Darüşşafaka Eğitim Kurumları

Darüşşafaka Eğitim Kurumları

Son dakika Darüşşafaka Eğitim Kurumları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Darüşşafaka Eğitim Kurumları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Darüşşafaka Eğitim Kurumları haber sayfamızda...

Darüşşafaka Eğitim Kurumları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 144 darüşşafaka eğitim kurumları haberi bulunmuştur.
Darüşşafaka başvuruları başladı
Darüşşafaka başvuruları başladı Annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ilkokul 4’üncü sınıf öğrencilerinin katılabildiği Darüşşafaka Eğitim Kurumları Giriş Sınavı için başvurular başladı. 26 Mayıs Pazar günü 41 ilde düzenlenecek sınavın son başvuru tarihi 20 Mayıs.
5.01.2024 Eğitim
Bu sınavları not edin! Kolejde burslu okuma imkânı
Bu sınavları not edin! Kolejde burslu okuma imkânı Kolejlerin bursluluk sınavlarına başvurular devam ediyor. Çoğu ocak ayında yapılacak olan sınavlarda başarılı olan öğrenciler, yıllık öğrenim ücretlerinin 200 bin TL’yi aştığı kolejlerde ücretsiz okuyabilecekler.
31.12.2023 Gündem
Depremin yarası şefkatle iyileşiyor
Depremin yarası şefkatle iyileşiyor Depremin etkilediği 11 ilden bu yıl 53’ü erkek 47’si kız 100 depremzede çocuk, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda 5’inci sınıfa başladı. Yeni yuvalarına hemen uyum sağlayan o öğrencileri ‘şefkat yuvası’ Darüşşafaka’da ziyaret ettik.
27.11.2023 Gündem
Eğitimciler ikinci yüzyıla hazır
Eğitimciler ikinci yüzyıla hazır Cumhuriyet kurulduğunda nüfusun yalnızca yüzde 7’lik kısmı okuma yazma biliyordu. Bugün oran yüzde 97’yi aştı. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında ise eğitime dair yeni hedefler bulunuyor.
8.11.2023 Eğitim
Şirketlerde 100’üncü yıl hareketliliği
Şirketlerde 100’üncü yıl hareketliliği Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl coşkusunun yaşandığı bugünlerde farklı sektörlerde çok sayıda şirket hem sosyal sorumluluk kapsamında yaptıkları hazırlıkları duyuruyor hem de müşterilerine yönelik çok sayıda kampanyayı hayata geçiriyor.
30.10.2023 Ekonomi
Darüşşafaka Cemiyeti’nden Anıtkabir’e ziyaret
Darüşşafaka Cemiyeti’nden Anıtkabir’e ziyaret Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşlarından Darüşşafaka Cemiyeti, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla Yönetim Kurulu Üyeleri, mezunlar, bağışçılar, öğretmenler ve öğrencilerden oluşan büyük bir kafile ile Anıtkabir’de Atatürk’ün huzuruna çıktı.
20.10.2023 Vitrin
Deprem bölgesinden 104 öğrenci Darüşşafaka’da ders başı yaptı
Deprem bölgesinden 104 öğrenci Darüşşafaka’da ders başı yaptı Anne ve/veya baba kaybı yaşamış, maddi durumu yetersiz öğrencilere 8 yıl tam burslu, yatılı kolej eğitimi veren Darüşşafaka, Türkiye’nin her köşesinden 1.000’e yakın öğrenciyle 2023-2024 eğitim ve öğretim yılını 11 Eylül Pazartesi günü Darüşşafaka TİM Gösteri Merkezi’nde düzenlenen törenle açtı.
12.09.2023 Eğitim
Darüşşafaka sınav sonuçları açıklandı! 2023 Darüşşafaka sınav sonuçları sorgulama ekranı
Darüşşafaka sınav sonuçları açıklandı! 2023 Darüşşafaka sınav sonuçları sorgulama ekranı Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda bünyesine katacağı yeni öğrencileri belirlemek için gerçekleştirdiği sınavın sonuçları açıklandı. İşte 2023 Darüşşafaka sınav sonuçları sorgulama ekranı...
