağlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çocuk göz sağlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çocuk göz sağlığı haber sayfamızda...

Çocuk Göz Sağlığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 709 çocuk göz sağlığı haberi bulunmuştur.
10 yaş altındaki çocuklarda miyop oluşumu ve artışını önleme tedbirleri
10 yaş altındaki çocuklarda miyop oluşumu ve artışını önleme tedbirleri Pandemi sürecinin çocuklarda miyop gelişimini artırdığını söyleyen Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Arif Koytak “COVID-19 pandemisi nedeniyle 2020 yılında hem eğitimlerini sürdürmek hem de sosyal faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla bilgisayar, tablet ve telefon ekranlarına maruz kalan çocuklarda miyop oranı arttı. 2020 yılında miyopluk görülme sıklığının önceki yıllara göre 6 yaşındaki çocuklarda 3 kat, 7 yaşındaki çocuklarda 2 kat, 8 yaşındaki çocuklarda 1,4 kat arttığı tespit edildi” dedi.
26.01.2021 Çocuk Sağlığı
Çocuklardaki göz probleminin asıl nedeni nedir?
Çocuklardaki göz probleminin asıl nedeni nedir? Teknolojinin gelişimiyle birlikte gözlerimizi daha çok kullanmak zorunda kalmamız nedeniyle görme bozuklukları tanı almakta artık daha da kolaylaştı. Ancak çocukluk döneminde göz muayenelerinde hala çok büyük ihmaller yaşanmaktadır. Göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay konu hakkında bilgiler verdi.
29.06.2020 Çocuk Sağlığı
Dijital araçların kullanımı çocuğunuzun göz sağlığını tehdit ediyor
Dijital araçların kullanımı çocuğunuzun göz sağlığını tehdit ediyor Çocukların %65‘e yakını günde 2, %33‘e yakını 3 saatten fazla dijital cihaz kullanıyor. Dijital ekranlarda fazla zaman geçiren çocuklarda miyopi, astigmat, alerji, kirpik dibi iltihabı ve göz kuruluğu gibi göz rahatsızlıkları ortaya çıkabiliyor. Opr. Dr. Özgür Gözpınar çocuk göz sağlığı hakkında bilgi verdi.
17.06.2020 Yaşam
Kaptan Niloya ile süper görüş serüveni
Kaptan Niloya ile süper görüş serüveni Dünyagöz Vakfı, bu kez çocuk göz sağlığı konusunda farkındalık oluşturacak bir masal kitabı projesi “Kaptan Niloya ile Süper Görüş Serüveni” ile binlerce çocuğun göz sağlığını koruma altına almayı amaçlıyor.
Çocukların göz sağlığını korumanın yolları
Çocukların göz sağlığını korumanın yolları Yazın çocukların güneş ışınlarına ve allerjik etkenlere maruz kalması göz sağlığını olumsuz etkiliyor. Yrd. Doç. Dr. Aziz Serkan Topaloğlu alınması gereken önlemleri anlattı.
17.06.2016 Çocuk Sağlığı
Çocuk Göz Sağlığı ve Şaşılık Sempozyumu
Çocuk Göz Sağlığı ve Şaşılık Sempozyumu Sempozyumda Amerikalı ve Türk göz hekimleri, göz hastalıklarında en yeni tedavi yöntemlerini paylaştı.
4.02.2013 Aile
Çocuğunuzun gözleri de okula hazır mı?
Çocuğunuzun gözleri de okula hazır mı? Yaklaşık 2 milyon öğrenci bu yıl ilk kez okula başlayacak. Velilerin okul hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor, çocuklar okula hazırlanıyor. Peki ya çocuklarınızın gözleri okula hazır mı?
6.09.2012 Genel Sağlık
Çocuğunuzun göz altlarında koyu halkalar mı var? Mantıklı bir açıklaması olabilir
Çocuğunuzun göz altlarında koyu halkalar mı var? Mantıklı bir açıklaması olabilir Göz altında oluşan koyu halkalar veya morluklar genellikle uykusuzluktan dolayı ortaya çıkabilir. Ancak koyu halkalar her zaman kalitesiz bir uykunun işareti olmayabilir. Çocuklarda gelişen göz altı şişmesi, morlukları ve koyu halkaların farklı sebepleri olabilir. İşte detaylar.
4.04.2024 Çocuk Sağlığı
Mansur Yavaş: Kamu yöneticileri şeffaf olmalıdır
Mansur Yavaş: Kamu yöneticileri şeffaf olmalıdır Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında Yenimahalle ilçesinde Yaşam Demeti Parkı'nın açılışına katıldı.
