Çocuk Yetiştirme

Çocuk Yetiştirme

Son dakika çocuk yetiştirme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çocuk yetiştirme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çocuk yetiştirme haber sayfamızda...

Çocuk Yetiştirme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.155 çocuk yetiştirme haberi bulunmuştur.
Vikingler'in yöntemi işe yaradı! Mutlu ve öz güvenli çocuk yetiştirmenin 6 kuralı
Vikingler'in yöntemi işe yaradı! Mutlu ve öz güvenli çocuk yetiştirmenin 6 kuralı İngiltere'den Danimarka'ya taşınan Yazar Helen Russell ilk taşındığında Danimarkalıların ne kadar mutlu ve sağlıklı göründüklerini fark etti. Bu farklılıktan etkilenen Russell, Britanya ve İskandinav ülkesi arasındaki kültürel farklılıklar hakkında bir kitap yazdı. İkinci kitabını ise İskandinav usulü çocuk yetiştirme üzerine oldu. İşte Russell'ın gözlemleri ve daha mutlu çocuk yetiştirmenin 6 kuralı!
20.03.2024 Çocuk
Bakan Göktaş: Toplumu bütün kılan yapımların ekranlarda yer almasını istiyoruz
Bakan Göktaş: Toplumu bütün kılan yapımların ekranlarda yer almasını istiyoruz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Dördüncü Medya Buluşması’nda yaptığı konuşma açıklamalarda bulundu.
29.02.2024 Gündem
Biri ablasını bıçakladı, diğeri tabancayla kendini vurdu! Çocuklarımıza neler oluyor?
Biri ablasını bıçakladı, diğeri tabancayla kendini vurdu! Çocuklarımıza neler oluyor? Bıçaklama, tenekeleri dişleriyle parçalama, annesinin kolunu ısırarak etini koparma ve kendini tabancayla vurma. Bu saydığımız eylemlerin bazılarını geçtiğimiz günlerde bazılarını ise son yıllarda 3 ya da 4 yaşlarındaki çocuklar gerçekleştirdi. Peki, çocuklarda giderek yükselen bu öfke ve şiddetin arkasında yatan sebep ne? Aileler bu işin neresinde? İki uzman tüm detaylarıyla açıkladı.
17.02.2024 Genel Sağlık
Altıncı aydan itibaren odasında uyumalı! Anne baba ile yatmak özgüveni düşürüyor
Altıncı aydan itibaren odasında uyumalı! Anne baba ile yatmak özgüveni düşürüyor Yeni doğan bir bebeğin 6. ayından itibaren kendi odasında kendi yatağına alıştırılması gerektiğini kaydeden Uzman Klinik Psikolog Nuran Katı, anne baba ile yatmanın çocuğun bağımlı bir birey olmasına neden olacağını ve çocuğun özgüvenini düşüreceğini vurguladı.
28.01.2024 Genel Sağlık
Çocuklar İle İlgili Sözler 2024: Çocuk Sevgisi Ve Çocuk Yetiştirme Üzerine Güzel Sözler
Çocuklar İle İlgili Sözler 2024: Çocuk Sevgisi Ve Çocuk Yetiştirme Üzerine Güzel Sözler Çocuklar için en anlamlı sözleri kullanabilir ve çevrenizdeki insanlara bunları aktarabilirsiniz. Özellikle çocuklara olan sevginizi nasıl anlatacağınızı tam olarak bilmiyorsanız, birbirinden güzel sözleri kullanabilirsiniz. İster çocuk yetiştirme üzerine ister bir çocuğu olan sevgiyi anlatmak olsun birbirinden anlamlı sözcükler sizleri bekliyor. Üstelik hem sosyal medya hesabından hem de sevdiğiniz insanlara karşı bu sözleri kullanmanız mümkün. İşte çocuklar ile ilgili sözler: çocuk sevgisi ve çocuk yetiştirme üzerine güzel sözler hakkında değerlendirilebilecek seçenekler.
5.01.2024 Güzel Sözler
‘Süre ve içerik sınırlanabilir’
‘Süre ve içerik sınırlanabilir’ Günümüzün en büyük tehdidi: Ekran bağımlılığı. Özellikle çocuklar, saatlerini ekran karşısında geçiriyor. Çin bu soruna yönelik sınırlama getirmeye hazırlanırken Milliyet uzmanlara, 1 milyar dolarlık oyun pazarına sahip Türkiye’de ‘Ekran bağımlılığına sınırlama getirilmeli mi?’ Sorunu sordu…
1.01.2024 Dünya
Sanıldığından daha kolay! Anne sözü dinleyen çocuk yetiştirmenin 3 adımı
Sanıldığından daha kolay! Anne sözü dinleyen çocuk yetiştirmenin 3 adımı Ebeveynlerin çocuklarına sadece sözle değil davranışlarıyla da model olması gerekiyor. Çünkü çocuklar ebeveynlerinin davranışlarını dikkatlice izleyip onları örnek alıyor. Açık iletişimin sağlıklı bir anne-çocuk ilişkisinin önemli bir anahtarı olduğunu söyleyen uzmanlar, söz dinleyen bir çocuk yetiştirmenin 3 adımı olduğunu açıkladı.
