D vitamini alırken en sık yapılan 2 hata! Aç karnına içiyorsanız hemen vazgeçin
D vitamini alırken en sık yapılan 2 hata! Aç karnına içiyorsanız hemen vazgeçin D vitamini organların düzenli çalışmasına, hastalıklardan korunmaya yardımcı olurlar. Ancak her vitamini alırken dikkat edilmesi gereken farklı hususlar bulunur. İşte D vitamini kullanırken yapmamanız gereken 2 hatayı açıklıyoruz.
23.03.2024 Genel Sağlık
D vitamini eksikliğini gidermek için bunları yapın!
D vitamini eksikliğini gidermek için bunları yapın! D vitamini eksikliği kemik yapısında bozulmalara, kemik erimesine, kas güçsüzlüğüne ve farklı birçok hastalığa neden olabiliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Yaşar Küçükardalı, D vitamini eksikliğinin diyabet, kalp ve dolaşım rahatsızlıkları, hatta kanser riskini de önemli oranda artırdığını söyledi. Peki, D vitamini eksikliği nasıl giderilir? Hangi besinlerde D vitamini bulunur? Kısa sürede vücuttaki D vitamini açığı kapatılabilir mi? Prof.Dr. Yaşar Küçükardalı bakın neler söyledi
5.12.2020 Genel Sağlık
Güneş fobisi hasta ediyor
Güneş fobisi hasta ediyor Pek bilinmese de D vitamini, kemik sağlığından ruh sağlığına kadar birçok durumu dengede tutan hayati bir vitamindir. D vitamini en doğru kaynak olarak güneşten alıyoruz. Güneşte uzak durmanın bedelini, vitamini eksikliği ve beraberinde kapımızı çalan amansız hastalıklarla ödüyoruz.
24.07.2018 Genel Sağlık