Norovirüse karşı bu belirtilere dikkat! 'Koronavirüsten bile güçlü, hızla yayılıyor'
Norovirüse karşı bu belirtilere dikkat! 'Koronavirüsten bile güçlü, hızla yayılıyor' Okulların açılmasıyla birlikte 'koronavirüs'ün üzerine bir de 'norovirüs' endişesi eklendi! Özellikle son 10-15 gündür kusma ve ishal şikayetiyle hastanelere başvuran çocukların sayısındaki artış endişe yaratıyor. Uzmanlar, eğer gerekli önlemler alınmazsa, "koronavirüsten bile daha güçlü olduğunu" söyledikleri bu virüsün salgın yaratabileceği konusunda uyarıyor. Dış ortamda bile kolay kolay ölmeyen bu virüse karşı neler yapılabilir, hangi önlemler alınabilir? İşte detaylar...
16.10.2021 Gündem
Çocuklarda susuzluğun neden olabileceği 3 hastalık
Çocuklarda susuzluğun neden olabileceği 3 hastalık Sağlıklı bir bedene sahip olmanın vazgeçilmezi olan su; hayatın merkezinde olmalı ve asla ihmal edilmemelidir. Vücudumuz, yenidoğan döneminde yüzde 80’lere, erişkin dönemde de yüzde 60’lara ulaşan oranda su içerir. Hücrelerimizin içinde, dokularımızda, organlarımızda (Özellikle kan dolaşımımızda) değişen derecelerde su bulunur. Su içmenin, özellikle çocuklara da su içirmenin çok önemli olduğunu söyleyen Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Taşdemir çocuklarda susuzluğun neden olabileceği 3 böbrek hastalığını anlattı.
9.06.2021 Çocuk Sağlığı
Çocuklarda süt dişleri neden önemlidir?
Çocuklarda süt dişleri neden önemlidir? 0-13 yaş grubu çocukların süt ve daimi dişleri sağlıklı olarak korunmalı, çürük travma kalıtımsal ve benzeri etkenlerin bu dişlerde oluşturduğu sorunların giderilmesi için mutlaka bir uzmandan yardım alınmalıdır. Uzman Diş Hekimi Sara Köprülü, çocuklarda görülen süt dişi problemlerine karşı uyarılarda bulundu ve tedavi konusunda bilgiler verdi.
16.07.2020 Çocuk Sağlığı
Fransa'da bir çocuk corona virüs bağlantılı Kawasaki hastalığından öldü
Fransa'da bir çocuk corona virüs bağlantılı Kawasaki hastalığından öldü Marsilya'daki bir hastanede tedavi gören dokuz yaşındaki çocuk, doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı. Fransa'da Kawasaki hastalığından ilk can kaybı olarak kayıtlara geçen ölüm, Avrupa'da ise İngiltere'nin ardından ikinci.
16.05.2020 Dünya
'Alerjik Rinit' her 2 çocuktan birinde olacak!
'Alerjik Rinit' her 2 çocuktan birinde olacak! Dünya Alerji Organizasyonu’nun raporlarına göre, son 10 yılda özellikle Avrupa’da alerjik hastalıklardan biri olan alerjik rinitin görülme sıklığı hızla yükseliyor.
3.08.2016 Çocuk Sağlığı