16.11.2023 Genel Sağlık
90 dakika az uyku diyabet için risk
90 dakika az uyku diyabet için risk  Yeni bir araştırma, 6 hafta boyunca her gece 90 dakika az uyuyan kadınların insülin direncinin artmasıyla diyabete (şeker hastalığı) yakalanma riskinin yükseldiğini ortaya çıkardı.
15.11.2023 Dünya
Haklarınızı öğrenin
Haklarınızı öğrenin SGK İzmir’in danışma günleri, yurtdışında çalışan ve ikamet eden vatandaşların haklarıyla ilgili soru işaretlerini gideriyor
21.09.2022 Ege
'Irına Shayk ve Bradley Cooper tekrar bir araya gelmeyi düşünüyor'
'Irına Shayk ve Bradley Cooper tekrar bir araya gelmeyi düşünüyor' Ünlü manken Irina Shayk; geçtiğimiz günlerde 2019'da ayrıldığı, kızının babası Bradley Cooper ile birlikte tatile çıktı. Tropik tatillerinde çekilen fotoğrafları kalp emojileriyle paylaşan Shayk, Hollywood yıldızı ile tekrar bir araya gelip gelmediğiyle ilgili soru işaretlerinin ortaya çıkmasına neden oldu. Sosyal medyada gündem olan tatilin ardından Page Six'e konuşan bir kaynak, ikilinin tekrar bir araya gelmeyi düşündüğü ve Shayk'ın kızına bir kardeş istediğini açıkladı.
6.09.2022 Cadde
Golf Federasyonu Başkan Vekili Dora: Milli takımımız için iyi bir sezon geçti
Golf Federasyonu Başkan Vekili Dora: Milli takımımız için iyi bir sezon geçti TÜRKİYE Golf Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Dora, "Bu yıl milli takımımız için iyi bir sezon geçti. Kızlarımız Avrupa birinciliğini elde etti. Erkeklerimiz Avrupa üçüncüsü oldu. Bu hafta dünya kupasında erkek milli takımımız toplam 72 takım arasında 38'inci oldu" dedi.
5.09.2022 Golf
Irina Shayk ve Bradley Cooper tatilde! Tekrar bir araya mı geldiler?
Irina Shayk ve Bradley Cooper tatilde! Tekrar bir araya mı geldiler? Ünlü manken Irina Shayk; 2019'da ayrıldığı, kızının babası Bradley Cooper ile birlikte tatile çıktı. Tropik tatillerinde çekilen fotoğrafları kalp emojileriyle paylaşan Shayk, Hollywood yıldızı ile tekrar bir araya gelip gelmediğiyle ilgili soru işaretlerinin ortaya çıkmasına neden oldu. Hayranları, ikilinin bir araya gelmesini desteklerken; ünlü ismin gönderisi kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.
30.08.2022 Cadde
Renu Misra: “Değişimin gerçekleşmesi zaman ve çaba gerektiriyor...”
Renu Misra: “Değişimin gerçekleşmesi zaman ve çaba gerektiriyor...” Rol model niteliğinde başarılı bir kadın yönetici olan LIXIL EMENA'nın Orta Doğu ve Kuzey Afrika Lideri Renu Misra ile GROHE’nin kadın iş gücünü destekleme politikalarını ve kız çocuklarının eğitimine katkı sağlamak amacıyla yürüttükleri sanat projelerini konuştuk.
30.05.2022 Vitrin
Seferihisar ve Foça’dan sevindiren görüntüler
Seferihisar ve Foça’dan sevindiren görüntüler Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünün paylaştığı öncesi/sonrası fotoğraflarında, İzmir Seferihisar’da 2009 yılında ve Foça’da 2017 yılında yanan alanlar da yer aldı.
23.05.2022 Ege
Eşi Hatice'yi öldürüp PKK'ya katılmak istemişti! Müebbet hapsi istendi
Eşi Hatice'yi öldürüp PKK'ya katılmak istemişti! Müebbet hapsi istendi Kocaeli'de eşi Hatice Senem'i (23) darbederek öldürdükten sonra bölücü terör örgütü PKK'ya katılmak isteyen Mehmet Senem (29) hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede dikkat çeken detaylar yer alırken, savcı, Senem'in, 'Eşe karşı canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme' suçunu işlediğine kanaat getirerek ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.
25.04.2022 Gündem
Torun bakanlara kötü haber! Yeni araştırmada şaşırtan sonuç
Torun bakanlara kötü haber! Yeni araştırmada şaşırtan sonuç Torunlarına zaman ayırmayı seven ve onlar için can atan büyükanne ve büyükbabalarla ilgili ilginç bir araştırma yayınlandı. Daha önce yapılan araştırmaların sonuçlarıyla çelişen bu yeni araştırma, bildiklerinizi unutturacak cinsten.
5.03.2022 Gündem
