Çölyak Hastalığı

Çölyak Hastalığı

Son dakika çölyak hastalığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çölyak hastalığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çölyak hastalığı haber sayfamızda...

Çölyak Hastalığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 234 çölyak hastalığı haberi bulunmuştur.
Bağırsakları makine gibi çalıştırıyor! Yoğurda 1 yemek kaşığı ekleyince kabızlığı anında bitiriyor
Bağırsakları makine gibi çalıştırıyor! Yoğurda 1 yemek kaşığı ekleyince kabızlığı anında bitiriyor Kabızlık her zaman önemli hastalığın habercisi olmayabilir. Ancak hemen herkesin başına gelebilecek bu durum gündelik hayatı etkiler. Yoğurdun içerisine 1 yemek kaşığı ekleyeceğiniz bu besin bağırsakları makine gibi çalıştırıyor.
19.12.2023 Sağlık
Mide botoksu 3’ten fazla yapılamaz
Mide botoksu 3’ten fazla yapılamaz Zayıflama yöntemlerinden biri olan mide botoksunu en fazla 3 kez yaptırabiliyorsunuz. Bu işlem sonrası yaşam tarzında yapacağınız değişikliklerle kilonuzun yüzde 10’undan kurtulabilirsiniz.
7.11.2023 Gündem
Diyetisyen Pınar Demirkaya yanıtlıyor | GLUTENSİZ BESLENME
Diyetisyen Pınar Demirkaya yanıtlıyor | GLUTENSİZ BESLENME Gluten Nedir? Glutensiz beslenme nedir? Glutensiz besin tüketenler diyet yapmalı mı? Akşam yemeğini kaçta yemek doğru olur? Bağırsak sorunu olan kişiler nasıl beslenmeli? Diyetisyen Pınar Demirkaya, gluteni ve gluten hassasiyetini Milliyet.com.tr'den Beste Sırapınar'a anlattı.
3.10.2023 Sağlık
Hamur işi kısırlık yapıyor! Beyni bulandırıp gaz yapan glütenden kurtulursanız ne olur?
Hamur işi kısırlık yapıyor! Beyni bulandırıp gaz yapan glütenden kurtulursanız ne olur? Çölyak hastalığı olan kişilerin sağlıkları açısından glüten içeren besinleri tüketmemeleri gerekir. Ancak bu rahatsızlığa sahip olmayan kişilerin de günlük öğünlerinde glüteni bırakmaktan veya kısıtlamaktan büyük fayda görebilirler. Peki bu nasıl olacak? Aniden glütensiz beslenmeye başlarsak vücudumuzda ve zihnimizde neler olur?
‘Soframızdaki Hurafeler’
‘Soframızdaki Hurafeler’ Bitki Bazlı Gıda Derneği Başkanı, gıda mühendisi Ebru Akdağ’ın yeni kitabı “Soframızdaki Hurafeler” yayımlandı.
28.08.2023 Gündem
Çinko eksikliğinde görülen hastalıkları tahmin bile edemezsiniz! İşte o hastalıklar...
Çinko eksikliğinde görülen hastalıkları tahmin bile edemezsiniz! İşte o hastalıklar... Vücutta çeşitli minerallerin ve vitaminlerin eksik olması durumunda çeşitli rahatsızlıkların oluşması söz konusu olabilmektedir. Çinko eksikliği olması durumunda da bazı hastalıkların oluşabileceği söylenebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
7.08.2023 Genel Sağlık
Demir deposu besinler! Demir eksikliğine birebir geliyor
Demir deposu besinler! Demir eksikliğine birebir geliyor Demir eksikliği için önerilen besinler arasında susam, kırmızı et, beyaz et, brokoli, kivi, yumurta ve kinoa vardır. Kara üzüm ve kabak çekirdeği de yüksek demir içeren atıştırmalıklardandır. Demir eksikliğini uzun vadede beslenmenize demir içeren gıdalar ekleyerek giderebilirsiniz. Demir içeren en etkili ve lezzetli besinler hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
7.08.2023 Alternatif Tıp
Beethoven neden öldü? Saçından örnek alındı, her şey ortaya çıktı
Beethoven neden öldü? Saçından örnek alındı, her şey ortaya çıktı Cambridge Üniversitesi’nden araştırmacı grubunun yürüttüğü araştırma, Alman piyanist ve besteci Ludwig van Beethoven’ın saç tellerinden elde edilen DNA analizleri, ünlü bestecinin karaciğer hastalığına yatkınlığı olduğu ve ölümünden aylar önce Hepatit B’ye yakalandığını ortaya koydu.
