Çoklu organ yetmezliğinde erken tanı çok önem taşıyor!
Çoklu organ yetmezliğinde erken tanı çok önem taşıyor! "Çoklu organ yetmezliği (ÇOY) oldukça ciddi bir klinik sendromdur, kan dolaşımına mikrop girmesi ile başlayan ve sonunda hayati organların iflası ile sonuçlanabilen ölümcül bir tablonun tanımıdır. Özellikle yoğun bakım ünitelerinde hayatını kaybeden insanların %10’ undan fazlasında ölüm sebebi çoklu organ yetmezliğidir" diyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Muharrem Arslandağ konu hakkında bilgiler verdi.
18.07.2022 Genel Sağlık
Bakım merkezine bırakılan otizmli genç, yaşam mücadelesi veriyor!
Bakım merkezine bırakılan otizmli genç, yaşam mücadelesi veriyor! Elâzığ’da koronavirüsten korunması için ailesi tarafından özel bir bakım merkezine yerleştirilen otizm hastası Murat Can Ayas (21), yaklaşık 3 ayda 35 kilo zayıflayınca çoklu organ yetmezliği ve geçirdiği kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda tedaviye alındı. Baba Volkan Ayas (42), yaşam mücadelesi veren oğlunun bileğinde yaralanmalar olduğunu iddia ederek, "Gerekli yerlere şikayetlerde bulundum. Benim çocuğum organlarını kaybederken bunun sorumluları ellerini beline takıp Allah'tan geldi diyebiliyorsa bunun vicdanen hesabı sorulmalı. Bu çocuk eklemlerinden neden yaralansın" dedi. Ayas'ın şikayeti üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, bakım merkezi hakkında inceleme başlattı.
14.12.2020 Gündem
10 yaşındaki Melek'in korona kabusu! Minik kalbi 5 dakika durdu
10 yaşındaki Melek'in korona kabusu! Minik kalbi 5 dakika durdu Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanmasının ardından çoklu organ yetmezliği gelişen ve küçük bedeniyle ölümle yaşam arasındaki ince çizgide mücadele eden 10 yaşındaki Melek Aleyna Tatmaz,  sağlık personelinin büyük çabası sonucu hayata ikinci kez "merhaba" dedi.
26.10.2020 Gündem
Ünlü iş insanı Şarık Tara hayatını kaybetti
Ünlü iş insanı Şarık Tara hayatını kaybetti Enka Holding Fahri Başkanı Şarık Tara, çoklu organ yetmezliğinden 88 yaşında hayatını kaybetti. ENKA Holding Fahri Başkanı Şarık Tara tedavi gördüğü Maslak Acıbadem Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. 88 yaşındaki iş insanı Tara'nın saat 19.25'te çoklu organ yetmezliğinden yaşamını yitirdiği öğrenildi. Enka Holding Fahri Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Şarık Tara, 1930 yılında Üsküp'te doğdu. Aynı zamanda, RUYİAD (Rumeli Yönetici ve İş Adamları Derneği) üyesi ve derneğin Yüksek İstişare Konseyi Başkanı olan Şarık Tara, 2014 yılında ödediği 37.6 milyon lira ile Türkiyenin en fazla vergi veren kişisi oldu. Şarık Tara, 2015 yılı verilerine göre 2.4 milyar dolar kişisel serveti ile de Türkiyenin en zengin 6. kişisi oldu.
11.09.2019 Haberler
Son dakika... Şarık Tara 88 yaşında hayatını kaybetti
Son dakika... Şarık Tara 88 yaşında hayatını kaybetti Enka Holding Fahri Başkanı Şarık Tara, çoklu organ yetmezliğinden 88 yaşında hayatını kaybetti.
29.06.2018 Ekonomi