19.03.2024 Gündem
Hamza Dağ Ödemiş'te tarım ve hayvancılık projelerini tanıttı! İlk yapacağı işi açıkladı
Hamza Dağ Ödemiş'te tarım ve hayvancılık projelerini tanıttı! İlk yapacağı işi açıkladı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Hamza Dağ, Ödemiş'te projelerini tanıttığı tarım lansmanı düzenledi. Lansmana Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da katıldı.
16.03.2024 Gündem
Komplolar ve ajansların neredeyse eşi görülmemiş hamlesi: Prenses'in editlediği fotoğraf dedikoduları nasıl ateşledi?
Komplolar ve ajansların neredeyse eşi görülmemiş hamlesi: Prenses'in editlediği fotoğraf dedikoduları nasıl ateşledi? Geçirdiği ameliyattan sonra gözlerden uzak olan İngiltere Prensesi Kate Middleton'ın yokluğu mırıltılara yol açıyordu. Ancak geçtiğimiz Anneler Günü'nde dedikoduları susturmak için yayınlanan aile fotoğrafının editlendiği ortaya çıkınca, komplo teorileri internette sel olup aktı.
16.03.2024 Dünya
Enişteden üç kız kardeşe cinsel istismar iddiası! Yargıtay'dan flaş karar
Enişteden üç kız kardeşe cinsel istismar iddiası! Yargıtay'dan flaş karar Adana’da eşinin yeğenleri olan üç kız kardeşe cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 26 yıl ceza alan H.İ. (48), Yargıtay’ın kararı bozmasının ardından yeniden yapılan yargılamada beraat etti.
13.03.2024 Haberler
Enişteden üç kız kardeşe cinsel istismar iddiası! Yargıtay'dan flaş karar
Enişteden üç kız kardeşe cinsel istismar iddiası! Yargıtay'dan flaş karar Adana’da eşinin yeğenleri olan üç kız kardeşe cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 26 yıl ceza alan H.İ. (48), Yargıtay’ın kararı bozmasının ardından yeniden yapılan yargılamada beraat etti.
13.03.2024 Gündem
Hamza Dağ'dan girişimci kadınlara hibe desteği! Detayları açıkladı
Hamza Dağ'dan girişimci kadınlara hibe desteği! Detayları açıkladı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 'Eşsiz İzmir Kadın ve Aile Lansmanı'nı gerçekleştirdi. Lansmana AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı da katılım gösterdi.
8.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekliler için adım atmayı sürdüreceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekliler için adım atmayı sürdüreceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ Mitingi'nde yaptığı açıklamada "Bütçe imkanlarımızı zorlayarak, emeklilerimizin yükünü hafifletecek çeşitli adımları attık, atıyoruz. Bütçe imkanlarımız genişledikçe inşallah çok daha fazlasınız yapacağız" ifadelerini kullandı.
6.03.2024 Gündem
FETÖ’cü psikiyatrist hayatını perişan etti! Mağdur çocuk konuştu: Babamı şikayet edip kutlama yaptılar
FETÖ’cü psikiyatrist hayatını perişan etti! Mağdur çocuk konuştu: Babamı şikayet edip kutlama yaptılar İstanbul’da bir klinikte, hayvanlarda kullanılan ilaçları çocuklara verip hipnoz ederek ailelere ‘cinsel istismar’ tuzağı kurmakla suçlanan doktor Süleyman Salih Zoroğlu'nun yaptıklarına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.
2.03.2024 Gündem
‘Süre ve içerik sınırlanabilir’
‘Süre ve içerik sınırlanabilir’ Günümüzün en büyük tehdidi: Ekran bağımlılığı. Özellikle çocuklar, saatlerini ekran karşısında geçiriyor. Çin bu soruna yönelik sınırlama getirmeye hazırlanırken Milliyet uzmanlara, 1 milyar dolarlık oyun pazarına sahip Türkiye’de ‘Ekran bağımlılığına sınırlama getirilmeli mi?’ Sorunu sordu…
1.01.2024 Dünya
Yürekler yine yandı: 6 asker daha şehit... Çift harekatla bedel ödetildi
Yürekler yine yandı: 6 asker daha şehit... Çift harekatla bedel ödetildi Türkiye Irak’ın kuzeyinden gelen acı haberle ağlarken dün bir kez daha yürekler yandı. Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 6 asker şehit oldu. Çatışmada 16 terörist etkisiz hale getirildi.