23.03.2023 Dünya
Günümüzün hastalığı: Çölyak
Günümüzün hastalığı: Çölyak Çölyak hastalığının günümüzde karşılaşılan en sık genetik hastalıklardan biri olarak kabul edildiğini söyleyen Özel Gazi Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ufuk Engin, “Dünyadaki çoğu ülkede her 70 ila 200 kişiden birinde çölyak hastalığı bulunur. Çölyak hastalığı buğday, arpa ve çavdar gibi tahılların içinde bulunan gluten adındaki proteine karşı bağışıklık sistemimizin verdiği anormal bir yanıt sonucu ortaya çıkar” dedi.
25.11.2022 Ege
Meteorizm Nedir, Neden Olur? Bağırsak Gazı (Meteorizm) Tedavisi Nasıl Yapılır?
Meteorizm Nedir, Neden Olur? Bağırsak Gazı (Meteorizm) Tedavisi Nasıl Yapılır? Sağlık elbette en kıymetli şeydir. Hastalık ve hastalığın önlenmesi kavramları her geçen gün insanların yaşamında daha fazla ön plana çıkmaktadır. Çeşitli hastalıkların daha fazla farkında olunduğu gözlemlenmektedir. Ancak bazı hastalıklar ise daha az bilinir ve tanınırdır. Meteorizm de böylesi merak uyandıran bir rahatsızlıktır. İşte meteorizm nedir, neden olur, bağırsak gazı tedavisi nasıl yapılır ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
7.07.2022 Sağlık
Neden İshal Olunur? Sürekli İshal Olunmasının Sebepleri
Neden İshal Olunur? Sürekli İshal Olunmasının Sebepleri Çoğu yetişkin, her yıl en az dört ishal atağı geçirir. Bu ataklar aniden ortaya çıkabilir ve 14 güne kadar sürebilir. Elverişsizdir ve çoğu zaman kesin nedeni belirlemek zordur. İshal genellikle birdenbire ortaya çıkabilir ve sıklıkla gıda zehirlenmesinin, bir virüsün ve hatta stresin bir belirtisidir. Peki, ishal nedenleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
5.07.2022 Sağlık
Çölyak Farkındalık Günü'nde unutulmadılar
Çölyak Farkındalık Günü'nde unutulmadılar Çölyak Farkındalık Günü dolayısıyla pek çok ilde bir dizi etkinlik düzenlendi.
10.05.2022 Sağlık
‘İsrafı mutfakta önleyebilirsiniz’
‘İsrafı mutfakta önleyebilirsiniz’ En çok israfın, taze tüketme alışkanlığı nedeniyle ekmek ve sebze-meyvede olduğunu belirten Konak Tarım ve Orman İlçe Müdürü Çiftçi, Gıdanı Koru kampanyası kapsamında mutfak atölyeleriyle farkındalık yarattıklarını belirtti.
4.05.2022 Ege
İçimde bir sıkıntı var diyorsak dikkat
İçimde bir sıkıntı var diyorsak dikkat Türk Gastroenteroloji Derneği, 1-30 Nisan İBS Farkındalık ayında, sık görülen ve yaşamı olumsuz etkileyen İrritabl (huzursuz) Bağırsak Sendromu'na (İBS) dikkat çekti.