Sanat Etkinlikleri Nelerdir? Okul Öncesi İçin Çeşitli Sanat Etkinliği Önerileri
Sanat Etkinlikleri Nelerdir? Okul Öncesi İçin Çeşitli Sanat Etkinliği Önerileri Çocukların gelişim sürecinde aldıkları eğitim ileri yaşları için oldukça önemlidir. Pek çok farklı faaliyete katılım sağlayan çocuklar kendilerini sosyal anlamda da güçlendirmektedir. Çeşitli sanat etkinlikleri bu alanda hem vizyon hem de misyon kazandırmaktadır. Çocuk gelişiminde sanat etkinlikleri ve sanat terapileri çocukların yeteneklerini keşfetmelerine de yardımcı olmaktadır. Sanat etkinlikleri nelerdir ve öneriler hakkında tüm detayları sizler için derledik.
10.02.2022 Eğitim
New York stili çocuk yetiştirmenin ipuçları
New York stili çocuk yetiştirmenin ipuçları Klinik psikolog Mine Kayraklı Parlak’ın, New York’ta kendi doğum ve çocuk yetiştirme sürecindeki annelik yolculuğunu anlattığı kitabı “New York Stiliyle Çocuk Yetiştirmek” yayınlandı.
16.12.2021 Kültür Sanat
Şiddete karşı baba desteği
Şiddete karşı baba desteği Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), kadına yönelik şiddetle mücadelede babaları da harekete geçmeye çağırıyor.
7.12.2021 Gündem
‘Bradley tam zamanlı bir baba’
‘Bradley tam zamanlı bir baba’ Ünlü manken Irina Shayk 2019’da ayrıldığı aktör Bradley Cooper’un 4 yaşındaki kızları Lea’ya harika bir babalık yaptığını belirtti. Model “İçim rahat olduğu için kızım babasıyla tatile çıktığında onları aramıyorum bile” dedi
19.09.2021 Dünya
En acayip çocuk yetiştirme yöntemleri
En acayip çocuk yetiştirme yöntemleri Çocuk yetiştirme dünyanın her noktasında önemli. Sonuçta sağlıklı toplumlar sağlıklı çocukların yetiştirilmesiyle oluşur. Ancak bazı ülkelerde öyle teknikler var ki insanların ağızlarını açık bırakıyor. Bizler de en acayip çocuk yetiştirme yöntemlerine Molatik olduk.
5.08.2021 Dünya
Bakan Selçuk'tan 6 Eylül ve telafi eğitim açıklamaları
Bakan Selçuk'tan 6 Eylül ve telafi eğitim açıklamaları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘Telafide Ben de Varım Etkinlikleri’ kapsamında Mersin'in Yenişehir ilçesindeki Barbaros Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrenciler ve okul yöneticileriyle bir araya geldi. Ziyaret sonrası basın açıklaması yapan Bakan Selçuk, telafi eğitimlerinin ağustos ayında da devam edeceğini kaydetti.
26.07.2021 Siyaset
Çocukları 'oğluş' ve 'piremses' gibi yetiştirmek ne kadar doğru?
Çocukları 'oğluş' ve 'piremses' gibi yetiştirmek ne kadar doğru? İnsanlar doğar, büyür, evlenir, borç öder ve ölür. Bu döngü içerisinde yeni nesilleri de büyütmek var tabii. Lakin son yıllarda bir hastalık gark oldu. Erkek çocukları ‘oğluş’, kız çocukları ‘piremses’ olarak büyütülüyor. Peki, bu ne kadar doğru? Molatik olduğumuz konu çocuk gelişimi.
4.06.2021 Hayat
Eğretileme Nedir? Eğretileme İle İlgili Örnek Cümleler Nelerdir?
Eğretileme Nedir? Eğretileme İle İlgili Örnek Cümleler Nelerdir? Günlük dilde konuşurken pek çok söz sanatı yapılır. Fakat genellikle bu durum bilinçli ve farkında olarak gerçekleşmez. Eğretileme sözcüğü işitildiğinde pek çok soru akla gelmektedir. Eğretileme kelimesinin manası nedir? Eğretileme nasıl yapılır şeklinde merak edilen durumlara cevap olması bakımından sizler için eğretileme ile ilgili yararlı bilgileri derledik. Eğretileme nedir? Eğretileme ile ilgili örnek cümleler nelerdir? Eğretileme ile ilgili örnek cümleler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
13.05.2021 Eğitim
Pandemide mükemmeliyetçi annelere özel 9 öneri
Pandemide mükemmeliyetçi annelere özel 9 öneri Uzman Psikolog Cansu İvecen, 9 Mayıs Anneler Günü kapsamında yaptığı açıklamada; mükemmeliyetçi annelik sendromunun hem annelerde hem çocuklarda yol açtığı sorunları anlattı; mükemmeliyetçi annelere özel 9 önemli öneride bulundu.
7.05.2021 Çocuk Sağlığı

Benzer Haber Etiketleri

Çocuk Yetiştirme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.