Kaşıkçı'nın nişanlısı ABD'de Veliaht Prens Selman'a dava açtı
Kaşıkçı'nın nişanlısı ABD'de Veliaht Prens Selman'a dava açtı Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluğunda cinayete kurban giden Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a ve bazı yetkililere, cinayetten sorumlu tutulmaları için ABD'de dava açtı.
20.10.2020 Dünya
Facebook'a darbe üstüne darbe! Washington DC savcısı açıkladı...
Facebook'a darbe üstüne darbe! Washington DC savcısı açıkladı... Washington DC Başsavcısı Karl A. Racine, sosyal medya  platformu Facebook'a, Londra merkezli Cambridge Analytica adlı veri analiz  firmasının, 87 milyon Facebook üyesinin hesaplarından kullanıcıların bilgisi  dışında veri toplamasına izin verdiği iddialarına ilişkin Facebook'a dava açtı.
19.12.2018 Dünya
Lazer epilasyonda kabusu yaşadı
Lazer epilasyonda kabusu yaşadı Adana^'da bir güzellik merkezinde vücuduna lazer epilasyonu yaptıran üniversite öğrencisi Sibel Doğru'nun (20), kol, bacak, bel ve göbek bölgesinde birinci derece yanıklar meydana geldi. Doğru, vücudundaki yanıklar yüzünden acı çektiğini ve izlerin kalıcı hale gelme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, güzellik merkezine 10 bin TL'lik tazminat davası açtı.
11.09.2019 Yaşam
Soluk renkli çikita muz düğünü iptal ettirdi
Soluk renkli çikita muz düğünü iptal ettirdi Büyük bir heyecanla düğün hazırlığı yapan damat adayı, nikaha günler kala gelin adayının, nişan tepsisindeki muzun renginin soluk olduğunu gerekçe gösterip yüzük atmasıyla büyük şok yaşadı. Sudan sebeplerle düğün hayali gerçekleşmeyen damat adayı, olayı yargıya taşıdı. Mahkeme, gelinin ailesini 5 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etti. Birbirini görüp seven iki genç, ailelerinin katıldığı törenle nişanlandı. Damat tarafı, nişan töreni için içerisinde çikita muzların da bulunduğu özel bir nişan tepsisi hazırladı. Taraflar, aile arasında yapılan törende daha büyük bir nişan ile düğün töreni için tarih de belirledi. Belirlenen tarihe günler kala iddiaya göre; nişan tepsisindeki muzların renklerinin bozulduğunu bahane eden gelin, nişan yüzüğünü attı. Büyük üzüntü yaşayan damat adayı konuyu yargıya taşıdı. 2. Aile Mahkemesi'nde ifade veren damat adayı, davalı genç kız ve ailesinin "olmadık şeyler" bahane ederek nişandan ayrılmak istediklerini beyan ettiklerini öne sürdü. Nişanlısına bu durumu sorduğunda ise ailesinin baskısı nedeni ile kendisinin evlilikten vazgeçtiğini söylediğini belirten damat adayı, "Nişan bozma sebebi olarak davalı taraf nişan tepsisine konulan muzların renklerinin bozulmasını gösterdi. Nişanın böyle sudan bir sebeple bozulması beni son derece üzdü. İnsan içine çıkamaz hale geldim. Nişan töreni nedeni ile 3 bin 500 TL masraf yaptık. 20 bin lira manevi tazminat ile 1.000 TL maddi tazminatın olay tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalıdan tahsiline karar verilmesini talep ediyorum." dedi. Mahkemede savunma yapan gelin adayı ise taraflar arasında söz yüzüğü takıldığını, nişan olmadığını, davacının daha önce iki kez nişanlanıp ayrıldığını ve aynı şeyleri diğer nişanlılarına da yaptığını iddia etti. Tarafları dinleyen mahkeme, nişanın davalı tarafça ve kusuru ile bozulduğu gerekçesiyle gelin adayını 5 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti.
11.09.2019 Yaşam
Kızının kolu kazada kırıldı, anne eski eşine dava açtı
Kızının kolu kazada kırıldı, anne eski eşine dava açtı Boşandığı eşi, çocuklarını göstermediği için iki kızını icra yoluyla alarak tatile çıkan baba Mustafa T., dönüş yolunda trafik kazasına karıştı. Kazada 12 yaşındaki küçük kızı Ş.T.’nin kolu kırılırken eski eş, baba Mustafa T.’den 150 bin TL tazminat talep etti. İzmir’de yaşayan Mustafa T., 2014 yılında eşi Ö.T‘den boşandı. Bu evlilikten iki kızı olan ve eski eşi kızlarını göstermediği için sürekli icra yoluna başvurmak zorunda olduğunu belirten baba Mustafa T., geçen yarı yıl tatilinde yine icra yolu ile iki kızını alarak tatile çıktı. Mustafa T., tatil bitiminde kızlarını annelerine teslim etmek üzere aracıyla dönerken Torbalı ilçesinde trafik kazasına karıştı. Kazada, Mustafa T.’nin 12 yaşındaki küçük kızı Ş.T.’nin kolu kırıldı. Olay üzerine anne Ö.T., kazaya karışan eski eşi Mustafa T. ve kazaya karışan diğer sürücü N.T.'den şikayetçi oldu. Eski eş Ö.T., hem baba Mustafa T. hem de N.T.'den 150’şer bin TL tazminat da talep etti. "Kazada ben de mağdurken sanık oldum" Boşandıktan sonra 21 ay boyunca çocuklarını hiçbir şekilde göremediğini ve iletişim araçları ile bağlantı kuramadığını kaydeden baba Mustafa T., yaşadığı olayı şu sözlerle anlattı: "Daha sonra mahkeme kararıyla çocuklarımı belli sürelerde görme hakkı elde ettim ancak eski eşim yine çocuklarımı bana göstermedi. Uzun bir süredir çocuklarımı icra yolu ile gören bir babayım. Şubat ayında yarıyıl tatili nedeniyle çocuklarımı bir haftalığına yine icra yolu ile aldım. Dönüş yolunda Torbalı ilçesine geldiğimizde bir trafik kazasına karıştım. Çocuklarım arkada oturuyordu ve uyuyacakları için kemerlerini çıkarmıştık. Aracı yavaş kullanıyordum ancak çimento şantiyesinin orada tozdan dolayı kamyonun sinyal verdiğini görmedim ve trafik kazası meydana geldi. Kazada küçük kızımın sağ kolu kırıldı. Hemen çocuğumu hastaneye kaldırdık. Annesine de durumu bildirdik. Aynı kazada kendim de mağdur olmama rağmen eski eşimin açtığı davada sanık oldum. Eski eşim ceza almamı istiyor"dedi.
11.09.2019 Yaşam