21.04.2022 Gündem
Histamin diyeti nedir? Nasıl uygulanır?
Histamin diyeti nedir? Nasıl uygulanır? Histamin bağışıklık ve sindirim sistemi içerisinde görev alan bir tür nörotransmitterdir. Histaminin görevi bedeni çevreden gelen potansiyel tehditlerden; alerjenler, toksinlerden korumaktır. Peki histamin diyeti nedir? Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın konu hakkında bilgiler verdi.
2.03.2022 Diyetler
Bu hastalığa dikkat! Bir çay kaşığının ucu kadar unlu gıda yeseniz bile…
Bu hastalığa dikkat! Bir çay kaşığının ucu kadar unlu gıda yeseniz bile… Bebeklik çağından yaşlılığa kadar her dönemde ortaya çıkabilen çölyak hastalığı, belirtileri ve yol açtığı rahatsızlıklar nedeniyle “binbir surat” olarak bilinir. Buğday, arpa, yulaf ve çavdarda bulunan glüten maddesi, genetik yatkınlığı olan kişilerde ince bağırsaklarda tahribata neden oluyor. Hastalığın en etkin tedavisi ise glütenden uzak durmak. Gastroentroloji Uzmanı Prof. Dr. Şafak Kızıltaş, migren, depresyon, kemik erimesi, infertilite, huzursuz bağırsak sendromu gibi birçok hastalığın temelinde yatan çölyak hastalığı hakkında bilgi verdi.
3.01.2022 Genel Sağlık
Keten Tohumu Faydaları Nelerdir? Keten Tohumu Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar?
Keten Tohumu Faydaları Nelerdir? Keten Tohumu Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar? Keten tohumu keten bitkisinden elde edilir. Kete tohumu ve keten tohumu yağı çok eski zamanlardan bu yana alternatif tıpta oldukça kullanılmıştır. Faydaları saymakla bitmeyen keten tohumu yüksek oranda lif, sağlıklı yağlar ve antioksidanlar içermektedir. Keten tohumu genellikle yoğurda karıştırılarak tüketilmektedir. Zayıflamaya yardımcı olur. Keten tohumunu hamilelerin tüketmesi sakıncalıdır. Keten tohumu faydaları nelerdir? diyorsanız “Keten tohumu nasıl kullanılır, ne işe yarar? içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Mide şişkinliğine neden olan 6 soruna dikkat
Mide şişkinliğine neden olan 6 soruna dikkat İnsanların yaklaşık% 16-30'u düzenli olarak mide şişkinliği şikayeti yaşadıklarını belirtiyor. Birçok soruna bağlı olarak ortaya çıkan mide şişkinliğinin kaynağının araştırılması önem taşıyor. Mide şişkinliği bazen ciddi hastalıkların belirtisi olabilmekle birlikte, çoğunlukla beslenme alışkanlıkları ile sindirim sisteminin tolere edemediği gıdalar nedeniyle de yaşanabiliyor. Doç. Dr. Mustafa Kaplan, mide şişkinliği ve alınması gereken önlemler ile ilgili bilgi verdi.
8.11.2021 Genel Sağlık
Greçka Nedir, Faydaları Nelerdir? Greçka Besin Değerleri...
Greçka Nedir, Faydaları Nelerdir? Greçka Besin Değerleri... Greçka, halk dilindeki adı ile kara buğday, diyabet, kolesterol, yüksek tansiyon, obezite ve çölyak gibi çeşitli sağlık sorunlarına karşı kullanması önerilen çok sağlıklı besinler arasında yer alır. Adından dolayı genellikle tahıl olduğu düşünülse de karabuğday tahıl değil, kuzukulağıgiller (Polygonaceae) ailesine ait olan tahıl benzeri (pseudo-cereal ) bir bitkidir. Greçka nedir, faydaları nelerdir sizler için derledik.
