Son dakika! Çöl tozları ve trafik İstanbul'daki hava kalitesini etkiledi
Son dakika! Çöl tozları ve trafik İstanbul'daki hava kalitesini etkiledi Gelen bir son dakika haberine göre; Afrika'dan gelen ve Türkiye'de de etkisini gösteren çöl tozları, İstanbul'da hava kalitesini etkiledi. İTÜ Meteoroloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Deniz Demirhan, çöl tozlarının bakteri barındırdığını belirterek uyarılarda bulundu. Dr. Demirhan, "Çöl tozları içerisinde pek çok bakteri ve kirletici maddeler barındırıyor. Bu nedenle solunum yollarımızı etkileyebiliyor. Maske takmak hem corona'dan hem de çöl tozlarından koruyacak" dedi.
15.05.2020 Gündem
Turuncu kar yağdı
Turuncu kar yağdı Bulgaristan, Rusya, Ukrayna, Romanya ve Moldova'da yağan kara, çöl tozlarının yol açtığı açıklandı. Renkli kar fotoğrafları, sosyal medyada büyük ses getirdi.Avrupa'nın doğusunda bugünlerde turuncu renkli kar fotoğrafları sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasında girmiş durumda. Sadece Rusya'da değil. Bulgaristan, Ukrayna, Romanya ve Moldova'da da benzer manzaralar yaşanıyor. Meteorologlar bu fenomene, Sahra Çölü'nden gelen bir toz bulutu ile kar ve yağmurun karışmasının neden olduğunu açıkladı. Rusya'nın Soçi kentindeki kayak merkezinden gelen fotoğraflar ise sepya filtreden geçirilmiş gibiydi. Çöl tozunun kar veya yağmur olarak yere düşmesi ile oluşan bu görüntülere beş yılda bir rastlanabildiği belirtiliyor.
11.09.2019 Haberler
Güneydoğu Suriye'nin çöl tozlarına bulandı
Güneydoğu Suriye'nin çöl tozlarına bulandı Güneydoğu illeri, güneydeki Suriye üzerinden gelen çöl tozlarının etkisinde kaldı. Meteoroloji uyarı yaptı.
9.09.2008 Gündem