Çöl

Çöl

Son dakika çöl haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çöl gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çöl haber sayfamızda...

Çöl

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.658 çöl haberi bulunmuştur.
Kuzey Afrika'dan geliyor: Kırmızı toz yağabilir!
Kuzey Afrika'dan geliyor: Kırmızı toz yağabilir! Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor. Peki, bu ne anlama geliyor? Perşembe gününe dikkat çeken CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen önemli uyarılarda bulundururken Meteoroloji Genel Müdürlüğü de hava durumu tahminlerini paylaştı.
27.03.2024 Gündem
Kırmızı çamur yağabilir! Kuzey Afrika'dan çöl tozu geliyor
Kırmızı çamur yağabilir! Kuzey Afrika'dan çöl tozu geliyor Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor. Yurdun batısında toz taşınımı görülebilir. Peki, bu ne anlama geliyor? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen değerlendirdi.
27.03.2024 Haberler
Maskeleri hazırlayın! Pazartesi ve salı günü itibarıyla başlıyor
Maskeleri hazırlayın! Pazartesi ve salı günü itibarıyla başlıyor İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Doğan Yaşar, Sahra Çölü'nden Türkiye'ye yoğun toz taşınımı beklendiğini belirtti. Prof. Dr. Yaşar, "Bu dönem 'bahar alerjisi' dediğimiz kuru öksürük ve hapşırık gibi semptomlar görülür. Akciğer rahatsızlıkları bulunanlar, mutlaka 3 hafta boyunca bulabiliyorlarsa; partikül tutucu maske takmalı" dedi.
22.03.2024 Gündem
Fatih Erbakan, Salar'da aday tanıttı
Fatih Erbakan, Salar'da aday tanıttı Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Önce 31 Mart'ta ahlaklı belediyecilik dönemini başlatacağız. Arkasından da o belediye hizmetlerimizle 2028'de Yeniden Refah Partisi'ni iktidar yapacağız" dedi.
20.03.2024 Gündem
Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım, Dubai'de aşka geldi!
Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım, Dubai'de aşka geldi! Kaan Urgancıoğlu ile başrolleri paylaştığı Yargı dizisindeki performansıyla adından söz ettiren ünlü oyuncu Pınar Deniz, sevgilisi Kaan Yıldırım ile art arda paylaşımda bulundu. Dubai’de mutlu anlar geçiren çiftin paylaşımlarına beğeni yağdı.
15.03.2024 Cadde
Sibil Çetinkaya ve Şükrü Özyıldız çölde aşk tazeledi
Sibil Çetinkaya ve Şükrü Özyıldız çölde aşk tazeledi Sibil Çetinkaya ile geçen yaz aşk yaşamaya başladığı Şükrü Özyıldız, Sri Lanka, Yunanistan, İtalya ve İsviçre’den sonra geçenlerde rotayı Katar’a çevirdi. İkili, kızgın kumlarda aşk tazeledi.
13.03.2024 Cadde
'11 bin 284 yaban hayvanını tedavi edip yaşam alanlarına bıraktık'
'11 bin 284 yaban hayvanını tedavi edip yaşam alanlarına bıraktık' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2023'te çeşitli nedenlerle yaralanan 11 bin 284 yaban hayvanını tedavi edip doğal yaşam alanlarına bıraktık. Ülkemizde 154 memeli, 490 kuş, 140 sürüngen türünün yaşadığını biliyoruz. Ayrıca 19 bine yakın omurgasız hayvan ile 11 bine yakın bitki türünün de yaşadığını tespit ettik" dedi.
2.03.2024 Ekonomi
Çöl canlı bir organizmaya dönüşüyor
Çöl canlı bir organizmaya dönüşüyor Üç saate yakın süresinde hiç vites düşürmeyen temposuyla ‘Dune 2’, ilk filmin kurduğu dünyayı iyice büyütüyor ve çölü, seyirciyle hemhal olan canlı bir organizmaya çeviriyor. Çölün ışığını, kumunu, solucan dalgasını canlı kanlı yaşatıyor.
1.03.2024 Kültür Sanat
Everest dağına dışkı bırakmak yasaklanıyor
Everest dağına dışkı bırakmak yasaklanıyor Nepalli yetkililer, Everest Dağı'na tırmananların artık kendi dışkılarını temizlemek ve bertaraf edilmek üzere ana kampa geri getirmek zorunda kalacaklarını söyledi.
9.02.2024 Dünya
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Başarıyı yerel seçimlerde taçlandıracağız
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Başarıyı yerel seçimlerde taçlandıracağız AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, muhalefet partilerinden birinin, 'Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’na haddini bildireceğiz' dediğini belirterek, "Bak biz Adana'dayız. Buradayız. Hepinize yeteriz ve hepinizin haddini bildirmeye hazırız, kararlıyız" dedi.
8.02.2024 Gündem
Her gün mezarlarına sarılıp ağladı! 'Bisküvisi hâlâ dolapta duruyor'
Her gün mezarlarına sarılıp ağladı! 'Bisküvisi hâlâ dolapta duruyor' Hepimiz onu 6 Şubat Depremleri'nin sebep olduğu enkazın başında, elinde bisküviyle ağlayarak, "Çocuklarıma verecektim" dediği cümlelerle tanıdık. Söylediği her söz ve döktüğü gözyaşlarıyla hafızalara kazınan Şerif Ölmez'in depremden sonraki yaşamı da hiç kolay olmadı. Geçtiğimiz yılın 19 Aralık günü kanserden hayatını kaybeden Şerif Ölmez'in kardeşi ve kızı, "Bisküvisi hâlâ dolapta duruyor" diyerek yaşadıkları acıları anlattı.
8.02.2024 Gündem