27.10.2021 Püf Noktası
Neden İshal Olunur? Sürekli İshal Olunmasının Sebepleri
Neden İshal Olunur? Sürekli İshal Olunmasının Sebepleri Çoğu yetişkin, her yıl en az dört ishal atağı geçirir. Bu ataklar aniden ortaya çıkabilir ve 14 güne kadar sürebilir. Elverişsizdir ve çoğu zaman kesin nedeni belirlemek zordur. İshal genellikle birdenbire ortaya çıkabilir ve sıklıkla gıda zehirlenmesinin, bir virüsün ve hatta stresin bir belirtisidir. Peki, ishal nedenleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
15.09.2021 Sağlık
Bu belirtilere dikkat! Demir eksikliği olabilir
Bu belirtilere dikkat! Demir eksikliği olabilir Anemi yani kansızlık kandaki alyuvar olarak adlandırılan kırmızı kan hücrelerinin azalmasıdır. Kırmızı kan hücrelerinin yapımı için demir gereklidir. Dünya nüfusunun 4’te 1’inde demir eksikliği bulunduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer, demir eksikliği hakkında bilgi verdi.
13.09.2021 Sağlık
Sindirim sisteminizdeki sorunlar ince bağırsak kanseri belirtisi olabilir
Sindirim sisteminizdeki sorunlar ince bağırsak kanseri belirtisi olabilir Bazı hastalıklar geliyorum derken bazı hastalıklar sinsice ilerler ve son evrede kendini göstermeyi tercih eder. Bazı hastalıklar 5 kişiden 1’inde görünürken bazı hastalıklar %1 ihtimalle görülür. Bu tip hastalıkların başında gelen ince bağırsak kanseri, %1 oranında görünür ve oldukça sessiz ilerler. Belirtileriyle başka hastalıkları taklit ettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Coşkun Görmüş, ince bağırsak kanserini anlatıyor.
7.09.2021 Genel Sağlık
Glüten çölyak dışında hangi hastalıkları ortaya çıkarıyor?
Glüten çölyak dışında hangi hastalıkları ortaya çıkarıyor? Glütenin başta çölyak olmak üzere birçok hastalıkla ilişkili olduğunu belirten Prof. Dr. Esin Korkut, "Çölyak dışı glüten duyarlılığının tek belirtisi olabilen ekstra-intestinal semptomlar baş ağrısı, migren, yorgunluk, fibromiyalji, eklem ve kas ağrısı, bacak veya kollarda uyuşma, karıncalanma, alerji, depresyon, kaygı, demir eksikliği anemisi, folat eksikliği, astım, rinit, yeme bozuklukları veya otoimmün hastalıklar şeklinde karşımıza çıkabilir" dedi.
9.06.2021 Genel Sağlık
Glütensiz Park Kafe son hızla yükseliyor
Glütensiz Park Kafe son hızla yükseliyor Pamukkale Belediyesi Glütensiz Park Kafe’de çalışmalar aralıksız devam ediyor.
29.05.2021 Ege
Çölyak hastalığının yol açtığı sorunlar
Çölyak hastalığının yol açtığı sorunlar Çölyak hastalığının Türkiye'de görülme sıklığının yüzde 1 olduğunu söyleyen Gastroenterolog Prof. Dr. Vedat Göral, "Dünyada en yaygın olarak bilinen ve genetik bir hastalık olan çölyak hastalığı her yaşta ortaya çıkabilmesine rağmen 8-12 aylık çocuklarda ve 30-40 yaş aralığında daha sık görülür. Çölyak hastalığı tedavi edilmediğinde ince bağırsaklardaki emilim bozukluğu nedeniyle zamanla vücutta vitamin, mineral ve diğer besin maddelerinin eksikliği ortaya çıkar" dedi.
14.05.2021 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Çölyak Hastalığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.