2.06.2023 Bilgi Rehberi
Darüşşafaka sınavı 21 Mayıs’ta yapılacak
Darüşşafaka sınavı 21 Mayıs’ta yapılacak Anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere tam burslu, yatılı, kolej eğitimi fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın Giriş Sınavı, 21 Mayıs’ta 37 ilde düzenlenecek. Her yıl 120 öğrenciye 8 yıl tam burslu eğitim sağlayan Darüşşafaka, deprem bölgesindeki 11 ilden 100 çocuğu daha kabul ederek toplam 220 öğrenciye eğitim imkânı sunacak.
26.04.2023 Eğitim
Robotikte ülkemizi temsil edecekler
Robotikte ülkemizi temsil edecekler Dünya çapındaki öğrencilerin yaratıcılıklarını ve mühendislik becerilerini sergilediği FIRST® Robotics Competition’un (FRC) 2023 Bölgesel Turnuvaları gerçekleştirildi.
17.04.2023 Ekonomi
İş Bankası’nın desteğiyle Darüşşafaka’da okuyacaklar
İş Bankası’nın desteğiyle Darüşşafaka’da okuyacaklar Darüşşafaka Cemiyeti, deprem bölgesinde ebeveyn kaybı yaşayan çocuklara nitelikli eğitim sunmak için Türkiye İş Bankası’nın verdiği destekle öğrenci kabul kontenjanını artırdı.
21.02.2023 Eğitim
Depremzede çocuklar için Darüşşafaka’ya destek
Depremzede çocuklar için Darüşşafaka’ya destek Darüşşafaka Cemiyeti, deprem bölgesinde ebeveyn kaybı yaşayan çocuklara nitelikli eğitim sunmak için Türkiye İş Bankası’nın verdiği destekle okulun imkânları dahilinde öğrenci kabul kontenjanını artırdı.
20.02.2023 Gündem
Darüşşafaka sınavı 32 ilde yapılacak
Darüşşafaka sınavı 32 ilde yapılacak Annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere tam burslu, yatılı, kolej eğitimi fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2023 yılı Giriş Sınavı, 21 Mayıs’ta, Türkiye’nin 32 ilinde düzenlenecek.
6.01.2023 Eğitim
Çağdaş eğitimin şefkatli yuvası
Çağdaş eğitimin şefkatli yuvası Kapısından giren her çocuğu şefkatle bağrına basan, onlara iyi bir eğitim vererek kaderlerini değiştiren Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 160. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Kurtuluş Savaşı’na telgrafçılık mezunu öğrencileriyle katkı sağlayan, çağdaş Türkiye’nin inşasında da yer alan okul, köklerinden gelen deneyimle öğrencilerini geleceğe taşıyor.
16.12.2022 Eğitim
‘Çoklu kanal stratejisine yatırımımızı artıracağız’
‘Çoklu kanal stratejisine yatırımımızı artıracağız’ Türkiye’de 30’uncu yılını kutlamaya hazırlanan CarrefourSA, bir yandan mağaza ve bayilik yatırımları yaparken diğer taraftan e-ticaret kanallarını güçlendiriyor.
15.12.2022 Milliyet Executive
'Eğitimde Fırsat Eşitliği'ne destek olmak için koşuyorlar!
'Eğitimde Fırsat Eşitliği'ne destek olmak için koşuyorlar! N Kolay 44. İstanbul Maratonu’nda Darüşşafaka Cemiyeti’nin “Söz Konusu Eğitimse Yardıma Koşarız” isimli kampanyasına destek veren eğitim sevdalıları, 149 öğrencinin 8 yıllık eğitim giderlerini karşılamak için koşacak.
31.10.2022 Diğer
N Kolay 44. İstanbul Maratonu öncesi anlamlı davet
N Kolay 44. İstanbul Maratonu öncesi anlamlı davet N Kolay 44. İstanbul Maratonu'nda, Türkiye’nin 159 yıllık eğitim neferi Darüşşafaka Cemiyeti için koşacak eğitim sevdalıları aranıyor! Bu yıl Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na başlayan 150 öğrencinin eğitim giderlerine kaynak yaratmayı hedefleyen Darüşşafaka Cemiyeti, eğitimle yaşamları değiştirmek isteyenleri, “Söz Konusu Eğitimse Yardıma Koşarız” isimli kampanyası için koşmaya davet ediyor. Bu yılki maratonda Darüşşafaka Lisesi 11. sınıf öğrencilerinden oluşan koşu takımı da “Eğitimde Fırsat Eşitliği” için koşacak.