Melis Sezen'in ödül gecesi tarzı gündem oldu!
Melis Sezen'in ödül gecesi tarzı gündem oldu! Başarılı oyunculuğu ve güzelliğiyle dikkat çeken Melis Sezen, şimdilerde sosyal medya paylaşımlarıyla gündemden düşmüyor. Her gönderisi binlerce beğeni ve yorum alan ünlü isim bu defa ödül gecesi tarzıyla konuşuldu.
31.01.2024 Cadde
Boşanmayı kutluyorlar! 'Utanca ve acıya yer yok'
Boşanmayı kutluyorlar! 'Utanca ve acıya yer yok'  Boşanma kararı dünyanın pek çok noktasında kadınlar için travmatik bir süreç olmaya devam ederken, Batı Afrika ülkesi Moritanya'da bu döneme farklı bir perspektiften bakılıyor. Boşanmış kadınlar için kutlamalar düzenleniyor ve şiirler yazılıyor. Öte yandan, erkekler içinse durum alışılagelmişten çok farklı.
30.01.2024 Dünya
Milyon dolarlık araçlar çölün ortasında çürüyor! Anahtarı üzerinde bırakıp kaçtılar
Milyon dolarlık araçlar çölün ortasında çürüyor! Anahtarı üzerinde bırakıp kaçtılar Dubai'de sokaklar, arsalar hatta çöl bile terk edilmiş lüks arabalarla dolu. Sınırlı sayıda üretilen bu araçlar, kaderlerine terk edilerek çürümeye bırakılıyor. BMW, Bugatti, Ferrari'nin bir çöp muamelesi görmesi kulağa elbette çok tuhaf geliyor. Ancak bu lüks otomobil mezarlığının altında yatan sebep bir hayli ilginç.
26.01.2024 Yaşam
New York'un altına gizli tünel! İsrailliler ifşa oldu, sayısız giriş
New York'un altına gizli tünel! İsrailliler ifşa oldu, sayısız giriş New York'un altına kazdıkları tünellerle yer altındaki bir sinagoga giden Yahudiler dünya basınında ses getirdi. Çok sayıda girişi olduğu belirlenen tünellerden kaçan Yahudilerden bazıları ise bölgedeki kişilerin kamerasına yansıdı.
9.01.2024 Haberler
New York'un altına Yahudi tüneli! Dünya bu görüntüleri konuşuyor
New York'un altına Yahudi tüneli! Dünya bu görüntüleri konuşuyor New York'un altına kazdıkları tünellerle yer altındaki bir sinagoga giden Ortodoks Yahudiler dünya basınında ses getirdi. Çok sayıda girişi olduğu belirlenen tünellerden kaçan Yahudilerden bazıları ise bölgedeki kişilerin kamerasına yansıdı.
9.01.2024 Dünya
V ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: V Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
V ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: V Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Bebeklerine kavuşacağı anı dört gözle bekleyen anne ve baba adaylarının en çok üzerinde durduğu konulardan birisi de isimler. Erkek bebek bekleyen çiftler isimler ve anlamları hakkında derin bir araştırma içerisine giriyor. Bebeklerinin hayat boyu taşıyacağı isme karar verirken zorlanıyorlar. Aileler keşfedilmemiş, nadir bulunan ve değişik isimleri tercih ediyor. Aileler ismin yanı sıra anlamlarına da dikkat ediyor. V harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “V ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
5.01.2024 Bebek
Ç ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: Ç Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
Ç ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: Ç Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Bebeklerini kucağına alacağı günü bekleyen anne ve baba adaylarını isim telaşı sarıyor. Erkek bebek bekleyen çiftler çocuklarına verecekleri isim için önceden derin bir araştırma sürecine giriyorlar. Anne ve baba adayları isimlerin kendileri veya diğer çocukları ile uyumlu olmasını da tercih edebiliyor. En eşsiz ve anlamlı isimler vermek isteyenler karar verme sürecinde zorlanıyorlar. Aileler genellikle keşfedilmemiş, modern çağa uygun, popüler, duyulmamış ve nadir bulunan isimleri çocuklarına vermek istiyor. Ç harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “Ç ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
5.01.2024 Bebek
F ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: F Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
F ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: F Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Bebeklerine kavuşacağı anı dört gözle bekleyen anne ve baba adaylarının en çok üzerinde durduğu konulardan birisi de isimler. Erkek bebek bekleyen çiftler isimler ve anlamları hakkında derin bir araştırma içerisine giriyor. Bebeklerinin hayat boyu taşıyacağı isme karar verirken zorlanıyorlar. Aileler keşfedilmemiş, nadir bulunan ve değişik isimleri tercih ediyor. Aileler ismin yanı sıra anlamlarına da dikkat ediyor. F harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “F ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
5.01.2024 Bebek
H ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: H Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
H ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: H Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Dünyanın en güzel duyguları arasında anne baba olmak yer alıyor. Yeni aile bireylerini kucağına alacağı günü sayan anne ve baba adayları çocuklarına ne isim vereceği konusunda da kafa koruyor. En güzel ve en anlamlı isimleri çocuklarına vermek isteyen aileler seçici oluyor. Keşfedilmemiş isimler, duyulmamış, değişik, nadir bulunan isimler anne ve baba adaylarının tercihi oluyor. İsimlerin dışında anlamlarına da dikkat ediliyor. H harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “H ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
L ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: L Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
L ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: L Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Dünyanın en güzel duygularından birisi de hiç şüphesiz evlat sahibi olmak. Ancak bebek bekleyen çiftlerin sorumluluk duygusu da artıyor. Anne ve baba adayları bebeklerinin cinsiyetini öğrendikten sonra verecekleri isim konusunda seçici oluyorlar. Kız bebekleri için kulağa hoş gelen, anlamları güzel olan ve modern isimleri tercih ediyorlar. Kız bebek isimleri ve anlamları konusunda detaylı bir incelemeye giren çiftler duyulmamış, nadir bulunan ve keşfedilmemiş isimleri vermek istiyorlar. L harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “L ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
B ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: B Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
B ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: B Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba adaylarının üzerine düşündüğü konulardan birisi de isimler. Erkek bebek bekleyen çiftler çocuklarına verecekleri isimlerin en güzel ve en eşsiz olmasını istiyor. Bu yüzden derin ve uzun soluk bir araştırma sürecine giriyorlar. İsimlerin kulağa hoş gelmesinin yanı sıra anlamları üzerinde düşünüyorlar. Bu dönemde karar vermekte zorlanan aileler yakınlarından fikir alıyor. Anne ve baba adayları çocuklarına verecekleri ismin keşfedilmemiş, duyulmamış, modern çağa uygun, popüler ve anlamlı olmalarına özen gösteriyor. B harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “B ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
B ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: B Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
B ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: B Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Bebek sahibi olmaya hazırlanan çiftlerin cinsiyetten sonra en çok üzerine düşündükleri konu isimlerdir. Kız bebek bekleyen anne ve baba adayları bebeklerine verecekleri isim konusunda araştırma içerisine girerler. Kızlarının hayat boyu taşıyacağı isme karar verirken aileler anlamlarına da dikkat ederler. Kulağa hoş gelmesini tercih eden aileler nadir bulunan, keşfedilmemiş, duyulmamış, modern ve popüler isimleri tercih ederler. İsim konusunda oldukça seçici davranan aileler anlamlarının da güzel olmasını isterler. B harfi ile başlayan kız bebek isimleri ve anlamları nelerdir? “B ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
S ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: S Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
S ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: S Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Dünyanın en güzel duyguları arasında anne baba olmak yer alıyor. Yeni aile bireylerini kucağına alacağı günü sayan anne ve baba adayları çocuklarına ne isim vereceği konusunda da kafa koruyor. En güzel ve en anlamlı isimleri çocuklarına vermek isteyen aileler seçici oluyor. Keşfedilmemiş isimler, duyulmamış, değişik, nadir bulunan isimler anne ve baba adaylarının tercihi oluyor. İsimlerin dışında anlamlarına da dikkat ediliyor. S harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “S ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
A ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: A Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
A ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: A Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne baba olmaya hazırlanan çiftler bebeklerinin cinsiyetini öğrendikten sonra derin bir isim araştırmasına girer. Çiftler hayatları boyunca taşıyacakları ismi çocukları için seçerken oldukça seçici davranırlar. Anne ve baba adayları kız bebekleri için nadir bulunan, keşfedilmemiş ve duyulmamış, kula hoş gelen isimleri tercih etmek isterler. Bu konuda uzun soluklu bir araştırma içerisine giren çiftlerin kız bebek isimlerinin anlamlarına da dikkat ederler. A harfi ile başlayan kız bebek isimleri ve anlamları nelerdir? “A ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek

Benzer Haber Etiketleri

Çöl ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.