24.12.2023 Gündem
90 dakika az uyku diyabet için risk
90 dakika az uyku diyabet için risk  Yeni bir araştırma, 6 hafta boyunca her gece 90 dakika az uyuyan kadınların insülin direncinin artmasıyla diyabete (şeker hastalığı) yakalanma riskinin yükseldiğini ortaya çıkardı.
15.11.2023 Dünya
Kreşten geldiğinde ateşi vardı, şişliği görmedi! Acı gerçek hastanede anlaşıldı
Kreşten geldiğinde ateşi vardı, şişliği görmedi! Acı gerçek hastanede anlaşıldı Oğluyla birlikte kreşten eve döndüğünde tuhaflık olduğunu fark etti. Annenin 2 yaşındaki oğlunun üstünü değiştirirken bitkin ve ateşi olduğunu görmesi hastane sürecinin başlangıcı oldu. Doktorun da karnındaki şişliği fark etmesiyle birlikte küçük Lachlan'ın yaşadıkları aslında 4 yaş altı her çocukta görülebiliyor. İşte olayın detayları.
10.11.2023 Genel Sağlık
Kilise pastörüne tokat atan saldırgandan ‘hoşgörü testi’ savunması
Kilise pastörüne tokat atan saldırgandan ‘hoşgörü testi’ savunması Eskişehir’de İlhan Önder (46) gittiği kilisedeki ayin sırasında kilise pastörü Artun Tokatlı’ya (38) tokat attı. Cemaat tarafından yakalanıp, polise teslim edilen Önder’in ifadesi şoke etti.
6.11.2023 Haberler
Yer: Eskişehir! Kilise pastörüne tokat atan saldırgandan ‘hoşgörü testi’ savunması
Yer: Eskişehir! Kilise pastörüne tokat atan saldırgandan ‘hoşgörü testi’ savunması Eskişehir’de İlhan Önder (46) gittiği kilisedeki ayin sırasında kilise pastörü Artun Tokatlı’ya (38) tokat attı. Cemaat tarafından yakalanıp, polise teslim edilen Önder’in ifadesi şoke etti.
6.11.2023 Gündem
Bir gözü diğerinden parlaktı! Ailesi kameradan görünce hayatı kurtuldu
Bir gözü diğerinden parlaktı! Ailesi kameradan görünce hayatı kurtuldu Retinoblastom, dünya üzerinde 20 bin çocukta bir görülüyor ancak fark edilmediği takdirde çok büyük sorunlara neden oluyor. Henüz 6 aylık olan küçük Benny de bu hastalığa sahipti. Onu kurtaran şey ise her gece çocuklarını bebek kamerasından takip eden anne ve babasının dikkati oldu.
30.10.2023 Sağlık
Sinyalleri erkenden fark etmesi zor! Önlem alınmazsa görme kaybına bile yol açıyor
Sinyalleri erkenden fark etmesi zor! Önlem alınmazsa görme kaybına bile yol açıyor Yolda karşıdan karşıya geçerken arabaların hareket halinde olduğunun farkındasınız ama hemen yanı başınızdaki arabayı fark edemiyorsunuz. Ya da çevredeki eşyaları görseniz de karşınızdaki kişinin yüzünü seçemiyorsunuz. İşte bu durum sandığınız kadar masum değil. Bir göz hastalığının belirtisi olan bu durumlar önlem alınmadığı takdirde kişilerde görme kayıplarına dahi yol açabilir.
4.10.2023 Genel Sağlık
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir?
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir? Türkçede sıklıkla karşılaştığımız konulardan birisi de deyimler ve atasözleridir. Kalıplaşmış söz öbekleri olarak da bilinen deyimler kendilerine özgü anlamlar taşır. Yazıldıkları kelimelerde farklı anlamlar taşıyan deyimler uzun uzun anlatılmak istenen ifadelerin kısaca aktarılmasında büyük yarar sağlar. Birden fazla anlamları bulunan deyimlerin sayısı oldukça fazladır. Bazılarını anlamak kolay olsa da bazı deyimler anlaşılması zordur. Kalıplaşmış kelimelerden oluşan deyimler okullarda da Türkçe derslerinde öğrencilerin karşılarına çıkar. A’dan Z’ye dilimizde onlarca deyim vardır. Deyimler ve anlamları ile ilgili araştırma içerisindeyseniz sizin için en çok bilinen, kalıplaşmış, kıza ve uzun açıklamalı deyim örneklerini derledik…
26.09.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Çocuk Göz Sağlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.