21.09.2022 Diğer
‘Şefkat yuvası’ bayramda uzanacak şefkat eli bekliyor
‘Şefkat yuvası’ bayramda uzanacak şefkat eli bekliyor Darüşşafaka Cemiyeti, 159 yıldır “eğitimde fırsat eşitliği” yaratmak için durmaksızın faaliyetlerine devam ederken, nitelikli bireylerin yetişmesine öncülük ediyor.
7.07.2022 Gündem
İGA’dan 23 Nisan’a özel reklam filmi; eğitimde fırsat eşitliği vurgulandı
İGA’dan 23 Nisan’a özel reklam filmi; eğitimde fırsat eşitliği vurgulandı 23 Nisan’ı bu yıl da coşkuyla kutlayan İGA İstanbul Havalimanı’nın yeni reklam filminde, başrolü çocuklar oynadı. “Çocuk ve aile dostu havalimanı” konseptini gözler önüne seren filmde rol alan çocuklar, 23 Nisan’da havalimanındaki sanat atölyesinde bir araya geldi ve diğer çocuklarla birlikte “eğitimde fırsat eşitliği” için eserler üretti.
23.04.2022 Ekonomi
Sırları disiplin! 'Aziz Sancar'ı örnek alıyoruz'
Sırları disiplin! 'Aziz Sancar'ı örnek alıyoruz' TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Marmara Bölgesi’nde ikinci olan Darüşşafakalı üçüzler kendilerine Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ı örnek alıyor.
27.03.2022 Gündem
Türkiye’nin ‘iklim elçileri’ yetişiyor
Türkiye’nin ‘iklim elçileri’ yetişiyor Ülkemizde ilk iklim ve çevre eğitimi başlıyor. Darüşşafaka Ortaokulu’nda ay sonunda uygulamaya başlayacak eğitimle Türkiye’nin ‘iklim elçileri’ yetiştirilecek
19.09.2021 Gündem
Darüşşafaka sınavı 2021 ne zaman, hangi illerde? Darüşşafaka sınavı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?
Darüşşafaka sınavı 2021 ne zaman, hangi illerde? Darüşşafaka sınavı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? Düzenli olarak uygulanan Darüşşafaka sınavları ilgi görmeye devam ediyor. Darüşşafaka Sınavı pandemi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. 2 Ocak 2021 tarihinde başlayan başvuru işlemleri devam ediyor. Darüşşafaka sınavlarına katılım sağlamak isteyen öğrencileri başvuru şartlarını ve nasıl başvuru yapıldığını araştırıyor. Toplam 28 ilde uygulanacağı duyurulan Darüşşafaka sınavı hangi illerde yapılacak? Peki Darüşşafaka sınavı 2021 ne zaman uygulanacak?
1.06.2021 Gündem
Darüşşafaka’ya giriş sınavı için geri sayım başladı
Darüşşafaka’ya giriş sınavı için geri sayım başladı Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2021 yılı sınavı 30 Mayıs 2021 Pazar günü gerçekleştirilecek.
27.04.2021 Eğitim
Keşif Dünyası şimdi çocukların ekranında
Keşif Dünyası şimdi çocukların ekranında Henkel’in Türkiye’de çocukları bilimin ışığıyla tanıştırmak için Yaratıcı Çocuklar Derneği  iş birliği ile okullarda ücretsiz bilim atölyeleri gerçekleştirerek uyguladığı “Keşif Dünyası”  projesi, uzaktan eğitim döneminde de miniklerin yanında olmaya devam ediyor.
25.01.2021 Gündem
Darüşşafaka Sınavı 30 Mayıs’ta yapılacak
Darüşşafaka Sınavı 30 Mayıs’ta yapılacak 158 yıllık tarihiyle Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, kurulduğu günden bu yana ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ misyonuyla binlerce çocuğun hayatını değiştirmeye devam ediyor.
13.01.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Darüşşafaka Eğitim Kurumları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.